Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 18:13:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 238846 пъти)
 
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #225 -: ноември 16, 2015, 07:58:53 »

Видях рецептата на Мари за сладкия салам и направо си паднах от радост за тази модификация с шоколад. Много често я правех /като торта/ и е любима на децата. Винаги са ме притеснявали 4-те сурови яйца в оригиналната и вече ще съм спокойна. Да попитам - успяват ли да се напоят бисквитите?
Понеже сега е сезонът на карфиола, да кажа, че от арменската кухня "хванах" точните подправки за него. На крем супи, пюрета и гарнитури слагам естрагон, кимион и черен пипер /от оня микс с бели и червени зърна/.
С варен карфиол заместих нахута в хумуса - пасиран карфиол, сусамов тахан, лимонов сок, сол, черен пипер и ако се налага, зехтин. Много е вкусно, не издува стомаха и спестява време поради бързото варене и лесното пасиране.
И за още едно зеле, червеното, ще препоръчам рецепта за готвене от другата тема. богато е на антиоксиданти, но в БГ не се яде, освен като кисело. Много е лесно, глава зеле 10 парченца карамфил и две нарязани зелени ябълки, сол и черен пипер. След сваряване заливам със сгорещен зехтин и бучка масло.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: ноември 16, 2015, 10:21:13 »

Карфиол със сусамов тахан и лимон, прозвуча много добре. Аз бих добавила и чесън.
Аз правя печен карфиол, разделям на малки розички, върху хартия за печене, полят със зехтин, поръсен със сол и червен пипер, на 180 градуса.
За разкош слагам и една или две глави чесън, като режа отпред, така че да се открият скилитките, слагам в парче алуминиево фолио, поръсвам със соли зехтин и запечатвам. Слагам пакетите в тавичката на карфиола.
Като се изпече карфиола правя сос, кисело мляко с малко майонеза или по-добре заквасена сметана, лимон, горчица, изпечения чесън.
Идеята съм взела от сайта Кулинарно с Йоана, но я направих по мой вкус.
Карфиол приготвям и с праз, ориз, царевица и яйца на тиган.Много бързо и вкусно.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #227 -: ноември 16, 2015, 14:28:13 »

Момичета, един малко рус въпрос имам. Понеже никога не съм готвила в йенски съдове /нито съм виждала мама/, да попитам - във фурната ли ги слагате или в микровълновата? Пък това с портокаловия сок ми прозвуча прекрасно.

Аз готвя на фурна - с вентилатор. Йенските съдове ги слагам на студена фурна, както и глинените. Не знам дали е правилно huhhuh.gif Това от страх да не се спукат.
Ако е на микровълнова, трябва от време на време да се обръща/ разбърква яденето.
Сладкият салам и аз го помня от детските години. Ще го пробвам danceg
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: ноември 16, 2015, 14:30:27 »

Обожавам сладък салам.. По моя рецепта и на работа се прави вече..  tease

С глинените и йенските съдове и аз съм така  good
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: ноември 16, 2015, 15:13:26 »

Майка ми прави едни много хубави картофи със сметана в йенска. Не съм се сещала да я питам как я слага във фурната, но това е, защото все още не съм готвила в йенски съдове. Предполагам обаче, че е както казвате.
Сладък салам не харесвам. smile
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #230 -: ноември 16, 2015, 15:15:43 »

Аз йенската тенджера я слагам и в гореща фурна не ми е създавала проблем.За глинени съдове не знам не съм ползвала.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: ноември 18, 2015, 13:00:51 »

С голямо закъснение да отговоря на Свекърва.

Аз правих половин доза. Чуденката ми беше голяма какви бисквити да избера и какво количество, защото един пакет означава и 150 и 250 гр.
В крайна сметка взех едни маслени, които съм ползвала и преди, но мисля че и обикновени чаени бисквити са добре, и сложих около 200 гр за половин доза от останалите продукти.
Бисквитите не омекнаха напълно, останаха частично хрупкави, орехите поеха от шоколадовата смес.
Предполагам, че с друг вид бисквити и малко под 200 гр, ще станат по-меки.
На мен и този вариант ми хареса.
Кравето масло обаче трябва да е хубаво.

Аз също много харесвам така наречената салам торта и също не я приготвях заради суровите яйца. С хубави продукти, този вариант дори е по-вкусен.

Да си призная изядох го почти сама, понеже имаше и други сладки неща, та моите мъже се чудиха и все до това не стигаха, сетиха се чак като не остана blum
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #232 -: ноември 22, 2015, 12:59:37 »

Направих сладкия салам почти по тази рецепта, която Мари даде. Разликата е, че на какаото, което имах, пишеше, че трябва да се разтвори в прясно мляко с малко захар и после да се изсипе в тенджера и да поври. Докато се разтапяха маслото и шоколадът, точно това направих. В една чаша сложих 2-3 лъжици какао, около 150 мл мляко и 1 супена лъжица захар. Изсипах разтвореното какао в тенджерата, после добавих орехите. Бисквити имах от чаените, които са си супер сухи. В една купа ги бях натрошила. Идея си нямам какъв грамаж бяха. Напръсках ги с прясно мляко без да прекалявам, а после ги залях със сместа от котлона. Разбърках добре всичко и го разстлах върху хартията за печене. Сместа ми беше доста и трябваше да я разделя на две, но не се усетих. Така се получи форма не на салам, ами на парче месо на фурна sarcastic
Бисквитите не останаха хрупкави, а си е меко баш като купешка луканка. sarcastic
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: ноември 28, 2015, 21:23:37 »

Зарибена от Мари по "Кулинарно с Йоана" от много време бях харесала едни сладки... Днес набавих всички продукти и ги направих.. Получиха се страхотни.. Адски вкусни.. Аз замених брашното с Лимец.. Препоръчвам  good

http://www.kulinarno-joana.com/2014/05/sladki-s-chia-furmi-i-leshnici/
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: ноември 28, 2015, 21:49:42 »

Така, така... ще дойдете вие на моята Bravo

Тези съм ги пропуснала, заради дългият списък продукти, но като гледам имам повечето неща и ще ги пробвам също. good
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: ноември 29, 2015, 00:08:26 »

Дългият списък от продукти беше нещото, което ме караше да ги избягвам 2 седмици.. Все не ми се ходеше до магазина, където ще намеря всичко.. В лидл, където пазаруваме обикновено, половината неща ги няма  girl_wink Girl_hide
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #236 -: ноември 29, 2015, 11:10:30 »

Бях го гледала преди години сайта, но ми е много по- лесно от 24kitchen, има и видео, пък и продуктите се намират в големите вериги.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: ноември 29, 2015, 12:38:23 »

От този блог съм правила много сладкиши.От тук ми е рецептата за тирамису, еклери и каквото се сетите.Йоана обяснява с подробности и накрая резултата винаги е разкошен.Препоръчвам го с две ръце сайта!
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: декември 01, 2015, 09:26:38 »

Никога не съм правила Тирамису.. Може тази събота и неделя да се спретна и да направя... Баща ми ще ми е на гости и трябва да измисля нещо интересно, а той обича много сладкиши  smile

Сега ще се разровя за рецептата  good
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: декември 01, 2015, 15:59:29 »

Аз от там съм си модифицирала леко една рецепта за морковена торта. Снощи направих и тирамисуто, довечера ще пиша дали съм успяла да постигна успех smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines