Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 18:09:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част (Прочетена 173780 пъти)
Nine
Ентусиаст
Публикации: 146
Re:СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част
«
Отговор #405 -:
ноември 28, 2012, 16:35:28 »
svekarva, аз искам в православна църква да се венчаем иначе не искам църковен брак. На моя годеник брат му преди 5 години се е венчал в православна църква, но сега като отидохме да питаме във същата църква свещеника ни отказа.
Активен
DG
Сватбар
«
Отговор #406 -:
ноември 28, 2012, 17:31:42 »
Nine, майка ми каза, че до ПУ имало църква, която венчавала преди източно и западно православни. Това намерих за нея като информация:
"Може да откриете Католическа Църква от Източен Обряд Възнесение Господне в Пловдив, ул.Костаки Пеев 3 и на телефон 032 623 357."
Според мен трябва да отделиш един ден и да обиколите църквите, в Пловдив за да видиш къде ще се съгласят да ви венчаят.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #407 -:
ноември 28, 2012, 17:45:08 »
Това е същата църква, за която говоря. Би трябвало да няма проблем да те венчаят по източноправославен канон със съпруг католик. Обратното е невъзможно, ти ще трябва да станеш католичка, а това отнема много време. Ама едно е да мисля, друго е да го направят. Ще питам в Иван Рилски, до нас са.
Активен
DG
Сватбар
«
Отговор #408 -:
ноември 28, 2012, 17:49:09 »
Иван Рилски е хубава църква, нашата венчавка беше там и съм много доволна от отношението. Мисля си обаче, че може да откажат, защото нас специално не искаха да ни венчаят без да видят кръщелните ни. Попа беше много мил, учтив и разбран нищо не пречи да се пита
все някъде ще стане
.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #409 -:
ноември 28, 2012, 18:43:51 »
В униатската. църква отказват,в православните същ,най-либерални са в католическата,само там правят смесени венчавки.
Активен
svekarva
«
Отговор #410 -:
ноември 28, 2012, 19:29:03 »
roumyana
тя иска да си запази източноправославното и да се венчае в източноправославна църква, като съпругът и си остане католик. Ще попитам утре, днес се прибрах късно. В Пловдив дядо Николай доста ги е стегнал, в Бачковския манастир понакога са по- благосклонни.
Активен
ellie_78
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #411 -:
ноември 29, 2012, 10:10:47 »
Nine, и в католическа църква можеш да се венчаеш, без да се отказваш от православието (макар да разбирам че може да си предпочиташ православна церемония, просто давам информация). За католическа сватба ще триябва с годеника ти да ходите на предбрачна подготовка и да обещаете че децата ви ще са католици, иначе проблеми няма. Ритуалът естествено е съвсем различен от нашия.
Активен
Nine
Ентусиаст
«
Отговор #412 -:
ноември 29, 2012, 10:18:41 »
ellie_78, моя годеник е кръстен в католическа църква, но сигурно за 33 години е отишъл 2 или 3 пъти в католическа църква. Неговите родители са католичка и православен и майка му го е кръстила в католическа църква, но той си посещава православните храмове и иска да се венчаем в православна църква, но единствено заради свекърва ми не искам да го кръстим в наще храмове за да не се обиди. Надявам се да ме разбра.
Активен
ellie_78
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #413 -:
ноември 29, 2012, 10:57:17 »
Nine, напълно те разбирам
Аз съм в подобна ситуация (само че в моя случай годеникът ми е по-религиозен и ще направим католически обред). Като проучвахме вариантите ни казаха че може и с два свещеника да се направи сватбата, но това ми се видя доста объркано, сигурно и на теб няма да ти допадне. Дерзайте, ще се уредят нещата
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #414 -:
ноември 29, 2012, 20:00:16 »
при сватба в католическа църква си запазваш православието,няма проблем,напротив,в източноправослав ата църква искат смяна на вярата. две мои познати двойки минаха по този път и затова знам.
Активен
svekarva
«
Отговор #415 -:
ноември 30, 2012, 06:55:00 »
Само преди 4-5 години беше обратното - в католическата не позволяваха без смяна на религията. Но те винаги са били по- близко до хората и се променят по- бързо.
Nine
, писах ти на лични. Поздравления, че се съобразяваш със свекърва си
.
Активен
Nine
Ентусиаст
«
Отговор #416 -:
ноември 30, 2012, 10:19:35 »
Проблема е там, че и годеника ми не желае да се венчаем в католическа църква. Не харесва техния ритуал както той казва " стани... седни айде сега на колене ..." Получих инфо за 2-3 църкви в Пловдив, където свещенниците венчават двойки като нас и тази събота ще ги посетя. Благодаря ви!
Активен
dezkata
Ентусиаст
«
Отговор #417 -:
декември 02, 2012, 22:36:25 »
Здравейте, мили бъдещи булки
И аз както вас съм още в голяма чуденка и ако имате мнения за ресоторанти. Ние минахме първо през дати от Май и Юни 2013, но разбира се тези дати са от миналата година най- вероятно заети и от идея за съботна сватба минаваме вече на неделна, тъй като така като гледам как вървят мненията тука и разбира се мойте лични впечатления- ще отиваме към Ленинград. Бяхме там - страхотно внимание, кувертите много прилични и да не говорим че всеки , който е организирал сватба там е очарован, разберете ме като ходещи реклами са за Ленинград, бяхме и в Новотела- но просто тези хора ще ме убият искат ми за обличане на стол по 3 лв, украса с воали 350лв и да не говорим какво меню под 39-45 няма.Искам да попитам бъдещите булки дали са минали през Имепериал и Марица, като условия какво предлагат те за сезон 2013 година.
Ние искаме сватба около 110 - 130 човека. Имаме гости от София и от Средногорието, т.е отиваме и към нощувки. Някои някакви отзиви за хотел Челси, намира се зад сградата на Виктория груп?
Малко доста въпроси ама...
Иначе сме се спряли на Дома в старият град и църка Св.Констатин и Елена, тък като моят мъж е роден именно на 21 Май. - някав сантимент явно:)
Еми като за пръв пост е дълъг
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #418 -:
декември 02, 2012, 23:45:39 »
Цитат на: dezkata в декември 02, 2012, 22:36:25
Здравейте, мили бъдещи булки
И аз както вас съм още в голяма чуденка и ако имате мнения за ресоторанти. Ние минахме първо през дати от Май и Юни 2013, но разбира се тези дати са от миналата година най- вероятно заети и от идея за съботна сватба минаваме вече на неделна, тъй като така като гледам как вървят мненията тука и разбира се мойте лични впечатления- ще отиваме към Ленинград. Бяхме там - страхотно внимание, кувертите много прилични и да не говорим че всеки , който е организирал сватба там е очарован, разберете ме като ходещи реклами са за Ленинград, бяхме и в Новотела- но просто тези хора ще ме убият искат ми за обличане на стол по 3 лв, украса с воали 350лв и да не говорим какво меню под 39-45 няма.Искам да попитам бъдещите булки дали са минали през Имепериал и Марица, като условия какво предлагат те за сезон 2013 година.
Ние искаме сватба около 110 - 130 човека. Имаме гости от София и от Средногорието, т.е отиваме и към нощувки. Някои някакви отзиви за хотел Челси, намира се зад сградата на Виктория груп?
Малко доста въпроси ама...
Иначе сме се спряли на Дома в старият град и църка Св.Констатин и Елена, тък като моят мъж е роден именно на 21 Май. - някав сантимент явно:)
Еми като за пръв пост е дълъг
Първо добре дошла в форума!
Относно Империал,ще ти кажа че условията,куверти, обслужване и всичко останало е като в Ленинград. И двата ресторанта са страхотни. За Марица има какво да се желае. Друг ресторант от този тип можете да погледнете Екзотик. Условия и куверти също като в Империал и Ленинград. Само стаите в хотела са малко по-евтини. Но и това зависи,колко стаи ще наемете. Успех в подготовката.
«
Последна редакция: декември 02, 2012, 23:51:59 от Nina Style
»
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #419 -:
декември 03, 2012, 01:32:40 »
Хотел Марица, р-т Филипополис също е добро място за сватби над 120 до 200 гости.Залата е просторна и интериора е изискан, удобен е за озвучаване, осветление, фото и видео.Предполагам хотела предлага и апартамент за младоженци, а и други бонуси.Проверете условията и цените на място и ако ви удовлетворяват, няма да сбъркате.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре