Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 13:46:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - 7-ма част
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - 7-ма част (Прочетена 167826 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:Всичко за кумовете - 7-ма част
«
Отговор #15 -:
февруари 27, 2013, 11:18:46 »
Тъй като ние бяхме кумове на тях и аз купих на булката- букета, късметите, бутониерите, възглавницата за халките, украсата за чашите, чашите, а ако имаше було и него би трябвало, но тя нямаше. И тъй като знам, че тези неща, макар и дреболий не са евтини, някои аз ще си ги правя сама, а другите предпочитам ние да си ги платим, за да не ги натоварваме. Все пак трябва да им е хубав спомен, а не спомен колко пари са изхарчили.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #16 -:
февруари 27, 2013, 12:20:35 »
И аз да се намеся в разговора
.За съжаление,колкото и да се опитвате да облекчите финансово кумовете си,винаги има разходи,които няма как да поемете вие.Ние също се опасявахме,че може да получим отказ точно поради тази причина и затова изрично им казахме,че не искаме нищо да купуват.Въпреки това обаче те си дойдоха от чужбина специално за сватбата,купиха си дрехи,а това си е доста голям разход.Важното е да се разбирате и да се уважавате и да намерите хора които въпреки трудностите винаги ще си помагате и ще бъдат до вас.
И нещо свързано с веселата част.Моята кума,когато е трябвало вече да се качват в колата,за да дойдат да ме вземат,е започнала да капризничи.Не е искала да сяда отпред,после отзад отказала и понеже нямало време да се разправят мъжа ми я взел и я сложил в багажника.Добре,че колата беше джип,та не и е било тясно.Естествено след няколко метра са я извадили,защото свекър ми се е скарал,как може така да прави с момичето.Сега като гледаме тая сцена от видеото,винаги се смеем
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #17 -:
февруари 27, 2013, 12:24:45 »
ахахах, това е много яко. Много забавно е било, а то планирано ли е или на момента им е хрумнала идеята?
Да наистина си е голям разход кумството, но той кума наскоро си купи кустюм за тяхната сватба и сигурно ще си е с тези дрехи, а за кумата незнам, тя има доста елегантни роклички, но може и да реши нещо ново да си купи.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #18 -:
февруари 27, 2013, 12:39:47 »
Кумата е планирала да се прави на интересна,но от там нататък всичко е станало на момента.
Между другото мъжете винаги са по-привилегировани по отношение на облеклото.Младоженеца винаги може да облече костюма си на някое по- официално събитие,докато ние булките освен обувките нищо друго неможем да ползваме.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #19 -:
февруари 27, 2013, 14:01:00 »
Ние още не сме избрали кумове, много ни е трудно да решим какво искаме точно, но си мисля, че не искам от тях нито подаръци, нито да взимат нещо за сватбата, а само да ни е спокойно на нас около тях и да се забавляваме много на деня. За това най-вероятно няма да е двойка, а наши добри приятели, ще видим, сватбата е септември, има още време да го мислим.
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #20 -:
март 03, 2013, 12:58:38 »
Здравейте момичета,
Ние решихме че искаме да ни кумуват кумците, т.е. миналата година ние бяхме техни кумове. Те много се зарадваха, но кумата повдигна въпроса с църковния брак, и спомена че имало проблем ако ние сме техни кумове на църковния брак нямало как те да са на нас.
Имате ли представа дали това е така? Много ще съм ви благодарна ако споделите.
Честит 3ти март!
Активен
desideskata
Сватбар
«
Отговор #21 -:
март 03, 2013, 13:05:05 »
Права е, защото се водите, че сте се сродили вече! Но попитайте в църквата, в която искате да се венчаете...всяка църква спазва или не определени правила и най-добре ще ви ориентират!
Успех!
Активен
vampire_lady
Любопитен
«
Отговор #22 -:
март 03, 2013, 15:54:45 »
Момичета, имам малък проблем с кумата ми. Ние сключихме миналата година брак, но тази година ще правим църковна венчавка. Проблемът ни е, че кумата ни се оказа от друга религия. Сега не знам какво да правим. Нашата сватба официално е тази година, защото подписахме в тесен кръг. И дори да изберем друга кума за църквата, не знаем на поканите коя кума да напишем. Много си харесваме първата кума, но тя не може да бъде с нас на венчавката, а не искам кума да остане с грешно впечатление ако на поканите напишен друга кума..
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
Щастлива мама на Даниел!
«
Отговор #23 -:
март 03, 2013, 17:48:18 »
Попитайте в църквата. На нашата сватба кумата не игра никаква роля в нито един от ритуалите, само кумът действаше с короните с халките. Не знам ако кумът е християнин дали не може да сам да представя ритуалите.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #24 -:
март 03, 2013, 17:51:12 »
Цитат на: mari_i_i в март 03, 2013, 17:48:18
Попитайте в църквата. На нашата сватба кумата не игра никаква роля в нито един от ритуалите, само кумът действаше с короните с халките. Не знам ако кумът е християнин дали не може да сам да представя ритуалите.
при нас също. няма вписана кума в църковното свидетелство. Важното е кумът щом е там и е от тази религия, за свещеника е ок.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #25 -:
март 03, 2013, 19:39:06 »
Ние когато казахме, че кумовете ни не са венчани попа каза, че в такъв случай кумата няма да играе никаква роля и ще напише само името на кума, НО ни иска и кръщелните свиделства и на кума и на кумата. Така че трябва да питате.
malkabulka
, ние сме по същия начин- януари кумувахме ние на гражданския брак на двойката, която сега ще кумува на нас, те след време искат да сключат църковен брак и пак ние да сме им кумуве и доколкото разбрах няма пробем, само сме щеле да се сродим два пъти, ама то май няма ясни правила, ами зависи на какъв поп ще попаднете.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #26 -:
март 04, 2013, 13:31:16 »
а на нас ни поиска само кръщелното на кума. т.е. най добре да си питате в конкретната черква.
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #27 -:
март 04, 2013, 13:41:02 »
Здравейте отново,
На нас ни отказаха да ни венчаят с кумците в ролята на кумове. Причината - вече сме сродени. Та ще трябва да поканим друга двойка. Ние държим да са двойка, защото иначе ми се вижда малко неприятно за половинките на кума и кумата, които хем са там, хем не им се иска да се пречкат и да привличат внимание. За съжаление обаче повечето ни приятели все още не са семейни и това е малко разубеждаващо, когато говорим за кумуване. Иска ни се да сме една идея по-сигурни, че те ще станат семейство някой ден, или поне че ще съжителстват такова, за да спазим традициите поне доколкото е възможно в днешно време. То гаранция никога няма, но да видим какво ще стане сега...
Активен
mi6let
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #28 -:
март 04, 2013, 14:15:29 »
здравейте аз съм нова тук но искам да ви помоля за малко помощ :)искам да вземем кумовете с жива музика и може ли някой да ми препоръча нещо
Активен
desideskata
Сватбар
«
Отговор #29 -:
март 04, 2013, 14:50:04 »
Цитат на: mi6let в март 04, 2013, 14:15:29
здравейте аз съм нова тук но искам да ви помоля за малко помощ :)искам да вземем кумовете с жива музика и може ли някой да ми препоръча нещо
За кой град питаш ?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
34
Нагоре