Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 09:26:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно пролетни бебчета Януари,Февруари,Март  (Прочетена 39220 пъти)

punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: октомври 09, 2012, 13:49:33 »

Здравейте!
На мен ми е ранна тази тема, понеже живот и здраве нещата при нас ще се случат средата на май, но все пак се записвам да ви следя с интерес!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: октомври 10, 2012, 03:14:20 »

miauka, честити сини гащи! И си спомням колко вълнуващо беше , когато го видяхме нашия за първи път на 3Д.
Мърче, браво ,че можеш сама да си преправяш дрехите. Аз в това отношение не съм много кадърна, но тук поне има и дрехи за бременни , които са на по-ниски цени. Ако отидеш обаче в магазин , специализиран за бременни , те с аскъпи. Аз имам останали дънки от миналата бременност, но нямам топли пуловери, а тук рязко застудя, така че и трябва да си купия някои по-широчки. Най-вероятно е отида в магазина за по-пълнички дами, там продават разни блузки и пуловерчета , които хем са стилни, хем на по-ниски цени.
Svetli, не звучи студено и аз не съм в кой знае какъв трепет, просто искам по-бързо да мине времето и да раждам. Но съм говорила и с други майки и те твърдят ,че с второто дете е малко по-различно.
Относно Спок, баба ми я е чела и ме е гледала уж по-нея поне през първите 3 години. За отглежаднето и режимите, има неща с които съм съгласна. не съм съгласна обаче, че ако майката няма кърма, на детето трябва да му се дава мляко , разредено с вода и подсладено със захар. Вярно е ,че американците се съдят за всякакви глупости, но наистина поколението им такова в момента благодарение на Спок. Някъде бях чела, че единият син на Спок се самоубил. Аз лично съм привърженик на Love and Logic, кйто може дасе прилага след определена възраст, т.е. когато детето разбира и можеш лесно да комуникираш с него.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Публикации: 1838

http://vanily.multiply.com/

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: октомври 10, 2012, 08:15:54 »

Здравейте, момичета!
Светли размяме със "студеното звучене"lol) И аз това онзи ден си казвах, че нямам търпение, но тогава ще почне лудницата:))) Сега криско като е голям си е толкова спокойно в нас:)
Miauka, честито за мъжката новина:)
Момичета, искам да ви попитам дали знаете дали мога да получа консултация по телефона за изследването за Биохимичен скрининг, аз си изтеглих резултата от интернет и нямам време да отида до там??

Поздрави на всички бъдещи мами:) give_rose
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: октомври 10, 2012, 08:52:06 »

Мили, за телефон не знам, но ти можеш и сама да се ориентираш поне приблизително за резултата, а като отидеш на консултация гинекологът ще ти го погледне.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: октомври 10, 2012, 11:02:17 »

Здравейте, Светли, звъннах, но не може по телефона. Ще отида в петък.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: октомври 10, 2012, 11:17:00 »

Vanilly в сайта,който публикувах по долу на Националната Генетична Лаборатория има форум,където можеш да задаваш въпроси към проф.Кременски.Много отзивчив човек е.Всъщност и да идеш на място пак той ще те консултира,така че няма смисъл да се разхождаш.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: октомври 10, 2012, 20:53:24 »

Ние се отбиваме да се оплачем малко , след повторно даване на урина (стерилна) се оказа, че имам бактерия- ешерихия коли и днес ми изписаха антибиотк sad, недоволна съм, че трябва да го пия, но няма как....Някой преборил ли се е с тези гадове, че ми казаха че са много упорити и трудно изчезват .sad
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: октомври 11, 2012, 07:45:33 »

По време на бременност е много по-вероятно всякакви такива бактерии да се развихрят и понякога преборването им е трудно и продължително, но не и невъзможно. Аз предишната бременност борих два други вида с два различни антибиотика и въобще голямо тровене падна, но ги уморих. И на мен ми беше съвестно да пия антибиотик, но след като няма друг начин  nea  Важното е да се вземат мерки, така че няма страшно ще се справиш!  give_rose Мое мнение - освен антибиотика е важно да се вземат мерки за засилване на имунната система, колкото и в този момент да е изначално подтисната.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: октомври 11, 2012, 12:14:48 »

Момичета, здравейте! И аз миналия път имах някакви неща в урината и сега очаквам като си пусна изследвания др. седмица пак да имам....но няма начин, борим се и това е.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: октомври 11, 2012, 21:31:03 »

Оф да им се невиди и гадовете, какво да пия за засилване на имунната система, нали уж нищо не можем да пием, доки не каза да пия нещо такова, само фолиевата киселина и антибиотика. А да попитам до кога пихте фолиевата киселина ,. аз съм в 16-та седмица и все още не усещам "бобчето" да мърда.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: октомври 11, 2012, 23:25:05 »

Свекърва обещавам, че като прочета Спок ще ти кажа какво мисля.
emetoem, Мен фолиевата киселина ми я спряха някъде 17-19 седмица и минах на витамини за бременни, които пак съдържат фолиева киселина. А колкото до ритането, тъй като съм с предна плацента я усетих мацката със сигурно някъде към 22-23 седмица. Ако ти е първо бебе хич не се притеснявай, че не усещаш и недей да четеш в нета кой кога го е усетил. Всичко е индивидуално и не е състезание. Когато лежах в болницата в началото имаше няколко момичета с ешерихия коли - от което си правя извода, че не еприятно, но не е изключение. Дано бързо да мине.
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: октомври 12, 2012, 07:46:56 »

emetoem наистина не могат да се пият особено много неща по време на бременността. Аз под засилване на имунната система имам предвид фрешове от плодове и зеленчуци, разнообразно хранене,  по възможност с полезни неща, а не полуфабрикати и много време на чист въздух.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: октомври 12, 2012, 08:32:38 »

Svetli на мен пък гинеколога ми каза, че може да се пие всичко! Даже изреди парацетамол по 5 броя на ден, ако се наложи антибиотик. Е не каза като кихна и да почвам, но ми обясни, че за бебето няма проблем, ако на майката и се налага да приеме определен медикамент естествено под лекарски контрол.
Така че не мисля, че е толкова страшно! Е всеки си решава за себе си. На мен даже ми изписаха лекарства за гъбички в 8г.с. Вярно, че и аз се бях притеснила, но защото чета по форуми, че не можело и не трябвало, а не защото медицинско лице ми е казало, че има какъвто и да е риск! Мисля че всякъ майка трябва да си прецени дали да вярва на лекаря, който е избрала или да се всушва в съветите на преминали през този път!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: октомври 12, 2012, 12:57:05 »

Оф да им се невиди и гадовете, какво да пия за засилване на имунната система, нали уж нищо не можем да пием, доки не каза да пия нещо такова, само фолиевата киселина и антибиотика. А да попитам до кога пихте фолиевата киселина ,. аз съм в 16-та седмица и все още не усещам "бобчето" да мърда.
еме, питай дали не можеш да пиеш добавка хранителна с боровинка или нещо от сорта. Има и витамини изцяло на растителна основа. Те иначе няма д се сетят да ти ги кажат, знаеш че са традиционалисти, но иначе ги познават добавките, ако ги ръчкаш ще ти кажат какво.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: октомври 13, 2012, 21:16:43 »

Аз пия витамини за бременни, които съдържат фолиева киселина, но миналия път пих фолиева до последно, защото имам анемия и така трябвало.
В крайна сметка ходих до майчин дом, за да си взема изследванията от Биохимичния скрининг и всичко е наред:)
Сега ще чакам да видя в сряда какво ще стане на прегледа при моята гениколожка.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: