Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 07:35:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на ivelka - 29.09.2012  (Прочетена 59054 пъти)

ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: септември 05, 2012, 15:02:32 »

Забравих да споделя, че си извадихме медицинските, попълнихме декларациите и тези дни ще ходим да подаваме документи в общината за брак smile
Лошата новина е, че съм кръвна група А-, а милото е B+, което значи че съществува риск от т.нар. резус конфликт, което значи проблемна бременност и евентуално раждане на увредено бебе cray  cray cray
Знам, че ще ми кажете да не се филмирам от сега, но ми е много притеснено и тъжно...
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: септември 05, 2012, 15:12:41 »

Миличка, не се тревожи напразно. Не го мисли от сега. Разбирам притесненията ти, но това се среща при много от двойките, без да има каквито и да е последствия за бременността и детето. Така че, мисли позитивно и всичко ще е наред give_rose
Активен
irishka
Професор
Публикации: 302

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: септември 05, 2012, 15:14:09 »

Мила, много хубави етикети, браво и за медицинските  Bravo
Наистина не го мисли за резус факторите. Знам, че е много лесно да се каже от страни, зная какво е. Но наистина, старай се ако се промъкне това притеснение, да си налагаш да мислиш за нещо друго. Притеснението няма да помогне никак, дори напротив. Горе главата и се съсредоточи върху прекрасните мигове, които предстоят  give_rose
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #33 -: септември 05, 2012, 15:15:37 »

Не се притеснявай, Ивелка! Милото е сходен случай, майка му е с + резус фактор, а той е с -. При раждането му са му направили кръвопреливане и е нямало никакъв проблем. Да го видиш сега какъв як мъжага е!  blum Така че бързо излизай от филма  blum и изобщо не си го слагай на сърцето!
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: септември 05, 2012, 15:27:19 »

иве, прегръщам те, не се тревожи, медицината е напреднала, това не е пречка  smile важното е че го знаете навреме
мн хубави етикети, браво за документите, сега кога ще подпишете?  give_rose
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: септември 05, 2012, 15:28:26 »

Благодаря ви за подкрепата give_rose
Просто се натъжих, защото милото искаше да започваме да работим за бебе още на сватбеното пътешествие, а аз май не съм готова още... Иска ми се да се запозная подробно с всичко, което предстои в такива случаи. huhhuh.gif
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: септември 05, 2012, 15:30:18 »

Ще подпишем най-вероятно в началото на другата седмица - понеделник или вторник... Мислехме да е в петък,но няма да остане време, а и утре милото си прави ергенското парти. Моето моминско пък е в събота и затова така решихме girl_wink
Активен
irishka
Професор
Публикации: 302

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: септември 05, 2012, 15:30:58 »

Мила, няма какво да се запознаваш.  blum Започвайте си и си работете. А след като искаш да се информираш - чети си успоредно.  Wink
Активен
MaiTe
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #38 -: септември 05, 2012, 15:45:51 »

ivelka, аз съм съвсем нова във форума и се надявам да не се натрапвам в темата, но исках да ти кажа това: моите родители имат същите кръвни групи. Имам чудесна сестра, майка ми не е имала никакви проблеми с никаква част от двете си бременности. Не се притеснявай наистина, изживей си последните дни като госпожица щастливо и очаквай най- хубавия семееен живот.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #39 -: септември 05, 2012, 17:01:10 »

Аз също имам примери пред очите си с различни резус фактори. По-важното е, че сега го знаеш, а не след като разбереш, че си бременна и да се паникьосаш. Запомни: за първата бременността не е абсолютно никакъв проблем!!!  good Има вероятност от кръвопреливане при втора и следваща бременност. Но при положение, че се знае резус фактора на майката, дават определени медикаменти и такива случаи последните години са драстично намалели. Ако толкова те притеснява, мога да разпитам какво точно дават  като медикамент.

