Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 08:57:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 235438 пъти)

jenifer
Ентусиаст
**
Публикации: 77

« Отговор #60 -: юни 25, 2012, 22:43:17 »

Аз пък се чудя защо си правите втори букет и хвърляте него? Нали традицията е да се хвърли булчинският букет и която го хване да е следващата булка. Питах и моите приятелки и не получих адекватен отговор, затова питам и тук. biggrin Те всичките си изхвърлиха букетите, които толкова им беше зор да запазят за себе си, защото изсъхнаха и хванаха прах след по-малко от месец.
« Последна редакция: юни 25, 2012, 22:44:50 от jenifer » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юни 26, 2012, 07:20:09 »

Аз едно време бях с два букета ,защото моя букет беше с микрофон-пластмасовата дръжка и на една сватба бях свидетел как един такъв микрофон удари едно момиче по главата и не беше особено приятно на сватбата да се търси спирт лепенки и други подобни.Аз хвърлях едно малко букетче,но подарих на момичето което хвана букета моя си букет.Просто не хвърлях него за да няма жертви.Ако букета ми беше без микрофон бих хвърлила него.Но аз съм човек който не обича да пази неща ,които събират прах.Аз си махнах и украсата на чашите,а шампанското макар и украсена бутилка замина н боклука по предназначение.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #62 -: юни 26, 2012, 07:57:44 »

Съгласна съм с Гучи - ако е много тежък букета или пък има опасност да се разпадне или да нарани някого, или пък е със специфична форма -по-добре втори.
Аз хвърлях моя си букет, бях го поръчала по-малък и лек и ставаше за хвърляне, но повечето букети обукновено не предполагат размятане и хвърляне smile
Активен
NetRider78
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #63 -: юни 27, 2012, 12:35:16 »

На последната сватба, на която ходих, букетът направо се разпадна. Поне почти всички девойки хванаха по един "мини букет"  Bravo

Иначе бели и кремави рози си е класика  heart
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #64 -: юни 28, 2012, 09:06:54 »

и аз хвърлих моя букет в кофата, защото хортензиите увяхнаха ужасно бързо....чудих се как да го съхраня....мислих, мислих- нищо не измислих и един ден мъжо (понеже е по-шетлив от мен) засили всички цветя в кофата.... а аз бях тъжна цял ден, но какво да се прави - важното е, че има снимки smilesmilesmile
Активен
jelly007
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #65 -: юни 28, 2012, 15:55:20 »

Здравейте,
имам идея украсата в ресторанта да я поръчам от Женския пазар или Димитър Петков - там цените са мн по-ниски и правят не лоши неща. За булченският букет , още се чудя - искам да е от кремави и лилави рози. Някой случайно да е поръчвал от пазарите своя букет? thank you
Активен
Zeke
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #66 -: юни 28, 2012, 23:12:50 »

Благодаря ви момичета, че се включихте по моя въпрос. И аз мисля да хвърлям изкуствен от гледна точка на безопасността и след това да подаря и моя букет. Свекърва ми каза, че не трябвало да остава в мен, не било на хубаво. По принцип не съм суеверна, а и всеки ден някой ми казва нещо ново за мен, така че наистина както си решим - така ще си направим всичко smile

Активен
estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #67 -: юни 29, 2012, 10:05:09 »

Трудно е да се намери свестен букет. Преди няколко дни колежка имаше рожден ден и купих букет със слънчогледи. Вятърът отнесе поне 4-5 листенца от всеки цвят докато стигна до офиса да го поднеса (15 минути).  diablo Беше много сконфузна ситуация  blush Купих букета от един магазин близо до семинарията, където уж изработваха и сватбени букети, но явно няма да са те на моята сватба. Не искам да рискувам с тях. Може да е било заради самите слънчогледи, но чак пък толкова малко да издържат... Така стигнах до извода, че откъдето и да купувам, най-добре е анонимно да си купя един букет предварително да преценя как работят.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: юни 29, 2012, 10:09:51 »

определено е от магазина ! Аз купувам често именно слънчогледи, и никога не се разпадат. Горката...
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #69 -: юни 29, 2012, 10:16:15 »

Аз моят букет не го исках с микрофон, точно за да го хвърлям него. Здравецът горкият увяхна до ресторанта, но аз въпреки това го хвърлих него. Хвана го шаферката ( сестрата на милото) и го хербаризира, вместо да го хвърли в река - да си го пази.  blum
Активен
estlar
Ентусиаст
**

« Отговор #70 -: юни 29, 2012, 12:10:58 »

Някой има ли представа дали ще мога да изпълня мечтата си за сватбен букет от момини сълзи? Искаме датата ни да е 01.05.2013, дали хващам сезона?
Активен
Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #71 -: юни 29, 2012, 17:27:51 »

Поръчах букета и украсата  Bravo в Здравец. Много бяха мили и ми помогнаха в избора.

Ще е с бели рози и лилиуми, както и със зелен акцент (не запоминх как се казвацветето).

Самата украса е само лилиуми. heart
Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #72 -: юли 02, 2012, 18:46:34 »

Някой има ли представа дали ще мога да изпълня мечтата си за сватбен букет от момини сълзи? Искаме датата ни да е 01.05.2013, дали хващам сезона?

Според мен биха могли да го направят. Поне правя асоциация със сватбения букет на Катрин Мидълтън /съпругата на принц Уилям/...мисля, че те се жениха в края на април и нейния букет беше точно от момини сълзи. Но най-добре е да подпиташ тук, там... Успех ти желая! give_rose
Активен
estlar
Ентусиаст
**

« Отговор #73 -: юли 03, 2012, 13:40:25 »

Да, това е класическият сватбен букет в кралското семейство, като всъщност е от комбинация от различни видове дребни бели цветя и задължително мирта. Това го разбрах, когато реших да видя защо никой не прави такива сватбени букети тук или поне не видях никъде в сайтовете. А то причината била сезонността.  Offtopic Ако бях Кейт хич нямаше да се притеснявам дали имат, те разбиха облаците, за да не вали на сватбата им, едни момини сълзи ли няма да доставят на съответната цена?  blum Проблемът е, че искам да си избера тема на сватбата и се чудя дали да не е момини сълзи, но ако ги няма по това време, ще е много сконфузно. Ако мога да намеря, и ресторанта ще украся с тях и в тъмно зелено.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юли 03, 2012, 13:50:36 »

В България не се предлагат такива букети, защото има суеверие, че момините сълзи означават несподелена любов  crazy в Англия момината сълза е символ на смелост, чест и т.н. и затова е много използвана за кралските булчински букети  smile
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: