Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 19:32:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 148641 пъти)
bbride
Професор
Публикации: 439
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #270 -:
април 09, 2013, 10:06:29 »
Абсолютно съм съгласна.
Чери, твоята сватба може да е само с 20 човека роднини примерно, но аз ще имам близо 150 души и не мога да се съобразявам с всички, а и така или иначе ще има достатъчно храна за всеки вкус.
Аз лично никога не ходя на сватба, за да ям и да пия, но явно има и такива хора. Била съм на много сватби само с домашна ракия, каквото аз не пия, но пак е била хубава сватба и не съм се обиждала на никого.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #271 -:
април 09, 2013, 10:12:00 »
Аз честно казано даже бих погледнала от оптимистична страна - явно съм имала грешни попълнения без да подозирам, така че колкото по-рано, толкова по-добре...
Сватбата е деня само на двама, всички други трябва да са благодарни, че са имали честта изобщо да са там...което само по-себе си означава, че явно ги имат за нещо
И ако това уважение е двустранно никога няма да ти развалят сватбата....или поне да се опитат
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #272 -:
април 09, 2013, 10:31:12 »
именно заради това че уважението трябва да е двустранно.щом тези хора са ме уважили и са дошли това означава че и аз трябва да ги уважа.не мога да си представя аз да имам подобно отношение към моите гости-едва ли не айде от мен да мине че са дошли,някакво огромно задължение,а пък и да са ми задължени,онемях
.от тук нататък вече съм си направила извода ако някой познат ме покани какво да мисля и очаквам.аз съм такава че не мога да правя нещо по задължение,нито търпя отношенията ми с някой да са по задължение.
Активен
bbride
Професор
«
Отговор #273 -:
април 09, 2013, 10:34:26 »
Ако не е тайна колко души е сватбата ви?
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #274 -:
април 09, 2013, 10:36:14 »
Ще ми е интересно да опишеш как мислиш, че се питат 100 човека какво искат до тортата
То тогава най-добре да са на свободна консумация, нали е ясно? Ама сватба от 100 човека на свободна консумация...
И едно е да се съобразяваш с 5 човека в къщи, друго с 105. Чисто математически е 21 пъти повече
И както казах - денят е за двама, не за стойки и фасони и всеки, който ги уважава трябва да е наясно с факта
И пропуснах - то ще ти трябва цял тефтер от 200 листа да си го запишеш
Даже и да се случи виждам после как половината неща ще са манджа с грозде....или трябва да се направи специална програма, която да ти го смята и настанява по масите
«
Последна редакция: април 09, 2013, 10:42:16 от casky
»
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #275 -:
април 09, 2013, 10:41:41 »
Много големи сватби се правят с бюфет, така може да има голям избор и всички да са доволни. Опции има, въпросът е доколко са претенциозни гостите. Ние ще имаме само около 60 души и са всички "добри прасенца", така че изобщо няма какво да ги мисля. Имаме една вегетарианка и както каза управителя на ресторанта "няма да й сервираме свиня, я!", така че съм спокойна.
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
«
Отговор #276 -:
април 09, 2013, 10:44:24 »
ние сме 15 човека.и преди казах това може да се уточни в поканите като при отговор да ви казват ако има нещо такова.ние сме решили че освен уговореното меню ще има и свободна консумация.като ви е ден само за вас не канете гости.това освен наш празник е празник и за родителите ни и надявам се да бъде и за най-близките ми хора.смятам за крайно обидно разбирането че всеки дошъл на празника ни ни е длъжен.и родителите ми трябва да са ми длъжни?
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #277 -:
април 09, 2013, 10:47:38 »
Въпрос на гледна точка...за мен пък е крайно обидно някой да си мисли, че е по-важен в този ден от младоженците
И както казах - дори ще погледна от оптимистичната страна...че просто няма място до мен! За голяма моя радост такива с фасони нямахме
Никой нито успя да ми помрачи усмивката, нито пък имаше желание за това
Активен
bbride
Професор
«
Отговор #278 -:
април 09, 2013, 10:50:08 »
Сега видях, че "сватбата на раздора" е с 15 човека гости. Еми нормално, аз 15 човека ще ги пусна на свободна консумация и дори няма да се занимавам с вкарване на алкохол.
Извинявай, Чери, но това въоще не може да се сравнява. Моята сватба е твоята х 10. Нормално е да имаме различно мнение по въпроса. А и дори да не съобразявам с индивидуалния вкус, аз съм предвидила няколко вида месо, зеленчуци, салата, сухи мезета, та едва ли ще има гладни.С алкохола е същото положение.
Няма да сервираме суши и да пием коняк, за да се притенснявам на кой ще му хареса и на кой не.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #279 -:
април 09, 2013, 10:53:33 »
Била съм на сватба и само с домашна ракия - това някой го беше споменал нагоре, но пък и не претендирам, че определям по "джоба на младоженците" дали ще ги уважа на сватбата.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #280 -:
април 09, 2013, 10:55:49 »
Напълно съм съгласна с
bbride
. И нашата сватба е 150 по списък, много по трудна е организацията за индивидуални менюта.Защото не опира само до яденето на месо, познавам хора, които не обичат в салатата да има чушки и домати,лук и т.н.Ако почна да питам 150 човека какво не обичат да ядат сватбата ни ще трябва да е през 2014г
. За 15 човека дори няма предварително да правя куверти
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
«
Отговор #281 -:
април 09, 2013, 11:03:49 »
ние сме в заведение на наш приятел.ако е така както пишеш ббрайд напълно съм съгласна-за всеки по нещо.иначе другия добър вариант е бюфета.
Активен
Triplesec
Ентусиаст
Публикации: 55
«
Отговор #282 -:
април 09, 2013, 11:05:32 »
Привет!
Търся помощ от някого, който е правил сватбата си в бар , а не ресторант..Как да калкулирам алкохолът(концентрат) за 50ина човека? Гледам какво са писали момичетата за сватба в ресторант, но там има и хапване, и някак... по-бавно и кротко се пие:) Ние ще сме с кетъринг, но в бар, където ще сме основно на крак и ми се струва,че по-бързо върви сякаш пиенето така..и съм в чуденка как да го сметнем.. вярно,че повечето от момичетата пият символично, но пък мъжете се справят юнашки , та като се отпочне от 8 вечерта..тотално се изгубих вече в сметките.. знам,че е много субективно и затова отнасям въпроса си към хора минали през това - да споделят опит, по който да направя някаква приблизителна калкулация.
Предварително благодаря!
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #283 -:
април 09, 2013, 11:08:54 »
трипъл, не можете ли да намерите фирма, която да има опция връщане на излишния неотворен алкохол след сватбата? Някъде назад по темата бяха го предлагали други булки. Нека ти предложат фирма или склад и така няма да мислиш колко да вземеш, просто ще вземеш повечко и после ще можеш да го върнеш без да го плащаш излишното.А и може да питаш самия бар с коя фирма за зареждане работи и дали не може на същия този принцип да зареди и за вас. Много хора го правят и този вариант.
п.с. ето такава една фирма:
http://www.meik98wines.com/%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6__59#cont
«
Последна редакция: април 09, 2013, 11:10:28 от emmmmmy
»
Активен
Triplesec
Ентусиаст
Публикации: 55
«
Отговор #284 -:
април 09, 2013, 11:18:48 »
Благодаря, Еми!
МАй така ще направим... ние още дори в бара не сме звъннали да запазим датата и да се уговорим, понеже мислехме първо да направим някаква сметка груба... но май ще действаме както ти съветваш...много несериозна работа стана тази наша сватба.. уж на морето, после в софия...знам от октомври, че ще е юли месец,а до тук само с ритуалната зала и костюма сме готови...нито барът е уговорен, нито рокля.. поканите ги направихме, ама като не знаем къде ще празнуваме - стоят си ненадписани и недадени... а като гледам разни дружки всичко уредено и готово 4 месеца преди събитието
ама то при нас от как се запознахме, все едни импровизации в последния момент..
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...