Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 04:21:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ !!!! 22 ЧАСТ
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ !!!! 22 ЧАСТ (Прочетена 235374 пъти)
cv
Ентусиаст
Публикации: 117
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ !!!! 22 ЧАСТ
«
Отговор #225 -:
септември 16, 2012, 17:23:50 »
Цитат на: emmmmmy в септември 16, 2012, 09:33:22
аз съм за втората и като вид, и като удобство. От опит , на патила глава го казвам. От нета ли ще купуваш, видя ли темата за рокли от нета?
Не, няма да е от нета, ако е първата ще дам да ми я ушият някъде, че иначе е около 3000, ако е другата - направо ще я купя, има я моя размер.
Но вече тотално се обърках, днес мерих и модел Маринела на 'Аз и ти':
http://aziti.bg/start-bg.php#/1/1/2/
и с нея се харесах.
На всяка виждам плюсове и минуси. Например тази с презрамките не изкокват месцата около бюста, но пък другите хубаво прибират коремчето. Тотална каша, а имам по-малко от два месеца до сватбата
Активен
estlar
Ентусиаст
«
Отговор #226 -:
септември 16, 2012, 18:50:53 »
Не рискувай да даваш рокля от такъв клас за шиене. Видът им се дължи основно на материи, а ние от това не разбираме, че да кажем - искам го от това, много често резултатът е плачевен и няма нищо общо с оригинала. Когато си ших моята рокля коректно ми обясниха точно това - материята на роклята, която бях харесала, е много скъпа и надали ще могат да я доставят, могат да ми я изработят от шифон, ама не се знае как ще изглежда. Адекватно.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #227 -:
септември 17, 2012, 07:24:59 »
Тази с презрамките определено е направена да поприкрие месцата. Иначе и другите са разкошни!
Аз лично си ших роклята и ти препоръчвам да шиеш
Разликата е огромна с готовите. Приеми, че готовите са един вид конфекция, а шитата е бутикова. Също бях харесала модел на Диметриос, обаче имаше неща по модела, които определено не ми харесваха. Затова комбинирах. Най-малкото на повечето готови рокли отзад е с връзки тип шнурче и когато те стегнат, кожата се смачква като на баклавички. Нищо че фигурата ми е малко тип арматура и тапети, пак става така. При готовата ми рокля, Веси ми сложи гръцки тип гайки и широка лента. Мислех даже да слагам платка отдолу, но се отказах - стои страхотно с тези ленти. Отделно ми сложи и допълнително дантели, където исках. Едно от най-закачливите места е това, отзад отстрани на връзките - малък детайл, прави впечатление, а на готовите рокли го няма.
Едит - сега разгледах защо другите прибират коремчето. Тези диагонали на талията много издължават фигурата. И моята рокля има такива, и на майка ми също. Ако наклонът е по голям и има леки плисета, скрива всичко
«
Последна редакция: септември 17, 2012, 07:39:51 от Alichka
»
Активен
sesiliq87
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #228 -:
септември 17, 2012, 12:06:25 »
Здравейте отново...от София съм.Спряла съм се на няколко модела но не съм уточнила все още детайлите.Имам две разкошни племеннички и ми се иска да са рокли като моята
Та не знам коя шивачка ще се наеме да шие и рокли за малки принцеси.
Islamic-Zuhair-Murad-Wedding-Dresses-2012.jpg
(65.09 KB, 379x569 - видяно 625 пъти.)
Активен
cv
Ентусиаст
«
Отговор #229 -:
септември 17, 2012, 13:18:13 »
Alichka
, ти къде си ши твоята рокля? Можеш ли да мипратиш снимки и за колко време беше готова, че аз наистина май вече нямам време
Активен
Alichka
«
Отговор #230 -:
септември 17, 2012, 13:20:40 »
Роклята е много оригинална и различна от всичко, което съм видяла до сега
Доколкото виждам тя е тип русалка с бюстие и отгоре е като дълга наметка с дълъг ръкав, нали? Има предвид, че където и да я шиеш няма как да стане абсолютно същата. Едва ли ще ти намерят същите дантели. В Асеновград мога да кажа горе-долу кои ателиета сами си изработват дантелите. Ако решиш винаги можеш да я ползваш като прототип, да ти я ушият като кройка същата, а дантелите да са други и да ги разположиш според желанието ти.
А относно детските рокли - тази кройка не е за тях. По скоро трябва да са тип принцеса. Да се разкроява от талията, отдолу отново с обръч и отгоре пак да има наметка. Детските може да са на ластик отзад на гърба, може и да има тънки презрамки, които да се връзват отгоре, а може и да е рокля тип принцеса, но прозрачна нагоре и с късо ръкавче.
Моля те сподели занапред какво си решила, много ме заинтригува с модела
cv, моята рокля я ших в Асеновград в Булвеси. Моята беше готова за месец. Но Веси може да ти я ушие и за един ден, стига да знаеш какво искаш. Тя самата може да ти даде много идеи. Аз й се доверих и останах очарована
Активен
vanesska
Любопитен
«
Отговор #231 -:
септември 17, 2012, 13:39:42 »
Някой може ли да ми каже как мога да си изтрия качена снимка.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #232 -:
септември 17, 2012, 15:14:29 »
Сесилия
- Подобна рокля съм виждала в бутик Шу Ши, София, с дълъг ръкав. Имай предвид че е вярно това което
аличка
казва- това е скъпа материя и модел, няма да изглежда по същия начин ушит, ако е друга материята. Аз лично съм мн доволна от Нимана, Карлово. Имаха рокля с дълъг ръкав, малко прилича на твоята. Заслужават си разходката, а и може да ги питаш по мейл/тел дали ще ти ушият нещо подобно и за колко
Активен
sesiliq87
Новак
«
Отговор #233 -:
септември 17, 2012, 20:04:09 »
Изобщо не държа да е същата нито дантелата държа да е същата.Затова ми е важно да попадна на човек който ще ми даде професионален съвет.За детските рокли модела ще е по различен,но детайлите и дантелата искам да са същите.Като цяло искам да присъства дантелата и в поканите и аксесоарите във всичко.:)Ето и детското моделче...
new_Gorgeous_sequins_Sleeveless_flower_girls_dresses.jpg
(31.33 KB, 376x500 - видяно 388 пъти.)
Активен
sesiliq87
Новак
«
Отговор #234 -:
септември 17, 2012, 20:05:29 »
най-вероятно ще са с дълги ръкави.
flower-girl-dress-1.jpg
(54.93 KB, 427x640 - видяно 498 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #235 -:
септември 17, 2012, 21:12:29 »
Ами в този случай може да пробваш в Булвеси/асеновград или Грънчаров и Син.
Активен
Alichka
«
Отговор #236 -:
септември 18, 2012, 18:27:53 »
И аз препоръчвам горещо Булвеси
Активен
cv
Ентусиаст
«
Отговор #237 -:
септември 20, 2012, 13:09:58 »
Аз май най-накрая реших коя ще е роклята, остава въпроса дали да е със шлейф или да не, много е красива и в двата варианта, със шлейф е една идея може би по-величествена. Казаха че с копчета ще го направят да се вдига нагоре, но обаче до колко ще ми е удобно. Моля булките, които са имали шлейф да споделят. И остава въпроса дали да поръчам в Сватбен Център Младост или в Милениум
Активен
Alichka
«
Отговор #238 -:
септември 20, 2012, 13:23:51 »
cv, аз имам шлейф, но моята сватба тепърва предстои. Мога само да ти кажа - аз държах на шлейфа. Моят го направиха свалящ. Закрепен е за 2/3 от обиколката на роклята и няма опасност да падне или да залепна някъде по мокета на ресторанта, както аз се притеснявах. Залепването става с велкро, или котешко езиче, както му казват. Посто се надига един от пластовете на полата и се отлепя, но за целта някой ще трябва да ми помогне.
Относно роклята - страхотна е
Препоръчвам ти да отидеш все пак до Милениум, защото там можеш да харесаш нещо, което го няма в сайта и съответно да комбинираш идеи. В Милениум бродериите ги правят сами и може доста да се вихри фантазията. Помисли дали искаш да ти е пола с бюстие или да ти е цяла рокля. Моделът спокойно може да се направи с отделна фуста, на която да са пластовете плат, а отгоре сатенената част да е цяла.
Активен
cv
Ентусиаст
«
Отговор #239 -:
септември 20, 2012, 13:38:58 »
Alichka, аз точно в Милениум я харесах тази рокля, но там е без шлейф. Роклята е на "Аз и Ти"Смолян. Казаха ми също че могат да ми направят шлейф, който се закача с копче, на ръката, с връзки или се прикрепя допълнително с копчета. Но не знам дали да има, според мен само в ритуалната зала и църквата си заслужава, ама май пак трябва да има един след мен да върви за да не се пребия
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...