Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 16:10:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 3 част  (Прочетена 179571 пъти)

kareliaa
Ентусиаст
**
Публикации: 55

« Отговор #210 -: март 05, 2014, 12:16:11 »

Между другото точни на тези оркестри се бях спряла, но е друго да чуеш едно мнение от хора минали през това нещо. Вие доволни ли сте от оркестъра, с който сте били? В смисъл добре ли свиреха, силно - слабо, приповдигнаха ли настроението? Всякаква информация ще ми бъде полезна.А ако имате видео и разбира се имате желание да покажете ще е най-добре.
Благодаря Ви много предварително!
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #211 -: март 05, 2014, 12:39:05 »

супер си бяха, имаше страхотно настроение, за съжаление точно от тези моменти видео нямам имам само снимки, ние ги наехме не само за взимане на булката а и за ресторанта и се справиха чудесно. Това е за Глагорци. За Нашенци  съм ги виждала в ресторанта само на една сватба бяха страхотни, Булката и Младоеженеца слезнаха по едни големи вити стълби с гайда напред и беше разкошно. Поне на мен много ми хареса smile
Активен
ilss
Любопитен
*
Публикации: 48

« Отговор #212 -: март 05, 2014, 20:54:50 »

А виждали ли сте вариант с извеждането на булката без музиканти? Как протича този вариант?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #213 -: март 06, 2014, 08:49:12 »

ilss естествено че е възможно да те вземат без оркестар, ще надуете уредбата с музика и пак ще стане, даже има сватби без взимане на булката. Мога да кажа за себе си че най вълнуващият момент за мен от цялата сватба беше когато разбрахме че идват и се качват по стълбите и чухме тъпана и виковете на всички, сърцето ми спря в този момент yahoo. Виждам че ти се вижда скъпичко за музиката, що не се опитате да намерите такива които за бакшиш ще свирят, ако имате мераклии из гостите? Аз като знам при нас колко пари им залепиха сигурно събраха 500-600 лева отгоре smile
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: март 06, 2014, 13:26:36 »

Бихте ли ми препоръчали за Пловдив оркестър, че никакви не намирам,, освен Елика
Активен
Po3u
Ентусиаст
**
Публикации: 82

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: март 18, 2014, 12:38:34 »

Здравейте!

Съжалявам, ако темата се повтаря. Видях преди време подобна, но сега не успях да я открия.

Почна да ме хваща сватбената треска и сега съм много нервна... Родителите ми искат милото да ме взима от бащината къща. А на мен това ми се струва безсмислено, при положение, че от повече от 2 години живеем заедно и... Логистиката ми е много сложна. Правех си планове да стана, да пия кафе, момичетата да дойдат, да вземем багажите, да зарежем мъжете вкъщи и ние да отидем на фризьор. После в хотела (малко извън града ще е) да дойде гримьорката, после да се облека и към изнесения ритуал.

Идеята с взимането много усложнява въпроса, а нашите смятат, че е редно да бъда взета от бащината къща и да се разнасям от 10 сутринта облечена с рокля (сватбата е от 6...).

При вас как ще бъде (или как беше)?

Ужасно ми е притеснено сега - хем не искам да си развалям деня и искам да е както на мен ще ми е приятно, хем искам да угодя на нашите, защото съм единствено дете и искам да ги направя щастливи...
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: март 18, 2014, 13:29:22 »

Рози,твоят вариант е хубав.В този случай мъжа ти ще те вземе от хотелската стая един вид.След като с родителите ти живеете в един град аз на твое място бих се съгласила да ме вземе от там,но не и да стоя с роклята от 10ч сутринта.Просто,ако избереш този вариант ще трябва всичко,което си била намислила да правиш в хотела,да го направиш в къщата на родителите ти.

Нашата сватба беше в родния град на мъжа ми,така че мен ме взимаха от апартамента на свекърите.Но си спазихме традицията и вечерта мъжа ми заедно с неговите родители спаха на вилата им.А аз с моите родители и кумовете бяхме в апартамента им в града.А кумовете тъй като са от друг град ги взимаха от дома на чичото на мъжа ми.
Успех с избора
Активен
julieta85
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #217 -: март 18, 2014, 17:01:51 »

Здравей те от мен.Моята сватба ще е след не по малко от месец и половина.Ние решихме да си го направим,както повеляват традициите.Вечерта мъжът ми да си е в апартамента,в който ще  посрещне  (в този в който ние си живеем ) родини и приятели, мен да ме взе от дома на родителите ми.
Нашата връзка е от повече от 7 години,и пак пожелахме да го направим,както му е реда.
Сватбата ние вечерна,аз също ще облека роклята от 10.30 часа.Той ще дойде в нас към 12 часа и след това заедно ще отидем към гражданското.Моята фризьорка и гримьорка ще дойдат у дома там ще ме разкрасяват.За това РОЗИ избере начин по който на теб да ти е добре, защото това е твоя ден.
Активен
strafi
Ентусиаст
**
Публикации: 139

« Отговор #218 -: март 18, 2014, 18:29:50 »

Здравейте smile Аз лично предпочитам да пропусна цялата лудница с вземането и обикалянето от място на място. Причините са няколко: сватбата ни ще е август и докато стигнат до залата за партито, хората ще са уморени и прегрели. Никак не ми се ще да стана в 6 сутринта и до 6 вечерта да се притеснявам за визия, логистика и график.  Също така стаята за подготовка и самата резиденция ми се виждат много по-подходящи за снимки. Не ми се иска някой да се почувства засегнат, но снимки на които се виждат етажерки с книги, плюшени играчки, баби с пазарски чанти и любопитни съседи пред входа  не ми се връзват с представата  ми за перфектният ден. РоЗи помисли ти как ще се чувстваш удобно, сигурна съм че  родителите ти ще чувстват денят специален и ще са много щастливи независимо мястото на взимане, особено щом ти си доволна и усмихната  smile
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: март 18, 2014, 19:56:37 »

Мен обстоятелствата ме притискат да ме вземат от родната къща , на 40 км от Пловдив( страшна логистика ще е ). Проблема е, че моя годеник ще си тръгва от апартамента, в който си живеем, а родителите ми живеят в много малък апартамент. Всичко това доведе то вземането ми от село.... Поне ще е весело
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: март 18, 2014, 20:38:46 »

Сватбеният ден е много емоционално преживяване,  както за нас младоженците,  така и за родителите ни. Колкото и да сме големи и самостоятелни, за тях ние сме деца, а сватбата е денят,  в който те трябва да признаят пред себе си,  че сме пораснали.
Аз попитах нашите дали ще име криво,  ако ме вземат от хотел и те казаха, че хотелът не е мой дом и за тях е важно да ме вземе младоженецът от нас.
Аз също не живея с родителите си от 7 години,  но за тях това е от значение и се съгласих. Аз не исках, да ги огорча, за да ми е по-удобно или заради снимките.
Аз не се срамувам от къде съм трътнала, а и не е на 100км от там където е сватбата, тъй че за нас този вариант работи. 
Апартамента не е голям,  тъй че взимането ще е без много шум и само с най - близките.
Не мисля, че има плавилен и грешен начин.  Мисля, че зависи какво означава взимането за теб и за родителите ти и какви са твоите приоритети.
« Последна редакция: март 18, 2014, 20:40:27 от госпожица » Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #221 -: март 19, 2014, 10:21:45 »

При мен логистиката ще е много забавна. Много ми се искаше да спазим традицията с бащината къща, въпреки че и аз от около 7-8 години не живея там, обаче няма как да стане. Нашите са разведени, грам не се понасят и ще се видят за първи път след развода на сватбата. Баща ми няма да разреши майка ми да стъпи у тях(той си има вече нова жена и дете и тн...) Отделно от това баща ми има удивителната способност да ми скъса и последния нерв за по -малко от 3 секунди biggrin

Така че го измислихме - годеника ми да си тръгне от родителите си, а пък мен да ме вземат от апартамента на баба му (която живее в центъра)

Нашата квартира е много малка и няма да събере всички ни, а поне така ще спазим традицията от където е взета булката поне 3 дни да не се връща там smile
Активен
julieta85
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #222 -: март 19, 2014, 16:02:07 »

Нашата квартира е много малка и няма да събере всички ни, а поне така ще спазим традицията от където е взета булката поне 3 дни да не се връща там smile
[/quote]

Аз това не го знаех,че не трябва да се връщам в къщата ан родителите ми 3 дни Oh my .... Така ли е по традиция ?Давай те съвети,какво се прави в този случей .
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #223 -: март 19, 2014, 16:18:54 »

Offtopic Ами по наша си БЪЛГАРСКА традиция, навремето момата се е вземала от бащината си къща. Била е  девица и двамата млади не са живяли заедно преди това. Та, с две думи , навремето когато жениха си вземе момата, тя не трябва да се връща у баща си 3 дни и 3 нощи. Така сватовете се успокоявали, че тя вече е в новия си дом, където и е мястото, и че всичко между младите е наред.
На 4 тия ден сутринта по традиция младата съпруга пече питка с мед и я носи на майка си и баща си , като знак, че вече е домакиня в новия си дом, че е щастлива и че шета из къщатата, както са повелявали тогавашните обичаи.

Поне моята баба навремето така е била. Може в различните краища да е различно. (Старозагоския край)

smile

Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #224 -: март 19, 2014, 16:21:03 »

Това с тия 3 дни го чувам за първи път, ама то пък след толкова дискуране е станало ясно, че традициите не са това, което са били и всеки си го прави както му е удобно, така че ... да не ви пука много.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: