Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 07:51:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част  (Прочетена 173449 пъти)

65432
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #270 -: септември 14, 2012, 09:40:26 »

Аз миналият ден бях в гражданското, за да питам и страшно много ме вбесиха иначе милите там дами. Питам ги какви изследвания ще са ми необходими - те, подавайки ми една брошура, ми отговарят:Отидете в тази лаборатория и там всичко ще ви направят за 30 лв. Пращат ме в Здравец. Аз  пак :кажете ми какви са, аз ще си ги направя при личната. Те отново: Ама няма защо при личната, те същите пари ще ви излязат. Аз пак: Добре, за Васермана ми е ясно, бележка от психо диспансера трябва ли? Те: Ама там всичко на веднъж ще ви нанесат, иначе трябва да ходите до личната после да ви нанася. Така и ясен отговор не ми се даде. crazy
По принцип не съм конфликтна личност, но страшно мн се ядосах, какви са тия тайни споразумения с лаборатории. Може парите наистина да са почти същите (в което се съмнявам, понеже брат ми се жени наскоро и далеч не платиха по  30лв), но напук ще си отида при личната, защото смятам, че не е редно да се подкрепя такова поведение. diablo

Здравейте krisunny, аз съм една от "иначе милите там дами" /благодарим за което/ в бюрото за записване към "Радостни обреди" Пловдив. Почувствах се задължена да отговоря на поста Ви и да обясня на всички бъдещи булки тук как реално стоят нещата. Медицинското свидетелство е задължителна част от документите, които се изискват за встъпване в граждански брак. По принцип за нас няма никакво значение къде и от кого е издадено стига всичко с него да е наред. Изследванията, които включва са: Васерман /тест за сифилис/, психо статус и заверка от лекар с изх.N.За да е валидно медицинското свидетелство заверката трябва да се направи най-рано 30 дни преди датата на сключване на гражданския брак. Това е относно изследванията!
 Относно цената на медицинското / данни дадени ни от други младоженци/  - васерман - около 10 лв, психо статус от областния психодиспансер 12лв, заверка при личния лекар - 10 лв.
 Относно лаборатория "Здравец" - брошурите, които Ви даваме са за Ваше улеснение, а не за да "пълним гушите" на някой както е посочила Alichka или пък, че имаме "тайно споразумение" с дадената лаборатория! Това е експресна лаборатория, която за 1 ден подготвя цялостното медицинско свидетелство без да е необходимо да ходите където и да било другаде, включително ви нанасят и психо статус, който повтарям е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! За 9 годишния ни опит в бюрото за записвания мога да Ви кажа, че на всеки 10 медицински правени при личния лекар поне половината са нередовни или има някакъв проблем с тях. Никой не Ви ЗАДЪЛЖАВА да се възползвате от предложението на "Здравец"! Вие сами преценете как ще Ви е по-удобно, по-изгодно или по-лесно да ги направите!
 Alichka, явно подведена от обстановката в България Вие смятате, че всички служители в държавната администрация са на принципа на "шуробаджинащината". Недопустимо и обидно е да се изказвате така за хора, които не познавате! Ние сме тук, за да помагаме на младоженците и да улесняваме с каквото можем подготовката им.
 Извинявам се за дългия пост, но исках да бъда максимално изчерпателна! На всички бъдещи булки пожелаваме приятна подготовка и само положителни емоции, а на всички вече омъжени дами - щастлив и безоблачен семеен живот!
« Последна редакция: септември 14, 2012, 09:43:29 от 65432 » Активен
Theya
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: септември 14, 2012, 10:14:09 »

Аз пък мисля, че е голям плюс от едно място да ти дадат всички необходими документи, вместо да обикаляш, за да спестиш 10лв (което е под въпрос). Но всеки си преценява как му е по-удобно Wink
Съгласна съм... макар че и на мен не ми се нравят такива "нагласени" неща, но поне спестяваш доста време, което и без това нямаме. А и цената е същата...
Активен
krisunny
Ентусиаст
**
Публикации: 57

« Отговор #272 -: септември 14, 2012, 11:25:26 »

