Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 22:23:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 239071 пъти)
 
Tonina
Професор
****
Публикации: 354



« Отговор #120 -: декември 17, 2013, 15:19:37 »

http://sunshineskitchen.com/christmas-biscotti/   Препоръчвам, много бързи и лесни са. Търпят промяна на 'пълнежа", слагам каквито ядки и плодове имам. Също и меломакарона може да направиш. Избягвам сладки/соленки с всякакво разточване, фигурки и т.н
mwpo , много благодаря точно за тази рецепта!!! Преди време ми бяха "фаворити", но някъде изгубих рецептата и попадах на варианти, които не ми допадаха. А меломакароната са задължителни при нас и са ми много любими  smile
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: декември 17, 2013, 17:13:18 »

Ще ги пробвам и тях, но аз мисля да заложа на точени и детето да изрязва с формичките smile Набелязах някои неща - ако се получи ще се похваля с резултата smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: декември 17, 2013, 17:19:16 »

Коледни сладки правя по тази рецепта http://tovakakgonapravi.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html?m=1 . Тестото е подходящо за З годишни. Като този път мисля да ги заменя с тези http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/11/blog-post_21.html?m=1 .
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: декември 17, 2013, 19:50:38 »

Точно първата рецепта ползвах до сега, но ми беше трудно замесването на тестото (може би брашното идваше много, но ми се получаваше доста сухо и твърдо).
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: декември 17, 2013, 20:16:03 »

При мен не е имало проблем.  Става еластично и лесно за разтоварване и изрязване на фигурки.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: май 02, 2014, 06:57:56 »

Имам въпрос момичета, някой ползвал ли е агар агар и какви са му впечатленията спрямо желатина? Отдавна искам да го пробвам, но нямам достатъчно информация, попадам на разни статийки в нета, но досега не съм се решавала и аз да опитам.
Активен
devisil
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 412



Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: май 02, 2014, 07:44:33 »

Добро утро, Marri ,

Бях се засилила към агар-агара, но се отказах да купувам.
Може да ти е полезна следната информация:

http://www.gingerylemon.com/2012/10/znaino-ili-ne-za-agar-agar.html

http://petyakeranova.blogspot.com/2012/11/blog-post_9420.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206131.0

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=3104.0

Първите две връзки са доста обхватни. Но все пак с желатин ще си действам, поне е изпитван и дава резултат винаги какъвто искам.

Успех!
« Последна редакция: май 02, 2014, 07:48:00 от devisil » Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #127 -: май 04, 2014, 19:51:06 »

Аз използвам само агар агар/кантен/. Някак си не ме кефи да ям смлени животински кости и хрущяли. На детето също правех кремчета с агар агар. Желира перфектно, много по лесно е използването му и понеже не подслаждам много,не остава този ужасен послевкус.
От скоро ползвам този http://mpp.bg/index.php?page_id=3111&show=120136 , доволна съм
« Последна редакция: май 04, 2014, 20:00:46 от *mwpo » Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: август 07, 2014, 16:58:45 »

Дали може някой да ми препоръча рецепта за млечна(сладка) баница? blush sad
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: март 02, 2015, 19:45:16 »

Гледам, че отдавна никой не е писал в тази тема. И реших да ви питам какво готвите вкищи? Аз последните 2 месеца все имах под ръка по някоя баба, но от вчера нямам и се налага да готвя, а се чувствам все едно всичко съ забравила  tease tease tease Дайте някакви идея, моляяя smile
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: март 02, 2015, 20:19:12 »

crazynelly млечна или сладка баница искаш да правиш.? Млечната се прави с юфка, пр. мляко и т.н. , а сладката аз я правя както обикновена баница и след като се изпече я заливам с сироп от 1 1/2 ч.ч захар с 3 ч.ч вода.

Капризче може да направиш супа ( пилешка, топчета, постна ), грах с/ без месо, мусака, пиле с картофи/ориз, св. пържоли със сос на фурна, кюфтета, шницели, боб с наденица, винен кебап, кавърма, паста, спагети и много други smile
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: март 02, 2015, 22:15:55 »

crazynelly млечна или сладка баница искаш да правиш.? Млечната се прави с юфка, пр. мляко и т.н. , а сладката аз я правя както обикновена баница и след като се изпече я заливам с сироп от 1 1/2 ч.ч захар с 3 ч.ч вода.

Капризче може да направиш супа ( пилешка, топчета, постна ), грах с/ без месо, мусака, пиле с картофи/ориз, св. пържоли със сос на фурна, кюфтета, шницели, боб с наденица, винен кебап, кавърма, паста, спагети и много други smile

Мерси  kiss2 Ще взема да си подготвя едно седмично меню и да пазарувам по него уикенда. Така май ще ми е по-лесно smile
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #132 -: март 03, 2015, 15:20:39 »

Хайде и аз да понапиша нещо, че се отвори възможност Wink Аз по рецепти не готвя. Или по-скоро готвя, но ги модифицирам по мой си начин. Ето нещо лесничко...

ТИКВИЧКИ С ЦАРЕВИЦА И СИРЕНА

Обелените тиквички ги настъргвам на едро ренде. Посолявам ги и ги оставям да се отцедят. В уок тиган ги изсипвам и умерен огън ги оставям да се поизпари водата. Разбърквам ги периодично. Като омекнат, добавям различни сирена. Най-често използвам топено, пушено и бяло саламурено на парченца. Бъркам често, за да се разтопят сирената. Добавям копър. Когато се разтопят сирената, добавям консерва царевица. След няколко минути ги свалям от котлона.
Изсипвам съдържанието в йенска тенджера, предварително леко намазнена по дъното. Запичам във фурната на 180 градуса с вентилатор. Когато се запече, заливам със заливка като за мусака и пека вече без капак. Може да се добави и кашкавал върху заливката.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #133 -: март 03, 2015, 15:28:45 »

РУЛО ОТ КАЙМА С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, СПАНАК И СИРЕНЕ

В намазнена тава разстилам кайма като за руло Стефани. Най-често взимам овкусена кайма и затова не добавям много допълнителни подправки. Междувременно бланширам нарязан спанак, отцеждам го и го оставям да поизстине. Върху каймата разстилам по дължина печени чушки от буркан. Изстиналият спанак го пасирам с пасатор, докато стане на гладко пюре. В тавата върху каймата и чушките изсипвам по дължина спанака, слагам нарязано на плочки сирене. Завивам рулото, точно като руло Стефани. Получава се кайма, вътре пласт печена чушка, пласт спанак и сирене. Заливам направеното руло с бирена бутилка доматен сок. Запичам в предварително нагрята фурна на около 180 градуса. Докато се пече, периодично отварям фурната и обливам рулото с доматения сос. Ако не обичате дометен сос, може да го изпечете така и накрая да сложите настърган кашкавал върху рулото.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: март 04, 2015, 08:40:50 »

И аз да пусна линк към рецептата за любимата ни напоследък погача: http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html

Памук погача, много мека и вкусна smile
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines