Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 12:38:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи част 2  (Прочетена 161453 пъти)

Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #225 -: юни 10, 2012, 07:10:05 »

Ще трябва  да уточниш най напред какво разбираш под нестандартно ....
Понякога  разбирането за нестандартно е продиктувано от  незнанието ,че това си е нещо нормално но не често виждано в България кадето представата за сватбени снимки основно си е наредени баба леля вуйчо до булката и хоп снимка .......или познатите до втръсване зали църкви със стандартни снимки
Първо определете какво ще е нестандартното при вас второ сигурен съм че има и доста добри фотографи коментирани тук или не които имат и знанията и уменията да уловят мигът .....

Не знам какво толкова не е ясно. Просто ми омръзна да гледам абсолютно еднакви снимки. Помолих приятели да ми препоръчат фотограф  и получих 20-тине отговора - ами ако не бяха сайтовете, никога нямаше да различа, че това са. 20 различни фотографа. Всичко едакво и разбира се черно бяло и преекспонирано. А аз искам по - нежни и ефирни снимки, не толкова рязки. Ще дам и няколко примера, макар че точно този, който най - много харесвам, но мога да го открия.

1, 2, 3.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #226 -: юни 10, 2012, 13:07:36 »

Какво се наблюдава в тези саитове които харесваш =именно умението да изведе  N  броя снимки отпред в портфолиото си които да грабват  веднага.Естествено това че снимките грабват от първо гледане повишава неимоверно броя поръчки кам тези фотографи и от тук издарпва нагоре цените на които работят ...Тоест няма и начин с изключение на единици те да бъдат наети тук в България .....Но все пак препоръка - за мен липсва и специфичната ''Култура'' в нас българите като потребители на тази услуга -тоет голяма част от харесваните снимки няма как да се получат при галопиращият сгъстен график на една сватба тук.
Трябва и време и места подбрани и прочие и прочие ...Но това което виждаме в саитовете които харесваш  знай че са само отделни единици от дадена сватба -не си мисли  че не са правени чисто стандартни до болка познати снимки на тези сватби просто определени снимки са се получили добре и са изведени като рекламни...... Успех във взимането на решение все пак споделяш че доста саитове си прехвърлила ще трябва да избираш -дано имате и време и място кадето да реализираш мечтата си......
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #227 -: юни 10, 2012, 13:40:18 »

Не знам какво толкова не е ясно. Просто ми омръзна да гледам абсолютно еднакви снимки. Помолих приятели да ми препоръчат фотограф  и получих 20-тине отговора - ами ако не бяха сайтовете, никога нямаше да различа, че това са. 20 различни фотографа. Всичко едакво и разбира се черно бяло и преекспонирано. А аз искам по - нежни и ефирни снимки, не толкова рязки. Ще дам и няколко примера, макар че точно този, който най - много харесвам, но мога да го открия.

1, 2, 3.

Не видях кой- знае какви разчупени снимки в тези линкове. Просто всичко у нас ти се струва еднакво, а всичко в чужбина ти се струва различно.У нас има много добри фотографи, който могат на направят много добри снимчици.
« Последна редакция: юни 10, 2012, 17:12:19 от Deliysky » Активен
Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #228 -: юни 10, 2012, 15:22:59 »

Не видях кой- знае какви разчупени снимки в тези линкове. Просто всичко у нас ти се струва еднакво, а всичко в чужбина ти се струва различно.У нас има много добри фотаграфи, който могат на направят много добри снимчици.

Ами препоръчайте някой, де, нали за това питам  pardon
Иначе наистина специално с оригиналност не блестят тези трима. Аз си имах любим преди години, но сега не мога да си спомня как се казва, някакво момче от щатите беше. Но и тези снимки ми се виждат по - нежни, по - ефирни от всичко, което съм разгледала до тук. Показвам ги като пример какво харесвам и търся.

ivailogeorgiev, същото важи и за сайтовете на българските фотографи.
Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #229 -: юни 13, 2012, 15:20:32 »

Аз съм се доверила на тези хора: http://www.fotodls.com/ .
Сигурна съм, че няма да сбъркам с тях, отдавна съм си ги забелязала, но по-конкретна мога да бъда след повече от месец. good
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #230 -: юни 15, 2012, 12:55:19 »

Аз съм се доверила на тези хора: http://www.fotodls.com/ .
Сигурна съм, че няма да сбъркам с тях, отдавна съм си ги забелязала, но по-конкретна мога да бъда след повече от месец. good

Познавам ги лично, работят с голям мерак! Мисля, че няма да съжаляваш.
Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #231 -: юни 15, 2012, 18:11:50 »

Познавам ги лично, работят с голям мерак! Мисля, че няма да съжаляваш.

Вярвам, че ще е така. Мерси. yahoo
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: юни 18, 2012, 15:11:23 »

Чудех се в коя тема да попитам...моля въпросът ми да бъде преместен, ако не му е мястото тук.
Някой да е ползвал услугите на това фото студио? http://snimkitevi.com/snimkitevi/
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #233 -: юни 18, 2012, 16:06:15 »

Това за копиране ли? Ако е за любителски снимки може, ако са професионални, не си и помисляй за копиране през нета, независимо къде. Когато цената е основното............, не питай за другото. Само за сравнение ще ти кажа, че аз копирам в момента на едно място извън София снимките на клиентите си и си плащам за 10х15 28ст, защо ли, луд ли съм -  Цената е двойна!!! Изводите си направи сама.
« Последна редакция: юни 18, 2012, 17:58:45 от Deliysky » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: юни 18, 2012, 16:12:20 »

Deliysky момичето пита дали някой има отзиви.Ако я интересуваше само цената надали щеше да ни пита.Вместо да я обвиняваш ,че само цената я интересува просто и кажи отзивите си ако имаш такива за студиото или я насочи към качествено такова.понякога сарказма и иронията са излишни.
veseto_87 нямам наблюдения за фото студиото и не мога да ти препоръчам такова за съжаление.
Активен
paradoxx
Новак
*
Публикации: 13

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: юни 18, 2012, 16:20:49 »

Поръчвам личните ми снимки от snimkitemi.com. Последно два пъти правих големи поръчки, като исках мат и двата пъти ми направиха гланц - съответно ми дадоха 10% отстъпка, което смятам за справедливо. Качеството на снимките е добро за лаик като мен. В интернет има негативни отзиви за услугата, но съм склонен да смятам, че ВСЯКО фотостудио има слаби и силни дни.   Поръчвал съм и от друго (по-скъпо) онлайн фотостудио, където ми забавиха поръчка (след това ми я доставиха безплатно), но част от снимките не бяха качествени (бяха по-тъмно, отколкото са реално).

« Последна редакция: юни 18, 2012, 16:24:09 от paradoxx » Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #236 -: юни 18, 2012, 16:27:51 »

И аз ще задам въпроса към фотографите от София, но по-друг начин, защото вие принтирате най-често. Къде принтирате снимките си - онлайн или ги носите на място?

Със сигурност ще помогнете поне на 10тина форумски булки от последните месеци, които искат да зарадват гостите си със снимка за спомен на хартиен носител smile
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #237 -: юни 18, 2012, 16:41:56 »

gucci, не обиждам момичето, не си схванала смисъла. Аз никога , никъде не пращам онлайн защото:

1. Нямам никаква възможност да си пусна проба и да си кажа претенциите.
2. В онлаин сайтовете има някакво състезание от няколко години, което е основно за цената ( естествено, иначе как ще има поръчки) и качеството според моите изисквания е на последно място. Копира се бързо, на автоматичен режим без корекции. С цел постигане на по-ниска цена се използват много често различни приоми - евтини партиди нискокачествена хартия, евтини химикали, по-стари машини, нискоквалифициран персонал. Ще питаш как става - лесно, аз познавам човек който има много машини и само онлайна копира на старите машини и на скапаната хартия. Защото на снимките правени със сапунера за 100лв в домашна обстановка не си личи. На нашите си личи, затова копирам на място. Напоследък местата намаляха, защото кризата натисна фотостудиата и те изгониха квалифицирания персонал, който взимаше по 800+ заплата и си наеха студенти за по 400лв месечно. Онлайн мога да препоръчам Фото Фокус - Благоевград. Има сайт, търсете в гугъл. Но има и още поне 4 с такова име но не са в Благоевград. Човека има машина за 200 000лв и все още истинска хартия и качеството е супер, но си няма сайт за онлайн, мисля че приема поръчки в скайпа и си плащаш куриера сам. Аз копирам там когато имам поръчка от 1000 снимки защото иначе излиза скъпо. В София - Деков, на Мария Луиза и поп Богомил има една Коника, в големите фото лан и фуджи персонала се сменя доста често и вече не им се доверявам. Това е по конкретно по въпроса.
« Последна редакция: юни 18, 2012, 18:01:52 от Deliysky » Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: юни 18, 2012, 17:06:01 »

Аз пък си поръчвам точно от този сайт. Не разбирам особено и качеството не ми е толкова важно (то ми е важно, ама не го разбирам  funnytooth), пък и си снимам със сапунерката  blush Поръчвам си ги за секунди online и после пак за толкова си ги взимам от фотото на път за вкъщи, ползвала съм ги 3-4 пъти и нямам забележки - сега пак там ще пращам снимките от медения месец  blum
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #239 -: юни 18, 2012, 17:57:37 »

Чудесно, щом ти харесват, значи няма проблем. Но аз знам по една случайност разходите на този тип бизнес и без да поръчвам там, зная че цената 15ст за формат 10х15 е много ниска. Освен това в сайта им има инфо с каква хартия работят. И след като за 1ви път чувам за такава марка, не бих си позволил да копирам там сватбени снимки.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: