Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:30:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!  (Прочетена 115848 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: февруари 21, 2013, 09:39:56 »

Еми стискам палци за хубави изследвания .
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: февруари 21, 2013, 10:45:19 »

Момичета да ви питам вие гледали ли сте помпи за изцеждане...аз съм се спряла на тази http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12758&cat=16
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: февруари 21, 2013, 13:14:55 »

Е както при повечето бременни и аз да се наредя с нисък хемоглобин 103 единици, не можах да се свържа с доки...както обикновено...та ме хваща бесовицата вече, а съм на преглед чак на 01.03, иначе урината е добре, а за секрета чакам още.Цвети сестра ми с първото дете ползва такава, ама с второто се отказа от нея и си купи http://zabebo.bg/products/elektricheska-pompa-za-karma-mini-electric%E2%84%A2-medela ето тази- електрическа и наистина изглеждаше по-лесно, ама каква е разликата не бих могла да ти кажа от личен опит smile, като почна да я ползвам мога да споделя мнение smile
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #423 -: февруари 21, 2013, 14:48:42 »

Момичета имам помпа на Авент (даже дали не е същата като тази показана от Цвети не знам), ръчна, която нито веднъж не съм ползвала - страшно неудобна е. Когато я купувах преди 4г, беше сред най-добрите ръчни помпи... Накрая се научих да се изцеждам на ръка, хиляда пъти по-лесно е и ми показаха как да го правя още в родилното.

Аз от личен опит бих казала първо да видите как е, преди да блъснете луди пари (като мен), или поне да не вземате нещо много скъпо give_rose

П.П. Не знам другите мами какъв опит имат с това, ама моя не е с положителни отзиви...

На Авент иначе ползвахме всичко останало и бях много доволна. От стерилизатора до биберона, всичко що има. Наистина останалите неща са супер good А стерилизатора го спукахме от ползване, после го ползва и кръстницата и сега чака следващи blum
« Последна редакция: февруари 21, 2013, 14:59:38 от casky » Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #424 -: февруари 21, 2013, 14:56:34 »

Цвети, моята е електрическа Авент, наследство от сестра ми, която беше много доволна.

За ръчните помпи по принцип съм чувала, че изцеждат по-трудно и отнема много време, но засега аз нямам никакви наблюдения blum

Еми твоя доктор не комуникара ли по имейл? Аз на моята и пращам резултатите и тя ми отгваря,когато може
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: февруари 21, 2013, 15:00:34 »

Може и да задържа с купуването...по принцип ва моя мъж сестра му има и ако толкова в началото ми се наложи може да взема нейната докато си купя моя... иначе това, което казва casky и аз знам че в родилното те учат на ръка и не дават да се ползва помпа smile

Еми дано го намериш тоя твоя Доки smile
« Последна редакция: февруари 21, 2013, 15:14:05 от cveta_d86 » Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #426 -: февруари 21, 2013, 15:11:36 »

Ами аз бях толкова стресната, първо дете, аз бях на 24...не много голяма. Общо взето вземах всичко що видя и то все най-скъпото с идеята, че е по-добро... Имам даже едни силиконови за зърната (забравих как се казват), ами и те за нищо не стават. Сега поне мога да споделя, че може да послужи на някой give_rose

Другото, което на мен ми изигра много голям номер, а не бях наясно - преди да родите, седмица или две, си мажете зърната. Има едни кремове на Матерн мисля, че бяха безвредни (може и Мустела да беше, нещо с М). Защото аз такова преживях, ама нямаше кой да ме предупреди sad За второ вече знам...

Намерих го
http://apteka.framar.bg/30011599/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Има и едно синьо с Г беше, то се отмива, но пък преди още да сте родили е ОК и е по-евтино. Ще го потърся.

Гармастан
http://apteka.framar.bg/30000965/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-20-%D0%B3%D1%80
« Последна редакция: февруари 21, 2013, 15:22:50 от casky » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: февруари 21, 2013, 16:14:04 »

Нямам отзиви за помпата на Авент. Когато ме изписваха с Крис , ми дадоха от болницата ръчна на Медела, която наистина отнемаше доста време и в крайна сметка почти нищо не изцеждах. Мъжът ми ми донесе електрическа  на Плейтекс, която работи добре за известно време, след което се наложи да си взема нова. Купих си на Медела , подобна на тази, която си показала и останах много доволна. Аз бях точно в период на намалена лактация и тази помпа свърши добра работа. Също така е лесна за почистване. По принцип тук Медела се води най-висок клас помпи. Аз си я запазих и остава само да си купия някои малки неща , които се подменят периодически по нея.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: февруари 21, 2013, 16:28:10 »

Ох Цвети колко рано си се замислила за помпа! Аз като начало мисля да вземем една от аптеката и да я пробвам, ако има нужда. Понеже може да нямам кърма или да няма нужда от помпа. Може да се справя добре и без помпа.
Просто съм решила като видя какво става с кърмата и тогава да реша. А мойта доки ми каза, че от другия месец почваме да правим нещо по гърдите във връзка с кърмата. Сигурно ще ги мажа с нещо....и идея си нямам.
А бе толкова неподготвена се чувствам, че не знам дали няма да му направя нещо на това детенце. С животните се справям много добре, ама това не е куче  smile
А ако някой има желание да сподели малко по лична информация, имам едно въпросче. Вие говорите  ли с половинките си за секс. Понеже повечето мъже с които съм коментирала/ просто снакирах мнения от бъдещи татковци/ страшно много се притесняват да не направят нещо на бебето. Моя не си признава, но май и на него му се въртят такива мисли. Вашите как са настроени по този въпрос? Понеже съм чувала, че помагало при раждането и че може да го провикира като му дойде времето и ми е интересно.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: февруари 21, 2013, 16:38:47 »

За помпите аз смятам да поизчакам и да видя.Винаги може да се купи ако се наложи а те не са си евтина инвестиция за да се взима предварително.
Пънки защо не посетиш някояя лекция на ЛЛЛ или други лекции и ще си по спокойна.Според мен не пипай гърдите-знам че в тоя период може да си докараш контракции.И смятам ,че нищо няма да му направиш на детето така че бъди спокойна ще се справиш като му дойде времето.
При нас секса е мираж,така че не мога да ти отговоря.На мен лекарите ми го забраниха .
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #430 -: февруари 21, 2013, 16:43:03 »

Пънк, спокойно smile Като го видиш всичко ще се оправи heart А и като знаеш, че изцяло зависи от теб това малко човече heart Ти нямаш избор, няма как да не се справиш и тази мисъл те мобилизира give_rose

Относно твоя доктор много добре, че ще те информира good

П.П. Аз както казах никой не ми беше казал и в последствие се получи, че кърмех и ревях докато си ги оправя cray Отделно стигнах до там, че малкия да сучи и кръв...беше ужас... После се цедях докато се оправят (защото то няма как да яде кръв, нормално) и се молих да не се отбие като пие от шише...
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: февруари 21, 2013, 16:45:33 »

Пънки относно твоя върпос за секса, ние с мъжа ми си говорим разбира се, аз бях малко по-притеснена от него, но за жалост от няколко месеца и при нас е мираж,защото изпитвам болка...та и двамата за сега сме в изчакване. Пък и на мен доки ми каза, че секса след 35-та г.с. не е препоръчителен.
« Последна редакция: февруари 21, 2013, 16:47:22 от emetoem » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: февруари 21, 2013, 16:57:54 »

Аз не съм чувала за манипулация на гърдите , но знам че може да предизвика контракции. При мен също се разраниха в началото, но и аз не се мажех с ланолин/Лансинох след всяко кърмене, въпреки че го имах. Хубаво е след всяко кърмене да се мажеш с крем, защото от слюнката на детето , кожата се изсушава и започва дас е напуква. Но при мен нещата се регулираха за един месец. Както болеше ужасно, изведнъж болката премина.
За секса, ние нямаме възбрана от доктори. Не е както преди, но веднъж седмично се случва. Аз самата честно казано нямам много желание, защото постоянно се чувствам подута , не мога да си намеря място, горещо ми е. В последните седмици, наистина е полезно, дори го препоръчват при преносване, заради простагландина (май така се казваше  crazy ) в семнната течност. Моят съпруг , никога не се е притеснявал, защото няма как да навреди на бебето, ако няма медецинска причина за това.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: февруари 21, 2013, 17:02:24 »

Гери доки ме предупреди да не пипам гърдите, че може да провокирам родилна дейност, но ме каза,че ще има някаква подготовка. Общо взето моята доки много се застрахова, че всичко да е наред. От март почвам да ходя 2 пъти седмично на прегледи. Предния път като се оплаках,че не усещам бебето много добре, прави някави тестове и каза,че бебо е наред просто аз по малко го усещам. Всеки път ми гледа шийката на матката за разширение. Абе чувствам се сигурна в нея.
За въздържанието това за 35 г.с. не го бях чувала. Или при теб Еме има нещо индивидуално? На мен доки ми беше забранила сакс в началото, че жълтото ми тяло беше с наднормен размер. Но в момента в които намаля и забраната падна. Гери на теб защо не ти разрешават, ако не е прекалено лично. Просто ми е интересно мъжете как го приемат, че повечето много се паникьосват. Даже ония ден чух коментар, че бебето може да хване пениса по време на секс. Много ни е ниска половата култура!  girl_impossible
« Последна редакция: февруари 21, 2013, 17:04:42 от punk_girl123 » Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: февруари 21, 2013, 17:07:25 »

Не е индивидуално Пънки, просто като ходих да говоря с един доктор, при който щях да раждам, той ми каза, че след 35-та седмица не е препоръчителен, но не е казвал, че е забранен. Всичко е до това как се чувстваме.
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: