Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 12:52:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ - 2
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ - 2 (Прочетена 49426 пъти)
muna72
Регистриран
Публикации: 2
Отг: Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ - 2
«
Отговор #30 -:
август 04, 2012, 14:27:32 »
здравейте мами!включвам се и аз!вече съм в 32 седмица,началото на 8 месец!терминът ми е за 24 септември.искам да ви питам нещо относно теглото на бебока.в началото на 7 месец,доктора определи теглото на бебка около 1200гр,вчера бях на преглед-месец по-късно и бебка е около 1900 гр.доктора каза че е нормално и се развива добре,но аз се притесних,очаквах ,че ще е наддала повече!това прави около 700 гр на месец,дали ще успее до термин да наддаде достатъчно....споделете вашите мнения,благодаря ви предварително!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #31 -:
август 04, 2012, 17:28:08 »
Добре дошла
muna72
в темичката ни.
Относно наддаването не мисля, че трябва да се притесняваш. За нормални стойности на доносено бебе се смятат следните:
ВЪЗРАСТ ТЕГЛО-момчета (в грамове) ТЕГЛО-момичета(в грамове)
доносено новородено 2500-4360 2500-4070
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
август 04, 2012, 20:19:11 »
muna72 не се притеснявай напълно си си в нормата от сега натам ще качваш около 250 гр на седмица, така че няма страшно.
Гестационна
седмица * Дължина (см) Тегло (грама)
от главата до таза
8 седмица 1.6 см 1 грам
9 седмица 2.3 см 2 грама
10 седмица 3.1 см 4 грама
11 седмица 4.1 см 7 грама
12 седмица 5.4 см 14 грама
13 седмица 7.4 см 23 грама
14 седмица 8.7 см 43 грама
15 седмица 10.1 см 70 грама
16 седмица 11.6 см 100 грама
17 седмица 13 см 140 грама
18 седмица 14.2 см 190 грама
19 седмица 15.3 см 240 грама
20 седмица 16.4 см 300 грама
от главата до петите
20 седмица 25.6 см 300 грама
21 седмица 26.7 см 360 грама
22 седмица 27.8 см 430 грама
23 седмица 28.9 см 501 грама
24 седмица 30 см 600 грама
25 седмица 34.6 см 660 грама
26 седмица 35.6 см 760 грама
27 седмица 36.6 см 875 грама
28 седмица 37.6 см 1005 грама
29 седмица 38.6 см 1153 грама
30 седмица 39.9 см 1319 грама
31 седмица 41.1 см 1502 грама
32 седмица 42.4 см 1702 грама
33 седмица 43.7 см 1918 грама
34 седмица 45 см 2146 грама
35 седмица 46.2 см 2383 грама
36 седмица 47.4 см 2622 грама
37 седмица 48.6 см 2859 грама
38 седмица 49.8 см 3083 грама
39 седмица 50.7 см 3288 грама
40 седмица 51.2 см 3462 грама
41 седмица 51.7 см 3597 грама
42 седмица 51.5 см 3685 грама
43 седмица 51.3 см 3717 грама
«
Последна редакция: август 04, 2012, 20:21:40 от bergeria
»
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #33 -:
август 05, 2012, 14:45:03 »
Добре дошла на muna72! И според мен няма от какво да се притесняваш, щом и лекаря ти е казал, че всичко е ок.
Относно курса за дихателни практики аз лично съм много доволна. Ходихме заедно с таткото и беше доста забавно. Показаха ни няколко упражнения, които да ни помогнат по време на самите контракции. Накараха ме да ги изпълня там, като за начало те ми брояха. Показаха ми и как да напъвам, когато дойде момента. Тази седмица не успяхме да отидем, защото не бяхме във Варна, но другата събота ще опитаме пак.
Основно работят по метода на Ламаз. За да не разводнявам темата ще спомена само, че в интернет има доста информация, ако някой се интересува. Дори след малко и аз ще се поровя по този повод в мрежата.
Другото от нещата, които ми допаднаха, е че хората там успяват и желаят да те накарат да си по-спокоен относно предстоящото раждане, отговарят на всичките ти въпроси, споделят и личен опит.
Да споделя за напъването по време на самото раждане. Легнах на една кушетка със свити крака в коленете. С ръце се хващат краката при прасците или от вътрешната страна на коленете. Това е за опора. Същата роля на магарето играели някакви каиши отстрани (ако правилно се изразявам). Очите са затворени. Поема се дълбоко въздух, които се задържа. Брадичката се прибира към гърдите и тогава се напъва колкото може по-силно. Това се изпълнява когато са ти казали, че е време да напъваш. Доколкото си спомням, ми казаха също, че щом главичката (косичката) се покаже, ще ми кажат да спра да напъвам, за да може израждащия внимателно да извади главичката на бебето и от там раждането да си продължи нормално. Обясниха, че ако този в този момент продължа да напъвам имало опасност за разкъсвания. Даже сега видях, че и тези неща са описани в интернет, но определено когато има и кой да ти ги каже е доста по-лесно да попиташ, ако все пак нещо не ти е ясно. След раждането на бебето, последната фаза била раждането на плацентата.
Не знам дали съм помогнала с моите обяснения, но най-важното което запомних е, че майката трябва да е спокойна. Така, че всичко, което ви кара да се чувствате така ще е е от полза по време на раждането и за вас и за бебето.
«
Последна редакция: август 05, 2012, 15:05:30 от dorina79
»
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #34 -:
август 06, 2012, 13:05:02 »
добре дошла на новата мама!
Сега малко за нас ,току-що се прибирам от преглед.От 40 дни не бяха ме гледали,сега ми дадоха час за 10 септ,много ми е кофти така .Бебка се е обурнала с главата надолу ,вече съм спокойна,наваксала е и кг-2130гр,всичко е наред,смуче си усилено ръката ,сменя ги,относно това ,че по-малко я усещам....ами понеже се е завъртяла а и пораснала има много малко място и вече не може да дивее като преди.
Надявам се,че всички мами,които чакаме сме добре ,цели целенички все още.....
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #35 -:
август 06, 2012, 13:26:40 »
Честито на мама Lawyer.Да е жива и здрава малката красавиц,а на мама бързо възтановяване.
muna72 добре дошла бъдеща мамче!
carol
- че радвам се че с бебка всичко е наред ,ние ше видим нашия малък мъж на 13-ти живот и здраве
Момичета с тези киселини ще полудея - нищо не ми помага ,а онази вечер посред нощ неможах да си поема дори въздух ,изкарах акъла на мъжа ми .Имах чувството ,че някой е застанал в стомаха ми и пуска някакъв газ към гърлото ми и го пали - чувството е много гадно.Взех и да повръщам отново от няколко седмици - ама няма да се оплаквам - водя се винаги от това "Бебо е най-важен
"
Свърших и с желязото - HGB ми е вече 108 да видим до кога .
И да споделя оше нещо - започна да ме обвзема страх все повече с всеки изминал ден.... страх от раждането ,страх от това дали всичко ще е нормално ...... мисля,че ще ме разберете ...
Целувки от мен и малкия ни мъж !:)
«
Последна редакция: август 06, 2012, 13:30:09 от Bibsi8792
»
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
август 06, 2012, 13:37:01 »
Бибс,спокойно,не мисли сега за раждането,всичко ще е наред,киселините ти са предизвикани от това ,ч бебчо притиска ,на мен за киселини тук ми препоръчаха препчен хляб или сухар,банан,варен картоф по много малко,настрой се положително,че каквото и да е раждането е раждане,не отиваме на почивка ,но минава и заминава.Стискам палци
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
август 06, 2012, 13:42:08 »
Кари знам,че е така ,но майчини тревоги знаеш как е
Болката минава и заминава спор няма ,но докато мине и докато не се уверим,че всичко е наред няма как да сме спокойни май нали ????
Активен
muna72
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #38 -:
август 06, 2012, 14:12:04 »
благодаря ви момичета,мисля,че малко се поуспокоих!дано всичко върви нормално,леко бременеене ви пожелавам!
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #39 -:
август 07, 2012, 01:21:36 »
Здравейтемомичета!
Добре дошла на новата мама muna72 и от мен!
carol, радвам се че при вас нещата се развиват добре и че всичко е наред около теб и бебето!
Bibsi8792, спокойно! Не се шашлай предварително и излишно! Помни ,че всички наши емоции се отразяват и на бебетата. И да се притесняваш полза няма,всичко ще си мине и замине по начин по който е трябвало да се случи.Бъди позитивна и сама се стреми да отдалечаваш лошите мисли!
dorina79, все интересни неща сте обсъждали на срещата. За мен лично не са новост и вече ги знаех,къде от книгите,къде от класовете които посещавахме и ние.Мисля,че всяка една такава сбирка,среща е адски полезна за бъдещата майка и баща. Така и страховете ни намаляват,т.к сме много по информирани и знаем какво точно ни предстои.
Нека ви дам и аз малко информация за мен и бебка-вече влязох в 37ма седмица и не ми остава много ...Продължавам да съм страшно активна ,да не се спирам и постоянно съм на крак. Корема ми тежи разбира се,а и бебка започна много да ме натиска. Действаме още по ремонтите на новият ни дом,предстои ми преместване и се надявам малката да ни поизчака.Вече важните неща за малакта са закупени и чакам доставката тази седмица. Остават ми още доста принадлежности,като помпа,възглавница за кърмене,шишете,ваничка и всякакви подробности,но това се копува и за един ден.Аз съм набелязала всичко,знам от къде да ги купя,така че съм ги оставила за последно,т.к са въпрос на няколко часа работа.Сега в четвъртак съм на поредната консултация,та да видим какво ще ни кажат и там. Нощното ставане до тоалетната продължава да ме тормози,ама знам че вече сме към края и че и това ще приключи.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
август 07, 2012, 21:26:59 »
Браво Мира! чакаме в четвъртък да ни кажеш как е всичко след прегледа.Знам ,че ще е перфектно,малко ни остана на всички,покупките не ги мисля толкова и аз ,това е най-лесното....стискам палци
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
август 10, 2012, 02:37:05 »
Нещо темичката ни упостя и май няма кой да пише в нея вече...
Аз днес както ви казах бях на консултация и всичко си е в рамките на нормалното-не съм качила килограми от предното ми посещение,кръвно в норма,температура също. Вече започнахме с прегледите за разкритие. Имам половин см,но да си призная тази част от бремеността ми е най-неприятна.Доста ме заболя и хич не ми беше приятно.Добре,че са само 3 седмици до термина ми,че ако трябваше всеки път да минавам тази манипулация...Питах колко е голяма бебка,докторката ми каза че е в норма,каквото и да значи това.Аз си мисля,че няма да е много голямо бебче,така като си гледам корема :)Ще се изненадам ако се появи огромно бебе и ще има да се чудя къде се е побрала
хаххаа. Вече постегнах чантата за болницата,така съветват в книгите за бременни,които чета. Освен това започнах да пера и гладя дрешките на бебка.Днес пристигна и кошарата и всичко останали мебели за стаята,та се надявзм идната седмица да мога да подредя поне нейната стая в новия ни дом.
carol,
мерси за подкрепата! Ти как си?
Bibsi8792
, ти успокои ли се?
dorina79
, ти спря ли да работиш? ходиш ли още на йога?
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #42 -:
август 10, 2012, 09:02:46 »
здравейте момичета, да наистина темичката поупостя. Аз напоследък ви чета, но нещо не ми се пише, не знам защо... Мира мн хубаво, че вискчо е наред, но наистина тези прегледи за разкритие са гадни. Казвам го, защото на мен преди 1 месец ми проверяваха шийката, защото имах болезнени контракции. тогава се оказа, че шийката ми е доста скъсена 1,5 см, но е грапава и затворена, та беше си доста неприятно усещане, та от тогава предимно лежа, че че преди това не правх същото. Иначе за големината на бебчето на мен във вторник (нач на 32 г.с) ми каза, че е 2 кг и че до края нямало да стане повече от 3200. Ако това може да ти е някакъв ориентир. Иначе опредлихме дата за цезеровото, но ако тръгне по- рано и всичко е ок ще си раждам нормално това е моя план.
Иначе вчера направих първите покупки на дрешки и някой други дребни неща. Иначе легълцето и оборудването за него е готово, сега чакам количката да дойде надявам се другата седмица и така имам списък, който следвам, но ще трябва да секонсултирам отново марките на козметиката за бебка.
carol
, не знам как издържаш на работа, аз съм много непълноценна и заради мн проблеми които имах с бременността не съм работила от самото начало като изключим 3-4 дни в месеца когато беше по- натоварено. Много съм разсеяна момичета и почвам да си мисля, че е повече от нормалното
Bibsi8792
много гадно това с повръщането като те четох и се притесних, че и при мен може да се завърне и от внушение 2 дена ми се гадеше.
Хубав ден от мен момичета и да се отчитате по- честичко
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
август 10, 2012, 11:02:37 »
Здравейте момичета! Да наистина много малко останахме в темата,но така е ,важното е всичко накрая да мине добре,браво Мира,тук все още не са ме гледали мен за разкритие ,но предполагам,че е рано,следващият ми преглед е на 10.09 , тогава би трябвало да съм в 38 седмица,не знам този път така ме претупаха на прегледа,моят гинколог е в отпуск и даже н ми сметнаха седмиците павилно,но вече не ми се обясняваше.Прдполагам ,че не е от най-приятните прегледи ,но тук примерно ,като ми направиха аборта миналата година ,след излизане от упойка ,преглеждат на няколко пъти с вагинален и ужасно неприятно,но това минава и заминава ,важно е ,че все по-малко остава до срещата с бебенцата, а за работата ,ами имам ли избор .....тук не може да се вземе болничен просто така ,защото съм бременна,не ми дадоха болничен дори с висока захар,хемоглобин 80 и желязо 30.....предпочитам да издържа до края ,за да мога да ползвам цялото майчинство 16 седмици за да съм с бебка.
И аз вече имам легло и количка за бебето,чакам покривалото за леглото,като пристигне и го изпера и изгладя ,ще пусна снимки,това е май в общи линии.Пазете се момичета ,малко остана,след това ще имаме други тревоги и ще пишеем в други теми.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #44 -:
август 10, 2012, 14:57:03 »
Цитат на: Miravarna в август 10, 2012, 02:37:05
Bibsi8792
, ти успокои ли се?
Радвам се ,че всичко е наред с Вас !
Мира мила повярвай ми опитвам се да се успокоя - на моменти успявам ,но има моменти в които без причина започвам да плача за най - малкото нещо ,но това е от хормоните.Опитвам се да си набия в главата ,че всичко ще е нормално и всичко ще мине като по вода ...
Относно вагиналния преглед и размера на шийката - на мен все още не ми е правена тази процедура,но предполагам ,че или на тази консултация (13.08) или на следващата (която ми е на 29.08) ще ми я извършат.
Мира четох някъде ,че размера на корема не определя размера на бебока ,тоест може да имаш малко коремче и едро бебче и обратното голяма коремче и малко бебче ,но най-важното разбира се бебоците да са много здрави
Относно покупките - ние все още не сме купили нищо
.... ама не се и притеснявам де - набелязала съм повечето неща ,така че ще създам работа на майка ми и мъжо
Цитат на: bergeria в август 10, 2012, 09:02:46
Bibsi8792
много гадно това с повръщането като те четох и се притесних, че и при мен може да се завърне и от внушение 2 дена ми се гадеше.
Радвам се че и при вас всичко е наред
Относно повръщането - искренно ти пожелавам да не започваш - аз не смея да хапна нищичко ,а на моменти съм много гладна и съм мега отпаднала ,но сега в понеделник ще се консултирам с доки да видим тя какво ще ми каже.
Кари мила дръж се не остана - колкото и трудно да ти е ( а аз знам че ти е ужасно трудно
)
Целувки от нас
«
Последна редакция: август 10, 2012, 14:59:06 от Bibsi8792
»
Активен
Страници:
1
2
[
3
]