Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 19:04:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни! (Прочетена 116030 пъти)
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
«
Отговор #60 -:
януари 08, 2013, 11:47:22 »
Честита Нова 2013 Година и от мен, момичета! Дано всички сме живи и здрави и родим най-здравите и прекрасни същества!
Аз съм ок, днес ще се видя с д-р Жекова, при която раждах първото си дете и сега ще раждам и второто си. Тя веднага си спомни за мен и проблемите ми от първото раждане и ще ме следи през оставащите ми 3 месеца! Ще пиша пак, като имам новини! Със сигурност чакаме момче, потвърдиха го 3-ма лекари! Аз съм в 25 седмица в момента, бихте ли ми казали, около тази седмица колко киля бяхте качили?
Поздрави на всички бъдещи мами!
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #61 -:
януари 08, 2013, 11:53:53 »
Аз съм в 23 и съм с 7-8 кила отгоре. Нещо не мога да го контролирам това тегло!
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #62 -:
януари 08, 2013, 13:12:39 »
Цвети
супер новина, честито , леко ти бременеене и с удоволствие те приветстваме и в тази темичка
Аз съм вече в 29-та семица с 11кг отгоре, колкото и да не ми се иска, но не ми личат толкова много, защото аз бях много слаба и сега както казват всички изглеждам нормално
При нас в София има доста сняг и вчера цял ден в колата на гадното време, но се справихме. Само дето вече пупата почва да ми тежи, а и почна да се стяга много и ми става доста неприятно, четохме че май имам контракции на Бракстън Хикс, ама дали е това не знам, доки ми изписа магнезий.Вече усещам и лека болка в слабините, като от мускулна треска, някой от вас усеща ли такава болка?
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #63 -:
януари 08, 2013, 13:29:26 »
Емчо така като съм говорила и с други бъдещи мами, при някои се получава от нисън хемоглобин и на всички доколкото знам им изписват магнезии. Даже аз бях вчера при моята Доки и казах, че от време на време имам болки, но тя каза, че няма нищо притеснително и също ми изписа магнезии на прахчета..така, че не се притеснявай.
За кг. аз гледам да не прекалявам..ма като си гладен кажете -можеш ли да се спреш
Сега съм 16 г.с. и с почти 4кг. отгоре,но съм решила, че ще си хапвам и после ще му мисля
«
Последна редакция: януари 08, 2013, 13:48:25 от cveta_d86
»
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #64 -:
януари 08, 2013, 13:38:59 »
А бе като ти се яде хапвай, аз сега поспирам малко, т.е. не ми се яде вече толкова, а и нямам толкова място за ядене да побирам в коремчето
Тя и сестра ми като беше бременна първите три месеца качи 4-5 кг и после всичко беше нормално. Аз качих повече килограми изминалите два месеца.
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #65 -:
януари 08, 2013, 14:31:10 »
Здравейте и от мен cveti добре дошла пожелавам ти лека бременност
Аз също пия магнерот още от 4 месец и нямам такива стягания на корема и преди това не съм имала ама доки реши да ми го изпише.На мен ми се схващат прасците като се протягам много е неприятно но явно ще си е така до края.Вече ми се появяват и киселини и то като съм в легнало положение и като се изправя и спират.Мен също от няколко дена ме наболява от доло за секунди и минава
Аз съм качила до момента 8 килограма като си хапвам колкото ми се яде и не се ограничавам даже напоследък и доста хляб си похапвам. Нашия бебчо също не е от най-активните има дни в които го усещам само 2-3 пъти, но тази сутрин бая си риташе.
Punk мисля че няма от какво да се притесняваш, аз даже започнах да го усещам чак към 22 седмица и все се чудех дали всичко е наред и като ида на преглед и го вида че не спира да рита а аз не го усещах и се успокоявах.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #66 -:
януари 08, 2013, 14:36:03 »
Malia притеснителното е, че от дне три дена е слабо активно бебето, а преди това много често го усещах как се движи как рита...даже и сестра ми и мъжа ми го усещаха като се разрита. А сега е едно кротичко и си плува, но не рита.
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #67 -:
януари 08, 2013, 18:30:42 »
cveta_d86
, добре дошла!! Чъдех се защо те няма тук
.
Аз съм 20-та седмица с 3 килограма отгоре, като последните два са в рамките на един месец, което май не е много ОК. Имам апетит и ми прилошава, ако не закусвам. Лошото е че освен от бремеността, спрях цигарите и почнах да закусвам, с което също организма ми не е свикнал, надявам се накрая, килограмите да са в норма, но сега като съм гладна си хапвам.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #68 -:
януари 09, 2013, 09:27:16 »
Момичета, явно повечето се движим в едни граници с килограмите. Аз съм в 26 седмица и съм качила 9 кг. Но доста се пазя и вечер вечерял лека храна в 18 часа. А и сега не ми се яде, а напротив, като хапна малко и ми става тежко. Вчера бях при Жекова, другата седмица ще ми направи всички изледвания в Окръжна болница, за да видим има ли нещо за лекуване преди раждането!
Активен
punk_girl123
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #69 -:
януари 09, 2013, 10:04:43 »
Ох тия пусти килограми...имам чувството, че вода да пие ми се лепи! Ама ще му мисля след раждането.
Да се похваля....вчера бяхме на доктор. Гледахме се на 4Д и всичко ни е наред, мозъчето, диафрагма, стомахче, сърчице, кръвоснабдяване. Гледаха ми някакви кръвоносни съдове, дали има риск от високо кръвно в трето тримесечие и там всичко е ок. Видяхме лицето, по моя преценка прилича на тати, но не се показа да потвърдим дали е мъж или не. Та ще чакаме до следващия път, ако не се обърне пак!
Много съм доволна, че шийката на матката си е супер и няма възпаление по влагалището.
Така че с две думи, за момента всичко е шест!
Да попитам някой за инфо относно гестационния диабет?
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #70 -:
януари 09, 2013, 13:14:32 »
момичета това с качването на килограмите е относително до колкото знам и зависи и от началните ти килограми. Ето ви едно линкче с препоръчителните:
http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto
аз съм в 12г.с. и съм качила половин-един килограм.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #71 -:
януари 10, 2013, 12:39:12 »
Момичета, спокойно за килограмите
като ви чета, всички си вървите нормално.
Аз в началото качих повече и се уплаших, защото нали казват, че последните три месеца се качва най-много. Но не е вярно. Последните три месеца си качвах по един кг. на месец.
В резултат на разумно хапване от моя страна, качих за цялата бременност 12-13 кг., което беше супер.
За месец след раждането се възстанових напълно, та даже и бях по-слаба от преди това.
Не го мислете, яжте плодове, салати, млечни продукти, не тестено и сладко и всичко ще е ок
Активен
punk_girl123
«
Отговор #72 -:
януари 10, 2013, 13:22:33 »
Аз я опитах тая диета с плодовете и салатките, но без месо и хляб просто ми стърже коремчето. А пък и по всички видове предписания си пише, че трябва да се ядът въглехидрати и белтъчини с малко мазнини.
Но ще видим, че напоследък съм се разпасала и си похапвам и сладичко!
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #73 -:
януари 10, 2013, 13:37:51 »
За тестеното не ям толково много тестено, но слдакото не мога да го спра, явно малчо е като баща си, много сладко ми се яде, но гледам да не се тъпча де...по малко, но за съжаление почти всеки ден. Вчера бях на разговор с д-р Диков, който до момента работеше в Шейново и се оказа, че се е преместил в Тина Киркова...
тъкмо се бях насочила и към доктор и към болница , та общо взето остана само доктора, но не съм много добре настроена към Тина Киркова. Имате ли някакво мнение за тази болница. Съображенията към Шейново ми бяха, че Вип стаята им е що годе прилична, на добра цена и това, че таткото и други посетители могат да се качват при мен и съответно най-важното за мен, таткото да може да види бебето преди да ни изпишат.Иначе при нас почнаха малко болежките, както ви казах изпитвам болки ниско долу, а вчера дясната става на крака така ме болеше, че едвам ходех, та сега съм на 3 пъти на ден Магнезии с 3 пъти по 2 хапчета Но Шпа и ми казаха да лежа повече, и ако не ми минат болките до неделя в понеделник трябва да ходя на преглед
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #74 -:
януари 10, 2013, 15:03:44 »
emetoem
ще ти разкажа моите впечатления, като посетител в Тина Киркова, племенницата ми се роди там преди два месеца.
Има ВИП стаи с две легла - 40лв на вечер - легло, маса, стол, хладилник, телевизор към всяко легло (плащаш си там по 2-3 лева за 24 часа). Има баня, която е ок и се дели със съседната стая, демек от най-много 4 жени. Самата стая, за мен няма нищо Вип, освен, в условията за посещение и присъствие на бебето и не на последно място, малко от малко по-отбрани родилки.
Знам че има и ВИП стаи с едно легло, но какво е там не знам.
Като цяло сестра ми беше във двоен Вип, като две от вечерите си беше сама. Та за там посетители може да има по всяко време, може да седят, колкото си искат, за колко хора не знам, но ние в един момент бяхме 4-ма човека гости на сестра ми и още един на момичето от съседното легло, никой нищо не е казал. Бебето седеше при майката от 6 сутринта до 12 вечерта, след това при тях, за да можеш да спиш. Ние като ходихме да ги видим, бебето си беше там, гушкахме си го, сменяхме му памперси всичко.... Майка ми седеше там по 6 часа на ден, не можехме да я отлепим от внучето.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден