Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 06:43:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 204080 пъти)
Lupercola
Гост
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #210 -:
декември 12, 2012, 15:39:33 »
Вана с 2 С по-ниска от температурата на тялото, разбит с вилица белтьк на китките, подмишниците и глезените т.е на пулсовите точки или кьрпи с вода+оцет на сьщите места.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #211 -:
декември 12, 2012, 15:53:47 »
Мерси Сънрей,Ина
Сложих оцетени чорапки,друго не дава да се доближи до нея.
Сутринта бяхме при док и сме хванали някакъв гаден вирус. Давах лекарства Панадол и Адол свещичка ама я понижихме само до 39.5-7
Дано оцета да помогне, ще опитам и белтъка.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #212 -:
декември 12, 2012, 16:07:33 »
Знам колко е стресиращо. Ще мине да знаеш !
Високата температура не е лошо нещо - тялото убива вирусите. Редувай парацетамол с ибупрофен, защото нали има определено време, което се чака, за да се вземе доза от сьщия препарат. А това са две различни молекули, които понижават температурата и така се ськращава времето на чакане. Не им знам тьрговските названия при вас. Панадола е парацетамол, а ибупрофена някьде се казва Нурофен. Не е супер, но за кризисна ситуация можеш да си го позволиш и е ефикасен, тьй като е по-силен от парацетамола.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #213 -:
декември 12, 2012, 16:35:35 »
За такава висока температура -
Хексалгин
Иначе вана с хладка вода, но не по-ниска от 2-3 градуса (както е казала Ина) от телесната.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #214 -:
декември 12, 2012, 17:03:03 »
За толкова висока температура Парацетамола няма да помогне, или Хексалгин или Нурофен.Не се препоръчва и термичен шок т.е. да се внимава с много студените душове.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #215 -:
декември 12, 2012, 22:32:09 »
Мерси за съветите
Ваната помогна най-много! Смъкнеме от 39.4 до 38.3, дори успя да хапне малко вечеря, преди лягане и сложих парацетамолна свещичка и стигнахме до 37.8 преди лягане.
Ина, мерси много за инфото. Нашия педиатър явно ми е препоръчалсъщото, само дето не ми го разясни така нагледно, както теб
. Само дето нямах никакъв шанс да излезна да го купя следобяда, че бяхме сами 2те
Ще проверя дали има Хексалгин тука, да взема да си имам.
Дано да се е свършило с температурата вече, че е ужасно просто
последните 4дни какво ли не беше!Какъв е тоя вирус незнам, а Док днеска като я прегледа вика нищо и Няма, вирус е
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #216 -:
декември 12, 2012, 23:06:29 »
Момичета, някоя от вас води ли албум-дневник на своето бебе? Как изглежда той?Аз искам да направя такъв, защото гледах някой от готовите и не ми харесаха.Така, че бихте ли ми помогнали?
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #217 -:
декември 12, 2012, 23:45:25 »
Ние бяхме миналата седмица с 40С и да споделя нашия опит.
Помогна ни сьвета на Ина - редуване през 4 часа на Тайленол/Tylenol (или лекарство за температура, сьдьржащо ацетаминофен/Acetaminophen) и Ибипрофин/Ibuprofen. Ваната и на нас не ни я препорьчаха, защото може да стане гьрч. Компреси сьс вода, оцет, белтьк и тн - каквото и кьдето задьржи детето са препорьчителни. Ако детето трепери (нормално е) - не трябва да се завива.
Сьщо така дозирай лекарствата спрямо теглото на детето. Ако не си сигурна, обади се на сестра - тярбава да ти вьрнат обаждане до няколко часа.
И течности...Ако поема...Минимум 3 пишкания на ден трябва да има детето.
При нас горе долу температурата спадаше час и половина след поемане на лекарствата. Врьщаше се на 5 час, ако не сьм редувала лекарствата (в началото давах само Ибипрофин и бяхме в омагьосан крьг 2 дни)
При нас за 3-4 дни вече нямаше температура. След това няколко дни ОК и отново температура, сьс сьлзене на очите и течене на носа нонстоп. Това 5 дни.
Водихме я 2 пьти на лекар и казаха, че е здрава! Нито ушна инфекция, нито пикочна, нито гьрло, нито нищо. Вирус.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #218 -:
декември 13, 2012, 11:46:08 »
Чак за толкова висока температура не съм го прилагала, но до 39 със сигурност ни действа отвара от сминдух. Подейства в ситуация, когато и Панадола и Нурофена не можаха. Във вряща вода - 200мл се слага чаена лъжичка сминдух и се вари 5 минути. Прецежда се и се дава по 1 супена лъжица през 15 минути, до спадане на температурата.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #219 -:
декември 13, 2012, 14:42:34 »
Светли
, това не го знаех. Ще го запомня, не дай си боже.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
декември 13, 2012, 15:15:06 »
sunray
това е от рецептите на лекар, в чиито теории вярвам и го открих в пристъп на отчаяние от традиционните лекарства. Дано не ви се налага наистина, но е добре да се знае, особено при обикновени вирусни състояния, когато повечето лекарства само пречат на оздравяването.
Иначе една позната ми препоръча хавлия напоена с ракия, с която да се увият целите крачета от глезените надолу, но това не съм го пробвала и не знам как точно действа. Определено от толкова ракия детето поне ще заспи и няма да се мъчи. В това отношение малко съм против приложението на ракия в лечението, защото така или иначе прониква през кожата в организма.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #221 -:
декември 29, 2012, 20:07:37 »
Да попитам в България изписват ли витамини Д, А и С на капки на деца след 6 месечна възраст като задължителни? Намерих статия, че трябвало да се дават, а на мен никой нищо не ми е казал на консултацията. В понеделник ще им се обадя да попитам.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #222 -:
декември 29, 2012, 20:22:00 »
Поне нашата педи изписа само вит. Д на капки, като препоръча да го даваме всеки ден по капка, особено през есенно-зимните месеци, докато навърши годинка. Не давах вит. Д от май до към септември през първата годинка, през останалото време си бях стриктна.
Вит. С и А не ни е карала да даваме.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #223 -:
декември 29, 2012, 20:32:49 »
Благодаря за бързия отговор,
sunray
. Надявах се ти да се включиш.
Сега говорих и със свекъра и той каза, че вит. Д е задължително вече да давам особено сега зимата.
Първият месец след като се роди Вероника попитах специално за вит. Д и ми казаха, че няма нужда, ако кърмя, аз трябва да го приемам и така през кърмата ще се предава, но вече като детето е по-голямо това количество явно не е достатъчно. Ще се обадя в понеделник в болницата да ми го предпишат на капки и да попитам и за другите витамини, въпреки че в книгата по захранване, която имам пише, че ако приготвям аз пюретата, а не са купени, детето приема нужните витамини, също се съветва да се изтискват няколко капчици портокал във водата.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #224 -:
декември 29, 2012, 23:28:39 »
Аз се обадих и на линията по спешност (знам, че не е спешно, но тук са прекалено любезни да кажат нещо
) и попитах за витамините. Отговориха, че се изписват от лекаря само, ако детето има нужда и че щом не са ми изписали, значи детето ми се развивало добре. Пак и в понеделник ще си се обадя на моя Джи пи, попитах и други майки тук, казаха, че не са давали вит. Д въобще. По принцип си следвам тукашния стандарт, но тук май ще се огъна. Мисля да давам поне само зимните месеци, да съм сигурна, че приема достатъчно количество, пък като се покаже слънцето ще го спра. Само трябва да накарам да ми го изпишат, че е май само с рецепта.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...