Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 14:35:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203664 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #510 -: юни 05, 2013, 12:06:19 »

Да сложете захар от сега и после се чудете защо им заминават зъбите рано или предпочитата сладки храни.Това със захарта е голяма глупост.Бебетата ядат най-ужасните пюрета на света сигурно и мляскат от кеф, а вие във водата ще им слагате захар.

Съгласна good Това се отнася и за всичко друго, което по принцип е вредно, но възрастните смятат за "по-вкусно". Толкова е относително. Например, и за мен броколито е гадно, но пък Ели го гризе като бонбони, докато играе....Децата не са предубедени откъм вкусови предпочитания, затова е хубаво хранителните навици да се изграждат, доколкото е възможно, от невръстна възраст good
За случаите на бебешка жълтеница е отделен въпроса. Но за здраво бебе - просто е нелепо и НЕнужно. Така се изкривяват вкусовете на децата. Водата си е вода - детето има нужда и се научава да я пие, когато тялото подаде сигнал.
Аз винаги съм давала изворна, не я преварявам. Минерализацията й е по-ниска, затова се препоръчва пред трапезната.  
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #511 -: юни 05, 2013, 12:09:07 »

Билирубина,който е виновен за жълтеницата се изхвърля с изпражненията.А водата,със или без захар,се отделя с урината.Направете си сметката.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #512 -: юни 05, 2013, 16:03:10 »

Благодаря за мненията. Аз досега и преварявах изворна вода, но в Канада. Забеляах че от някои марки от нея  също остава много котлен камък и взимам само една марка от която не остава котлен камък. В БГ не знам какво е положението и колко котлен камък остава. Надявам се не много.
Относно захарта- твърдо съм пртив още отсега да и слагам захар. Мими я пие без захар- съвсем обикновена вода.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #513 -: юни 07, 2013, 16:32:39 »

Мами,с по-големи дечица помагайте!
Дариана е от 3 седмици на ясла.Първите 2 нямаше проблем,но тази започна да се напикава страшно много.
Предполагам,че може да е на емоционално ниво и днес я оставих вкъщи.Пак много се напикава и не казва,че й се ходи.
Случва се да се подмокри 3 пъти за един час и си мисля,че в такъв случай не отделя цялото количество,а пуска малко,после пак стиска,после пак пуска....Днес стоя близо 10мин на гърнето и се напика в минутата,в която и вдигнах бельото.
Старая се да не я стресирам допълнително-не се карам,не натяквам,само обяснявам,че е голяма вече и трябва да ходи само на гърне.

Някой минавал ли е през подобно нещо?
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #514 -: юни 07, 2013, 18:12:46 »

dodo23, на мен ми се случи, когато големият син тръгна в първи клас. Той не се подмокряше от бебе, беше голяма изненада за нас. Той по принцип пие много вода /все още/. Училището му беше по някакви нови методи на проф. Сендов и учеха от 8 до 16ч. Съветвах се с лекар, говорих с учителката и се изясни, че започва да пие вода едва като се върне вкъщи, в късните часове и съответно вечер се изпуска. Учителката му беше много разбрана и мила жена и благодарение на нея /нарочно го изпращала в часовете да пие вода/, за месец нещата се нормализираха. Съвсем в детска възраст, около 2 годинки, правеше друг номер:стои мирно и кротко на гърнето без да свърши голямата работа. После, само като ми види гърба, сваля гащите и ака под килима. Като котка си го покриваше пак с килима и...толкова. Не е имало някаква голяма промяна по това време, той тръгна на градина на 3г., доста по- късно и се адаптира много бързо. Гадният период трая около 2-3 месеца, направо се побърквах.
Съветвай се с лекар, може да не е само стресът причината. Дано се справите бързо с проблема good Когато са настинали чишкат по- често и по малко.
« Последна редакция: юни 07, 2013, 18:20:08 от svekarva » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #515 -: юни 08, 2013, 01:40:36 »

Диде, на нас не ни се случи, но съм чувала неведнъж, че настъпва подобна регресия именно при промяна в обстановката. Имай предвид това, че там има доста деца вероятно (както и в групата на Ели, поне половината), които още са с памперс, тоест не ходят активно на гърне или поне не казват сами, че искат да пишкат. Така, покрай тях, за известно време, и приучените прихващат бебешки навици. Ели прояви този синдром пък по друг начин - започна да реве, ама не точно, а сякаш насила се мъчи да реве, защото "била бебе" pardon Убедена бях, че е заради яслата. Искаше да е залепена за мен, държеше се наистина по-бебешки. Но с времето отмина това.
Така че за мен това е обяснението. Свързано е с адаптацията, промяната, другите деца. Ще се нормализират, смятам, нещата.
Друго нещо е, че има вероятност там да не ги подканят да пишкат и малко да е позагубила форма. Там напишква ли се толкова често?
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #516 -: юни 08, 2013, 12:05:50 »

svekarva,мина при през ум,че може да е настинка.Опитах да я загрея,но тя е студенолюбиво същество и не ми се получи много.Къпя с много топла вода,мажа краката със загряващ крем и обличам нощница.Тя се съблича и заспива по тениска.Завивам я с най-обикновен чаршаф и след 30 мин се буди изпотена.Аз си мисля,че ако беше настинка,след толкова дни щеше да има и други проявления.При нея слабо място е носа,така че не й се разминава хрема;а сега няма нищо.

sunray,картинката е напълно противоположна на описаната от теб.При нас сега приема е допълващ,а не генерален и съответно всички деца в яслата са по-големи.От цялата група,само Дари и още 2 деца,ще останат в яслата,останалите през септември ще са първа група.В 1гр,задължително ги взимат без памперс,така че усилията на родителите и персонала са съсредоточени в това децата да свикнат на гърне.Дори да има деца с памперси,те ще са главно за обедния сън,а не за целия престой.
Мисля,че част от проблема е това,че твърде често ги слагат и вместо да каже,когато има нужда,тя чака да дойде времето,в което ще й предложат гърнето и чакайки стига до момент,в който се напикава.
В допълнение е стреса и това,че едната сестра ги налива с вода,все едно са в пустиня.

Всеки ден пращам по 4-5 комплекта за преобличане и се е случвало да ми се обадят в 15ч,че вече няма сухи дрехи. sad
Вчера у дома беше същата ситуация,днес се напикава по-малко и проявява сама инициатива.Но докато не се реши проблема,не мога да я върна пак в градината,а тъкмо свикна с обстановка....
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #517 -: юни 09, 2013, 13:29:05 »

Здрасти Диде, аз не мога да ти помогна много, но ще ти кажа аз какво правя.Никога не съм я карала да пишка тя винаго си е казвала от момента, в който махнахме памперса а това беше на 1 година и 3 месеца.Сега е на 2 години и 5 месеца и започна да прави същото напикава се даже се е случвало да се напикае, а не само да се изпусне.В повечето случай прави нещо, но някой път не се е заиграла например чакаме да изкарам количката и се напикава пред вратата.Азеших да я питам и подсещам в началото имаше успех сега също продължава, но понякога трябва да я прилъжа с нещо защото не иска.Надявам се да е период защото е доста неприятно.Вчера например пет пъти ми каза пиш отиваме в тоалетната и тя седи седи и казва няма да пишкам  sad.Пробвай да я подсещаш или да я питаш, предполагам, че е свързано с градината и с това че е отделена от теб.Пожелавам ви бързо да се адаптирате и да мине този период.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #518 -: юни 11, 2013, 11:13:29 »

Диде, ще ти кажа аз какво смятам, но това си е лично мое мнение и нямам представа дали е правилно  pardon

