Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 11:57:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15 (Прочетена 239123 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #210 -:
октомври 28, 2015, 14:47:21 »
Моя комшийка е пътувала доста по света и ми сподели леко странна в първия момент рецепта. Испанска рецепта била
1 кг свински ребра с кост се овкусяват със соев сос и се оставят да престоят. Поставят се в намазнена йенска тава и се заливат със сок от 4 портокала. Пече се във фурната до готовност.
Аз малко я преработих. Нямах ребра, а свински врат без кост нарязан на пържоли с дебелина 1 см. Овкусих ги с Маги унисос (такъв имах) и ги оставих 3 часа в хладилника. Сложих ги в йена глас и ги залях с портокаловия сок, а отгоре наслагах малко масло на люспички. Получиха се много крехки, много вкусни... Една идея сладнят, но като послевкус.
Едит: Не слагах никакви подправки. Никакви!
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #211 -:
октомври 28, 2015, 14:56:36 »
Звучи много добре, ще опитам тези дни.. Нали сутринта по тв-то казаха, че не е хубаво пържолките да се правят в уребрени тигани и на скари, че канцерогенно било черното от прегарянето, та ще използвам вече само фурна, задушено и йенската
Ще правя първо, обаче гювечето по тракийски, което
Миленка,
беше постнала като снимка онзи ден във фейсбук.. Мразя гювечета, а така ми се прияте
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1136
I will love you... unconditionally...
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #212 -:
октомври 28, 2015, 16:07:39 »
Тони много е лесно
В голям гювеч или в малки гювечета слагаш все едно.
Аз го правя както баба ме е учила в голям гювеч
Продукти за постен гювеч:
картофи 4-5 големи
гъби - 200-300 гр
лук - 2 големи глави
моркови- 2 средни моркова
1 буркан паприкаш (може и само домати но с паприкаш става по - добре)
яйце - 1 бр.
подправки
чубрица
червен пипер
черн пипер
джоджен
сол
захар
може и магданоз пресен ако обичаш
тъй. Лукът се реже сравнително на едри кубчета и се запържва заедно с малко захар и малко сол докато обърне цвета, после го задушавам под похлупак докато омекне. Отстранявам от огъня и в същата мазнина слагам гъбите с малко чубрица и джоджен, да се задушат и те
В намазнено гювече слагам картофите нарязани на едри кубчета, прибавям лука и гъбите, добавям и морковите нарязани на едри кубчета. Разбърквам и слагам подправките - червен пипер около една чаена лъжица, чубрица 1 супена лъжица (ястието носи на чубрица), джоджен половин чаена лъжица, черен пипер и сол на вкус. след това добавям 1 буркан паприкаш, разбърквам всичко и слагам във фурната.
Цаката на гювеча е да се затопля заедно с фурната. Така че първо слагаш после пускаш фурната на 200 градуса да пече отгоре и отдолу, като съдът го поставяш най- долу на фурната. Печеш под похлупак поне час.
След час вадиш, опитваш и добавяш малко захар и сол ако има нужда. Захарта се добавя да убие киселинността на доматите. Връщаш във фурната, но качваш ниво нагоре (да ти се пада в средата съда) и махаш похлупака. Оствяш още поне час във фурната като от време навреме разбъркваш.
Като ти станат готови картофите, вадиш, чукваш яйцето върху ястието и връщаш във фурната за не повече от две минути ако искаш да се разлее жалтъка после.
Сервираш с пресен магданоз по желание
* Можеш преди яйцето да добавиш натрошено сирене с червен пипер ако обичаш, аз го правя без
** за да остане гъсто аз не добавям вода, ако обичаш по-редички манджички можеш да добавиш около 200 мл вода още в началото с доматите
Да ви е сладко
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #213 -:
октомври 28, 2015, 16:12:11 »
Знам как се прави, ама пусти мързел, все искам нещо за 30мин да е готово
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #214 -:
октомври 28, 2015, 22:53:50 »
Гювечета обожавам, но не съм яла от години....
Това със свинското и портокаловия сок, непременно ще го пробвам. Приготвяла съм сьомга с портокалов сок и става невероятно вкусно.
Днес намерих най-вкусните сладки, които съм яла до момента,
сладки с орехи, кокос и стафиди
.
Ето и рецептата:
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/5-gluten-free-vegetarian-recipes/
Тази вечер направих две дози, една по оригиналната рецепта и една със сушени кайсии вместо стафиди. И двата варианта са еднакво вкусни.
«
Последна редакция: октомври 28, 2015, 23:02:55 от Marri
»
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2453
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #215 -:
октомври 29, 2015, 09:52:32 »
Знаех си, че има орехи в тези сладки
Още повече, че са и без глутен...идеални
Гювечета много обичам, ама нямаме още, трябва да подсетя мама да направим
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2489
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #216 -:
октомври 29, 2015, 12:59:09 »
Ще ги пробвам и аз тези сладки.
В първия момент ми заприличаха на кюфтенца хихи
И гювече трябва да си вземем.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #217 -:
ноември 13, 2015, 14:37:29 »
Ина
, локум имам от България. Но не ми харесва, затова го оползотворявам така. Иначе тук си купувам този:
Има го в България и навсякъде тук, така че сигурно ще го има и при вас. Щях да го препоръчвам и на
Свекърва
, че беше започнала темата с локума.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #218 -:
ноември 13, 2015, 21:28:22 »
Ина
, ако Фабио разбере как варя паста..
.сигурно ще ми забрани да се доближавам до нея
Днес, засрамена, я сварих с хронометър
Не виждам разлика, вероятно съм я варила същото време, по усет.
И аз се нареждам на опашката с въпросите.
На мен ми е интересно как избирате видът на пастата. Например боб или нахут(за първи път чух за такъв вариант) с какъв вид паста се приготвя?
Както и другите варианти, които спомена?
Активен
Lupercola
Гост
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #219 -:
ноември 13, 2015, 23:19:53 »
Ами не знам от какво се определя, в смисьл знам, че има някои пасти, за които Фабио казва, че сьществуването им е напьлно излишно като гладки penne примерно. Знам, че тази с релефа задьржа повече сос и различните релефи задьржат по различен начин соса. Отделно има някои пасти с яйца, някои смесено тесто и пр.
За коя форма с какво се готви аз сьм научила наизуст от него и от свекьрвата, не знам каква е логиката зад това. Той предполагам яде така, както готви майка му, а тя като слушам е взела от майка й и от свекьрва й.
Та така де, болонеза се прави сьс спагети или още по-добре с талиятелле с яйца. Пастата на фурна, която е просто паста с болонез обьркана с моцарела на парченца и пармезан и запечена се прави с тортилиони. Ако нямаш тортилиони можеш да ги заместиш с пенне ригате, ама не е сьщото.
Пастата с нахут е бяла (без доматен сос) и те я правят с малталияти, май и боба с тях сьщо го правят. Вьв Франция малталияти няма и я правим с начупени фетучине. Нахута го правим с фарфалле или с фузили. Но пьк в нета на снимките и двете са с тубетти.
Май нещо много сложно взе да звучи, но на нас не ни е, защото пьрво имаме навика и второ имаме една лавица само с кутии на Барила
Тук вьв Франция лиспва прясна паста. Аз едно време правех на рька фетучине и китара, ама сега откьде това време
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #220 -:
ноември 13, 2015, 23:38:15 »
Изобщо не звучи объркващо. Тук в има почти всичко на Барила, и паста и сосове.
И тук прясна паста няма, само листи за лазаня.
В тази връзка лазаня и пици правите ли?
Всъщност това е най-ценното, Фабио да е научил рецептите от майка си, а тя от нейните родители и т. н
Активен
Lupercola
Гост
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #221 -:
ноември 13, 2015, 23:55:48 »
Ние готови сосове не използваме, освен песто.
Лазанята свекьрвата я прави по мьрзеливия начин: с болонез, моцарела и пармезан между корите. Някои слагат бешамел, грах, кюфтенца не знам си какво, зависи от града и района.
Пица прави свекьрвата. Аз само ведньж правих, нямам време за пица, за тая работа трябва цял ден.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #222 -:
ноември 14, 2015, 00:21:07 »
Да, тестото отнема време. Аз като правя вкъщи например, трябва да започна от 16ч, за да е готова в 20ч за вечеря.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #223 -:
ноември 15, 2015, 21:19:48 »
Момичета, един малко рус въпрос имам. Понеже никога не съм готвила в йенски съдове /нито съм виждала мама/, да попитам - във фурната ли ги слагате или в микровълновата? Пък това с портокаловия сок ми прозвуча прекрасно.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #224 -:
ноември 15, 2015, 21:43:53 »
И двете, няма значение.
Да пилето с бадеми и портокали е 6 точки. Трябва само да се внимава да не изсъхне прекалено месото.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
23
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines