Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 19:29:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 201878 пъти)
tinycat
Професор
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #105 -:
юли 09, 2012, 16:01:33 »
Аз ще оставя едно мнение за ресторант Riverside в Драгалевци, където се състоя сватбата на сестра ми на 07.07 (събота).
Понеже организацията беше такава, че украсата беше от сватбената агентка, ще коментирам само самия ресторант, храната и обслужването.
Пътя до ресторанта - в интернет има някакъв грешен адрес оставен, който води до една обикновена уличка с къщи някъде из Драгалевци. С 300 зора намерихме ресторанта, по едни скапани пътища, леко ни понижи настроението това.
Самия ресторант - отвътре много приятна обстановка, но понеже сватбата беше градинска целия екшън беше навън. Градината е заобиколена от борове и стари дървета, обстановката е много приятна, НО озеленяването не беше поддържано (изсъхнала трева, голи петна засъхнала кална земя, неравномерно озеленяване и т.н) и с оглед на това сестра ми и (вече) съпруга й са се били разбрали със заведението да озеленят за сватбата им - е не го бяха направили! Все още не знам дали ще си търсят неустойки за това.
Възможност за красив изнесен ритуал има, но на тази твърда земя с огромен наклон беше изключително трудно за гостенките с токове да се изкатерят към арката и после да слезнат. Аз лично паднах!
За разпределението на масите - меко казано ужасно (сестра ми си го беше харесала де) - градината е етажирана, масите най-долу при малкия дансиг са подложени на адски силен шум от водещия и музиката, масите най-горе - много сбутани.
Видимост към младоженците - който са пред бара най-отгоре - тя е между слаба и никаква.
Съответно когато се провеждаха ритуалите долу на дансинга, всичко гости ставаха и се спускаха натам - аха да видят нещо.
Храната - беше на плата, нямам оплаквания, но не беше обилна. Тортата я нарязаха на много щедри парчета за всички - това ми хареса.
Безалкохолните - сестра ми беше внесла по 4 бр. на човек, 400 бройки общо. На маса за 4 души имаше по 4 бутилки, след това сервираха още 4. И това беше. Тоест 1/3 от безалкохолното аз не я видях. Даже понеже бях заета със задачи, седнах на масата по-късно - нямаше НИЩО за пиене. Трябваше да търся от някъде вода, а после тръгнах да търся и сервитьор за да подновят напитките, което отне към час.
Не знам защо така и не бяха сервирани безалкохолните, не исках да питам сестра ми, за да не й развалям настроението.
Сервитьорите - отношението им беше добро с едно изключение на един господинчо, който ми се изрепчи много нагло в много лош момент и след кратка дискусия повече не му се чу гласа.
Като цяло - ако сватбата не беше на сестра ми, щях да остана много разочарована и щях да си тръгна по-рано.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #106 -:
юли 09, 2012, 23:50:46 »
Искам да изкажа своето мнение за ресторанта на хотел Брод. Там се състоя сватбеното ни тържество на 07.07. Много сме доволни обстановката е хубава, климатика издържа на непоносимата жега и успя да ни разхлади
Храната беше много вкусна, обслужването на персолана перфектно както и отношението. Много сме доволни. За украсата не коментирам тук, защото не беше от ресторанта.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #107 -:
юли 16, 2012, 02:45:05 »
Аз ще ви споделя нещо прясно, името на ресторанта открийте сами, не е трудно!
Как ви се струва ресторант в центъра на София, много оборотен, с хубава визия, куверт над 55 - 60лв, капацитет над 140 човека, храната е супер безвкусна и винаги се сервира студена. Винаги гарнитурата е варени зеленчуци, царевицата и граха хрупкат? И най-накрая - ресторанта няма климатик, охлажда се с вентилатори. Датата е 15.07.2012г. Сватбата е от 150души, представете си ужаса. Какъв човек трябва да е собственика, щом се скъпи за няколко климатика и с лека ръка причинява такова страдание на клиентите си. А клиентите, ах клиентите, 20 годишни, зелени млади, незнаещи будали. Другата събота и неделя на тяхно място идват следващите, защото никой не е споделил досега във форумите за случая! И това е топ ресторант, много известен! Какъв идиот трябва да е собственика и щом за това не му пука, какво ли още има в този ресторант, за което ние не знаем и не можем да се досетим? Направете си нужните изводи сами и се научете най - после да преценявате хората , когато се срещате с тях. Не дискутирайте на 10 страници облеклото и хонорарите на видео и фото екипа, а в ресторанта не сте се поинтересували от елементарни неща!?! Например има ли климатик, ще бъде ли охладено безалкохолното и може ли да ви сервират храната топла. И това при положение , че ще оставите там 10 - 15хил лв, без да ви трепне окото. Имам и още много, ама като дойде зимата ще почна наред, даже и със снимки за доказателство.
«
Последна редакция: юли 16, 2012, 02:48:18 от Deliysky
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #108 -:
юли 16, 2012, 13:20:00 »
прав си, аз тръгнах със списък с въпроси, когато търсехме ресторант.
Зимата ще са полезни твоите впечатления, да.
Смятам след сватбата да ги напиша като списък тук, за да улесня другите.
Активен
N0m0
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #109 -:
юли 17, 2012, 12:25:23 »
Здравейте.
На нас също ни предтои сватба, но не можем да си изберем ресторант. Търсим си нещо на юг от Бургас, ако меже с гледка към морето, красива градина и възможност и за зала ако времето е лошо.
Все има нещо, което не ни харесва а вече няма време.
За сега сме гледали хотел Романтика в Китен, хотел Офир в Созопол, Приморец в Бургас.
Мислим за около 40-50 човека.
Моля ако някой има впечатления за сподели, ще сме много благодарни.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #110 -:
юли 17, 2012, 13:27:30 »
Комплекса "Свети Тома", ще ти хареса със сигурност.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #111 -:
юли 17, 2012, 15:03:37 »
Св. Тома е наистина страхотно място! И ще ви събере, защото сте малко хора ;-)
Активен
N0m0
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #112 -:
юли 17, 2012, 15:41:24 »
Св. Тома го гледахме, даже беше едно от първите места от които получихме добра оферта. Но на моя човек нещо не му допадна ресторанта и си казахме, че ще продължим с търсенето.
Видяхме и комплекс Аркутино.
Иска ни се ресторантът да е с гледка към плажа. Не знам дали ще ни се получи.
Активен
viki88
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #113 -:
юли 20, 2012, 13:02:31 »
Здравейте момичета
Предстои ми сватба в началото на следващата година и както се досещате започнахме обиколките по ресторантите. Честно да си призная не очаквах, че ще е толкова трудно..... Обиколих някой от по известните и останах изненадана как на места, където не очаквам, хората са изключително любезни, а в по "оборотните" заведения не ме оставиха да кажа и една дума
. Нормално ли е според вас да ми обявят цена на куверт 40-45лв , капаро 30% от цялата сума, а за примерно меню ще трябва да изчакам по късен етап ?!?!?! Или да трябва да изчакам управителя да се нахрани, за да ми обърне внимание...
Активен
emmmmmy
«
Отговор #114 -:
юли 20, 2012, 13:30:00 »
аз мисля че е нормално да имат обедна почивка , и те са хора.
а за лошо отношение- като видя такова, просто не се хващам с този ресторант.
40 -45 не е супер много за София, като се има предвид че има и по 55-75 лв. При нас капарото е на 3 вноски и се дава всичко по договор преди сватбата, така че не мисля че е много това което си дала като оферта, ако ти е харесал ресторантът разбира се.
Активен
viki88
Новак
«
Отговор #115 -:
юли 20, 2012, 14:05:55 »
Учудващото беше не цената от 45лв, а по късния етап. Как да дам капаро без да знам какво ще сервират.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #116 -:
юли 20, 2012, 14:35:33 »
Цитат на: viki88 в юли 20, 2012, 14:05:55
Учудващото беше не цената от 45лв, а по късния етап. Как да дам капаро без да знам какво ще сервират.
не,това вече не е нормално,кой е тоз ресторант?
Активен
viki88
Новак
«
Отговор #117 -:
юли 20, 2012, 15:51:33 »
За мое съжаление Principi di Piemonte
Активен
emmmmmy
«
Отговор #118 -:
юли 20, 2012, 16:24:59 »
Цитат на: viki88 в юли 20, 2012, 15:51:33
За мое съжаление Principi di Piemonte
много странно , мен ми пратиха оферта веднага още по мейл с цени и варианти.
п.с сега си погледнах мейла и го изрових- пише че се избира от менюто им какво ще фигурира на сватбата като ястия, "Куверта включва следните неща:
>Салата
>Предястие
>Основно ястие с гарнитура
>Сватбена торта /собствено производство/
>Относно напитките можете да си ги внесете без такси или ние да Ви ги
>закупим на доставни цени"
На мен лично ми казаха че не правят 2 сватби в един ден, а вече имаха в моя ден сватба. Иначе отношението бе ОК.
стигнала съм до заключението че с любезни преговори може да се постигне компромисен вариант- ако кажеш че искаш готово меню преди капарото , да си го изберете, мисля че няма да ти откажат.
«
Последна редакция: юли 20, 2012, 16:35:34 от emmmmmy
»
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #119 -:
юли 20, 2012, 17:49:58 »
viki88,
Предполагама поради факта че сватбата ви ще е следващата година, не е било възможно до ви дадат директно меню, защото все пак това е доста далечна дата. Мога да споделя, че в доста заведения биха постъпили така и това не е защото не са коректни, а поради фаста че не се знае следващата година какви ще са цените. Все пак сме в държава в която всичко се променя с дни. Може би даже е по добре, защото има и вариант да ви направят куверт и меню и после да има корекции на цените, което е много по-лош вариант.
По принцип там нещата са сериозни и отношението винаги е било коректно към клиентите.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...