Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 11:08:06

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 239120 пъти)
 
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #210 -: октомври 28, 2015, 14:47:21 »

Моя комшийка е пътувала доста по света и ми сподели леко странна в първия момент рецепта. Испанска рецепта била Wink

1 кг свински ребра с кост се овкусяват със соев сос и се оставят да престоят. Поставят се в намазнена йенска тава и се заливат със сок от 4 портокала. Пече се във фурната до готовност.

Аз малко я преработих. Нямах ребра, а свински врат без кост нарязан на пържоли с дебелина 1 см. Овкусих ги с Маги унисос (такъв имах) и ги оставих 3 часа в хладилника. Сложих ги в йена глас и ги залях с портокаловия сок, а отгоре наслагах малко масло на люспички. Получиха се много крехки, много вкусни... Една идея сладнят, но като послевкус.

Едит: Не слагах никакви подправки. Никакви!
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: октомври 28, 2015, 14:56:36 »

Звучи много добре, ще опитам тези дни.. Нали сутринта по тв-то казаха, че не е хубаво пържолките да се правят в уребрени тигани и на скари, че канцерогенно било черното от прегарянето, та ще използвам вече само фурна, задушено и йенската  girl_haha

Ще правя първо, обаче гювечето по тракийски, което Миленка, беше постнала като снимка онзи ден във фейсбук.. Мразя гювечета, а така ми се прияте  crazy
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #212 -: октомври 28, 2015, 16:07:39 »

Тони много е лесно

В голям гювеч или в малки гювечета слагаш все едно.

Аз го правя както баба ме е учила в голям гювеч

Продукти за постен гювеч:
картофи 4-5 големи
гъби - 200-300 гр
лук - 2 големи глави
моркови- 2 средни моркова
1 буркан паприкаш (може и само домати но с паприкаш става по - добре)
яйце - 1 бр.

подправки
чубрица
червен пипер
черн пипер
джоджен
сол
захар

може и магданоз пресен ако обичаш

тъй. Лукът се реже сравнително на едри кубчета и се запържва заедно с малко захар и малко сол докато обърне цвета, после го задушавам под похлупак докато омекне. Отстранявам от огъня и в същата мазнина слагам гъбите с малко чубрица и джоджен, да се задушат и те
 
В намазнено гювече слагам картофите нарязани на едри кубчета, прибавям лука и гъбите, добавям и морковите нарязани на едри кубчета. Разбърквам и слагам подправките - червен пипер около една чаена лъжица, чубрица 1 супена лъжица (ястието носи на чубрица), джоджен половин чаена лъжица, черен пипер и сол на вкус. след това добавям 1 буркан паприкаш, разбърквам всичко и слагам във фурната.
Цаката на гювеча е да се затопля заедно с фурната. Така че първо слагаш после пускаш фурната на 200 градуса да пече отгоре и отдолу, като съдът го поставяш най- долу на фурната. Печеш под похлупак поне час.
След час вадиш, опитваш и добавяш малко захар и сол ако има нужда. Захарта се добавя да убие киселинността на доматите. Връщаш във фурната, но качваш ниво нагоре (да ти се пада в средата съда) и махаш похлупака. Оствяш още поне час във фурната като от време навреме разбъркваш.
Като ти станат готови картофите, вадиш, чукваш яйцето върху ястието и връщаш във фурната за не повече от две минути ако искаш да се разлее жалтъка после.

Сервираш с пресен магданоз по желание

* Можеш преди яйцето да добавиш натрошено сирене с червен пипер ако обичаш, аз го правя без smile
** за да остане гъсто аз не добавям вода, ако обичаш по-редички манджички можеш да добавиш около 200 мл вода още в началото с доматите

Да ви е сладко

Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: октомври 28, 2015, 16:12:11 »

Знам как се прави, ама пусти мързел, все искам нещо за 30мин да е готово  crazy
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: октомври 28, 2015, 22:53:50 »

Гювечета обожавам, но не съм яла от години....
Това със свинското и портокаловия сок, непременно ще го пробвам. Приготвяла съм сьомга с портокалов сок и става невероятно вкусно.

Днес намерих най-вкусните сладки, които съм яла до момента, сладки с орехи, кокос и стафиди.
Ето и рецептата: http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/5-gluten-free-vegetarian-recipes/
 good
Тази вечер направих две дози, една по оригиналната рецепта и една със сушени кайсии вместо стафиди. И двата варианта са еднакво вкусни.
« Последна редакция: октомври 28, 2015, 23:02:55 от Marri » Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #215 -: октомври 29, 2015, 09:52:32 »

Знаех си, че има орехи в тези сладки  heart Още повече, че са и без глутен...идеални  give_rose
Гювечета много обичам, ама нямаме още, трябва да подсетя мама да направим  smile
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: октомври 29, 2015, 12:59:09 »

Ще ги пробвам и аз тези сладки. smile
В първия момент ми заприличаха на кюфтенца хихи girl_haha
И гювече трябва да си вземем. pardon
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: ноември 13, 2015, 14:37:29 »

Ина, локум имам от България. Но не ми харесва, затова го оползотворявам така. Иначе тук си купувам този:


Има го в България и навсякъде тук, така че сигурно ще го има и при вас. Щях да го препоръчвам и на Свекърва, че беше започнала темата с локума.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: ноември 13, 2015, 21:28:22 »

Ина, ако Фабио разбере как варя паста..
.сигурно ще ми забрани да се доближавам до нея funnytooth
Днес, засрамена,  я сварих с хронометър badgirl
Не виждам разлика,  вероятно съм я варила същото време,  по усет.

И аз се нареждам на опашката с въпросите.
На мен ми е интересно как избирате видът на пастата. Например боб или нахут(за първи път чух за такъв вариант) с какъв вид паста се приготвя?
Както и другите варианти,  които спомена?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #219 -: ноември 13, 2015, 23:19:53 »

Ами не знам от какво се определя, в смисьл знам, че има някои пасти, за които Фабио казва, че сьществуването им е напьлно излишно като гладки penne примерно. Знам, че тази с релефа задьржа повече сос и различните релефи задьржат по различен начин соса. Отделно има някои пасти с яйца, някои смесено тесто и пр.

За коя форма с какво се готви аз сьм научила наизуст от него и от свекьрвата, не знам каква е логиката зад това. Той предполагам яде така, както готви майка му, а тя като слушам е взела от майка й и от свекьрва й.

Та така де, болонеза се прави сьс спагети или още по-добре с талиятелле с яйца. Пастата на фурна, която е просто паста с болонез обьркана с моцарела на парченца и пармезан и запечена се прави с тортилиони. Ако нямаш тортилиони можеш да ги заместиш с пенне ригате, ама не е сьщото.

Пастата с нахут е бяла (без доматен сос) и те я правят с малталияти, май и боба с тях сьщо го правят. Вьв Франция малталияти няма и я правим с начупени фетучине. Нахута го правим с фарфалле или с фузили. Но пьк в нета на снимките и двете са с тубетти.

Май нещо много сложно взе да звучи, но на нас не ни е, защото пьрво имаме навика и второ имаме една лавица само с кутии на Барила  pardon

Тук вьв Франция лиспва прясна паста. Аз едно време правех на рька фетучине и китара, ама сега откьде това време  nea
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: ноември 13, 2015, 23:38:15 »

Изобщо не звучи объркващо. Тук в има почти  всичко на Барила, и паста и сосове.
И тук прясна паста няма,  само листи за лазаня.
В тази връзка лазаня и пици правите ли?

Всъщност това е най-ценното,  Фабио да е научил рецептите от майка си,  а тя от нейните родители и т. н
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #221 -: ноември 13, 2015, 23:55:48 »

Ние готови сосове не използваме, освен песто.

Лазанята свекьрвата я прави по мьрзеливия начин: с болонез, моцарела и пармезан между корите. Някои слагат бешамел, грах, кюфтенца не знам си какво, зависи от града и района.

Пица прави свекьрвата. Аз само ведньж правих, нямам време за пица, за тая работа трябва цял ден.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: ноември 14, 2015, 00:21:07 »

Да,  тестото отнема време. Аз като правя вкъщи например,  трябва да започна от 16ч, за да е готова в 20ч за вечеря.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 863



Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: ноември 15, 2015, 21:19:48 »

Момичета, един малко рус въпрос имам. Понеже никога не съм готвила в йенски съдове /нито съм виждала мама/, да попитам - във фурната ли ги слагате или в микровълновата? Пък това с портокаловия сок ми прозвуча прекрасно.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: ноември 15, 2015, 21:43:53 »

И двете,  няма значение.

Да пилето с бадеми и портокали е 6 точки. Трябва само да се внимава да не изсъхне прекалено месото.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines