Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 13:27:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203652 пъти)

Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: декември 30, 2012, 02:39:39 »

Princess_of_the_Dawn, отностно витамин Д тук ме посъветва нашият педиатър да давам още от 2рия месец и ми каза,че щом я кърмя е задължително.Въпреки,че при нас е 350 дни в годината слънце,той каза да давам всеки ден,особедно докато се кърмим.За останалите витамини не мога да дам съвет.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #226 -: декември 30, 2012, 10:31:17 »

Принцес, аз не кърмя, но ми казаха да давам вит Д до 4-ри годинки.
Тук не се купуват с рецепта, при нас ги има в обикновените дрогерии, подобно на "ДА" в Бг, виж откъде си купи олиото като се мажеше кожата през бременността.
винаги има щанд с най различни хомеопатични средства като сиропи, шпреьове за нос, най различни витамини, включително тези като забременееш и след като родиш
детските са със шарени опаковки, има както на капки така и на хапченца, има и комбинирани, но предполагам за по големи

моето вит Д е на "Давитамон", незнам дали го има в Англия, но би трябвало
« Последна редакция: декември 30, 2012, 10:33:31 от fibi » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: декември 30, 2012, 10:50:49 »

Колко коренно различни подходи... shok Наистина, не съм лекар, но пък чак до 4 годинки...Не е ли много? Те тогава децата вече са все навън, хранят се доста разнообразно, ядат всичко даже...
Принцеска, може би е компромисен вариант това, което ти си решила - поне през мрачните месеци да даваш. Там знам, че е облачно и влажно и май е добро решение good
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: декември 31, 2012, 14:22:04 »

Благодаря момичета за отговорите. Явно навсякъде наистина е различна практиката. Тук казаха, ако детето само ако има недостатъчност на вит. Д трябва да се дава до 2 годишна възраст, във Франция знам, че е до 3.
Днес заведох Вероника до джипито. За вит. Д каза, че не може току така да ми го изпише, само ако се пусне кръвна картина, за да се види нивата на витамините и ако има недостатъчност само тогава, но като я видя каза, че не му прилича въобще на недостатъчност на витамина. Аз обаче настоях и казах, че двамата с баща й идваме от държава с много слънчеви дни и се притеснявам особено зимните месеци сега, тогава ми изписа мултивитамини на капки за бебета, с витамини Д, А и Ц, каза, че това са количествата, от които едно здраво дете има нужда. А също, че и аз трябва да продължа да пия витамина, за да преминава и през кърмата. И така.  smile
Друго, за какво отидох е, че от няколко дена боцканото място от ваксината БЦЖ се пукна и гнои. Почиствам го със спирт и подсушавам, но те ми изписаха и антибиотично кремче за мазане за всеки случай да не стане някакво възпаление. Казаха, че е странно толкова късно (след почти 7 месеца) да се получи реакция на кожата, но явно се случва. Дано да й мине бързо на милата.
« Последна редакция: декември 31, 2012, 14:29:31 от Princess_of_the_Dawn » Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: декември 31, 2012, 17:15:54 »

Да добавя още едно различно мнение...
Аз никога не сьм давала на Леа Витамин Д.
Когато попитах моя педиатьр дали ще й изпише, той каза, че тя е здрава, кьрмена е, и ме попита по колко пьти на ден излиза на разходки. Аз отговорих - мин 3 пьти и той каза, че категорично Леа няма нужда от витамин Д.

Лично аз приемах няколко месеца Витамин Д, защото нивата ми на този витамин бяха 3 пьти по-ниски от минимума, след направени крьвни изследвания. Но аз и не виждах сльнчева светлина в този период - излизах по тьмно и се прибирах по тьмно, както и частта на офиса, в която седях беше вьтрешна и нямахме прозорци.

Стискам палци на Рони да й се оправи раничката бьрзо!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: декември 31, 2012, 17:27:16 »

Благодаря ти Anichka за мнението. Аз също принципно съм на това мнение, но ако имаше при нас слънце поне през по-голямата част на годината. Цяло лято съм я извеждала когато има слънце всеки ден без пропуск и като е на кърма, не съм се притеснявала въобще (ето 7 месеца е почти и не съм давала нищо). Но откакто е зима, ние въпреки че пак излизаме всеки ден, слънце не помня откога не съм виждала и затова прецених, че поне до пролетта ще й давам. Покаже ли се слънцето, не мисля, че ще има нужда да давам допълнително, защото слънчев ден не пропускаме, нали ни е кът.  good
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #231 -: януари 07, 2013, 00:33:55 »

help  help  help
дъщеричката ми е с ужасна кашлица, какво да правя, как да и помогна
днес навърши 6 месеца
страшно се дере, утре следобед сме чак на лекар
някой знае ли нещо
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: януари 07, 2013, 16:47:43 »

fibi,няма ли вариант да посетите днес лекаря. Когато Алекс кашляше нашата педиатърка ни изписа хомеопатичен сироп Стодал( той се пие и от възрастни,но на Алекс му давах минимално количество),но незнам дали така без лекар трябва да предприемаш нещо. Педиатъра не иска ли даже по телефона днес да те посъветва,пък утре да ви види?
Стискам палци Изабел да се оправи скоро.
Активен
La_Fleur
Сватбар
Публикации: 286

« Отговор #233 -: януари 08, 2013, 13:55:18 »

За кашлица, но при нас беше лека и предизвикана от хремата, която се стичаше без усложнения на дихателните пътища, вече два пъти давам Калциев глюконат - сироп, от това, което съм чела е абсолютно безвреден, но ние лекувахме леки форми на разболяване и на Павел му мина само с хомеопатични таблетки и капки за нос. Само че и двата пъти му го изписа педиатърът, като за няколко дни добави Панадол първия път, а втория друг сироп - Миг. Но то е важно и каква е кашлицата - суха или влажна (някъде бях чела, че всъщност има 8 вида кашлица при детето), наистина най-добре ако може да те консултират по телефона или някоя бабина рецепта, ако някой предложи, тези, които аз съм чувала са за налагане с мед като компрес или сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина, дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка. Но аз не съм ги пробвала тези съвети. Иначе за сиропи при малки деца и аз знам за "Стодал" и "Мукоплант"
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #234 -: януари 09, 2013, 10:14:45 »

имам един глупав въпрос:

Тъй като си мисля че термометъра ми е развален и странно защото е на Браун и до миналия ден работеше, показва ми от 2-3дни че температурата на Изабел е 36, 1 а е доста навлечена, колко още

Вече си мисля, да не би да си е сменила температурата като при възрастните от 36 до 36,9, за 37 вече казваме че сме с температура.
за новородени, при нас беше от 36,5 до 37,5

целувам я и не е студена, крачетата са топли
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: януари 09, 2013, 10:30:02 »

Електронните термометри много лесно отказват да работят. Няма значение марката. Може леко да си го изтървала  (даже да не е паднал от високо и на твърдо) и да е заминал. А на себе си мери ли температурата? Аз обикновено така процедирам - меря на детето, ако излезе нещо такова съмнително, меря на себе си, ако трябва на таткото и ако при всички е глупост - термометърът иска нов.
Отделно за температурата - детето вече е достатъчно голямо, за да има температурата на възрастните. Това за новородените важи по моя информация за съвсем малките, наистина новородени бебета. Та води се от границите за възрастни.
Още един съвет от мен - за да не се чудиш дали на детето му е топло или студено - пипаш нослето - ако е топло, независимо от околната температура, значи на детето му е добре, също и гръбчето, но естествено, когато си навън не може да го проверяваш. Та няма значение дали ръчичките са студени например, ако нослето е топло, значи на детето не му е студено.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #236 -: януари 09, 2013, 10:47:45 »

хаха, тя не ми дава да и хвана носа, докопах го обаче, топличко е, но е с хрема, така че дали е добра индикация.
и гръбчето е топло
аз този термометър го купих когато се роди малката, специално за нея, не сме го пробвали ние, макар че винаги преди и след употреба го почиствам с 90% спирт. нали е за дупенцето, по хигиенично е.
ще го пробвам при мен сега, няма как.
иначе аз имам ушен, за след раждането ми изискваха такъв
май ще пробвам с него Изабел

Цитат
детето вече е достатъчно голямо, за да има температурата на възрастните
*THUMBS*Благодаря много за информацията Светли
« Последна редакция: януари 09, 2013, 10:50:50 от fibi » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: януари 09, 2013, 11:50:08 »

А, сега разбирам, че мериш температурата в дупето. Тогава тази, която казваш е наистина много ниска. Нещо не му е наред на термометъра определено. Аз винаги съм ползвала за чело и за мишничка само термометри, макар и с последните да е по-сложно за малки шаващи чудеса  girl_wink
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: януари 12, 2013, 16:03:49 »

Искам да попитам защо връзват червен конец на ръката на бебетата? Забелязвам доста бебета така и все забравям да попитам. Някакво суеверие ли е?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #239 -: януари 12, 2013, 16:06:54 »

Да, за да не хване очи  pardon
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: