Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 01:11:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!  (Прочетена 116166 пъти)

ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 22, 2013, 12:55:38 »

Josephine не, не съм аз някоя адашка е  smile. Аз досега само четях форумите, чак сега реших и аз да се включа.
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308

« Отговор #151 -: януари 23, 2013, 14:10:36 »

Josephine,Emetoem, cveta_d86, благодаря ви за милото посрещане. И за мен беше много приятно да видя тук и вас - познати за мен "лица". Пак ще пишем, като добрите стари времена с приятните сватбени вълнения:)smilesmilesmile. Моят термин е 21-22.07.2013 г.
deskatap, мерси и на теб за посрещането
ra_di, добре дошла и на теб smile  Good luck. Лека бременност. Ще сме си чакаме месец Юли с теб.
gucci, разгледай тези сайтове. не съм ги ползвала, но можеш да видиш какви опции има: http://prikachi.com/; http://upload-pictures.info/; http://kachi-snimka.info/.
Другия ти вариант е дори и да качиш снимка тук за 1-2 дни , после може да помолиш модератора да махне снимката или съответно линка.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: януари 23, 2013, 18:40:29 »

Слънчогледче значи и 3те сме за юли месец smile Регнала съм се аз в бгмамата в отчетната та там сме доста девойки и има доста инфо та се бутнах там smile

А Ради твоя термин кога е?
Активен
ra_di
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: януари 24, 2013, 10:50:40 »

Термина ми е на 19 юли. Сега съм 14г.с, утре влизам в 15г.с
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: януари 26, 2013, 00:57:28 »

аз съм с термин за 25.07-26.07 и съм в 15г.с. сигурна ли си че не си объркала седмиците?
Активен
ra_di
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: януари 27, 2013, 21:25:51 »

Аз се основавам на данните от феталната морфология.На 15 януари бях на фетална морфология и тогава видеозона показа 13 седмица и 4 дни.Тогава ми изчислиха термина.Освен това на моя приятелка,с която сме в една и съща седмица са и казали 18-19 юли.Незнам защо е така,не споря за нищо,просто казвам какво на мен са ми казали.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: януари 28, 2013, 09:26:46 »

Сложи си едно тикерче спрямо последния МЦ за да ти е по-лесно smile

Доктора ти е казал още на 15ти като си ходила на ФМ че си в 14г.с., значи на 24.01 като си писала определено не си била в 14г.с. smile
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: януари 28, 2013, 11:29:49 »

Здравейте сладурки...аз се закрепих вече с мойте бъбреци и съм си на работа..ама да ви призная миналата сезмица като не ме болеше толкова и ми беше много яко, че съм си вкъщи..та се замислям дали да не изляза по-рано в болнични и да си почивам. Аз принципно не обичам много висенето вкъщи обаче сега някак си ми хареса.

Гледам тука има няколко юлски мами...ние се женихме през този месец и той си ми е много любим  heart

Хубав ден от мен сладурки  give_rose
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: януари 28, 2013, 11:37:05 »

Ами Цвети ако не те притеснява , че ще ти намалее сумата на обезщетението при майчинство, най-добре си почини. То и без това сезона е такъв, че да не излизаш от вкъщи!
Josephine то това с тикерчето, не е съвсем вярно. Ние по ехографски данни сме в 26 седмица вече, а по тикерче в 25. Така че доктора най-точно си преценява. Но като цяло термина си подлежи на доуточняване в последните месеци.
Активен
ra_di
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: януари 28, 2013, 14:28:39 »

При мен последния МЦ не е определящ,понеже цикъла ми не е редовен и ако се гледа него има значително разминаване с това,което показва видеозона.Но все пак благодаря за информацията.

Цвети,радвам се,че си се оправила,представям си какво е да имаш криза по време на бременност.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 28, 2013, 17:15:20 »

При мен последния МЦ не е определящ,понеже цикъла ми не е редовен и ако се гледа него има значително разминаване с това,което показва видеозона.Но все пак благодаря за информацията.

Цвети,радвам се,че си се оправила,представям си какво е да имаш криза по време на бременност.

И при мен МЦ не беше редовен, то ако трябва да сме честни изобщо не беше редовен и въпреки всичко си ми определиха термин и седмиците си вървят както трябва, а това дали плода ще върви по тези седмици е друг въпрос, ако се наложи по-късно може да се преизчисли термин, поне при мен беше така и бебе е все или в точната седмица или назад, но това не е притеснително и нямам промяна на термин. Не може да те оставят без термин и да ти сменят всеки път на коя г.с. отговаряш.

Цвети радвам се , че си добре, дай да се сменим ако искаш, аз ще ходя а работа, с това седене в къщи без да излизам хич не ми се нрави sad
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: януари 28, 2013, 17:54:42 »

ra_di   give_rose

punk_girl123 на моя мъж сестра му така беше в болничен от 5-6 месец някъде до края и каза, че за майчинството май не се взимат тези месеци..а и тя беше болничен без прекъсване и ми обесни, че май по-гадно било да излизаш за малко време, но като си е постоянен май няма проблем...а и каза, че ако си цял месец болнични взимаш повече парички отколкото ако работиш, защото от тези пари не се удържат май здравни осигуровки, което ти го взимат от заплатата. Надявам се да съм я разбрала правилно  give_rose

Емчо то тука ни готвят триста и трийсе обучения и след това ще ни изпитват и аз затова се замислям също...защото колкото и да си говорим всеки изпит си е стрес..а и незнам при вас как е ама мен много ме избива на мързел...мога цял ден да си чета разни книжки и да си почивам...а и като си представя, че скоро ще дойде пролетта времето ще е хубаво и както и по-горе казах на мъжа ми сестра му е по майчинство та ще имам компания за дълги разходки а тъкмо ще тренирам както обичам да се бъзикам с племенника на мъжа ми  tease
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: януари 29, 2013, 10:04:35 »

Относно термините в началото винаги го смятат спрямо последния МЦ, след това вече доктора може да реши да го коригира или не в зависимост от ехографа. Аз в началото бях 2 дни назад от термин сега съм седмица напред от термин...бебето не е задължително да си върви от тикерчето, но това си е някакъв ореантир, независимо колко точен ти е бил цикъла....моя пък цикъл е по-къс и повечето калкулатори за термин изкарват различни дати, 23, 24, 25, 26...та винаги най-точно е ехографа, а това си е просто ореантир smile Примерно в момента съм в 15г.с. по тикер от МЦ, но съм в 16г.с. по ехограф smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: януари 29, 2013, 13:34:37 »

Термина винаги се определя по дата на последния цикъл.Тези термини на ехографа се менят и не са давностни.Така че официалния ви термин който пише навсякъде в документите е съответно .Той се изчислява като към датата на последния цикъл се прибавят 9 месеца и 7 дни.
Когато си болничен ти намалява майчинството,защото болничния  се изчислява на база на 80% от разобтанат заплата и така ви пада заплатата,което повлиява на болничния,но не с някаква крупна сума.Ако се налага по добре в болнични отколкото да се дават пари за лекарства или да стане някой беля.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: януари 29, 2013, 14:52:52 »

Как сте момичета smile как са пупите, моята вече имам чувството че расте всеки ден, всеки час не знам, всеки пък като се погледна в огледалото и е по-голяма, а и малчо е пораснал вече е 1500гр. smile (лелеее до кога ще му викаме малчо не знам, още не можем да се спрем на име).
Цвети , Гери е права болничния се изплаща на 80% от заплатата, а после майчинството е 90% от заплатата, когато си болничен осигуровки не плаща работодателя ти, тогава той има минимална вноска в р-р на 23 или 25лв не помня точно.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: