Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 04:54:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни! (Прочетена 116239 пъти)
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #165 -:
януари 29, 2013, 15:10:05 »
Като цяло майчинството се изчислява по много глупава схема. Нали знаете,че за всяка професия си има минимален осигурителен праг. Е да ама държавата задължава работодателя да те осигурява на тези пари, а не да ти изплаща заплата в такъв размер. Т.е. ако минималния праг за мен е 500 лв. работодателя ми начислява осигуровки на тази сума, но брутната заплата може да ми е 400 лв. И като ми удържи осигуровките за 500 лв. остават чисти за получаване 300 лв. И така бъдещата мама си мисли, "мен ме осигуряват на 500 лв. и 90% са 450 лв. майчинство". Е да ама в тъпата наредба има един текст, 90% но не повече от нетното възнаграждение т.е. пак 300 лв. Е къде са 450лв. къде са 300 лв. А дори и да те осигуряват на реалната ти заплата, пак не взимаш 90%, а нетното си възнаграждение! И общо взето тия 90% могат да си ги наврат някъде! И като си в болнични взимаш по-малко от НРЗ /знам го от опит/ и това още ти бута коефициента, който се гледа 2 години назад!
А относно пупите, аз в седмичната тема съм се оплакала, че ми е доста тежко вече. Малко ми е странно понеже нашия бебо шава, но е толкова лекичко. Описвали са ми, че било силно чак те буди вечер, пък моя русалчо много нежно мърда. Даже се притенявам дали всичко е наред.
«
Последна редакция: януари 29, 2013, 15:25:15 от punk_girl123
»
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
«
Отговор #166 -:
януари 30, 2013, 09:28:50 »
Абе незнам и аз..като му дойде времето ще видим какви парички ще получаваме и така..аз знам, че мен си ме осигуряват на толкова на колкото получавам...а пък ще види щом не е намалява фатално сумата мога и да изляза в болничен...но първо да видим дали ще ми дадът, че то този момент също е важен
Активен
punk_girl123
«
Отговор #167 -:
януари 30, 2013, 09:40:25 »
Е не вярвам гинекога да ти откаже! Моята сама ме кандърдисва да си седя в къщи и ми се чуди на акъла, че драпам да ходя на работа.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #168 -:
януари 30, 2013, 11:52:44 »
аз от 2 януари съм си в къщи в болничен, единственото което знам е че е хубаво като почнеш да взимаш болнични да продължиш и да си ги взимаш без прекъсване за да не ти падне сумата много за майчинските после. Сега болничните ми се изчисляват като 80% от брутната заплата всеки месец, но ако има прекъсване ще започнат да се из1числяват като 80% от заплатата от последния месец. Поне счетоводителката нещо такова ми обясни.
Иначе за термина гучи е права, дори и 45дневния болничен преди раждане започва да тече точно 45 дни преди този термин сметнат от последния МЦ, а не по термин от незнам си кой преглед на ехографа
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #169 -:
януари 30, 2013, 11:59:14 »
Josephine
а ти какво каза на твойте работодатели..така да се кажа как да ги подготвя, че трябва да ми търсят заместник, защото няма да се върна на работа повече, че този въпрос ми се върти в главата, защото искам все пак да съм коректна към тях
Пънк
и аз си мисля, че ще ми дадът ама да видим..някъде през февруари като ходя на преглед ще кажа какво сме се разбрали с Доки
«
Последна редакция: януари 30, 2013, 12:03:33 от cveta_d86
»
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #170 -:
януари 30, 2013, 12:01:17 »
Цвети абсолютно нищо не съм им казала, ние сме голяма фирма и знаеше само прекия ми ръководител но не и баш шефовете защото не могат да се занимават със всички индивидуално, моя ръководител каза нямаш грижи свърши си каквато работа имаш възложена до Нова Година и след това може да излизаш
Говорих с отдел човешки ресурси казаха няма проблем, закарах им болничния като го взех, говорих със счетоводството казаха няма никакъв проблем също
Сега знаят и баш шефовете, вчера ми звъня единия дори и иска да ме праща в командировка в Русия
ама ще видим дали ще се навия
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #171 -:
януари 30, 2013, 12:05:29 »
Аз мислех на моята да и кажа, че най-вероятно ще трябва да си остана вкъщи, защото така е казал лекаря и така..без повече подробности..ама ще видим..още не съм го решила на 100%, че ще си оставам вкъщи ще видим
Josephine
благодаря за отговора
Активен
punk_girl123
«
Отговор #172 -:
януари 30, 2013, 12:13:56 »
Аз на моята шефка си и казах в прев текс, че ще имам бебе. Тя даже мнаго се зарадва. Но аз сама предпочетох да ходя на работа, вместо да си стоя в къщи. Ако й бях казала, че ще си взема болнични, пак нямаше да има проблем, понеже аз и от вкъщи може да си работя. Пък и до сега съм ползвала болнични по една две седмици.
Така че най-добре си кажи направо!
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
януари 30, 2013, 12:15:33 »
аз си казах направо че чакаме бебе и че нямам намерение да стоя там и че мисля да изчезвам възможно най-скоро защото работя във вредна сртеда, затова съм си в къщи вече
Иначе ако условията бяха различни можеби щях да си побачкам повече време...
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #174 -:
януари 30, 2013, 12:33:48 »
Ами проблема е, че с мойта шефка не сме си много близки..разбираме се, но определено аз не съм и сред любимците ако може така да се каже..та затова толкова го мисля, ако беше някой разбран човек направо в прав текст ще си и кажа, че няма да идвам повече...но пък може в крайна сметка и да постоя още на работа, а може пък и да и кажа и да се оправя както се казва
Активен
punk_girl123
«
Отговор #175 -:
януари 30, 2013, 12:39:16 »
Ако е някое обратно колело най-добре пусни едно уведомително писмо, задължително с входящ номер. Така хем я уведомяваш за състоянието си и че ще ти търси заместник, хем си застраховаш, че няма да ти прави магарии понеже си под закрилата на кодекса на труда.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #176 -:
януари 30, 2013, 13:36:11 »
Josephine болничния се изчислява на база на предния месец а не на база на заплатата независимо дали си в непрекъснат болничен или временно.
Аз казах спокойно на моя работодател и вече са ми намерили заместник който скоро ще обучавам.На мен не ми се стои вкъщи и затова си ходя на работа.От април обаче ще приключа с работата.Дано дотогава се чувствам добре.
cveta_d86 носенето на болничен също е един вид уведомление ,че си бременна.
Честно да си призная ако се чувствате добре и работата не е тежка физически не разбирам желанието да си стои човек вкъщи.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #177 -:
януари 30, 2013, 13:42:56 »
И аз се чувствам по-добре като свърша нащо полезно, вместо цял ден да мятам крак връз крак. Обаче сега си имам заместник и я обучих и тя върше всичко, пък аз тъпея пред компа цял ден и си мисля от март да си остана в къщи/Живот и здраве всичко да е наред до тогава/
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #178 -:
януари 30, 2013, 13:44:43 »
Гери мила аз съм и казала на моята шефка, че съм бременна така, че е увдомена още в трети месец като бях..иначе да ти кажа и аз не исках да оставам вкъщи, но в работата планират много обучения и провеждане на тестове и да си призная не ми се занимава да уча нещо, което след като се върна от майчинстово няма да е актуално и така..иначе си права, че не е много голям кеф и вкъщи да си стоиш. Отделно аз съм в един офис и сме само двама души, като работата на моя колега е свързана главно с движение извън офиса и съм самичка и нон стоп влизат разни луди или цигани и това също ме притеснява.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #179 -:
януари 30, 2013, 13:55:04 »
Гери аз се каня да те питам, ти сега спазвал ли някаква диета. Гледам, че пишеш темата за 90 дневната и ми стана любопитно не е ли противопоказна за бременни.
Цвети лошото е, че за да имаш защита от кодекса на труда трябва писмено да се уведоми работодателя/това става и с болничен, както каза Гери/. Но тя ако знае, че си бременна би трябвало да си е направила сметката, че след известно време няма да те има! Така че проблема си е нейн, ако не е намерила някой.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден