Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 06:25:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За него
(Модератор:
Teo
) > Тема:
Сватбено облекло за младоженеца - 4 част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено облекло за младоженеца - 4 част (Прочетена 501656 пъти)
Gehenna
Сватбар
Re:Сватбено облекло за младоженеца - 4 част
«
Отговор #375 -:
юли 04, 2015, 13:09:08 »
Цитат на: dreamcometrue88 в юли 04, 2015, 13:03:07
Ние взехме нещо мнооого подобно на това, с папийонка и жилетка с еднакъв принт, много тъмно сини към черни. Мъжът ми също носи често костюми в ежедневието си и се колебаехме между по-официален костюм и фрак, но като облече фрака просто така му лепна, че вече беше ясно. Не изглеждат като пингвини, вярвай ми
Ох, ок, успокояваш ме така. А как е дължината на самия фрак? Мен и това ме притеснява, сигурно, защото само в костюм съм го виждала и сякаш по-скоро за доста официален смокинг си мислех, не за фрак (сигурно и точно заради предубежденията ми
)
Активен
dreamcometrue88
Професор
Публикации: 492
«
Отговор #376 -:
юли 04, 2015, 13:32:59 »
Значи ти сигурно като чуеш фрак си представяш пингвинските дължини като на диригентите, не е нищо подобно. Отзад си е като обикновено сако, просто отпред е по-изрязано, за да се вижда жилетката и със сатенени ревери.
Да ти кажа консултатът в магазина дълго ми обясняваше разликите между смокинг и фрак и освен, че едното било със заоблени ръбове долу отпред, а другото - не, друга разлика не разбрах
Активен
Gehenna
Сватбар
«
Отговор #377 -:
юли 04, 2015, 14:53:51 »
Цитат на: dreamcometrue88 в юли 04, 2015, 13:32:59
Значи ти сигурно като чуеш фрак си представяш пингвинските дължини като на диригентите, не е нищо подобно. Отзад си е като обикновено сако, просто отпред е по-изрязано, за да се вижда жилетката и със сатенени ревери.
Да ти кажа консултатът в магазина дълго ми обясняваше разликите между смокинг и фрак и освен, че едното било със заоблени ръбове долу отпред, а другото - не, друга разлика не разбрах
Да, точно на това казвам фрак (може да бъркам!), а на другото- смокинг, на третото костюм. Ясно , че не ми е правилна класификацията и се бях ориентирала към смокинг за ММ
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #378 -:
август 12, 2015, 08:33:25 »
Да се похваля и аз, че облякохме другото главно действащо лице
Не ми даде да го снимам, за да не го гледат мн мн преди сватбата, но ще е със средно син костюм, риза като цвета на роклята ми - шампанско и папийонка, взехме две - едната чисто бяла, която седи много елехантна, другата бежово със синьо и ше репим с коя в последствие, но май клоним към бялата
Да ви кажа колко съм възхитена от магазина - Джулидан на бул. Васил Левски, малко преди Попа, като се идва от Университета вдясно, има го там от 100 години но ние супер случайно се бутнахме там в понеделник на път за РД на мама
Казвам ви, обиколихме повечето магазини за мъжка мода, навсякъде ни даваха просто някакъв син костюм, от повечето нямаше размери и до там... Никой не се поинтересува повече от нищо
А в този като влязохме от вратата започнаха да ни разпитват, за какъв повод е, каква роля играеш, ти ли си булката хихи, какъв цвят е роклята, какви цветове ще има в букета
Извадиха ни над 10 костюма, много търпение, професионализъм и персонално отношение вложиха, вчера се върнахме да мери пак на спокойствие и да реши кой защото всичките много ни харесаха
Уцелихме и управителя, който също беше много полезен, подариха ни едната папийонка, чорапи, направиха ни 10% отстъпка , взехме и допълнителна риза в цвят праскова като украсата, колан и само обувки останаха, а и часовник
Толкова специални се чувствахме в този магазин, че 10 пъти да се женя, всичките си младоженци там ще заведа да се обличат
Новата колекция костюми са между 300 и 550, ризите и другите неща са като навсякъде
Имат и намалени костзми до около 200 лв
ММ мери и смокинг ама нещо прекалено официален ни дойде
Активен
petq_taneva
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #379 -:
август 12, 2015, 08:57:29 »
С моя мъж нямаше драми, набелязахме си Мони и най-вече защото всичко ти дават, дори и обувки. Само колан купихме отделно. Има пакет за 1200лв - всичко без колана. И ти правят корекции и химическо минава и тогава ти го дават.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #380 -:
август 12, 2015, 09:22:12 »
И ние сме в Мони, но костюма на ММ е по поръчка, за сега 950 лв, сакото и панталона.. Дано не надхвърлим 1500
Активен
petq_taneva
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #381 -:
август 12, 2015, 09:34:50 »
Ако вземете и риза и врътовръзка и обувки е възможно. То само ризите мисля са по 300лв. Има и нещо друго - ризите им имат копченца, които много лесно се махат. Уж да се предпазват от пране. Но ние като дадохме костюма на химическо и познайте дали имаше останали копчета. От магазина не ни казаха че се махат и се налага няколко пъти да ходя да си искам 5 конпеча. А пък и още на сватбата няколко бяха паднали, добре е да се пришият на шивач, за да няма проблеми.
Активен
Feribotka
«
Отговор #382 -:
август 12, 2015, 10:38:57 »
Пфу ама защо пък така са ги направили тези копчета, според мен не е много удобно
Ние в Мони не сме ходили, явно сме го пропуснали
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #383 -:
август 17, 2015, 22:31:04 »
Момичета, а освен копчетата всичко друго е ок нали ? Ние сме се насочили към папионка (не знам как се пише правилно ),видях,че има доста добри в Мони.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #384 -:
август 18, 2015, 09:12:42 »
Лолитка, в Мони има хубави папийонки, но в Adelly също. От Адели взехме на братовчед ми имат бая разнообразие и са по 25лв.. В Мони на Илиян струва 75лв за сравнение...
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #385 -:
август 18, 2015, 16:33:20 »
Адели не ми беше в списъка, но ще погледнем... благодаря ти Тони
Активен
ferenc
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #386 -:
август 29, 2015, 04:28:11 »
Здравейте, предварително се извинявам за възможно дългия, но едва ли изчерпателен, post, който правя. Останал съм с настойчиво впечатление, че хората (не само, но особено) в родна България тънат в сладко невежество около значението и предназначението на фрака, смокинга и костюма. В сегашния век пазарът не помага особено, като предлага масово безвкусни хибриди, които не могат да се нарекат нито едното, нито другото, с мъка третото. Ще се опитам колкото се може по-сбито да опиша идеята, а пък дано съм ви полезен и ви спестя усилия и чудене, докато ходите да планирате и пазарувате за вашата сватба.
И така,
фрак
е на картинката отляво:
Фракът, носен с бяла папионка и бял елек, е
вечерно
облекло, т.е. за събития след 18:00. Най-официалната и елегантна форма мъжко облекло, отговаряща на изискванията на дрес кода
white tie
. Фракът е изрязан отпред, стои винаги отворен и има опашка до коленете отзад. Черен, с остри копринени (сатен/рипс) ревери и страничен шев на панталона, задължително черни лачени обувки.
Смокинг
, на картинката горе от дясната страна, е отново
вечерно
облекло, дрес кодът е този път
black tie
, една степен по-неофициален от фрака. Логично, папионката е черна, сакото и елекът също, въпреки че е напълно допустим белият елек, особено имайки предвид събитието - сватба. Има едно или две копчета, а на мястото на елека тук може да бъде използван черен пояс. Реверите традиционно са остри или "шал", като при фрака облечени в коприна, както и външните шевове на панталона, отново се носят лачени черни обувки.
Костюмът
, най-общо казано е всяко друго съчетание на сако и панталон, всякакъв цвят, плат (вълна, лен), кройка и шарка. Най-често е с вратовръзка или по-неофициална папионка, която има някаква шарка от рода на шарките по вратовръзките. Няма часово предназначение и е най-неофициален от трите.
Като четвърти вид не трябва да пропускаме и т. нар.
morning dress
, което е еквивалентът на фрака за часовете преди 18:00, които са и най-характерни за една сватба. Това е един от най-разпространените начини на обличане на младоженец на Острова и е най-официалният вид мъжко облекло за сутрешно-обедния период. Изглежда така:
. При него за разлика от вечерния фрак, има 1 копче, което винаги е закопчано, и е изрязан по по-различен начин отпред. Елекът е блед цвят, най-типично светлосив, панталонът - раиран, кариран или дюс с общ сиво-черен тон. Носи се с вратовръзка, папионка или пластрон също в "по-дневни" цветове и шарки.
Ако имате някакви по-специфични въпроси, ще се радвам да отговоря. Засега това е от мен, надявам се информацията да ви е полезна. Весела сватба!
«
Последна редакция: август 29, 2015, 04:35:50 от ferenc
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #387 -:
август 29, 2015, 14:39:28 »
Аз не бих казала , че в България се предлагат истински хубави и качествени смокинги и фракове. По т.н. сватбени магазини има пародии на такива според мен. А и тук няма много места , на които да се носят . Казвам го от опит, защото търсихме смокинг на мъжа ми за официално събитие в Лондон и много много трудно намерихме.
Активен
ferenc
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #388 -:
август 29, 2015, 19:48:15 »
Така е, с изключение може би само на Agressia и Zegna, където обаче цените за ушиване не са за всеки.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #389 -:
декември 21, 2015, 15:58:23 »
Ние днес минахме на опознавателна обиколка за мъжкото облекло.По принцип явно сме си поставили високи цели като гледаме от чужди сайтове и трудно ще се осъществят в България,но все пак...В Андрюс ни обърнаха внимание в най-голяма степен и дори намериха риза почти точно копие на това,което искаме.Оказа се,че ментата е много непопулярен цвят за риза,но те откриха,момчето се ангажира да намери размер и утре ще ходим да мери ММ. Иначе идеята за цялостна визия е нещо подобно на това по-долу .Мислим да е със сако по време на ритуалите,а после да смени ризите и да е само с елек,че юни ще се разтопи и с двете неща,пък и ми е много грозно като останат само по риза мъжете и им се измъкнат ризите от панталоните и стане разпасана команда.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
29