Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 19:53:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част (Прочетена 173617 пъти)
Theya
Любопитен
Публикации: 27
Re:СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
«
Отговор #195 -:
август 29, 2012, 14:02:59 »
Цитат на: did4eto_85 в август 27, 2012, 19:18:43
и аз потвърждавам за букета същото магазинче Мишел Флауърс на бул.Христо Ботев - цветята не мръднаха цяла вечер и после издържаха още няколко дни вкъщи...ето сайта им:
http://mishelleflowers.weebly.com/
Много благодаря за информацията.
Задължително ще отида да видя
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #196 -:
август 30, 2012, 17:42:34 »
Thea, би ми било много полезно ако намериш инфоамцията от твоя приятел, стига да не те притеснява.
svekarva, много интересни примери си дала за сватби. Благодаря ти, интересно ми беше. Нашата няма да е нито толкова формална, нито толкова голяма и скъпа. И двете са хубави, но не в наш стил. Ние сме хора с усет към ръчно изработенище неща, еко материалите, изкуството и природата, така че уникалните елементи ще идват оттам. Отделно церемонията и обетите са написани изцяло и единсвтено от нас двамата. Да сме живи и здрави да си намерим хубавото мечтано красиво кътче от България, другото ще се нареди. Не се притеснявам много за по-дребните подробности. Най-много се притеснявам от свекървата си
, която за първи път изобщо ще пътува извън Америка и искам всичко да и е комфортно и да и хареса, не само по време на сватбата, а целия престой. Имаме и доста приятели от цяла Америка и Европа, за които се нядвам да дойдат. А за българските роднини - много ми е мило, че ще се съберем всички по такъв хубав повод.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #197 -:
август 30, 2012, 18:23:14 »
helena31, задължително ги разходете из Стария Пловдив, Бачковския манастир, Старосел, Карлово, Сопот... Има толкова красиви местенца, ако се спрете на Пловдивския район. Всъщност сега се сетих за една много мила съфорумка, която беше запалена по ръчните неща и организира сватбата си в прекрасно място като замък. Ще се постарая да я открия!
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #198 -:
август 30, 2012, 18:50:13 »
Josephine, благодаря ти много. Страхотни идеи и наистина красиви места си изредила. Да сме живи и здрави да дойдат хората, че да ги заведем.
Кога е твоята сватба? Нашата е на 29.06.13.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #199 -:
август 30, 2012, 19:46:52 »
helena31
, писах му. Надявам се да отговори и тогава ще ти пиша.
Тъй като и аз живея извън България, мога да ти кажа, че чужденците са "луди" по градове като Пловдив, така че определено на свекърва ти ще и хареса много. Макар че не съм родом от Пловдив, за мен той е единствен по рода си град в България и един от най-очарователните въобще. Много старинен, пълен с древна история и обаятелен.
А местата, за които
Josephine
е писала са невероятни ! Може да им спретнете страхотна програма.
Четох, че в Копривщица още правят стари български сватби като "от едно време". Копривщица също би бил един "highlight" за чуждестранните гости.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #200 -:
август 30, 2012, 21:31:20 »
helena31, относно Копривщица - там наистина могат да ви направят истинска българска сватба както и Thea ти е писала. Като турист там преди 2 години случайно попаднах на такава и наистина е вълнуващо.
Josephine много добре те е насочила и към Старосел. Винарски комплекс "Старосел" (м/у с.Старосел и гр.Хисар) е прекрасно място...От това, което си описала като представа за твоята сватба, мисля че ще ти допадне, така че би могла да го включиш в списъка си. Успех!!
.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #201 -:
август 31, 2012, 11:25:24 »
Дами, толкова красиви места има из нашата малка България. Ето сега се сетих и за Широка лъка - на 2ч от Пловдив, а е толкова прекрасна!
А за Пловдив... Ех, този Пловдив! Достатъчни са ми леко скърцащите дървени стълби на обреден дом Пълдин, с меките тонове и дъхав аромат на "едно време"... Калдъръмените улички на Стария град, които са изпитание за всяко булченско токче... Леката носталгия на черквата Св.Св. Константин и Елена... Повече не ми трябва!
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #202 -:
август 31, 2012, 12:46:10 »
Ей,Josephine®, като те слушам за Пловдив, все едно чувам вътрешния си глас...
И аз така преди години, за всеобщо учудване на роднини и приятели отсякох - избирам да живея в Пловдив!! Така ме очарова този град... Старият Пловдив пък е ме е пленил за цял живот - как да не го избера за място на сватбата ни. И наистина беше прекрасно...
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #203 -:
август 31, 2012, 14:51:09 »
helena31
, това, за ръчните изработки и цялостната концепция на сватбата е нещо съвсем различно, от това, което мислех, че искаш. Подготвяхме със сватята сватбата на децата ни /живеят и работят във Вашингтон/ първоначално в Пловдив, та бих могла да ти помогна, ако решите да е тук. Как я виждаш - в битов стил или искаш да е нещо ренесансово, както е Стария Град? За съжаление новите комплески с вода, открити тераси и хубави изгледи не са това, което имаш като идея. Хайде да кажеш още малко какво би желала да е
, пък ще мисля. При нас църковният брак беше в Бачковския манастир и след венчавката имаше обяд в ресторант Мегдана. Чужденците бяха очаровани от обстановката и храната там. Заведението е в битов стил и дансингът наподобява Мегдана в Стария Град. Но местоположението на ресторанта хич не е "за пред хора" - намира се зад Автогара Юг. Можеш да ми пишеш и на лични.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #204 -:
август 31, 2012, 14:55:50 »
Хелена, скоро бях в Старите къщи, до Беленташ, страхотно място
http://staritekashti.com/
докато вечеряхме в ресторанта едно момиче си организираше сватбата на съседната маса и аз хвърлях по едно око и ухо. не знам подробности, но явно правят сватби. мястото е уникално, обстановката е много автентична. Не съм много сигурна дали нещо подобно търсиш, но е близко до Пловдив.
Активен
Alichka
«
Отговор #205 -:
август 31, 2012, 17:11:46 »
Аз наскоро го открих в интернет и се замисляме дали сватбеното ни пътешествие да е там
Обожавам този битов стил! Може ли някои отзиви от там?
Активен
Ivka_Shtastlivka
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #206 -:
септември 02, 2012, 19:09:40 »
Здравейте и от мен,
Чета вече цяла седмица коментарите из форума и днес реших да се регистрирам, тъй като ни предстои сватба през май 2013 г. Знам, че е доста рано, но тъй като ще си организираме всичко сами, започнахме с подготовката от сега. Направила съм си огромен списък и всеки ден отмятам по нещо.
Гражданският ни брак ще е 2 дена (през седмицата в четвъртък, защото самата дата през май е много важна за нас) преди венчавката и сватбеното тържество, които ще се състоят в събота.
Църковният ни брак ще се състои (поне така планираме) в Свети Йоан Рилски в Кършияка.
Трябва ни ресторант в близост до църквата за около 60 човека! Моля, дайте ми идеи
Засега мислим за Малкия Новотел, ресторанта на хотел "Авион" ...
Прочетох всички части на Сватба в Пловдив, но не намирам никакви коментари за тези места
Благодаря предварително!
Активен
tonzita
Любопитен
«
Отговор #207 -:
септември 02, 2012, 21:44:31 »
Момичета помагайте с халките. Утре ще избираме, чувала съм за Раковски че има голям избор на добри цени, но не знам нищо повече.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #208 -:
септември 03, 2012, 07:09:43 »
Ivka_Shtastlivka една моя позната се жени в Роза импекс, ресторанчето е малко и хубаво, може да го видиш и столовете са си с калъфи по принцип.
tonzita аз лично бях доста разочарована от Раковски, представях си едва ли нещо голямо, а то се оказа съвсем малко и с не чак толкова голям избор. Според мен първо обиколете Отце Паисий и вижте дали няма да си харесате нещо от тук.
Alichka , както писах скоро бях на Старите къщи, има страхотна гледка, чист въздух, спокойствие, има и басейн. Ние бяхме в хотелската част, стаите са много интересни, банята е много хубава. пак бих отишла с удоволствие
Активен
tonince
Регистриран
«
Отговор #209 -:
септември 03, 2012, 11:04:43 »
tonzita мога да ти препоръчам един магазин на бул.Хр.Ботев-Асто Голд се казва,ето ти и малко линкове
http://www.astogold.com/
https://www.facebook.com/astogold?ref=ts
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15