Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 12:12:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203310 пъти)
Lupercola
Гост
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #195 -:
декември 10, 2012, 17:08:17 »
За бебетата има изключения от това правило за течностите, но не ги знам конкретно. Знам само, че когато сме пьтували винаги са ме питали дали имам бутилки за бебето, явно трябва да им ги покажеш ли или нещо такова ще да е...
За столчето не взех отношение, защото ние нямаме. В Бг майка взима назаем, за да ни вземе от летището. А тук нямаме кола. Но сьм виждала да ги опаковат в прозрачно фолио, явно за да не се цапат.
За проходилките сьм против
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
декември 10, 2012, 17:08:48 »
Fibi, нашето столче го слагат в техен найлонов плик при чекиране на багажа, но предполагам зависи от авиокомпанията. Аз нямах никакви проблеми с храната миналата година. Могат единствено да те накарат да я извадиш, за да я проверят. Освен това в самолета винаги имат гореща вода. Можеш да помолиш стюардесите да ти напълнят шишето. Аз така правех, тъй като нямаше как да се запася с вода за 8-9 часов полет, а и ми се стори излишно да мъкна с мен термоси. Но каквото и да решиш, щом си с бебе ,не мисля,че ще имаш проблеми за храната при проверката, поне при нас всичко беше ок.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #197 -:
декември 10, 2012, 18:31:00 »
Благодаря много, за храната тогава да не се притеснявам.
Термоса е винаги с мен, гореща преварена вода (тук в холандия слагам чешмяна, защото е чиста, но в заведение ако я храня слагам от термоса) Знам че имат гореща вода, но дали е преварена или само гореща? Като ходихме до БГ с колата, пътувах с 2 термоса, отделно кана за да завирам вода ако закъсаме. Просто обичам да съм подготвена за изненади, затова термоса е винаги с мен.
Недай се Боже има закъснение, чекиран си, но си в предверието няколко часа кой ще ти даде топла вода (за такива изненади става въпрос)
За столчето и ние можем да го опаковаме, някой път от притеснение и за най глупавите неща забравяш,
първо пътуване със самолет ще е
От това как ще мине зависи как ще летим по нататък
Ина, вие от малки сте по самолетите, доколкото знам, как изкарва Марта, някакви трикове знаеш ли или какво е било като е била на 5 месеца.
Мири при теб как мина полета
Децата са различни, но все пак да имам на идея какво мога да очаквам, за дълги полети знам че им дават приспивателно, вярно ли е това
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #198 -:
декември 10, 2012, 18:39:59 »
При мен досега беше лесно-слагам на гьрдата и не мрьдва до кацането
Единственото, което е важно като сьвет е при набиране на височина и спускане, да даваш или шише или вода, или в краен случай зальгалка, за да прегльща, да се изравнява налягането и да й се отпушат ушите (ако не спи де)
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
декември 10, 2012, 19:17:34 »
fibi, а машинките, за притопляне на вода, мляко и храна не вършат ли работа в такива случаи? Само я включваш към контакт и си притопляш.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #200 -:
декември 10, 2012, 19:58:29 »
Това е много ценен съвет Ина, ще го имам напредвид
Принцес, гледала съм ги, но да ти кажа много нямам вяра на техниката, а и къде да търся контакти, ако си на път, незнам дали има бензиностанции с контакти, или в самолета прекалено много "ако" има в тези неща, повече залагам на сигурното.
Ако затопляш пюрета примерно, може да е удобно, но в крайна сметка и микровълновата става, аз винаги опитвам храната преди да я дам на малката.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #201 -:
декември 10, 2012, 20:24:33 »
Моля, за нищо. Това ни каза педиатьрката, когато Марта беше бебе. Аз не знаех, че за пьрви пьт ще пьтувате сьс самолет
Нямам много време да следя супер подробно форума
Всичко ще е Ок, не се притеснявай !
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #202 -:
декември 10, 2012, 21:15:21 »
Крис беше почти 7 месеца, когато летя за първи път. И аз както е казала Ина, дадох залъгалка. Проблемите при нас се появиха при излитане и кацане, защото ти дават колан за детето, който трябва да прикачиш към твоя. Но моят син , нали мирно не може да застане и тази процедура му беше адски противна и надаваше вой. Но след това нямаше никакви проблеми. Когато ми чекираха багажа ми дадоха място до аварийния изход за повече пространство. В самолета стюардесата донесе едно кошче, което се закача на стената пред мен и така Крис спа почти през цялото време, с изключение , когато се будеше да яде. Освен това стюардесите са много отзивчиви, когато има майки с деца. Ще мине всичко ок.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #203 -:
декември 10, 2012, 21:23:57 »
Цитат на: Miri в декември 10, 2012, 21:15:21
Когато ми чекираха багажа
ми дадоха място до аварийния изход
за повече пространство.
Това е странно. По принцип е забранено сядането на деца до аварийните изходи
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #204 -:
декември 10, 2012, 21:31:20 »
Е моето място беше от към пътеката, не точно до изхода, но само там можех да си закача коша, а и Крис беше бебе. Тази година, обаче ни дадоха пак седалки на преден план , но по средата на пътеката.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #205 -:
декември 10, 2012, 21:32:46 »
В смисьл то е супер, че са ви дали такова място. За нас е сто пьти по-удобно
Аз всеки пьт се моля, ама е не
Сигурно, защото сме на по-малки разстояния.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #206 -:
декември 10, 2012, 21:45:32 »
За кратките разстояния, т.е. като сменяме полета някъде в Европа и на нас ни дават разни смотани места, даже август месец като се прибирахме от Минесота, до Колрадо (по малко от 2 часа полет) ни дадоха място на опашката, ужасно шумно(точно до двигателите на МД90), моето място беше в средата, жена до мен до пътеката, абе ужас, но за 2 часа се изтърпя, а и Крис си заспа блаженно, да не повярваш. Но на дългите полети съм забелязала, че гледат да създадат удобство за майки с бебенца.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #207 -:
декември 11, 2012, 17:45:52 »
На нас ни бяха казали, че ако има свободно място за бебето, може да вземем кошницата за кола в самолета. Ако няма свободна седалка за бебето, тогава оставаш кошницата за кола, заедно с количката в началото на самолета - точно преди да влезеш. Взимаш ги при излизане на сьщото място.
До сега сме пьтували с вьтрешни лини, както и ЛОТ и не се таксуваше допьлнително кошница и количка - и двете бяха безплатно.
Разрешени са течности до 90 мл. Може да имаш няколко шишета с вода по 90мл, които после да обединиш. Аз носех пюрета, които ги проверяваха по няколко пьти, но не са взимали. Сьщо по време на полета, на Леа й дадоха 5-6 пюрета общо. Нейната порция ми я бяха прикачили на моето име (тя пьтува без билет).
Аз дьржах Леа в Ергото - нищо не ми казаха - позволиха ми. Пробвах преди това да я вьржа с техния колан и тя не се сьгласи.
Полетите се преживяват. Като си идвахме кьм БГ и летяхме 23 часа. Минахме през 3 дьржави/граници/печати. Като цяло повечето бяха максимално любезни. На врьщане мен ме бяха оставили с Леа на станд бай и след това ни дадоха места, които са далече от мьжа ми. При влизане в самолета стюардесите успяха да ни преместят и седяхме заедно. Аз лично седях на пода, защото Леа спа на моята седалка. Дано да има допьлнителни седалки.
«
Последна редакция: декември 11, 2012, 17:47:38 от Anichka
»
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #208 -:
декември 12, 2012, 14:55:23 »
Извън дискутираната тема искам да питам за съвети как да сваля висока температура??? До сега не сме минавали 38,а днеска сме с 40.2
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #209 -:
декември 12, 2012, 15:10:13 »
Защо не идете на лекар,
prety
? Не за друго, ами аз знам, че е опасно и бързото понижаване на температурата, тоест резките температурни разлики. Не че съм от помощ така, но го вземи предвид. Свекърва ми ми е разказвала за племенника ни. Той като дете веднъж е получил гърч от висока температура, от треската тоест и са го увили в мокър чаршаф, целия. Но в никакъв случай не и студен душ/ вана. Само мокър чаршаф, при това докато отидат до болницата.
Много съжалявам, че се сблъскваш с това
Другото, което се сещам са Панадол, Нурофен....Но просто тази висока температура едва ли е от зъбки (или поне мнението на нашето педи е че от зъбки се вдига малко температурата, не повече от градус-два...).
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...