Хайде сега се отпусни и се наслаждавай на подготовката за сватбата!  smile
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: септември 05, 2012, 18:04:32 »

Ех, страхотни сте, наистина! give_rose
MaiTe, Alichka, благодаря ви за милите думи!
Споделих със свекито, но на милото още не съм казала...довечера ще го обсъдим, но мисля да отидем при моя гинеколог и тя да ни запознае с целия процес, медикаменти и всичко което ни интересува, защото милото като го знам какъв е, само на моите думи и на информацията от интернет - няма да вземе на сериозно въпроса  pardon
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: септември 06, 2012, 16:48:20 »

Хайде малко и аз да си раздвижа темичката в положителна посока blum
Преди малко си бях при нашите - там ремонтът е завършил, днес са сглобили новото портманто за коридора и са сложили новите перденца в хола и детската. Всичко е станало много красиво и уютно, особено ми харесва светлия паркет и бледорозовите стени (малко като темата на сватбата yahoo).
Аз днес отвъртях задачки - ходих на пазар да купя някои необходими неща като целофан за питите и пилето, пандели от лъскава хартия за украса, розова "разтеглива" хартия, балони, бутилка вино за кумовите   дарове, 10 броя големи и здрави найлонови чанти (в които ще подреждам всички багажи) и други дреболии. Взех си и парфюмчето  - поръчах си го от Орифлейм, казва се MISS O и е в розово шише с винтидж пръскалка  yahoo Сметнах, че за сега не ми се дават много парички за нов парфюм, а ми се искаше шишето да е красиво за фотосесията и да е в розово smile
Милото днес има ергенско парти, а моето моминско е в събота yahoo Две от най-добрите ми приятелки идват от София за него, а друга ще дойде от Търново heart
Утре съм на маникюр с ноктопластика, после на пробен грим. За пробната прическа все още не мога да реша коя от двете фризьорки да избера, но утре ще трябва да направя избор Wink
На обяд се вдъхнових и украсих една по-голяма кошничка, в която ще има бутилка бяло вино, плодове и шоколад и ще бъде един от кумовите дарове. Стана като кукла! blush Занесох си всички готови неща при нашите, където оформих специален кът за дреболийките, за да ги снима фотографа, но и аз ще ги снимам тези дни и ще покажа снимки smile

Ето го и парфюмчето ми  heart

* Заснемане.PNG (61.55 KB, 286x252 - видяно 2654 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: септември 06, 2012, 16:55:15 »

Много яко парфюмче smile
Не се тревожи за нищо, медицината е мега напреднала, важното е че сте осведомени предварително! give_rose
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: септември 06, 2012, 17:46:15 »

Ivelka не го мисли толкова този "-", макар че аз като си взех васермана изкарах един малък инфаркт, докато разбера, че "-" не се отнася за кръвната група. Но момичетата преди мен са ти казали, че не е нещо страшно. Дори си мисля, че имаме и няколко форумни бебета .
Лек финален месец ти пожелавам и една приказна сватба на финала !
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: септември 07, 2012, 17:41:10 »

Хайде да дам отчета за днескашните разкрасителни процедури  blum От 12 до 5 прекарах следобеда в един салон, където маникюристката ми направи ноктопластика (слагам си за 3ти път, понеже не мога да ги пазя много pardon). После същата мацка ме гримира - много се харесах! yahoo Спази всичките ми изисквания и гримът ще е същия, само може би с една идея по светъл. От кумата знам, че гримовете й издържат по 24 часа, въпреки че не са най-скъпите възможни марки. Маникюрът ми за моминското е бял френски с рисунки върху бялото - тюркоазено сини леопардови петна (понеже ще съм с бяла рокля и сини обувки и чанта).
Пробната прическа ми я направиха за 30 минути, като не ми е слагала лак и не се е старала и въпреки всичко се харесах много. Ето тази е:

Снимки на грима качих, но не са с добро качество и не се виждат добре цветовете. Гримьорката ме снима и като прати снимки, ще кача пак smile
Много съм доволна от гримьорката как ми постави миглите - супер внимателна, не я усетих кога ги сложи!  :danceg:За пробните грим и прическа платих по 10 лева, в деня на сватбата прическата ще е 70 лева, а гримът - 25. smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: