Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 07:16:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 235343 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #150 -:
август 28, 2012, 12:17:34 »
Еми, обеща да има снимки, разкази... и си спази обещанието
Букетът е
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #151 -:
август 28, 2012, 12:37:03 »
Ехаааа,
Еми
снимката е страхотна!!! Букета също се е получил много добре, а за брошката въобще няма да коментирам - фен съм й отдавна
Alichka
само микрофон за кола ми е трудно да си представя да сe калкулира 40лв... Може би готов микрофон с цветя?! Освен, ако не е бил с по-специална форма, какъвто няма в България и се е наложило да се купува от другаде или се включва и работа, пък цветята са с нормална цена... Разсъждавам си на глас само, не казвам, че не си права!
В борсите е по-евтино, ако знаеш какво да ги правиш нещата
но ако си правиш сам букета на микрофон и докато стигнеш до ресторанта, той се е разпаднал, ще оцениш помощта на флориста. Малко, като с гримовете - и сам можеш да се гримираш, всеки ден го правиш, ама за сватбата искаш нещо по-така, което ще издържи до края на вечерта и ще изглежда хубаво на снимките.
Виж за цената "като за булка" и на мен ми е тъпо! разбира се, освен ако и дизайна не е "като за булка" - тогава го разбирам!
Активен
Alichka
«
Отговор #152 -:
август 28, 2012, 12:51:14 »
ylith, прекланям се пред работата на много от флористите. Оценявам труда и съм на мнение, че той струва пари. Аз също ще се доверя на професионалисти и за цветята и за грима
Не случайно за букета търся една жена, която от години не работи това, но знам какви фантазии сътворява
За 40 лв говорим за пиафлора на вакум с формата на куб. Тези дни мога да я снимам - не е проблем. Цената на цветята бяха калкулирани отделно - все пак цялата аранжировка е излязла над 100 лв. Говоря само за безсмислено надути цени
За да не съм голословна, намерих снимка на украсата. Дано се вижда добре
untitled4.JPG
(72.12 KB, 895x364 - видяно 485 пъти.)
«
Последна редакция: август 28, 2012, 13:05:06 от Alichka
»
Активен
yl
Професор
«
Отговор #153 -:
август 28, 2012, 13:06:35 »
Не държа да я снимаш и нямах в предвид конкретно теб - както казах размишлявам си на глас
Просто ми е някак гадно, че "видиш ли розата на борсата е 1лв, значи букет от 20 рози е 20лв и всяка по-висока цена вече е безмислена" и пак
не визирам теб
, но много често се сблъсквам с такова мислене и изказвания
Виж снимки на "фантазиите" на тази жена са ми по-интересни, ако имаш де
Пък щом все пак колата е била под 100лв сигурно наистина е било микрофон+работа, пък цветята на борсови цени... или и цветята си бяха с магазинерски цени?
edit: видях снимката - розите по магазините май са около 3-4лв, тук виждам около 18-20 = 60лв само рози + отделно зеленина + микрофон, за цена на целия микрофон под 100лв, предполагам, че е смятано микрофон +труд=40лв + 20рози*1лев(примерно) = 60лв (+ още малко за зеленина и гипсофил)
«
Последна редакция: август 28, 2012, 13:21:23 от ylith
»
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #154 -:
август 28, 2012, 13:20:42 »
ylith, аз нямах предвид че като си купя 20 рози по 1 лв , значи ще мога да си направя букет сама за 20 лв. Ясно ми е че полагате много труд, но някак си ме е яд когато ми продават една неукрасена роза на петорна цена. Букети не коментирам, защото знам че е трудно, и си заслужава да се даде да ти се направи както трябва. Моят просто не изискваше това като цвете. Иначе като за всяка сфера, си е хубаво да имаш парички и да се довериш на някого, а не да ставаш в 6 часа като мен.
Активен
Alichka
«
Отговор #155 -:
август 28, 2012, 13:21:29 »
Явно говорим за магазинерски цени плюс труд. Не съм се засегнала от размишленията ти
Всеки е в правото си на мнение
За съжаление нямам снимки на нещата, които е правила моята позната. Все пак тя работеше като флорист още в ерата на аналоговата фотография. Честно казано първият каскаден букет, който видях, беше нейно произведение преди 12 години. Сърцето ми остана в букета на тази булка
Не съм от момичетата, които са си мечтали цял живот за сватбата, но когато определихме дата, вече знаех какъв ще е моят букет
Активен
yl
Професор
«
Отговор #156 -:
август 28, 2012, 14:19:29 »
О, Еми, в никакъв случай не съм искала да те засегна! Както казах твоя букет много ми харесва и съм съгласна, че си се справила блестящо!
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308
«
Отговор #157 -:
август 28, 2012, 22:07:00 »
МОмичета, искам да споделя с вас един сайт, в който нещата са страхотни. Поне на мен мнооооого харесват
http://lover.ly/categories/category/Bouquets
Активен
Jane
Ентусиаст
Публикации: 88
«
Отговор #158 -:
септември 01, 2012, 11:55:00 »
Еми, букетът е чуден, много ретро, семпъл и нежен. Направо нямам думи.
Аз минавам да споделя, че съм много разочарована от магазин Здравец - цената скочи повече от предвидената, макар че единствените промени, които аз направих бяха за броя на бутониерите, а букетът ИЗОБЩО не беше това, което очаквах (да се чете "поръчах") - беше доста по - малък от това, което гледах по снимки и посочих с ръце, нямаше вътре лилиуми както се бяхме разбрали, а само рози. На всичкото отгоре макар че има казах да дойдат към два, те се изтърсиха в последния момент, почти в пет и половина, т.е. достатъчо късно, че да не могат да се направят никакви промени.
Иначе украсите все пак бяха красиви, букетът също, то няма как да е грочен букет от цветя, но можете да си представите разочарованието, че не е моят букет. А и украсите не бях баш каквото ми показваха на снимка, ама айде.
В общи линии ви съветвам да се ориентирате другаде.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #159 -:
септември 04, 2012, 09:01:55 »
Много странно! Аз пък бях много доволна от тях, даже ги препоръчвах тук. Не знам от какво зависят тези противоречиви мнения, а то не е така и само за букетите. Явно повечето фирми си работят когато и както им е кеф!
Активен
emmmmmy
«
Отговор #160 -:
септември 10, 2012, 14:44:35 »
Както обещах, качвам и втория житен букет. Брошката е с камея, отдолу съм аранжирала с дантела на метър, цвят шампанско, да речем. Пак ръчна моя изработка е букетчето, нямаше кой да се занимава с мен
. Снимката е леко размазана, защото я увеличих доста за да го видите отблизо.
Мерси на Гери за събраните класове, стигнаха до милимундата като количество.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #161 -:
септември 10, 2012, 17:37:35 »
Еми, страхотен е! Точно такава дантела търся и аз заради обувките. Още не съм и намерила място, но предполагам ще е за дръжката на букета. От къде я закупи?
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #162 -:
септември 10, 2012, 17:55:44 »
Страхотен
Браво, Еми!
Активен
emmmmmy
«
Отговор #163 -:
септември 10, 2012, 18:18:39 »
Цитат на: Josephine® в септември 10, 2012, 17:37:35
Еми, страхотен е! Точно такава дантела търся и аз заради обувките. Още не съм и намерила място, но предполагам ще е за дръжката на букета. От къде я закупи?
купих я от едно магазинче за копчета, ленти сатенени, дантелени и т.н., в Младост. Ако искаш нещо да ти взема, пиши на лични подробности. 1.20 лв метъра беше
Активен
Peyu
Любопитен
«
Отговор #164 -:
септември 10, 2012, 23:56:32 »
житен букет много ми допадна! Доста оригинална идея
Активен
Страници:
1
...