Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:56:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част (Прочетена 173453 пъти)
65432
Регистриран
Публикации: 2
Re:СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
«
Отговор #270 -:
септември 14, 2012, 09:40:26 »
Цитат на: krisunny в септември 13, 2012, 16:57:35
Аз миналият ден бях в гражданското, за да питам и страшно много ме вбесиха иначе милите там дами. Питам ги какви изследвания ще са ми необходими - те, подавайки ми една брошура, ми отговарят:Отидете в тази лаборатория и там всичко ще ви направят за 30 лв. Пращат ме в Здравец. Аз пак :кажете ми какви са, аз ще си ги направя при личната. Те отново: Ама няма защо при личната, те същите пари ще ви излязат. Аз пак: Добре, за Васермана ми е ясно, бележка от психо диспансера трябва ли? Те: Ама там всичко на веднъж ще ви нанесат, иначе трябва да ходите до личната после да ви нанася. Така и ясен отговор не ми се даде.
По принцип не съм конфликтна личност, но страшно мн се ядосах, какви са тия тайни споразумения с лаборатории. Може парите наистина да са почти същите (в което се съмнявам, понеже брат ми се жени наскоро и далеч не платиха по 30лв), но напук ще си отида при личната, защото смятам, че не е редно да се подкрепя такова поведение.
Здравейте krisunny, аз съм една от "иначе милите там дами" /благодарим за което/ в бюрото за записване към "Радостни обреди" Пловдив. Почувствах се задължена да отговоря на поста Ви и да обясня на всички бъдещи булки тук как реално стоят нещата. Медицинското свидетелство е задължителна част от документите, които се изискват за встъпване в граждански брак. По принцип за нас няма никакво значение къде и от кого е издадено стига всичко с него да е наред. Изследванията, които включва са: Васерман /тест за сифилис/, психо статус и заверка от лекар с изх.N.За да е валидно медицинското свидетелство заверката трябва да се направи най-рано 30 дни преди датата на сключване на гражданския брак. Това е относно изследванията!
Относно цената на медицинското / данни дадени ни от други младоженци/ - васерман - около 10 лв, психо статус от областния психодиспансер 12лв, заверка при личния лекар - 10 лв.
Относно лаборатория "Здравец" - брошурите, които Ви даваме са за Ваше улеснение, а не за да "пълним гушите" на някой както е посочила Alichka или пък, че имаме "тайно споразумение" с дадената лаборатория! Това е експресна лаборатория, която за 1 ден подготвя цялостното медицинско свидетелство без да е необходимо да ходите където и да било другаде, включително ви нанасят и психо статус, който повтарям е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! За 9 годишния ни опит в бюрото за записвания мога да Ви кажа, че на всеки 10 медицински правени при личния лекар поне половината са нередовни или има някакъв проблем с тях. Никой не Ви ЗАДЪЛЖАВА да се възползвате от предложението на "Здравец"! Вие сами преценете как ще Ви е по-удобно, по-изгодно или по-лесно да ги направите!
Alichka, явно подведена от обстановката в България Вие смятате, че всички служители в държавната администрация са на принципа на "шуробаджинащината". Недопустимо и обидно е да се изказвате така за хора, които не познавате! Ние сме тук, за да помагаме на младоженците и да улесняваме с каквото можем подготовката им.
Извинявам се за дългия пост, но исках да бъда максимално изчерпателна! На всички бъдещи булки пожелаваме приятна подготовка и само положителни емоции, а на всички вече омъжени дами - щастлив и безоблачен семеен живот!
«
Последна редакция: септември 14, 2012, 09:43:29 от 65432
»
Активен
Theya
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #271 -:
септември 14, 2012, 10:14:09 »
Цитат на: Мариелка в септември 13, 2012, 18:13:12
Аз пък мисля, че е голям плюс от едно място да ти дадат всички необходими документи, вместо да обикаляш, за да спестиш 10лв (което е под въпрос). Но всеки си преценява как му е по-удобно
Съгласна съм... макар че и на мен не ми се нравят такива "нагласени" неща, но поне спестяваш доста време, което и без това нямаме. А и цената е същата...
Активен
krisunny
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #272 -:
септември 14, 2012, 11:25:26 »
Цитат на: 65432 в септември 14, 2012, 09:40:26
Здравейте krisunny, аз съм една от "иначе милите там дами" /благодарим за което/ в бюрото за записване към "Радостни обреди" Пловдив. Почувствах се задължена да отговоря на поста Ви и да обясня на всички бъдещи булки тук как реално стоят нещата. Медицинското свидетелство е задължителна част от документите, които се изискват за встъпване в граждански брак. По принцип за нас няма никакво значение къде и от кого е издадено стига всичко с него да е наред. Изследванията, които включва са: Васерман /тест за сифилис/, психо статус и заверка от лекар с изх.N.За да е валидно медицинското свидетелство заверката трябва да се направи най-рано 30 дни преди датата на сключване на гражданския брак. Това е относно изследванията!
Относно цената на медицинското / данни дадени ни от други младоженци/ - васерман - около 10 лв, психо статус от областния психодиспансер 12лв, заверка при личния лекар - 10 лв.
Относно лаборатория "Здравец" - брошурите, които Ви даваме са за Ваше улеснение, а не за да "пълним гушите" на някой както е посочила Alichka или пък, че имаме "тайно споразумение" с дадената лаборатория!
Благодаря Ви, че получихме яснота – точно и стриктно за това, което е необходимо да се съдържа в медицинското. Виждам, че явно следите темата, можехте да споделите с пловдивските булки тази информация много по-рано, за да не се създава излишно напрежение. Предполагам, че и ако Вие сте от нашата позиция, бихте реагирали по подобен начин.
Извинете, ако съм Ви засегнала. Целта ми далеч НЕ беше да подронвам репутацията и професионалната Ви компетенция!
Успешен ден, а на всички бъдещи булки - много красиви емоции!
Активен
65432
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #273 -:
септември 14, 2012, 12:11:49 »
Цитат на: krisunny в септември 14, 2012, 11:25:26
Благодаря Ви, че получихме яснота – точно и стриктно за това, което е необходимо да се съдържа в медицинското. Виждам, че явно следите темата, можехте да споделите с пловдивските булки тази информация много по-рано, за да не се създава излишно напрежение. Предполагам, че и ако Вие сте от нашата позиция, бихте реагирали по подобен начин.
Извинете, ако съм Ви засегнала. Целта ми далеч НЕ беше да подронвам репутацията и професионалната Ви компетенция!
Успешен ден, а на всички бъдещи булки - много красиви емоции!
Радвам се, че информицията е била достатъчно изчерпателна! Сватбени теми и форуми не следя /видно е от единствения ми пост до тук и специално направената регистрация за него/. Няма и да обяснявам как и защо попаднах на тази тема днес, предполагам че не е и единствената. Всичко, което интересува бъдещите булки като информация могат да получат при нас в бюрото или по телефона при самото записване или след това.
Сл. тел : 032/631149, 0879549630.
Успешен ден и на Вас
Ще се опитам да следя темата Ви оттук нататък.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #274 -:
септември 14, 2012, 14:30:04 »
Много се радвам, че най-после в прав текст има някъде информация от първа ръка! Бих посъветвала преките ръководители на съответните служители да качат тази информация дали в интернет, дали на табло пред съответния кабинет, но да го има черно на бяло какво се изисква. Извинявам се, ако съм обидила някого, но за мен е напълно неприемливо да се насочват хората точно на дадено място да си правят изследванията. А това в днешно време е практика. И да, за мен има значение дали ще ми излезе 10 лв по-малко. Не ме е срам да го кажа. Както вече многократно се е споменавало във форума, навсякъде изискват различни документи и редът е различен. За съжаление бъдещите младоженци черпят повече информация от форуми в сравнение с официални интернет страници на институции.
За пример ще дам, че в сайта на правителството законите не винаги са с последното им изменение!
Само да подчертая - аз лично съм очарована от служителите в община Родопи. Такова отношение отдавна не съм срещала при работа с държавни институции. Това го писах и в по-ранен пост, но държа сега да го повторя!
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #275 -:
септември 14, 2012, 16:39:16 »
Момичета, тази информация бе много полезна. Може да се помести дори на първа страница при останалите полезни връзки. Благодаря на 65432!
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #276 -:
септември 14, 2012, 19:31:03 »
Alichka
, за теб тогава е идеално да си направите изследванията в подобна лаборатория, защото ще ви излезе 29лв на човек, а не 32
Наистина информацията беше много полезна,благодарим
65432
Не разбирам защо повечето хора все си мислят, че някой иска да ги прецака или го прави за собствена изгода
Активен
Alichka
«
Отговор #277 -:
септември 15, 2012, 07:53:02 »
Ами на нас не ни искат психо. Поне засега... В края на другата седмица ще подаваме документите и се надявам всичко да е ток и жици
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #278 -:
септември 15, 2012, 23:39:33 »
Ох, отмина и нашата сватба. Всичко беше повече от прекрасно - направо перфектно. Дори с паркирането из Стария град всичко се нареди. Благородно завиждам на всички булки, на които им предстои това преживяване. Нашата прекрасна сватба се осъществи с помощта на чудесните хора, с които работехме. Ще ги спомена, а ако на някой му трябва по-подробна информация, може да пита
Всички бяха повече от чудесни:
-
Ди Джей Алекси
-най-добрият ди джей за нас
-
фото Борислав Чепишев
- млад, динамичен, идеен, лъчезарен
-
Нина от бутик "Лизиантус"
- тя направи моят букет мечта. Очарователен ! Бутониерите и украсата също
-
сладкарница "Сладък Рай"
- и за тях няма да ми стигнат думите да опиша колко са любезни и какви професионалисти
- украсата в ресторанта е прави една мила дама от Пловдив
- ресторант Петър Първи
Много сме доволни от църквата
"Св. Константин и Елена"
, имаше и хор, а венчавката направо ме просълзи. И също от
обреден дом "Пълдин"
, също имахме изпълнение на цигулка и пиано. Всички от обредния дом са страшно мили.
На нас също ни искаха психо за медицинските, зная че е задължително.
Активен
anda_panda
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #279 -:
септември 16, 2012, 14:44:11 »
Момичета мина и нашата сватба на 08.09, всичко беше уникално. Църковният ни брак беше в църквата
"Св.св. Кирил и Методи
", много хубава церемония без излишни разточения. Църквата беше пълна, чак попът се учуди като видя колко хора има. Бяхме с изнесен ритуал в
ресторант Глобус
. Всички там много се постараха (с изключение на една госпожа, която мисля, че си отиде още същата вечер). Оставиха ме да правя каквото поискам и да променям каквото реша в украсата. Нямам думи да опиша красотите от цветя които беше сътворила
Нели Бахчеванова
. Препоръчвам я с двете ръце на всеки който все още си търси букет.
ДЖ Кърчев
беше страхотен. Цяла вечер дансинга беше пълен и всички много се забавляваха.Сватбата беше точно каквото искахме (с малко обърквания бе които не може ) с много млади хора, с много музика и танци
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #280 -:
септември 16, 2012, 14:50:17 »
Ето ,че и нашата сватба мина,всичко беше повече от перфектно...
Сега да изкажа хиляди благодарности към:
-На първо място на нашите родители ,че ни помогнаха тази мечта да стане реалност
-На нашите кумове,за това ,че са верни приятели и са до нас във всеки един момент
-На служителите в църквата "Света Троица"-там всичко беше перфектно и украсата и живия хор и самата церемония
-На ресторант Санкт Петербург,за прфесионализма им ,за перфектната храна,обслужване и отношение във всеки един момент
-на Фотографа ни Минко Михайлов,за това ,че ни караше да сме естествени и истински
–на видеооператора Ники Петров (студио Дит)-за това ,че ни караше да сме естествени и истински
-на ДЖ Мишо (от Асеновград) -за прекрасното шоу,което направи
-на Николай Славеев- за това ,че се погрижи за перфектното настроение
-на Тотка-сватбената ни координаторка ,за перфектно свършената работа,във всяко едно отношение,до последната минута от сватбата (тя направи и сватбената ни арка и икебаната на нашата маса)
–на Балоните плюс-които се погрижиха за украсата на ресторанта,която беше страхотна
-на Ради -гримьорката ми,която помогна да стана като истинска "кукла Барби",както ме наричаха всички гости
-На Ани -фризьорката ми,която изтърпя всеки един мой каприз и направи прическата ми прекрасна
-На оркестъра за извеждане,които се справиха прекрасно
-на обредничките,които се справиха прекрасно и ме разплакаха на няколко пъти
... и не на последно място на всички гости ,които ни уважиха и се забавляваха с нас...
«
Последна редакция: септември 16, 2012, 14:54:13 от JANET_1
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #281 -:
септември 17, 2012, 14:00:01 »
Благодарение на
Нина Стил
в списъка си фигурират още няколко ресторанта, сладкарници и сватбени агенции. Мисля че списъкът ни ще е от полза за всяка бъдеща булка, започваща организацията на сватбения си ден!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #282 -:
септември 17, 2012, 14:17:43 »
И още една сладкарница благодарение на
Аличка
.
Дайте предложения за DJ, оркестър за извеждане на булката, изпълнители други, каквито се сещате, танцови състави, хлебопекарни(за питките), кетъринг фирми, фирми за украса и джунджурии, сватбени подаръци, чаши, свещи, празни бутилки за алкохол, фирми за печат на покани... Каквото се сетите още
«
Последна редакция: септември 17, 2012, 14:19:49 от Капризче
»
Активен
rosito_m
Сватбар
«
Отговор #283 -:
септември 17, 2012, 15:29:35 »
Момичета искам да попитам тези от вас ,които са се венчали в Пълдин- Днес попитах дали питката там е задължителна понеже не искам да чупим два пъти,а само в ресторанта и ми казаха да си носим каквото искаме. Притеснявам се обаче като отидем на деня ,да не направят забележка ,защо не носим питка за гражданското.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #284 -:
септември 17, 2012, 15:35:09 »
rosito_m може да носите, каквото и искате, ако искате няма да има никакви ритуали, това не засяга ресторанта, по никой начин, по-скоро предупредете диджея, за да знае, какви ритуали ще имате.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...