Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 12:55:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 3 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 3 част (Прочетена 179481 пъти)
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
Re:Взимане на булката - 3 част
«
Отговор #225 -:
март 19, 2014, 16:27:26 »
Традиции да искаш!
Колкото краища има страната, толкова традиции. Навремето всяко селце си е имало свои си типични обичаи.
В днешно време според мен няма начин да спазиш всичко, за това хващаш няколко за ушите, които повече ти допадат и това е! Поверия има хиляди.
П.С. Да не говорим, че открих българска традиция за нещо синьо и тн.
Синчец в косата, нещо от майката си, чеиз от родителите и златно пендарче назаем
Активен
futuremissis
Любопитен
Публикации: 23
«
Отговор #226 -:
март 23, 2014, 11:06:44 »
Здравейте, нашата сватба е през май, а аз искам да спазим една голяма от българските традиции в това число вземането на булката от дома на родителите, а искам гайда, тъпан да са облечени в носии и всичко да бъде красиво. Някой да знае горе-долу какви са цените за извеждане на булката. Ако някой знае би ли ми писал на лични за да им пиша директно, защото никъде в сайтовете им няма цени
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #227 -:
април 16, 2014, 14:28:44 »
Момичета аз много се вълнувам от вземането на булката,аз съм твърдо този обичаи да не се пропска защото винаги е много весел,ние с годеника ми сме заедно 8 години и пак решихме че това не можем да го пропуснем.смятам,че ще е най готината част,мене също ще ме вземат от бащината къща която е на 30км от града.случайно стана така че почети всичките ни 200 гости ще присъстват на вземането и ще е голям купон,в къщи има 4 входа ,не съм казвала на младоженеца в коя стая да съм и смятам да има много закачки и изненади за милото.Винаги ми е било мн интересно взимането на булката и особено ако е в къща става голяма улелия.
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #228 -:
април 16, 2014, 14:51:48 »
Да, весело е, и мен ще ме взимат от родната къща, нищо, че е на 40 км от Пловдив. Между другото и аз си търся оркестър за извеждане. В апартамент ще е едно тясно, а така ще има място за гости, да се направи хубава маса за почерпка..... Докато стигне до мен ще минава 5-6 врати, да му мисли....
Активен
julieta85
Ентусиаст
«
Отговор #229 -:
април 28, 2014, 06:53:51 »
Здравей те и от мен.Момичета искам да споделя нещо с Вас.Много съм щастлива
.След броени дни е нашия ден с мъжът ми.Аз вече не мога да си намеря място от щастие.А сигурно и след ден два и сън вече няма да хваща.
Това вълнение е невероятно.Пожелавам на всички бъдещи булки да се чувстват така както се чувствам аз.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #230 -:
май 06, 2014, 18:44:10 »
Здравейте момичета преди два дни мина нашата сватба и искам да споделя с вас ,че взимането на булката е просто един от най-забавните моменти.Бяхме украсили много добре имаше специална маса за кума и за всички гости,шаферките ми бяха при мен и те най-трудно пуснаха младоженеца,беше уникално,за миг не се притеесних,много се забавлявах и най-важното всичките ни гости останаха много доволни от сватбения ден
Активен
kamelia_1326
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #231 -:
май 15, 2014, 15:24:38 »
Здравейте момичета,много хубава тема,аз съм в дилема,защото на годежа правихем този ритуал с взимането,даването на пари в обувка,и най вече криенето,моя ме търси поне 15 минути,е къщата ни е на дав етажа,ама си мислеше че няма да се скрия в гардероба,защото роклята ми беше тип принцеса,пък и гардероба се заключва отвън,а всички се правеха,че не знаят къде съм,и така скрих се в гардероба и зачаках,обиколиха всички стаи,и накарая помислиха че съм избягала и решиха да си тръгват и тогава се обадих от гардероба!Сега обаче това всичко да се повтори,знам ли? *crazy*прочетох темата и се замислих вместо да има криене и откупуване да има въпроси и за всеки грешен отговор лимон,а за верен шоколад,дано се получи добре!
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #232 -:
май 16, 2014, 17:36:56 »
това с въпросите е яко.Горе долу колко и какви въпроси задавате.
Активен
fiona6
Любопитен
Публикации: 31
«
Отговор #233 -:
май 16, 2014, 19:41:50 »
и колко време трае вземането, трябва да чета назад , ама нямам време, трябва да си направя график за грим , прическа и тъй нататък, някой ако му се дават идеи за цялостен график на деня, да помага, гражданското е в 15:00 , църквата в 18:00(между двете - снимки)
«
Последна редакция: май 16, 2014, 19:44:20 от fiona6
»
Активен
kamelia_1326
Любопитен
«
Отговор #234 -:
май 17, 2014, 10:06:31 »
Цитат на: zai4e_kate в май 16, 2014, 17:36:56
това с въпросите е яко.Горе долу колко и какви въпроси задавате.
Ами можеше да измислиш няколко въпроса свързани с вас,например кога сте се запознали,първа среща и такива неща,4,5 въпроса мисля че е достатъчно!
«
Последна редакция: май 17, 2014, 10:11:06 от kamelia_1326
»
Активен
kamelia_1326
Любопитен
«
Отговор #235 -:
май 17, 2014, 10:13:08 »
Цитат на: fiona6 в май 16, 2014, 19:41:50
и колко време трае вземането, трябва да чета назад , ама нямам време, трябва да си направя график за грим , прическа и тъй нататък, някой ако му се дават идеи за цялостен график на деня, да помага, гражданското е в 15:00 , църквата в 18:00(между двете - снимки)
зависи какво ще правит,ако има ритуали за забулване,ще хапвате ще играете хора,един час и половина ще са ви достатъчни!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #236 -:
май 17, 2014, 11:14:01 »
Зависи колко човека има на взимането, но се съмнявам да е много повече от половин час
Аз съм написала нашия график в моята тема, ако ти е интересно.
«
Последна редакция: май 17, 2014, 11:24:07 от госпожица
»
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #237 -:
май 17, 2014, 12:23:34 »
Момичета, спорим тук с майка ми относно взимането. По-скоро хапването у нас за гостите, които ще идват за взимането ми. Според вас какъв е оптималният вариант за храна, която трябва да бъде сервирана в дома на булката?
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #238 -:
май 17, 2014, 13:18:51 »
Цитат на: blackisback в май 17, 2014, 12:23:34
Момичета, спорим тук с майка ми относно взимането. По-скоро хапването у нас за гостите, които ще идват за взимането ми. Според вас какъв е оптималният вариант за храна, която трябва да бъде сервирана в дома на булката?
И аз това се чудех тези дни.Мисля си ,че не трябва да има много храна.Мисля си да имаме баници,малко дребни сладки и мезета за ракийката и това е.Повече според мен ще е излишен харч.Все пак да не забравяме ,че ще има почерпка след ритуалната и след църквата и после в ресторанта.Не мисля да осигурявам целодневното меню на гостите
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #239 -:
май 17, 2014, 14:56:55 »
И ние спорихме, защото аз не искам мама да се натоварва, а и взимането ще е в супер тесен кръг. Накрая се разбрахме да има дребни сладки и соленки и аз мисля да направя една кана с коктейл за нас със шаферките и кумата докато се оправяме.
«
Последна редакция: май 17, 2014, 14:58:29 от госпожица
»
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]