Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 05:47:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно пролетни бебчета Януари,Февруари,Март
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно пролетни бебчета Януари,Февруари,Март (Прочетена 39197 пъти)
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
Re:Очаквани зимно пролетни бебчета Януари,Февруари,Мар
«
Отговор #45 -:
октомври 14, 2012, 20:44:20 »
Момичета искам да ви попитам като ходите на ЖК доктора оглежда ли ви всеки път органите на бебето и дали ги коментирате, защото на мен ми направи впечатление че до момента не сме коментирали нищо, а аз съм в 15 седмица. Иначе доктора казва че всичко си е наред изследванията и те са ми добри и сега се чудя дали да ида на частно за лично успокоение, защото една позната ми каза че нея всеки месец си я гледа и и показва всеки един от органите на бебето пък на мен нищо не са ми показали и ми стана много странно.Той доктора може да си гледа всеки път ама като не казва и аз сега се чудя какво да права. Даже и пола не можахме да видим
Извинявам се за въпроса ако ви се стори тъпичък, но от няколко дена само това си мисля може и да си въобразявам някакви глупости.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #46 -:
октомври 15, 2012, 09:14:04 »
malia
Дори и да гледа на толкова ранен етап доктора, чак няма какво да коментира. Около 20та седмица е добре да се направи подробна фетална морфология. Тогава вече са формирани всички органи и целта на ФМ е точно такава, да се види дали всичко е както трябва. Иначе даже не е задължително лекарят да те гледа на ехограф всеки път. В 13та седмица е добре да се измери нухалната гънка, защото е индикатор за Даун и толкова. Тогава се прави първата ФМ, ако искаш. Аз ходих на нея, просто защото ми се ходеше, но дори лекарят каза, че в този момент кой знае какво няма за гледане.
Има и нещо друго - много лекари правят всеки път ехограф, първо защото не им се занимава с мерене по стандартните методи и второ - за пари. За жалост има ги и доста такива. Понякога дори успяват да убедят жената, че така се грижат повече за нея и бебето. А всъщност не се знае дали прекомерното облъчване с ултразвук не вреди по някакъв начин на бебето. Тук учените не са единодушни.
Та моето мнение - успокой се и отиди на една подробна ФМ при специалист в 20та седмица. Друго не ти трябва. Тогава със сигурност могат да ти кажат и пола (ако бебето не се обърне така че да не се вижда разбира се).
И последно - лекарят при когото ходя сега не настоява да ме гледа всеки път, а и аз смятам, че няма нужда и двамата сме доволни
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #47 -:
октомври 15, 2012, 09:44:30 »
svetli Благодаря ти
явно аз си внушавам някакви неща. Да в 20 седмица ще си правя ФМ така сме се разбрали с доктора ще си чакам до тогава. Аз за това не отидох на първата ФМ защото ми каза че доста рано и почти нищо не се вижда ако искам направо в 20 заедно с 4Д. Успокоих се благодаря ти още веднъж.
Активен
baby0810
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #48 -:
октомври 15, 2012, 13:12:28 »
Здравейте на всички в тази темичка.Аз досега само четях но реших сега и аз да се запиша.Чакам първото си детенце казаха момиченце.Термина ми е на 19.01.Пожелавам на всички леко бременеене:)
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #49 -:
октомври 15, 2012, 18:59:43 »
malia аз съм в 17-та седмица и до сега през двете ми ЖК ме гледаха на видозон, но наистина доки, каза, че още е много рано и не може да каже нищо. Казва ми, че за сега се развива нормално и това е , има сърдечна дейност и няма някакви притеснения. И ние милихме, че ще можем сега да видим пола, но уви все още е рано.
Утре на отивам на скрийнинг, рано сутринта съм при моята лекарка да измери бебето и после към Майчин дом.