Аз нашата ситуация с памперса я описах горе-долу в нашата тема. Като цяло аз нямам никаква заслуга за махането на памперса, освен тази, че известно време преди да го махнем все и говорех, че ще го махаме и ще пишка на гърне. Преди това съм пробвала да и го махна няколко пъти, но още на първия ден се отказвах, защото тя се напишкваше и не даваше признаци да осъзнава какво се случва, нито пък и пречеше, че е напикана и се сърдеше, когато я преобувах. При тези ми опити понякога съм я подканяла и посещала, но в последствие се удбедих, че това няма никакъв смисъл. Тоест, ако детето е готово  да пишка само в гърне, то няма нужда никой да го подканя да го направи и самото подканяне много често дразни детето и води до обратен ефект - то не иска да седне на гърнето или пък се стиска, защото знаем как децата много обичат да се противопоставят на възрастните.
Според мен, щом Дари вече е започнала да казва, явно точно честите слагания на гърне в детската градина, без значение дали и се пишка или не, я дразнят. Може да говориш с леличките да не я карат да сяда на гърне, а да чакат тя да им каже. А пък от друга страна на нея честичко да и говориш, че никой няма да я кара насила да пишка, а тя може винаги, когато и се ходи до тоалетна, да каже на любимата си леличка (защото едва ли ще каже на някой, който не харесва).
А те имат ли достъп сами до тоалетната или не?

Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #519 -: юни 13, 2013, 12:15:58 »

Момичета предстой ни Първият рожден ден на Бети.Моля майките които вече са минало по този път да споделят какво да бъде менюто за детският рожден ден? На които ще присъстват и майки разбира се.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #520 -: юни 14, 2013, 14:33:19 »

Мамчета, влизам тук да се допитам. Първо да кажа, че ще се срещаме и с педи задължително, но до тогава да събера малко предположения от вас...Ели снощи вдигна 38.4 през нощта, като докато си легне й нямаше нищо. Днес варира между 37-37.4 макс. Няма хрема, няма кашлица. Има тонус, хапва нормално, пу пу! Зъбите излязоха всичките, а шарка явно не е, защото няма нито една пъпчица...
Просто се чудя и мая, за първи път ни се случва такава изолирана температура, и неочаквано.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #521 -: юни 14, 2013, 14:48:18 »

Погледни гърлото,ако можеш.
Като фен на хомеопатията(с бележката,че не е добре да се взимат лекарства без предписание) ще ти препоръчам Беладона или Апис.Прочети им характеристиките и виж кое е по-близо до състоянието на Ели.

Във вторник Дариана беше с температура.През деня поддържа 37,8,вечерта се вдигна до 38,4 и спадна от само себе си.Не дадох абсолютно нищо.Странно ми беше откъде се появи,защото предишните дни си беше вкъщи и не е контактувала с болни
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #522 -: юни 14, 2013, 14:56:37 »

Погледнахме го, тя отваря с охота уста - играем на доктори smile Не е зачервено, а и не отказва храна.

Аз също карам основно на хомеопатия, чета съветите на д-р А. Михайлов и си купих книгата му. Аз по принцип не давам нищо обикновено до 38.5, че и 39...Зависи. Сега давам само чай от сминдух и от малинови листа, а през нощта й сложих компреси с оцет, за да спи що годе добре.
Тъкмо една друга мама ми каза за този вирус - 24-часов, само температура, изневиделица и така си и отминава, без други симптоми. Дано и нашето е това!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #523 -: юни 16, 2013, 18:25:36 »

Ъпдейт по нашия здравен казус, така да се каже: гнойна ангина в резултат на скарлатина. И сега 10 дни карантина. Затова е имала внезапна температура, която спадна за ден и нещо. После дойде и обривът.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #524 -: юни 16, 2013, 20:59:23 »

Много неприятно, дано я кара леко и да оздравее бързо малката. Къде я е прихванала според теб? Ти боледувала ли си? Дано не се заразиш и ти. Аз примерно не съм.
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: