Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 16:15:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 239770 пъти)
 
yl
Професор
****
Публикации: 319



Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: юни 27, 2012, 14:52:31 »

Маринатата с кисело мляко + каквито подправки й попаднат пред очите, я прави и сестра ми  smile (преди време прекара няколко месеца в Индия)
Аз пък се чудя за леко, лятно хапване... Чушки със сирене, миш-маш, таратор и картофки вече правих по 100 пъти... Тиквички не обичам  blush
Активен
beboranka
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 132



« Отговор #16 -: юни 27, 2012, 15:21:42 »

ylith може би фрикасе или чушки с орис.
Ето едно лесно, но много вкусно десертче, което спретнах преди няколко дни. smile


* SAM_37262.JPG (64.4 KB, 730x548 - видяно 804 пъти.)
Активен
Nine
Ентусиаст
**
Публикации: 146



« Отговор #17 -: юни 27, 2012, 15:48:54 »

беборанка, може ли рецептата за десертчето smile
Активен
beboranka
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 132



« Отговор #18 -: юни 27, 2012, 16:06:03 »

Даа  smile Става за около 10тина минутки. Аз го правя в по малка тавичка. Един пакет обикновени бисквити, две ябълки, половин пакетче масло, орехи и канела на око, цедено кисело мляко за намазване. В блендера смилам бисквитите и орехите, ябълките се настъргват, маслото се разтапя. Всичките продукти се размесват като тесто. Слага се в тавичка и се притиска с дланите да стане равно, сладкиша е горе долу с дебелина 5-6см. Отгоре се намазва с цедено кисело мляко(може и малко мед да се сложи в него за сладост) и се прибира в хладилника за около час. След това е готово за хапване, декорирам с плод според сезона  smile
Активен
Nine
Ентусиаст
**
Публикации: 146



« Отговор #19 -: юни 28, 2012, 09:00:25 »

Звучи вкусно и още в събота ще я изпробвам. Обичам леките сладкиши smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: юни 28, 2012, 11:26:18 »

Ох много вкусно звучи и лекичко.Числя и аз да я пробвам.Но се чудя дали мога да заменя ябълките с кайсии.
Активен
Nine
Ентусиаст
**
Публикации: 146



« Отговор #21 -: юни 28, 2012, 13:15:06 »

gucci, и аз  това се  чудя, защото в  момента  имам 5  кг  кайсии в  хладилника дали да  не  пробвам с  тях....
Активен
beboranka
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 132



« Отговор #22 -: юни 28, 2012, 13:30:04 »

Аз винаги съм го правела с ябълки, и не знам дали ще стане. Но защо пък да не стане? Ако пробвате задължително пишете, за да го направя и аз така. Но според мен ако се прави с кайсии по добре да не се слага канела, някак си двата вкуса не ми се връзват. Мисля, че ще стане по добре ако се използва есенция на ром или коняк.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: юли 15, 2012, 14:08:37 »

Една лесна ,бърза и вкусна бишкотена торта с дулсе де лече:)

Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: юли 15, 2012, 17:28:52 »

И една домашна ментово - лимонена лимонадка в този горещ следобед от мен
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: август 08, 2012, 12:30:28 »

Да раздвижа темата с едни детски сладки

« Последна редакция: август 08, 2012, 12:32:22 от gucci » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: август 10, 2012, 08:48:45 »

Гери, а каква е рецептата на бисквитките?И как направи фигурките с какви инструменти?
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: август 10, 2012, 09:55:21 »

аз пък искам да попитам с какъв крем е залепен фонданът за сладките?
Много са красиви!  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: август 10, 2012, 11:10:57 »

Светли или маслен крем или каисиево сладко дават за лепене на фондан, аз ползвам малсения крем, но сега в жегите много трудно се работи и с него и с фондана, та шапка и свалям на Гери за това, че се е захванала.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: август 10, 2012, 11:32:39 »

Сладките са залепени с вода към фондана.
А като ви кажа ще се смеете с какво са правени формите.С детски формички за пластелин.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines