Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 13:03:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 3 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 3 част (Прочетена 179492 пъти)
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
Re:Взимане на булката - 3 част
«
Отговор #240 -:
май 17, 2014, 15:45:01 »
Моята иска сладки и соленки да прави, а пък сладките иска да украсява с фондан. Това е адски много работа и мен ме притеснява, че ще се умори страшно много преди събитието.
Иначе аз съм си мислила за плата с колбаси - луканки, суджуци, пастърма, ементал, гауда, бри и тн. Алкохоли не съм мислила, но да речем ракия, уиски, вино, бира.
Госпожица, кажи какъв коктейл ще правиш, може би е добра идея и при нас това да го направим.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #241 -:
май 17, 2014, 20:22:03 »
момичета слагайте малко, ето нашата маса вкъщи, имахме над 50 човека вкъщи и почти всичко остана, дебнете в сайтовете за оферти за ваучери за кетъринг има много добри попадения и за сладки и за предястия. Мен сега ме е яд, но ние и не приготвяхме кой знае колко, повечето беше сирена, салати и сухи мезета
ето и чашите, пихме розово шампанско
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #242 -:
май 19, 2014, 09:35:39 »
Уау Мариолка, много хубаво изглежда!
Между другото това беше и моята идея и онзи ден поспорихме със свеки, която по незнайни причини все си мисли "хората да не останат гладни, как то храна трябва да има...."
Аз смятам, че 2 плата с мезета и сирена и едно със сладки е предостатъчно за около 30-35 души които биха се събрали на вземането от нас.Още повече не си представям двете майки (мама и свеки),които 100% ще са по откачили и от мен - и двете са много емоционални- точно в тоя ден когато се женят единствените им деца, как ще седнат да правят сладки, соленки или сандвичи. Първо ще се уморят, второ - с най добри чувства - ще прецакат нещо от вълнение...
Още повече и в кума ще има почерпка, така че, не мисля че трябва да се прекалява
За алкохола съм се спряла на вино и уиски (и от там откъдето ще ме взимат и в кума)
И аз ще дебна за ваучери ако изскочи нещо, ако не ценита са горе долу - около 30 лв за 1 плато (ще питам и ресторанта който сме харесали, защото са с кетъринг и могат да предложат промоционални цени за техни клиенти )
«
Последна редакция: май 19, 2014, 09:39:41 от milenkata
»
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #243 -:
май 19, 2014, 09:49:54 »
milenkata
за алкохол предвиди и бирички. Все пак ще е обедно време и момчетата наблягат на бири по това време. За мацките е по хубаво шампанско, по-леко е и върви по това време от деня. Особено мимосите се водят сутрешен коктейл
Иначе на мама и отне около 1 час да приготви масата, предварително бяхме нарязали всичко, на предишния ден, и сутринта само ги нареди нещата. Кфиличките бяха също предварително изпечени и замързени и само ги извадихме предишната вечер да се размрзят
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #244 -:
май 19, 2014, 09:59:40 »
За биричките си права, ще предвидя, но шампанското може и да го пропуснем - ще видим има време предостатъчно да го измисля
А иначе, в главата ми идеята е да поръчаме плата, да ги доставят сутринта (или предишната вечер) и преди обед да ги наредим.
Моето взимане няма да е от вкъщи, така че ще трябва да се съобразя с бабата на мечи, и каквото каже тя - това ще е
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #245 -:
май 19, 2014, 10:21:12 »
Много добра идея ми даде, Мариола, за ваучерите. Благодаря.
Колкото за мезетата - може да се взема нарязани от Кауфланд, така че и това ще си го спестим.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #246 -:
май 19, 2014, 21:12:16 »
У нас ще има 2 коктейла
Мимоза (портокалов сок и шампанско) и Blushing Bride (Шнапс праскова, шампанско и гранадин). За сладките и соленките не знам още какви ще са
Може би от арменските масленки с бадем вътре, че са много вкусни, а и красиви и от целувките, те са много нежни и красиви, а за соленото не знам, ще видим. Все си мисля, че няма кой да го яде, защото у нас ще са само кумувете, шаферката и родителите и братята ни.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #247 -:
май 20, 2014, 05:59:20 »
Оооо, ние сме голяма рода и сме си много близки всички, та ще има хора. Аз се сетих, че в тези сайтове с ваучери съм виждала и петифури, та ще дебна и за тях.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #248 -:
май 20, 2014, 08:49:10 »
То и ние сме голяма рода, но за мен това е най-емоционалния момент, в който ще се видим за първи път на този ден и искам да го запазя интимен, другите гости ще имат достатъчно време да ни се радват през деня. От практична гледна точка също така е по-добре, защото след взимането ще се снимаме а гостите са канени директно в гражданското и така няма да трябва да ни чакат и да скучаят
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
«
Отговор #249 -:
юни 24, 2014, 13:29:58 »
Не зная дали тук трябва да пиша, но понеже е свързано с вземането на булката... А и май някъде по-назад мернах подобни въпросчета... Можете ли да ми кажете изпитани оркестри/формации от по 3-ма музиканти за извеждане на булка? За София става въпрос.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #250 -:
юни 24, 2014, 13:42:51 »
Feli
ние бяхме с Глагорци, много бяхме доволни
http://www.glagorci.com/home.php
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #251 -:
юни 27, 2014, 13:19:10 »
Все още чакам отговор на запитването ми към тях...
На вас колко ви струваше. На нас ни трябва само за при булката
Други нямат ли идея, малко ли сме булките, които харесват тази българска традиция?
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #252 -:
юни 27, 2014, 13:19:44 »
Искам при взимането на булката и преди плащането за нея и т.н да задем 5-10 въпроса на младоженеца(четох някъде за тази игра),ама не се сещам какви въпроси да му зададат.
Моля за малко идейки
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #253 -:
юни 27, 2014, 13:23:25 »
Може да си ги измислиш спрямо него самия... Може нещо от рода на това дали ще се грижи за теб, с какво ще помага в къщната работа, ще носи ли пари у дома...
Нещо за това дали те познава добре, щом е тръгнал да те взима
Хайде сега, сподели вие ще имате ли музика през това време?
Аз съм в търсене на музиканти и нещо зациклих!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #254 -:
юни 27, 2014, 13:34:29 »
На нашата сватба, бях приготвила 3 въпроса за младоженеца, като ри верен отговор му даваха чифт обувки /бяха му казали, че съм боса и ако иска да си ме вземе трябва поне 1 верен отг. да даде, за да има какво да обуя./
Моите въпроси бяха:
1. Какво се е случило на 7.01.2005?- Тогава ни беше първата целувка?
2. На коя дата ми е предложил?
3. Какво значи за него датата 25.08.2013?- Тогава беше сватбата и трябваше да каже какво символизира за него този ден.
Чувала съм, че питат кой номер са обувките или сутиена на булката?
Напиши ги така както ги чувстваш ти, нещо което е важно за вас двамата.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...