Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 22:40:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
За нежеланите гости на сватба
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За нежеланите гости на сватба (Прочетена 54533 пъти)
djosi
Сватбен ГУРУ
Re:За нежеланите гости на сватба
«
Отговор #30 -:
февруари 16, 2015, 15:22:54 »
Да не са смеяли да ми се мазнят и да ме целуват
и да си държат децата мирно ( щото ще има над 30 ) ,иначе няма проблем да идват щом пак ще умрат ако не ги поканим.. Не ме е яд че ще каниме много, яд ме е че не го заслужават с нищо..
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #31 -:
февруари 16, 2015, 15:31:47 »
ОООО режете отсега... ако тръгнете на принципа еди-кой-си да не се разсърди, няма да му излезе края
Ние имахме само 3 що-годе нежелани гости от моя страна и май толкова от негова.
Майка му реши че е много важно да си покани 3 приятелки с мъжете им (жените се оказаха съобразителни и дойдоха без придружители) и баща ми реши че си иска едни негови приятели. Аз не исках тези трите защото не ги познавам и Фил ги е виждал по-два пъти, и той не искаше тея на баща ми ... горе долу по същата причина.
Общо взето обаче това е единствения компромис с гости, който направихме.... Всичките ни останали гости бяха или мои много близки или негови много близки хора - случайни на нашата сватба нямаше и много се радвам за това. С всеки един от хората имам спомени и прекрасни мигове...
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #32 -:
февруари 16, 2015, 15:33:20 »
Цитат на: lorka888 в февруари 16, 2015, 15:13:19
И освен това, свекито ми заяви,че незнамси коя жена(никога не съм чувала за нея)като разбрала,че ще правим сватба
изявила желание
да дойде, и не могло да не я поканим, все едно на концерт ще ходи, изявявала желание.
Изявила желание! Ох, ще ме умориш от смях!
Ей, такива с радост да ги отрежеш. Аз не бих ги поканила. Спокойно ще се оправдая я с капацитет на ресторанта, я с нещо друго... Направо се радвам, като гледам назад във времето, че такива гости не сме имали. С познатите аз си казах как процедирахме. Иначе може по едно кафенце след това, да разкажете сватбата или на гости (пак за кафе) да изгледате видеото.
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
февруари 16, 2015, 15:40:12 »
За съжаление с капацитет на заведението няма да ми мине номера-събира 750 човека. Но определено после като гледаме видеото и някой попита
кой е този
, аз ще викам
от къде да знам
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #34 -:
февруари 16, 2015, 16:24:41 »
Ох, направо ще падна от стола с това
"изявила желание"
Как не се усещат тия хора- не знам!
И при нас се заформя един такъв малък кръг "нежелани" гости, но поне са малко - 3-4 човека. Колеги на ММ от работа. Получава се ситуация, в която той иска да покани някои хора от екипа си, но не е толкова близък с всички. Решихме, че за 3-4 човека няма да разваляме колектива и ги включихме.
Дано само не станат още 3-4ма, че ММ сменя работата..
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
февруари 16, 2015, 16:27:17 »
Аз имам колеги дето само питат ще ги поканя ли,но не са ми близки и не виждам причина да ги каня.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #36 -:
февруари 16, 2015, 16:30:15 »
Като тръгнахме с идея за сватбата, моя мъж заяви: Виж, аз родинин нямам, но имам приятели! (той няма да кани баба си и леля си).
Проблемът ми е с него, не мога да го убедя, че това не е квартално парти, а сватба. Той буквално е живял до сега ... във вихъра на купона. Вкъщи беше като хан... хора идваха и стояха с дни, случвало ми се е да се запознавам с някой някъде и те да ми казват: "Много си ми позната", след 5 мин идват и казват - Ооо сетих се, идвали сме у вас!
Та нещо подобно ще стане на сватбата. Което доста ме притеснява, предвид факта колко време и мисъл влагам във всичко това, накрая ще дойдат някакви хора, които ще са облечени като за кафе, неподготвени с подаръци и пияни на кирки. Той е расъл на улицата и познава целия град и е в много приятелски отношения с всички. и преди като се шегувахме за сватба, нямах представа, че като ми казва " О аз трябва да поканя целия град" е било буквално.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #37 -:
февруари 16, 2015, 16:39:11 »
Аз директно им обяснявам, че няма как да поканя всички колеги, защото това означава да направя отделна сватба само за колектива в офиса. Интересното е, че след като им обясня, веднага се замислят и се съгласяват. Обещала съм им почерпка селд сватбата.
(ПП ние сме към 140 човека в офиса, само на нашия етаж сме към 70-80! ако тръгна да каня и другите ни офиси....и станаха 3 сватби
)
Cerise, с ултиматум не винаги се получават нещата. Опитай да говорите по-често за това, бавно и полека може да му набиеш в главата, че сватба и дискотека са 2 различни неща. А ако толкова държи на всички, просто ги поканете за афтърпарти..ако е вариант
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #38 -:
февруари 16, 2015, 20:48:32 »
Много забавна тема
Така, ние като решихме, че ще се женим и си казахме, максимум 80човека. Започнахме да правим списъка и бройката набъбна до 108... като от тези хора има само 6 човека приятели на баща ми, които не сме много ок да поканим, но той настоява, а аз съм израстнала с тях, просто не покриваха условието "Хора, с които не сме се чували и не сме виждали последните 4-5 години, откакто сме заедно - нямат място на сватбата ни".. Сигурна съм, че бройката ще намалее, понеже имаме роднини, които живеят далече и са с много малки бебчета, но държим да присъстват, дано не съм права и дойдат
Колкото до колегите, бях писала и преди ние сме 70 човека само в цеха и офиса, да не говорим персонала в 9-те сладкарници (ходя на ревизии и познавам всички). Ще поканя 8-9 човека от фирмата, на които наистина държа и с които бих продължила да се срещам и след като напусна например. Останалите ще почерпя. Имаме много хубава традиция във фирмата, когато някой има важен повод (рожден ден, годеж, сватба и т.н) да правя обяд за всички, сяваме, хапваме, говорим и .тн.. Така, че ще направя обяд и ще им подаря може би подаръчета, но това не сме го обмислили на 100%.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #39 -:
февруари 19, 2015, 11:41:05 »
Когато почнахме да мислим кой ще каним, след като написахме роднините, а сме голяма рода и ние и на мъжа ми стигнахме около 220 човека. Изключихме някой, други добавихме и в крайна сметка стигнахме до 240 човека и 30 деца. Стигнахме до тази бройка, защото наистина имаме близки хора, приятели който искаме да присъстват.
Е има и такива, който аз не искам, но съм разрешила да ги поканим за да не ми се мешат в другите неща. Понеже всеки се опитва да се налага с неговото виждане за нашата сватба, само че не им минава номера. Съгласила съм се за хората и край повече нямат думата. Надявам се хората които трябва да поканя по принуда да откажат, за да разбере родата, че не са близки както ги мислят. Много хора ще се откажат защото нямат финансова възможност да дойдат и ще се чувстват неудобно.. За сега около 150 човека са ми потвърдили, но има още 3 месеца.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #40 -:
февруари 19, 2015, 11:44:31 »
240+30деца =270
или общо 240, от които 30деца ?
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
февруари 19, 2015, 11:58:44 »
Да да 270 общо
лудницата е пълна
Активен
Anne_Shirley
Професор
«
Отговор #42 -:
февруари 19, 2015, 12:01:25 »
Леле, djosi, сериозна цифра
Къде намерихте толкова огромен ресторант? А аз си мислех, че нашите 130 са много...
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
февруари 19, 2015, 12:09:15 »
Ресторанта побира до 450 човека, 2 огромни зали са..
Имаме място и да добавяме
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #44 -:
февруари 19, 2015, 12:52:59 »
Какво се очудвам и на братовчедка ми сватбата в Монтана ще е с 230 човека.. Добре, че поне кувертите не са 60-80лв.
Аз, обаче не си представям сватбата ми с толкова хора.. Успех
Много ще ми е интереесно, как ще осъществите всичко, ще следя с интерес
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6