Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 01:35:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част  (Прочетена 173338 пъти)

djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #345 -: октомври 06, 2012, 19:28:50 »

ambient_girl в МОЛ Галерия . На първия етаж срещу среброто и онези момичета ,където все предлагат да те масажират  girl_wink
Вчера бях в Метро, имаше някаква голяма промоция на всякаква стъклария, незнам до колко ще ви свърши работа, но можете и там да проверите.
Активен
tonzita
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #346 -: октомври 08, 2012, 17:10:10 »

Ето, че и моята сватба мина smile.
Сватбеното тържество беше в Джия Бийч. Бях много притеснена, защото всички знаем Жечка как се налага. Бяхме в новата зала. Тя е приказна. Бяха я украсили точно така както аз исках. Всичко беше страхотно, без забележка. ДЖ налаган от Жечка беше Марин, който се оказа голям професионалист и много бързо усети настроението на гостите. Съобразяваше се с всяка наша прищява.
За бъдещите булки, които ще празнуват в Джия Бийч ще кажа, че трябва да имат повече търпение докато организират нещата, защото Жечка наистина изнервя обстановката. За щастие на нашето тържество не и видяхме очите Wink и беше страхотно smile
Активен
tsvet_3
Професор
Публикации: 484

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: октомври 08, 2012, 20:13:09 »

Здравейте, момичета! Пак се обръщам към вас, този път ще бъда в ролята на кума.
Искам да попитам тези на които са минали сватбите с изнесен ритуал и църковен брак в църква как са организирали нещата? Благодаря предварително!
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: октомври 09, 2012, 08:31:39 »

tsvet_3 нашата организация беше може би единствената възможна - първо църквата и след това ритуала в ресторанта!
Активен
tsvet_3
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: октомври 09, 2012, 09:19:10 »

punk_girl123 а как ви позволиха венчавка без да сте сключили граждански брак? huhhuh.gif
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: октомври 09, 2012, 09:26:03 »

Без никакъв проблем! Само че си взимаш документите на следаващия ден, като представиш свидетелството за граждански брак
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: октомври 09, 2012, 12:41:53 »

Вече за пари всичко позволяват nea
tsvet_3, питайте в църквата дали ще е проблем, че може да е останал някой съвестен поп.
Активен
Theya
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: октомври 09, 2012, 13:22:59 »

Вече за пари всичко позволяват nea
tsvet_3, питайте в църквата дали ще е проблем, че може да е останал някой съвестен поп.

не става въпрос за съвестни или несъвестни попове. Преди около година (ако не и повече) законово отпадна изискването гражданския брак да е преди църковния.  pardon Гражданският брак остава единственият валиден начин за създаване на семейство според закона. Отпадна обаче забраната за извършване на религиозен обред преди гражданския брак. Сега "църковен брак" е допустим и преди официалния подпис в общината.  give_rose
Активен
tsvet_3
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: октомври 09, 2012, 14:02:31 »

Много ви благодаря, момичета! Аз се чудех как да организираме нещата. Младоженците искат църковен брак. Това определено ще помогне. give_rose
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: октомври 09, 2012, 17:30:10 »

Theya, да така е! Но в темата за църковен брак преди време бях чела, че някои попове отказват църковен без свидетелство за граждански затова е най-добре да се пита give_rose
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: октомври 09, 2012, 17:57:42 »

В Пловдив до сега не е имало проблем с църквите за това,че първо ще е църковния брак,а после гражданския.  good От друга община сме взимали номера на гражданския брак и сме го давали на попа,но не в Пловдив. В по малките населени места,някои църкви държат да сте минали първо през гражданското и после в църквата.  good
« Последна редакция: октомври 09, 2012, 18:00:26 от Nina Style » Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #356 -: октомври 11, 2012, 16:46:25 »

Момичета, нека споделя - ние имахме венчавка в събота от 17 часа (първият възможен час за съботния ден), а след това изнесен ритуал в ресторанта. От църквата единствено ни искаха копие от молбата за граждански брак, че ще е същият ден. Бяха ни казали, че свидетелството за венчавка ще ни го дадат на другия ден, но то беше готово. Аз съм очарована от отношението на свещеника в "Св. Спас". Ритуалът беше много тържествен с хор. Гостите определено останаха също доволни. Имахме и време преди изнесеният ритуал за снимки в двора на църквата.

Относно ресторанта - има промяна в начина на работа на Сватбен дом Водолей. Преди време се заплащаше наем зала в зависимост от деня на сватбата. Сега вече се заплаща по 2,50 на човек за украсата - панделки, балони, букети по масите... Мога да кажа, че при 140 души гости, на нас ни излезе по-евтино. Имахме такса от 10% за внасяне на алкохол, но за сметка на това никой не ни е карал да поръчваме от тях по 50, 100 или др. грамажи. Алкохолът си беше от нас, само бирата и безалкохолните - от ресторанта. Кувертът ни излезе също много на сметка - 26 лв.
Относно обслужването - определено всичко беше  много на ниво!  good Никой не е вдигал порции само за да сложи другите чинии. Напротив, до момента, в който поисках да отнесат салатата ми, тя си беше на място, въпреки, че вече беше поднесено предястието и основното. Не са оставали и празни чинии по масите. Направи ми впечатление, че отвън имаше достатъчно пепелници за пушачите (аз не съм от тях и принципно не бих им обърнала внимание на чужда сватба)

Имахме и изненада - при рязането на тортата имахме заря  yahoo
Активен
tsvet_3
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: октомври 11, 2012, 18:33:17 »

Момичета, нека споделя - ние имахме венчавка в събота от 17 часа (първият възможен час за съботния ден), а след това изнесен ритуал в ресторанта. От църквата единствено ни искаха копие от молбата за граждански брак, че ще е същият ден. Бяха ни казали, че свидетелството за венчавка ще ни го дадат на другия ден, но то беше готово. Аз съм очарована от отношението на свещеника в "Св. Спас". Ритуалът беше много тържествен с хор. Гостите определено останаха също доволни. Имахме и време преди изнесеният ритуал за снимки в двора на църквата.

Относно ресторанта - има промяна в начина на работа на Сватбен дом Водолей. Преди време се заплащаше наем зала в зависимост от деня на сватбата. Сега вече се заплаща по 2,50 на човек за украсата - панделки, балони, букети по масите... Мога да кажа, че при 140 души гости, на нас ни излезе по-евтино. Имахме такса от 10% за внасяне на алкохол, но за сметка на това никой не ни е карал да поръчваме от тях по 50, 100 или др. грамажи. Алкохолът си беше от нас, само бирата и безалкохолните - от ресторанта. Кувертът ни излезе също много на сметка - 26 лв.
Относно обслужването - определено всичко беше  много на ниво!  good Никой не е вдигал порции само за да сложи другите чинии. Напротив, до момента, в който поисках да отнесат салатата ми, тя си беше на място, въпреки, че вече беше поднесено предястието и основното. Не са оставали и празни чинии по масите. Направи ми впечатление, че отвън имаше достатъчно пепелници за пушачите (аз не съм от тях и принципно не бих им обърнала внимание на чужда сватба)

Имахме и изненада - при рязането на тортата имахме заря  yahoo
Благодаря за изчерпателния разказ  give_rose
Активен
mariyan4eto
Регистриран

Публикации: 1

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: октомври 15, 2012, 08:59:51 »

Здравейте, искам да споделя как мина и моята сватба на 7 септември 2012г.Самият ден мина като по вода, желая го на всички булки. Оставете си време, за да не бързате само това ги съветвам.
Ритуалът по подписването беше в Обреден дом "Пълдин" Стария град. Много е красиво там, много е тържествено с жива музика, заслужава си. Църква Св. Св. "Константин и Елена" Стария град също много съм доволна от отец Петър. Имах притеснения за ритуала, но ни се обясни всичко и мина неусетно.
Ресторант "Пълдин" Стария град беше изборът ни. Ресторантът побира до 100 човека в залата. Има прекрасна градина, където гостите ни изчакаха и излизаха да пушат. Храната е невероятна. Достатъчно и много вкусно приготвена. Управителят г-н Матански е много разбран, обслужването е на ниво. Една дума и за техническите лица.
ДЖ Митко Бонев от гр. Сливен, но работи и в региона. Направи страхотна програма. Имахме сватбени късметчета, игри и закачки с кумовете - неща, които развеселиха много гостите и направихме шоу. Музиката беше изцяло съобразена с нашите предпочитания.
Фото Мариан Попов от гр. Пазарджик, работи в региона. Много точен човек. Разбрахме се за датата без да дадем даже капаро. Дойдоха в деня с видеооператора в уречения час. Видеооператорът си дойде с подходящото осветление за ресторанта. Това много ме притесняваше, защо то самия ресторант е малко тъмен. Снимките и видеото са много добри.
Активен
krisunny
Ентусиаст
**
Публикации: 57

« Отговор #359 -: октомври 18, 2012, 08:34:42 »

Здравейте, и моята сватба вече мина – на 13.10. 2012 г. Беше невороятно изживяване, като приказка. Получи се дори по-добре, отколкото със съпругът ми сме очаквали. И сега, след като адреналинът започна да намаля, искам да споделя своите впечатления от организацията и самото тържество. Дано не пропусна някой:
грим: Красимира Петкова http://www.facebook.com/petkova.grim/info
http://krasimirapetkova.blogspot.com/. Невероятна е не само като професионалист, но и като човек. Още преди сватбата, след пробния грим и срещите ни заено знаех, че относно гримът ще съм поверена в сигурни ръце. Понеже със съпругър ми спазихме традицията да ме вземат от родния дом - Краси на драго сърце дойде на 50 км от Пловдив.
Прическа: Нина Атанасова от гр. Първомай. http://www.facebook.com/nina.atanasova.96?fref=ts Също хиляди благодарности. Бях със вдигната коса, и косъм не падна до сутринта.
Рокля: Булвеси. Както много момичета тук във форума, така и аз съм възхитена от Веси Сорчева. Направи ми роклята точно така, както желаяех, було, ръкави и прекрасно цвете за косата в от същите материали.
Ресторант: Зала "Панорама" (9-ти етаж) на хотел "Империал". Нямаме нито една забележка! Организацията, идеите, храната, съдействието - професионалисти!!!! Благодарим на управителката Радина Друмева за това, че се отзоваваше на всяко едно наше желание и че ни даде много ценни съвети по време на организацията. Благодарности и на помощник управителката Яна, която беше неотлъчно край нас в деня на сватбата и на Савко (от персонала), който спомогна да направим изненадата за своите гости.
Фото и видео: "Сафет студио" от Гоце Делчев! http://safetstudio.com/
Бяха с екип от 4 човека. Неуморно ни следваха навсякъде, запечатаха и най-малките детайли. Усмихнати, лъчезарни, с удоволствие позирахме. Направиха ни невероятен филм история, който беше презентиран в деня на сватбата преди първия танц! Гостите се смаяха, и до днес (вече 5 дни след сватбата) не спират да звънят и да изказват възхищение. Филмчето можете да видите на сайта им, в раздела "сватбени"
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: