Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 11:42:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 148321 пъти)
 
Lillly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 599



Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: май 18, 2013, 08:44:14 »

Ще съм благодарна ако някой сподели от къде сте си купили празните бутилки за ракия и каква им е цената горе долу?
www.burkanche.com
www.sms-invest.com
Активен
Albbena
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 282



« Отговор #361 -: май 18, 2013, 09:00:01 »

Благодаря много! smile
Активен
dideto5
Ентусиаст
**
Публикации: 50



« Отговор #362 -: май 18, 2013, 09:10:42 »

Ние купихме подаръчните мини бутилчици и бурканчета от тук...
http://www.gpack.bg/bg/j16/jar-30ml.html
« Последна редакция: май 18, 2013, 09:13:55 от dideto5 » Активен
DVKZ
Любопитен
*
Публикации: 33


« Отговор #363 -: май 19, 2013, 22:14:03 »

Здравейте,
тази тема ми беше най-трудна покрай моята сватба и тъй като имам близък човек с дълъг опит в ресторантьорството, ще опиша какво ме посъветва, може да свърши работа на някой. Аз също като другите мисля, че храната и алкохола са много ключови за сватбата, заедно с музиката и далеч преди всичко останало. Ето и няколко неща, които съм си записала като съвети от него, без да претендирам да разбирам каквото и да е от ресторантьорство :

- обикновено твърдият алкохол се смята средно по около 200 грама на човек и по половин литър вино/ бира. Тези пропорции обаче зависят от различни неща. Така например при вечерна сватба според него се изпива повече твърд алкохол; съответно при дневна- повече бира/вино; зависи от мястото- ако хората например спят в хотел към ресторанта или самият хотел е в града и никой няма да шофира, съответно повече твърд алкохол.
- другата му препоръка бе да се направят по-големи маси. Причината е, че на всяка маса трябва да има от всеки един вид алкохол, а например ако е от четирима души и има по една бутилка ракия, водка, вино и т.н. бутилките ще бъдат отворени, но твърде вероятно да се изпие например една чаша и другото трябва да се изхвърля (съответно трябва да се купи и повече алкохол). При голяма маса шансът да остава такъв неизпит алкохол е доста по-малък. Съответно ако сватбата е малка и ще бъде тъпо да има две големи маси с гости, да се направи мокър бар или да се носи на чаши от персонала, но само при случаите, когато сте убедени, че сервитьорите ще са достатъчно, за да обслужват всички, а не хората да чакат да им налеят нещо за пиене.
- ако поръчвате в ресторанта безалкохолни, поставете условие какви да бъдат, защото обикновено те слагат от всички видове по едно-две. В зависимост от видовете алкохол обаче например може да бъде изпита много бързо кока-колата, а да си останат неизпити да кажем фантите; задължително предвидете поне литър вода за летните сватби на човек като отново препоръката е да са в големи бутилки (макар че на мен ми беше отвратително на тази страхотна украса да ми се мятат пластмасови бутилки от литър и половина вода или кола, ама...). В интерес на истината на нашата сватба се изпи в големи количества сода, което аз първоначално дори не предвиждах да имам, а се оказа доста търсена;
-мезетата ни каза да ги смятаме средно 50 грама на човек, може и малко повече;
- за вечерните сватби- не е популярно, но препоръката му беше предястието да се смени със следястие; причината е, че например сватбата започва в 18.30-19 ч, слага се салата и започват разни ритуали и т.н. Ако например после се сложи предястие, за да стане в по-нормален час вечерята (все пак вероятно ще има и деца) предястието се прибира бързо от персонала или пък вечерята се забавя прекалено, за да може хората да изядат предястието (все пак ще се танцува). Същевременно след вечерята масите остават голи или само с по една чиния мезета, а хората може и до сутринта да пият (както бе при нас). Следвайки тази препоръка ние бяхме избрали много голяма салата, в която имаше и месо, отделно на масите бяха сложени мезета. Сватбата започна в ресторанта след 7 и повярвайте ми поне половин час минаха с тези начални ритуали, кумски речи, хора и т.н. (може и повече да е отнело). Около девет и половина започна вечерята, след което имаше следястие (разни хапки и т.н.) и още мезета и не ми се оголиха масите през цялата вечер, докато хората пият. Честно казано ни излезе и малко по-евтино така, но пак си зависи.
- най-трудно ми беше разпределението на алкохола по видове- колко ракия, колко водка и т.н. На моята сватба се изпи най-много ракия, въпреки че беше адска жега, следвано от бяло вино. Имахме още водка и няколко бутилки уиски при поискване, както и бира, която за моя изненада се пи доста малко. Почти всичко пазарувахме от промоции по магазини като Метро, Кауфланд или директно от производител (за вино и ракия дават най хубави цени избите и направиха добри отстъпки), защото държахме алкохолът да е качествен. При нас ракията бе наливна, домашно произведена и бяхме помолили ресторант да ни събере бутилки, в която да я сложим като сменихме само етикетите. 
-нашата сватба беше в комплекса, където е ресторанта и се явяваше след церемонията в църквата; след църквата ние отидохме на фотосесия, а гостите директно в комплекса, където им бяхме организирали уелкъм дринк, докато ни чакат за гражданския брак, както и музика; там бяхме приготвили различни неща, изпиха се най-много кафе, бира и мента със сода/спрайт; бяхме сложили като шведска маса дребни сладки и соленки, но почти никой не си бе взел от тях; напитки също бяха на шведската маса със сервитьор, който ги обслужва и от големи бутилки;

Успех на всички, дано съм била полезна




-
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 599



Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: май 19, 2013, 23:07:32 »

Много благодаря за съветите! Определено са много полезни  good
Мисля добре да помисля за варианта със следястие. Наистина звучи много логично!
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 775



« Отговор #365 -: май 20, 2013, 00:19:18 »

Благодаря за отделеното време да напишеш толкова изчерпателен пост със съвети!
Ти потвърди нашето решение със следястието. Точно това и на мен винаги ми е липсвало по сватби, когато останеш до малките часове пиещ алкохол и танцуващ, по някое време е хубаво масата ти да не е празна и да има нещо да си гризне човек. Така решихме и ние нашите следястия да бъдат сервирани в малките часове, след тортата дори, някъде около 1 часа, по този начин маси празни до сутринта няма да има. Ние си го нарекохме среднощен снак, ще се състои от хлебчета, сирена и мезета. :-)

Ние предпочетохме варианта с мокрия бар, за твърдия алкохол след вечерята, а виното ще си се налива и долива от сервитьорите.
За безалкохолните съвета е мн добър, това мисля да го уточня и с нашия ресторант, да се предлага ограничена разновидност от напитки.
На уелкъм дринка и на мен ми се вижда че няма кой знае какво да се яде, затова поръчахме по две коктейлни хапки на човек, чаша шампанско и чаша вода, допълнително ще има един вид розов пенлив коктейл, мисля че това е напълно достатъчно за уелкъм дринк.
Активен
dideto5
Ентусиаст
**
Публикации: 50



« Отговор #366 -: май 20, 2013, 07:00:42 »

Някой пил ли е това шампанско?
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1980


Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: май 20, 2013, 17:42:38 »

Много полезни съвети, благодаря ти!
Ние си взехме бяло вино за дегостация от винпрома в Поморие, Black see gold май беше. Взехме си траминер /аз го обожавам/, шардоне и совиньон блан и сега се чудим кое за изберем и най-вече колко да поръчаме?
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: май 20, 2013, 17:57:17 »

Много ценен пост! Благодаря за споделения опит.
Аз също мисля да имаме салата, топло предиястие, основно и следястие  pardon
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1272


Нашата сватба мечта 17.08.2013


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: май 20, 2013, 18:10:00 »

И от мен, много благодарности за изчерпателния пост. Много странно, но три близки мои хора, които се жениха през лятото казаха точно това - че се е изпило много малко бира.

За да се избегне не дотам естетическия вид на маси отрупани с гора от бутилки кока кола, вода и т.н., можете да говорите с ресторанта дали е опция да има малки помощни масички, на които да са напитките. Ние ще имаме такива, като напитките ще се сервират от персонала, но не виждам проблем и хората сами да се обслужват.
Ние още не сме търсили сериозно за алкохол и напитки. Казаха ми, че най-изгодно излизало да се вземе от Аванти. Някой има ли информация дали наистина е така? (за София става въпрос).smile
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1980


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: май 20, 2013, 18:12:18 »

Наистина е изгодно от Аванти, аз имам до нас и алкохола е с поне 3-4лв. по-евтин от други места. Наскоро открих обаче и Ноков и син и там също е на много добра цена алкохола, пускат и промоции.
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #371 -: май 20, 2013, 19:29:56 »

Рататуй, а виното откъде взехте?
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: май 20, 2013, 21:12:30 »

Много полезен пост DVKZ
За безалкохолното при нас слагат микс, не може да кажеш какво предпочиташ.
За следястието- не съм напълно съгласна. Ние бяхме на сватба, на която тортата се сложи към 23 часа и в 23и15 почнаха да слагат мезета crazy , които в 00 часа бяха вече изсъхнали. Тоест ако ще имате следястие го сложете по-късничко примерно 1 час след тортата. Друг е въпроса, че никой не мож да предвиди докога ще продължи купона- 12,1...5
Нашата сватба ще е вечерна с влизане в ресторант в 18 часа, но мезетата ще го сложим заедно със салатата, защото към 00-01 часа смятаме да сменим мястото Wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1980


Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: май 21, 2013, 08:24:59 »

Точно пред винпрома, ако не знаеш къде е е ти обясня. Имат фирмен магазин, където предлагат техните продукти на доста добри цени. Виното беше па 20лв и някви стотинки за 5литра. Имаше ракия бургас 63 за около 10лв. А вина имат поне по 3-4 бели и червени, има и розе.
Активен
dezkata
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 65



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юни 06, 2013, 20:15:21 »

Здравейте,
Много благодарим за съветите:)
Ние също сме в голяма чуденка за алкохола- за 120 човека сме предвидили:
40 бутилки по 0.500 домашна ракия
25 бутилки 1л уиски Jim Beam
20 бутилки 1л Руски стандарт
1/2 бут. бяло вино на човек
и заменяме червено вино с бира, Според мен лятото върви повече бира от червено вино
уелкъма дринка е с шампанско за поздрав и сладки
3 безалкохолни и 2 бутилки по 0.500 мин вода
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines