Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 02, 2024, 19:07:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Халките - 11-част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Халките - 11-част (Прочетена 169542 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Халките - 11-част
«
Отговор #180 -:
януари 21, 2013, 17:30:39 »
Марион,
много ме заинтригува, може ли снимка на пръстените ти ?
п.с За бранда си права, имат различни категории качество дори в големите марки, съответно слагат и цена която варира от до. Аз имах допреди време пръстен със скъп камък, който не беше на известна фирма, но беше във всички сертификати,международни и ценови, описан като доста висок клас качество. А съм имала и на много известна фирма, камък с ниска чистота и с по-ниска цена съответно.
«
Последна редакция: януари 21, 2013, 17:36:45 от emmmmmy
»
Активен
Marion
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #181 -:
януари 21, 2013, 18:07:56 »
Точно така - камъните нямат марка, те си имат сертификати и каквото пише там, това им е качеството, което се определя според големина/карат, цвят, чистота, шлифовка. Бранда качва цената, не качеството на камъните, те се "произвеждат" от природата, а не от конкретно име. Единствения гарант за качество е сертификата.
Снимката е заедно с чашите ни.
http://farm9.staticflickr.com/8341/8251327443_acd45af5a5_c.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8291/7892267344_2e5d2b2a4a_z.jpg
Активен
emmmmmy
«
Отговор #182 -:
януари 21, 2013, 18:52:37 »
Цитат на: Marion в януари 21, 2013, 18:07:56
Точно така - камъните нямат марка, те си имат сертификати и каквото пише там, това им е качеството, което се определя според големина/карат, цвят, чистота, шлифовка. Бранда качва цената, не качеството на камъните, те се "произвеждат" от природата, а не от конкретно име. Единствения гарант за качество е сертификата.
Снимката е заедно с чашите ни.
http://farm9.staticflickr.com/8341/8251327443_acd45af5a5_c.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8291/7892267344_2e5d2b2a4a_z.jpg
много ми харесват, наистина си пасват тотално. а това синьото на заден фон зад чашите какво е?
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #183 -:
януари 21, 2013, 19:02:48 »
Точно така, няма значение каква е марката, каквото пише в сертификата, издаденн за определения диамант, т.е. чистотата и кът-а на диаманта, съответно и възможността му оптимално да отразява светлината зависи тпчно от тези две неща, не от марката, но по повод правене на пръстен с диаманти в бг, аз имам задръжки, тъй като все си мисля че всеки сертификат в бг може да се фалшифицира, мисля че за по сигурно ние ще поръчаме моята халка при изпитано име, тогава знам че всичките й камъчета със сиг ще са истински, както и платината без излишни примеси, неопоменати в сертификатите, нещо което се е случвало на моя позната в бг, а Марион може ли да ми пишеш все пак коя е фирмата, с която ти имаш опит, и какви са ти впечатленията на теб за нея, може и на лични.
И що се птнася до тифани, за мен те са номер едно умирам си за зелените кутийки :-)), но точно поради обсъдената горе причина, че диаманта си е диамант независимо от марката, реших да не утежнявам бюджета на сватбата и да плащам от двойно и нагоре за един и същ димант, само защото е сложен в сетинг с печат тифани.
Активен
Marion
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #184 -:
януари 21, 2013, 19:40:06 »
Еми,
и аз много си ги харесвам - точно това, което исках и изобщо съм много благодарна за това, което направиха SSG (мисля, че вече не е проблем да ги спомена), тъй като ни изпълниха и изтърпяха с усмивка, и настроение всяка прищявка. Изобщо ние бяхме един голям цирк с нашата сватба, наистина съм много доволна - повече от перфектни във всяко отношение.
Това синьото отзад е ваза с цветя, снимките ги правих аз на следващия ден след сватбата.
Мрявка, както вече споменах SSG, направиха халките ни и пръстена ми е от тях. Бях силно предубедена, но едно случайно влизане в магазина им ме срещна с моя пръстен. Просто го сложих на ръката си и казах това е, точно това, което си представях и също споменах, че дори не позволих да ми го стеснят. Не е правен по поръчка, стоеше си там и ме чакаше.
Изцяло ръчна и изключителна изработка е, заради която бе и основния ми мотив да им поверя и халките. Камъните ми са с качество, което отговаря на това, което исках независимо от мястото, което ще бъде купен пръстена.
SSG имат и могат да предложат камъни с наистина високо качество, всичко зависи от личните претенции и възможности, нещо, в което имах възможност да се убедя и сама. Капацитет съм за себе си и съм доволна от избора, който направих.
Специално за сплавите и трите пръстена са 18к злато, въпреки, че са семпли са изключително солидни и няма нищо, което да ме притеснява в тях до този момент.
«
Последна редакция: януари 21, 2013, 19:43:28 от Marion
»
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #185 -:
януари 21, 2013, 20:13:34 »
Мрявка, поглези ни! Покажи това бижу!!!
Момичета, харесахме няколко модела от Altinbas и все клоня моята халка да е с камъни. По-голямата част от хората ме разубеждават с довода, че халката е за цял живот и модел с камъни няма да е много удобен, освен ако имам намерение да не нося сватбения си пръстен постоянно или другия случай - да посещавам доста често Altin за поправка на паднало камъче, докато не ми омръзне и се върна на вариант 1 - да не го нося.... Дайте съвет!
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #186 -:
януари 21, 2013, 20:54:29 »
Аз също харесвам женската да е с камъни.Моята е такава и съм доволна.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #187 -:
януари 21, 2013, 21:01:17 »
Мрявка
, има места в БГ където можеш да се довериш, моят камък беше и дойде пред очите ми със всичките си американски и международни документи. Ако искаш, пиши на лични да те ориентирам. цените там са доста високи обаче.
