Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 18:56:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203929 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #450 -:
май 08, 2013, 12:42:49 »
casky
, то на този свят само едно нещо е сигурно
. Като двойна мъжка майка да кажа, че всичко е относително. При големия син два пъти се намесваха лекари /на 3месеца и после на 9месеца когато беше/, отделно аз правех процедури. Уж всичко беше както трябва, но на 8 години получи възпаление и се наложи операция. Понася се лесно, след два - три дни вече беше забравил. На малкия син даже и процедури не съм правила. Сега ме обвинява, че се отличава от съотборниците си в Америка и че го гледали доста подозрително.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #451 -:
май 08, 2013, 19:30:49 »
Свекърва, ти как така реши за втория така, при условие проблемите с първия? Ох, знаех си, че не е лесно да си мъжка майка
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #452 -:
май 08, 2013, 19:35:13 »
Аз не разбрах всъщност какво е станало с втория или по-скоро разбрах, че при него е било от само себе си. Ако греша, сподели
Но ако е така всъщност и при вас втория вариант е бил по-доброто решение.
Относно, че няма нищо сигурно то ясно, ама аз съм на принципа ако е еднакво сигурно със и без то по-добре без
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #453 -:
май 08, 2013, 19:44:51 »
Цитат на: casky в май 08, 2013, 11:44:33
Фиби
, след като вече са ви го направили, я сподели дали с времето си остава така. Че аз лично съм чувала, че може пак да се върне в почти същото положение. Т.е. като се забели по този начин сигурно ли е, че е завинаги.
Не е сигурно и може да залепне,но аз профилактично през 3-4 дни правя упражнението.Разбира се не го боли ,а така само предотвратяваме залепването.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #454 -:
май 08, 2013, 20:02:49 »
Е да, сигурно трябва да се прави нещо. То при вас е по-добре, че вече е зад гърба ви и добре, че не си знаела точно какво ще прави, че можеше и да се откажеш
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #455 -:
май 08, 2013, 20:10:34 »
Цитат на: casky в май 08, 2013, 20:02:49
Е да, сигурно трябва да се прави нещо. То при вас е по-добре, че вече е зад гърба ви и добре, че не си знаела точно какво ще прави, че можеше и да се откажеш
Със сигурност щях да откажа.Той откопча памперса уж да види какво е положението ,а какви ги свърши.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #456 -:
май 08, 2013, 20:14:14 »
Ами да ама виж сега Явчето е по-напред от батковците
А аз кой знае още колко ще го умувам това, ама и аз сърце нямам съвсем съзнателно да го направя
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #457 -:
май 08, 2013, 20:41:56 »
Мисля, че Свекърва иска да каже, че в Америка са масово обрязани, а малкия и син не е и за това се различава от съотборниците си.
Активен
svekarva
«
Отговор #458 -:
май 09, 2013, 06:19:05 »
Май не съм се изразила ясно - при големия се наложи оперативно обрязване поради възпаление, въпреки двукратна хирургическа намеса /почистват и дърпат с кюрета/, а малкия не е имал дори зачервяване и не съм правила процедури при къпане като бебе. Не е обрязан и това предизвиква интерес там, където е сега. Да, в този щат на Америка всички момченца се обрязват още при раждането. За спортисти пък просто е задължително от хигиенна гледна точка. Съблекалните им са общи и представете си какво е да си по- различен от 24 мъжаги. Да не говорим, че в неговия спорт 90% са и цветнокожи.
Големият също спортуваше активно в университета в Америка. Не е споменавал за особен интерес, и там е било нормално за повечето момчета. Вероятно в България щеше да е точно обратното - той да е различен. За съжаление докторите не ни предложиха още първия път операция, щяхме да си спестим ходенето по мъките още в бебешката му възраст.
«
Последна редакция: май 09, 2013, 06:28:56 от svekarva
»
Активен
svekarva
«
Отговор #459 -:
май 09, 2013, 07:38:52 »
Щях да закъснея за работа и допълвам сега. В повечето случаи нещата се оправят и без окончателна оперативна намеса за обрязване. От всички познати момченца от консултациите, май само при моя син е било по- сериозно, щом редовни процедури по заголване не са помогнали. Кой да ги прави /майката или таткото/ трябва да се реши в семейството. Аз съм по- твърда и винаги аз съм с децата. Нашият татко е по- милозлив, макар да изглежда като страшен македонски комита, а в подобни ситуации е нужна здрава ръка /в пряк и преносен смисъл/.
Пак да ви успокоя, дори и да е най- тежкият вариант, операцията е с местна упойка и минава за ден - два. На мен операцията при отстраняване на сливиците на малкия, когато беше на 17 години, ми се видя стократно по- тежка. Между другото, в Америка им махали и сливиците профилактично на спортистите.
«
Последна редакция: май 09, 2013, 07:51:35 от svekarva
»
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #460 -:
май 09, 2013, 07:47:01 »
Мога само да ти кажа, че съвсем ме отказа с тази "здрава ръка"
Иначе за обрязване, баш както си е, аз съм за. Лично на мен ми изглежда доста по-хигиенично, но не бих го направила аз т.е. не бих взела решението (освен ако не се налага по повод проблем). Така че той ако реши след време да си го прави.
П.П. А тези в Америка май махат каквото им дойде
Да се намират на работа
това майтапче
Всъщност я споделете и за сливици, че на нас май това ще ни се налага
Още го отлагам, с надеждата да се оправи (казаха, че има такава вероятност)...силно се надявам! Но и толкова ме е страх да му направя каквото и да е в БГ
Само като се сетя, че имаше и смъртни случаи от сливици
А аз имам такъв страх от всичко в бяло, че сигурно години ще ми трябват да се реша да ги махнем
«
Последна редакция: май 09, 2013, 08:03:41 от casky
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #461 -:
май 09, 2013, 10:21:15 »
Добро утро, момичета. Исках да попитам кога се прави при вас МРП ваксината и как, наведнъж или на три дози?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #462 -:
май 09, 2013, 12:03:30 »
Аз съм с махнати сливици на 6 годишна възраст.Махнаха ги след постоянни гнойни ангини една след друга, беше някакъв ужас.Нямаше място където да ми бият инжекцията, а и най-лошото постоянното възпаление започна да се отразява и на тялото под формата на болки в ставите.Това при 6 годишно дете.Аз съм доволна, че ми ги махнаха.Майка какво е изживяла не знам, но към днешна дата болестите ми се броят на едната ръка, ако хвана нещо то е някой грип, но не и сериозни ангини.При мен, беше отдавна, операцията беше с локална упойка и се възстановяваш бързо.Де факто не можеш да говориш ден два и трябва да си на течности.
Сестра ми си има сливици и до ден днешен, но тя не е боледувала никога толкова много.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #463 -:
май 09, 2013, 12:37:35 »
И аз бях на 9 като ми махнаха и трите сливици. И аз съм била все с ангини . След това всичко спря . Само дето гласа ми спадна , а бях солист в един хор
Тъй де, то това си беше моя драма
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #464 -:
май 09, 2013, 12:51:54 »
Благодаря ви
Той ангини е нямал (да чукна), но много се разболява и казват, че е от това
И то все в тази област уши-нос-гърло
И аз както казах още се надявам да се оправи без оперативна намеса, но много скоро може и да се наложи (ако няма шанс
) Не пее или поне няма за сега такива дарби, а и аз танцьор ще го правя
Това майтапче
Но супер много ме е страх вече от всичко в БГ и дано ако ни се наложи да не е тук, че съвсем ще изперкам
Ние всички сме си със сливици и представа си нямам какво е усещането, само помня, че на кръстницата като й ги махаха - на "дърти" години, трудно го преживя
Много се оплакваше
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33