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #50 -:
октомври 15, 2012, 20:04:19 »
malia
, мен от началото на бременноста са ме гледали четири пъти на видеозон.Първия за установяване на бременността,втория на ранна ФМ, но тъй като бях в чужбина и докато ми издадът направление там(малко са бавнички) вече бях в 15г.с.Тогава за първи път доктора видя пола.Третия когато бях на ФМ в 21г.с. тога му гледаха подробно жизнените органи и ми потвърдиха пола.И последния миналата седмица,в 27г.с. бяхме на 4Д от което съм най-доволна.Бяхме със съпруга ми доктора през цялото време говореше и обясняваше на "прост" език всичко
Видяхме подробно органите:сърцето и неговото разположение и клапи,череп,бъбреци,пикошен мехур,гръбначен стълб,ребра,бели доброве, дияфрагма,крайници,пръстчета,устни,нос,пъпна връв,т.н.Също така разположение на плацентата,околоплодни води о дължина на маточната шийка.И пак ни казаха "100% МЪЖ".Но въпреки всички тези подробности които може да ти даде едно такова изследване,в ехогравската диягноза е изришно подчертано,че не всички възможни аномалии на плода могат да бъдат установени преди раждането.Но трябва да бъдем позитивни и всичко ще бъде наред
Не се притеснявай,според мен един от най-важните моменти е ФМ 20-21г.с. при добър спецялист
Не знам до колко е полезно ехогравското изследване,но някакси се успокояваш като го видиш и като му чуеш сърчицето
Аз се доверявам на доктора който следи бременността ми в момента кога и колко често да бъде извършвано ехографско изследване.За пола според мен зависи от позата на бебето и от спецялиста,колкото съм чувала по-лесно се виждат момченцата,по разбираеми причини
Бих искала да попитам мамите,от лично любопитство, които още не знаят пола имат ли някакво предчуствие?Тъй като аз бях 100000% сигурна,че е момче и никой не можеше на ме убеди в обратното
Леле колко изписах
Леко бременеене момичета
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #51 -:
октомври 16, 2012, 08:13:31 »
Ей, мамчета, привет и от нас
Ние вчера бяхме на 4Д за втори път - много съм доволна от прегледа и вниманието на доктора. Както мяука е описала видяхме всички органи на бебока - доки каза че всичко му е наред и отново потвърди, че ще си имаме едно малко и сладко момченце /за нерадост на каката
/. Тежим вече около 800 грама и ужасно много ритаме. Даже доки вика че е много пъргав
Иначе аз общо взето съм добре - най-важното, че ревливото ми състояние което започна някъде към средата на 3-тия месец "май" отмина. То това беше нещо ужасно - чак колежките ме изпращаха на психотерапевт
Лек ден и да почиватеееееее
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #52 -:
октомври 18, 2012, 19:05:31 »
Браво Мими, много хубави новинки имаш ти, много се радвам, че всичко е наред, това е най-важното
да сте здрави. И моята племенница не искаше братче, ама сега и с това се задоволява и се стърсят много тя е на 6 а той на 2 и половина, ама се и бият...:_) няма как да не се мине и през този период
Да дам малко отчет и от нас, свърши ми антибиотика за бактерийте-гадове, сега трябва да изчакам до края на месеца и да пусна пак стерилна урина (дано са се изчистили). Във вторник ходих до Майчин дом за БХС, не минаха много добре нещата, но....какво да се прави, винаги трябва да има някой сърдит и някой недоволен. Иначе утре ще ходим за резултатите, надяваме се всичко да е наред. Някой беше питал има възможност да си получиш резултатите и по интернет, но по този начин пропускаш консултацията, но както Фиби е написала в сайта на Майчин дом, доктора който консултира онлайн е същия , който консултира и на място
Хубава вечер на всички
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #53 -:
октомври 21, 2012, 06:47:29 »
Svetli, е много права за УЗ. На мен през първата бременност ми направиха общо 3 УЗ. Първият за установяване на бременност, вторият около 20 г.с. и третият към края на 3 триместър. От позната гинеколожка знам, че УЗ не е най-точният показател и въобще не е необходимо да се гледа бебето всеки месец. И най-точните данни идват от кръвни изследвания. На мен ми бяха казали ,че Крис е бъде малко бебе , под 3 кг според УЗ , а той се роди 3, 210 кг.
Аз вече официално влязох във втори триместър или 16г.с. всичките ми неразположения като гадене, безсъние , започнаха постепенно да изчезват , за което съм страшно щастлива, защото имам повече енергия , почнах и да се храня нормално. Другата седмица съм на консултация и кръвни изследвания. като и ще говорим за плана на раждане, вече твърдо решихме да бъде водно раждане. между другото преди два дни усетих бебето з апърви път. Бях се излегнала на дивана и усетих нещо точно над пъпа. Сложих си ръката и усетих , неяо по-твърдо, като бабуна и след секунда изчезна, после пак се повтори съяото но но ниско долу от дясно. Стана ми интересно, защото Крис го усетих чка в 18-20 г.с. , но явно всяка бременност е различна.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #54 -:
октомври 22, 2012, 17:01:29 »
Мири, браво , че и усетила вече малчото
казват, че при втора бременност по-рано се усеща движението на бебето. Аз съм в 17-та седмица и все още нищо не усещам, миналата седмица бях последно на ехограф заради БХС-то и видяхме че "бобчето" е доста активно, мърда с крака и с ръце, но явно все още има доста място и за това не усещам или просто още е рано, по книгите пише , че към 20-та седмица трябва да почнем да усещаме.