Марион
, ще ми е приятно да видя по другите теми, ако не ти е проблем, украса, обувчици, рокля, всичко което пожелаеш да ни покажеш от сватбата си, звучиш ми като булка с вкус .
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #188 -:
януари 21, 2013, 21:04:10 »
Josephine
, годежния ми пръстен съм го постнала малко по-нагоре, същия е като на снимката от тифани, само че моят е 0.92ct, халка все още нямам надявам се скоро да мога да се радвaм и аз на закупуването й :-), но идеята е да е като тази на снимката под годежния пръстен, само малко по широка, за да могат да се напишат неща от вътрешната и страна, ние сме решили с бъдещия ми съпруг, всеки да напише на дхалката на другия нещо специално отвътре и да не го четем преди да си разменим пръстените август месец :-)!
А и що се отнася до камъните, аз много държа моята да е с камъни, на мен страшно страшно много ми харесва и не бих си взела нормална, но и аз съм си малко сврака обичам блещукащи неща :-), въпреки че много бижута не нося, но сега като ще е гарга да е рошава :-), пробвах много халки все с камъни и не виждам какво има да й е неудобно имам и прки с такива халки и никоя не се е оплакала, а за ремонтирането, мо зависи как ще ти ги сложат, ако е качествено няма да се налага да ти ги поправят постоянно.
«
Последна редакция: януари 21, 2013, 21:08:50 от Мрявка
»
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #189 -:
януари 21, 2013, 21:13:23 »
Цитат на: emmmmmy в януари 21, 2013, 21:01:17
Мрявка
, има места в БГ където можеш да се довериш, моят камък беше и дойде пред очите ми със всичките си американски и международни документи. Ако искаш, пиши на лични да те ориентирам. цените там са доста високи обаче.
Марион
, ще ми е приятно да видя по другите теми, ако не ти е проблем, украса, обувчици, рокля, всичко което пожелаеш да ни покажеш от сватбата си, звучиш ми като булка с вкус .
Емче, пусни едно ЛС. Годежният ми пръстен е от Алтънбаш и нямам никакви забележки - диаманта е перфектен (че какво може да му има
), пръстена не е променил цвета си (защото съм виждала на приятелки как бялото злато отстъпва на жълтото, т.е. изтърква се)... И все си мислех, че те са професионалисти.
Е, не са Тифани!
Хи хи хи хи, Мрявка, браво на твоето мъжле!
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194
«
Отговор #190 -:
януари 21, 2013, 21:25:45 »
И аз много исках с камъчета, но в крайна сметка избрахме без. Вече бях споменавала за "огромния" асортимент в Габрово
Навсякъде единствено 12 модела на Ел Амор. На две места на Сара Трейд, но без нищо в наличност, което да може да види човек на живо, все пак смятам, че е редно халките да се видят как стоят на ръката. За правене по поръчка, където попитах, ме гледаха като извънземно
Ето какво поръчахме и ще пристигнат в сряда, нямам търпение.
На живо са доста хубавки. Искахме да ги гравират с имената ни, датата и ето това Amor eterno - на испански "вечна любов" Като казахме на жената отново ни погледнаха като извънземни и ни казаха, че нямало как да стане. Можело само на латински и на български. Ок, това не е ли на латиница, отговарям аз. Не можела да обясни какво да напишат. Фирмата била турска и не можело. А на български - може
Абеее, луда работа. Предложи да напишат само имената, ние отказахме, ще си ги гравираме в Германия като се приберем.
Абсурда идва от там, че фирмата производител се казва El Amor, а Amor Eterno не можели да разберат как се пише
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #191 -:
януари 21, 2013, 21:32:35 »
nikoletasss
, много се смях затова, че не могат да напишат надписа... Що за хора са това? Добре дошла в България
.
Ние засега мислим да гравираме датата, която е началото на нашата любов и датата на сватбата т.е да се получи 5.06.10/15.06.13, но не знам дали не е дълго, а и малко ми седи като начало и край, а не искам сватбата да е нашият край
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194
«
Отговор #192 -:
януари 22, 2013, 15:57:43 »
Халките ни пристигнаха. Ето ги
Много далеч са от това, което ми се искаше отначало, но сме много доволни. Красиви са и на практика няма да им личат никакви драскотини.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #193 -:
януари 22, 2013, 19:19:47 »
Цитат на: Josephine® в януари 21, 2013, 20:13:34
Момичета, харесахме няколко модела от Altinbas и все клоня моята халка да е с камъни. По-голямата част от хората ме разубеждават с довода, че халката е за цял живот и модел с камъни няма да е много удобен,
Аз вече съм казвала, че за мен халките трябва да са еднакви
Просто като видиш едната, трябва да се знае коя е другата половина. Личното бижу е годежния пръстен, с камъни и каквото си искаш...лично мнение. На теб като ти харесва си вземи каквото ти харесва, все пак ти ще го носиш
Ако се налага ще ходиш за поправка на камъчета
А за Алтънбаш годежния ми е от там и като качество са супер
П.П. По повод кой пръстен е удобен (като за цял живот) може да се консултирате със златар или поне нашия ни обясни на дълго и на широко кое и как. Например ако е заоблен или не и т.н
«
Последна редакция: януари 22, 2013, 19:21:24 от casky
»
Активен
katerinaatan
Сватбар
«
Отговор #194 -:
януари 24, 2013, 22:14:36 »
Харесала съм много тези
http://somaha.net/
сребърна-халка-със-златен-канал-модел-23 . Нямам търпение милото да излезе в отпуска за да ги поръчаме при един познат златар...
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...