Здравейте krisunny, аз съм една от "иначе милите там дами" /благодарим за което/ в бюрото за записване към "Радостни обреди" Пловдив. Почувствах се задължена да отговоря на поста Ви и да обясня на всички бъдещи булки тук как реално стоят нещата. Медицинското свидетелство е задължителна част от документите, които се изискват за встъпване в граждански брак. По принцип за нас няма никакво значение къде и от кого е издадено стига всичко с него да е наред. Изследванията, които включва са: Васерман /тест за сифилис/, психо статус и заверка от лекар с изх.N.За да е валидно медицинското свидетелство заверката трябва да се направи най-рано 30 дни преди датата на сключване на гражданския брак. Това е относно изследванията!
 Относно цената на медицинското / данни дадени ни от други младоженци/  - васерман - около 10 лв, психо статус от областния психодиспансер 12лв, заверка при личния лекар - 10 лв.
 Относно лаборатория "Здравец" - брошурите, които Ви даваме са за Ваше улеснение, а не за да "пълним гушите" на някой както е посочила Alichka или пък, че имаме "тайно споразумение" с дадената лаборатория!
Благодаря Ви, че получихме яснота – точно и стриктно за това, което  е необходимо да се съдържа в медицинското. Виждам, че явно следите темата, можехте да споделите с пловдивските булки тази информация много по-рано, за да не се създава излишно напрежение. Предполагам, че и ако Вие сте от нашата позиция, бихте реагирали по подобен начин.
Извинете, ако съм Ви засегнала. Целта ми далеч НЕ беше да подронвам репутацията и професионалната Ви компетенция!
Успешен ден, а на всички бъдещи булки - много красиви емоции! smile
Активен
65432
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #273 -: септември 14, 2012, 12:11:49 »

Благодаря Ви, че получихме яснота – точно и стриктно за това, което  е необходимо да се съдържа в медицинското. Виждам, че явно следите темата, можехте да споделите с пловдивските булки тази информация много по-рано, за да не се създава излишно напрежение. Предполагам, че и ако Вие сте от нашата позиция, бихте реагирали по подобен начин.
Извинете, ако съм Ви засегнала. Целта ми далеч НЕ беше да подронвам репутацията и професионалната Ви компетенция!
Успешен ден, а на всички бъдещи булки - много красиви емоции! smile

Радвам се, че информицията е била достатъчно изчерпателна! Сватбени теми и форуми не следя /видно е от единствения ми пост до тук и специално направената регистрация за него/. Няма и да обяснявам как и защо попаднах на тази тема днес, предполагам че не е и единствената. Всичко, което интересува бъдещите булки като информация могат да получат при нас в бюрото или по телефона при самото записване или след това.
 Сл. тел : 032/631149, 0879549630.

Успешен ден и на Вас smile Ще се опитам да следя темата Ви оттук нататък.

Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #274 -: септември 14, 2012, 14:30:04 »

Много се радвам, че най-после в прав текст има някъде информация от първа ръка! Бих посъветвала преките ръководители на съответните служители да качат тази информация дали в интернет, дали на табло пред съответния кабинет, но да го има черно на бяло какво се изисква. Извинявам се, ако съм обидила някого, но за мен е напълно неприемливо да се насочват хората точно на дадено място да си правят изследванията. А това в днешно време е практика. И да, за мен има значение дали ще ми излезе 10 лв по-малко. Не ме е срам да го кажа. Както вече многократно се е споменавало във форума, навсякъде изискват различни документи и редът е различен. За съжаление бъдещите младоженци черпят повече информация от форуми в сравнение с официални интернет страници на институции.  Offtopic За пример ще дам, че в сайта на правителството законите не винаги са с последното им изменение!

Само да подчертая - аз лично съм очарована от служителите в община Родопи. Такова отношение отдавна не съм срещала при работа с държавни институции. Това го писах и в по-ранен пост, но държа сега да го повторя!  good
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #275 -: септември 14, 2012, 16:39:16 »

Момичета, тази информация бе много полезна. Може да се помести дори на първа страница при останалите полезни връзки. Благодаря на 65432!  give_rose
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: септември 14, 2012, 19:31:03 »

Alichka, за теб тогава е идеално да си направите изследванията в подобна лаборатория, защото ще ви излезе 29лв на човек, а не 32 Wink

Наистина информацията беше много полезна,благодарим 65432  give_rose

Не разбирам защо повечето хора все си мислят, че някой иска да ги прецака или го прави за собствена изгода crazy
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #277 -: септември 15, 2012, 07:53:02 »

Ами на нас не ни искат психо. Поне засега... В края на другата седмица ще подаваме документите и се надявам всичко да е ток и жици  insane
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #278 -: септември 15, 2012, 23:39:33 »

Ох, отмина и нашата сватба. Всичко беше повече от прекрасно - направо перфектно. Дори с паркирането из Стария град всичко се нареди. Благородно завиждам на всички булки, на които им предстои това преживяване. Нашата прекрасна сватба се осъществи с помощта на чудесните хора, с които работехме. Ще ги спомена, а ако на някой му трябва по-подробна информация, може да пита  smile
Всички бяха повече от чудесни:

-Ди Джей Алекси -най-добрият ди джей за нас
- фото Борислав Чепишев - млад, динамичен, идеен, лъчезарен
- Нина от бутик "Лизиантус" - тя направи моят букет мечта. Очарователен ! Бутониерите и украсата също
- сладкарница "Сладък Рай" -  и за тях няма да ми стигнат думите да опиша колко са любезни и какви професионалисти
- украсата в ресторанта е прави една мила дама от Пловдив
- ресторант Петър Първи

Много сме доволни от църквата "Св. Константин и Елена", имаше и хор, а венчавката направо ме просълзи. И също от обреден дом "Пълдин", също имахме изпълнение на цигулка и пиано. Всички от обредния дом са страшно мили.

На нас също ни искаха психо за медицинските, зная че е задължително.
Активен
anda_panda
Новак
*
Публикации: 8

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: септември 16, 2012, 14:44:11 »

Момичета мина и нашата сватба на 08.09, всичко беше уникално. Църковният ни брак беше в църквата "Св.св. Кирил и Методи", много хубава церемония без излишни разточения. Църквата беше пълна, чак попът се учуди като видя колко хора има. Бяхме с изнесен ритуал в ресторант Глобус. Всички там много се постараха (с изключение на една госпожа, която мисля, че си отиде още същата вечер). Оставиха ме да правя каквото поискам и да променям каквото реша в украсата. Нямам думи да опиша красотите от цветя които беше сътворила Нели Бахчеванова. Препоръчвам я с двете ръце на всеки който все още си търси букет. ДЖ Кърчев беше страхотен. Цяла вечер дансинга беше пълен и всички много се забавляваха.Сватбата беше точно каквото искахме (с малко обърквания бе които не може ) с много млади хора, с много музика и танци smile
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: септември 16, 2012, 14:50:17 »

Ето ,че и нашата сватба мина,всичко беше повече от перфектно...

Сега да изкажа хиляди благодарности към:
-На първо място на нашите родители ,че ни помогнаха тази мечта да стане реалност
-На нашите кумове,за това ,че са верни приятели и са до нас във всеки един момент
-На служителите в църквата "Света Троица"-там всичко беше перфектно и украсата и живия хор и самата церемония
-На ресторант Санкт Петербург,за прфесионализма им ,за перфектната храна,обслужване и отношение във всеки един момент
-на Фотографа ни Минко Михайлов,за това ,че ни караше да сме естествени и истински
–на видеооператора Ники Петров (студио Дит)-за това ,че ни караше да сме естествени и истински
-на ДЖ Мишо (от Асеновград) -за прекрасното шоу,което направи
-на Николай Славеев- за това ,че се погрижи за перфектното настроение
-на Тотка-сватбената ни координаторка ,за перфектно свършената работа,във всяко едно отношение,до последната минута от сватбата (тя направи и сватбената ни арка и икебаната на нашата маса)
–на Балоните плюс-които се погрижиха за украсата на ресторанта,която беше страхотна
-на Ради -гримьорката ми,която помогна да стана като истинска "кукла Барби",както ме наричаха всички гости
-На Ани -фризьорката ми,която изтърпя всеки един мой каприз и направи прическата ми прекрасна
-На оркестъра за извеждане,които се справиха прекрасно
-на обредничките,които се справиха прекрасно и ме разплакаха на няколко пъти
... и не на последно място на всички гости ,които ни уважиха и се забавляваха с нас...
« Последна редакция: септември 16, 2012, 14:54:13 от JANET_1 » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: септември 17, 2012, 14:00:01 »

Благодарение на Нина Стил в списъка си фигурират още няколко ресторанта, сладкарници и сватбени агенции. Мисля че списъкът ни ще е от полза за всяка бъдеща булка, започваща организацията на сватбения си ден! give_rose
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: септември 17, 2012, 14:17:43 »

И още една сладкарница благодарение на Аличка.  give_rose

Дайте предложения за DJ, оркестър за извеждане на булката, изпълнители други, каквито се сещате, танцови състави, хлебопекарни(за питките), кетъринг фирми, фирми за украса и джунджурии, сватбени подаръци, чаши, свещи, празни бутилки за алкохол, фирми за печат на покани... Каквото се сетите още smile
« Последна редакция: септември 17, 2012, 14:19:49 от Капризче » Активен
rosito_m
Сватбар
Публикации: 191

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: септември 17, 2012, 15:29:35 »

Момичета искам да попитам тези от вас ,които са се венчали в Пълдин- Днес попитах дали питката там е задължителна понеже не искам да чупим два пъти,а само в ресторанта и ми казаха да си носим каквото искаме. Притеснявам се обаче като отидем на деня ,да не направят забележка ,защо не носим питка за гражданското.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: септември 17, 2012, 15:35:09 »

rosito_m може да носите, каквото и искате, ако искате няма да има никакви ритуали, това не засяга ресторанта, по никой начин, по-скоро предупредете диджея, за да знае, какви ритуали ще имате.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: