Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 18, 2024, 00:02:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 11 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 11 част (Прочетена 117585 пъти)
Dark_ButterFly
Ентусиаст
Публикации: 132
Re:СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 11 част
«
Отговор #105 -:
февруари 11, 2013, 15:21:20 »
Ние май сме се ориентирали към Аванти и следим промоциите в Кауфланд. Като изпадне нещо ще купуваме. Ракия ще си имаме 50 литра, но тя е над 10 годишна и е наречена от моите дядо и баба още като бяха живи, че е за сватбата ми. Отделно моите родители сега са изровили към 50 литра червено вино, което е на 25 години, но от него ще остане към 30 сигурно, че има по малко утайка във всяка бутилка и там се преработва не знам как, за да се филтрира. Но от виното ще има най-много по 1-2 бутилки на маса, колкото да се опита. Освен това май месец това червено вино май няма да върви.
Мислим да вземем уиски, водка по около 20 бутилки горе долу, бяло вино и бира, но за тях не сме мислили за количество.
Общо взето на масите ще има ракия, водка, уиски, вино, мисля, че е достатъчно. Булшинството май ще пият ракия, но пък си е редно на всяка маса да си има от всичко. Вече в последствие може да се местят бутилките. Предполагам, че не е проблем. Ако на една маса се пие само водка, може да се вземе уискито и да се остави на такава където пият уиски.
«
Последна редакция: февруари 11, 2013, 15:28:33 от Dark_ButterFly
»
Активен
Hope4Everton
Ентусиаст
«
Отговор #106 -:
февруари 12, 2013, 18:54:10 »
дами, аз реших проблема със 130-те гости в Сити. Решихме да не каним половинките на колегите ни на мен и Дидо (младоженеца)
Така около 20 човека съкращаваме и с нормалните 10 % евентуално които ще откажат, мисля чче около 100 ще бъдем
Иху
Активен
Сватбена агенция Ваняя СТИЛ
Ентусиаст
www.vanya-style.com
«
Отговор #107 -:
февруари 12, 2013, 22:48:00 »
Hope4Everton - Най - добрият вариант в Сити е до 100-110човека.
Активен
megan_n
Ентусиаст
Публикации: 144
«
Отговор #108 -:
февруари 13, 2013, 10:53:15 »
По повод алкохола ние ще сме на домашна ракия, но относно количеството не мисля, че ще се изпие повече от 25-30 литра за 120 души, че може и по- малко. За сметка на това според мен ще се изпие повече бира понеже ще е топло. Не мисля да има вино, ако някой много му се пие ще си поръча.
То така или иначе в ресторанта може да внесем само домашен алкхол, така че за другия който иска да си поръчва
Активен
illane
Ентусиаст
Публикации: 89
«
Отговор #109 -:
февруари 13, 2013, 11:14:54 »
На нас от ресторанта ни казаха, че наблюденията им са, че повечето хора не пият бира на сватбите и винаги си оставала. Ние ще наблегнем на бяло вино и розе като по-слаб алкохол за разхлаждане, но май хич няма да взимаме бира. Но май като цяло вида на алкохола трябва да се съобрази най-вече с гостите, какво се знае, че харесват повече.
А иначе много интересно, как само домашен алкохол можете да внесете. Много странно ограничение.
То реално ако искаш всичко можеш да сипеш в някакви бутилки, много ще разберат те дали сте го купили вие или сте си го направили у дома.
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
«
Отговор #110 -:
февруари 13, 2013, 15:22:39 »
Ние за водката и уискито решихме, защото на всички сватби, на които сме присъствали е имало и от двете. Ракията си е традиция, пазена е над 10 години за този повод. От червеното вино се отказахме, защото май месец не се пие много. А бяло вино ще вземем, защото и аз по принцип като алкохол само това пия. А май месец не знам колко ще се пие бира. Който иска да си поръчва от ресторанта.
Имаме уговорка с ресторанта да им кажем определена сума и до тази сума който каквото иска може да си поръчва. Ако се достигне и някой иска да си поръча нещо първо се допитват до който кажем дали да се поръча. Те ни говореха за сума от рода на 200-300лв, но аз смятам че дори и 500 да е е добре - то безалкохолни, сокчета за децата...
Ние нямаме ограничение какво да внесем в ресторанта, не съм чувала досега някой ресторант да има, много странно.
Може да вземем и едно стекче шарк или ред бул, дори да остане ние ще си го изпием. (сега се сетих за това)
Допълнително ще внесем и ядки, май само това.
Активен
megan_n
Ентусиаст
«
Отговор #111 -:
февруари 13, 2013, 17:08:15 »
За ядките и ние ще си ги внесем. Много интересно понеже и Dark_ButterFly e в Тифани би тярбвало да са едни и същи правилата. Но в интерес на истината за вино не сме говорили, понеже нашата компания пият доста бира коментирахме, че ресторанта 6тели да купят колкто бира им кажем на складови цени и ако не се изпие ще я откупят за ресторанта. Но останах с впечатление, че нможе да се вкара уиски или водка, ама може и да не съм разбрала
Dark_ButterFly това за сумата от 200-300 лв. какво се има предвид- за всички гости, ако се достигне такава сума от поръчки извън куверта.
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
«
Отговор #112 -:
февруари 13, 2013, 19:41:48 »
Да, точно. Малките деца например ако не пият газирано няма да ги караме те да плащат соковете или пък ако някой си поръча кафе, но вече ако някой иска синьо джони вече той ще си го плаща. С тази идея се прави, а и по принцип управителката ни го предложи, ние не знаехме, че така се процедира. Вече от нас зависи какъв лимит ще сложим. Най-добре попитайте отново
Мои приятели имаха сватба в Тифани преди година и половина и също всичко си вкараха, по същия начин, както на нас ни казаха.
Активен
megan_n
Ентусиаст
«
Отговор #113 -:
февруари 14, 2013, 10:37:19 »
Да това ще се уточни допълнително, като отида да уточня украсата ще ги попитам
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
«
Отговор #114 -:
февруари 14, 2013, 16:46:11 »
Украсата ли?
На нас ни казаха, че работят само с агенции. До колкото знам те не предлагат украса или греша
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #115 -:
февруари 14, 2013, 17:05:03 »
Dark_ButterFly, вие в Тифани ли бяхте? Аз разбрах, че от тази година не допускат агенции в ресторанта, вече само те си правят украсата. Имам доста клиенти, които са си поръчали сватбените си аксесоари при нас, но украсата е от ресторанта.....
Активен
megan_n
Ентусиаст
«
Отговор #116 -:
февруари 14, 2013, 17:11:31 »
Dark_ButterFly Точно така е както е написала Temira-Wedding не допускат агенции да им прави украсата, ресторанта си работи с една определена, момичето се казва Катя. В станицата им във Facebook можеш да видиш варианти и да си избереш цвят, а може и ти да им предложиш ако имаш друга идея. Вие като запазвахте не говорихте ли за украсата. Ако иксаш на лични мога да ти напиша каква цена ми казаха и какво включва
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
«
Отговор #117 -:
февруари 15, 2013, 16:47:22 »
Леле, как така?!?!?!
ние септември ги капарирахме, но казаха, че нямат украса и трябва да си изберем агенция, която да украси.
Тогава не ни казаха нищо такова...
megan_n моля те прати ми цените, които са ти дали, усещам, че ще трябва 2 пъти да плащаме за 1 и също нещо...
Активен
megan_n
Ентусиаст
«
Отговор #118 -:
февруари 15, 2013, 16:59:36 »
Ние капарирахме декември, можеда са го решили това след септемви и да не важи за вас, мисля че рябва да ги попиташ допълнително за това. Едва ли ще има проблем щом сте се разбрали.
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
«
Отговор #119 -:
февруари 15, 2013, 17:03:59 »
Ние сега им се обадихме и казаха, че щом септември сме капарирали значи няма да изискват от нас определена агенция.
Но много се притесних... Ще ходим и да говорим допълнително с тях. Много ще съм благодарна да ми кажеш какви цени са ти казали.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...