Активен
baby0810
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #55 -:
октомври 22, 2012, 21:53:00 »
Аз съм в 28г.с. Малката вече е мн. активна:)На мен ми е първа бременност.Аз усетих за първи път бебка към 22 г.с.При всеки е индивидуално важното е всички бебчета да са добре.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #56 -:
октомври 26, 2012, 13:41:47 »
Мири, поздравления за отминаването на неразположенията! Миналата бременност пет месеца нищичко не можех да хапна, а сега елате ме вижте
До края ще стана самосвал!
Наистина при втора бременност се усеща по-рано - и при мен така се получи. Според мен причината е, че жената вече знае какво е усещането. Може би при първата бременност просто не си дава сметка, че това, което усеща е бебето. Поне при мен определено беше така.
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
ноември 01, 2012, 17:17:29 »
Ехооо момичета къде се изгубихте?
Как сте?Как са бебоците?
Аз съм добре,бебон е много ама много активен през целия ден
постоянно го усещам!! Утре трябва да се видим с доктора който евентуално ще присъства на раждането.Много ми е интересно колко е пораснал бебон и как е разположен в коремчето.На последния преглед беше в позиция "готов за излизане",но сега така шава,че не мога да разбера къде са му краката,къде му е главата
голям акробат си имаме
Вече доста започвам да се измарям,даже и при малките домакински задачки
но аз искам да съм си активна и правя всичко по-бавно от преди,но важното е,че не се отказвам
Ходя и на разходки!Напълняла съм с 5кг от началото на бременноста и мисля,че е нормално като се иам в предвид,че съм 1,78см имам си само едно коремче
От нищо не се уграничавам просто си имам някакъв лимит и като го достигна не мога да хапна нито хапка повече!
След няколко дни влизам в осмия месец и все повече се замислям за раждането!Мисля,че е нормално не ме е страх още
но ми предстои да избера къде да раждам,кой доктор...абе цял сериал е в главата ми
Гледам по ТЛС едно предаване за ражданията и всички около мен ми казват "не гледай" "не го мисли" и това страшно много ме дразни
Аз съм съвсем наясно,че всяко раждане е индивидуално(предаването показва точно това) и,че колкото и да го мислиш то ще си дойде и ти не можеш да контролираш събитията!Просто ми е интерсно какво може да се случи и как протича като цяло!А и как мога да не мисля за едно от най-важните събития в живота ми!!??
Гледам да не обръщам внимание аз знам кое е най-добре за нас с бебо!Моето момче ме разбира
или поне се опитва
Затова обичам форума все намираш хора които са на една "вълна" с теб
Целувки на всички
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #58 -:
ноември 01, 2012, 18:41:26 »
Леле miauka много малко си напълняла...бебо отговаря ли си на седмиците като големина? Моята гинеколожка ми каза, че трябва поне 12-13 кила да се качат минимум, за едно нормално бебче.
А имам и едно въпросче към всички. Колко често правите секс?
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #59 -:
ноември 01, 2012, 19:59:07 »
punk_girl123
по принцип има разминаване в термина по цикал (21.12) и този който 4Д едхографа показа преди 1 месец (05.01) но това е така,защото аз имам страшно нередовен цикал(никога не ми е бил на 28 винаги +30) и овулацията ми никога не е била на 14 ден което е нормално считайки по-дългия ми цикал.Аз имам някаква идея кога е станал бебон тъй като беше много напрегнат месец за мен и мъжа ми знам,че не сме се залавяли сериозно с бебеправенето,но то божа работа,както се казва то става от 1 път
Когато обясних това на доктора и като му споменах,че имам поликистозни яйчници и той е сигурен,че бебето е станал по-късно и ми каза "природата не е математика".
За килограмите мисля че трябва вече да съм надала с още 1 кило за последните 2 седмици,той каза,че ще стигна 10кг което е съвсем нормално.Аз мисля че реално до 7 месец няма кой знае какво да се пълнее от самото бебе,то е около 1 кг(в 27г.с.) + води и плацента = горе долу 4 кг.Доктора каза,че явно бебето си взима каквото трябва и другото за мен!Всеки организам е различен!
За секса аз имах много болки ниско долу когато се разтягаше матката и коремните мусколи,тъй като нямах никакъв корем.Сега пак си имаме сексуален живот,но не толкова често и по спокоен.Стига да няма дисконфорт или кървене не е проблем
Ти в коя седмица си?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7