Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 01:34:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи част 2  (Прочетена 161168 пъти)

goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #120 -: май 05, 2012, 14:34:11 »

Много благодаря за подкрепата.
Веси, ако става въпрос за Даниел, аз му звъннах и каза, че е зает.
Сега мисля да за Тихомир Начев. Още не съм звъннала да потвърдя. Чакам още предложения, ако има. Ако не- му звъня и приключваме с търсенето на фотограф.
Между другото, ми се струва, че Пачоран и Pencho_Chukov са един и същ човек.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: май 05, 2012, 14:56:45 »

За Дани става дума, да. Ами продължавай с търсенето тогава. Успех!
Активен
Aniloap
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #122 -: май 05, 2012, 16:23:21 »

Момичета от Пловдив,моля споделете с кои фотографи сте работили.Звънях на 15 човека минимум,само един беше свободен,но сумата беше УАУУ и сега съм в застой отново.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: май 05, 2012, 18:34:11 »

Aniloap, аз като миналогодишна булка, бях с Борислав Чепишев. Доволна съм много, снимки имам в албума, но са с много намалена резолюция, в действителност качеството е много по-добро. Има и фейсбук, като напишеш Борислав Чепишев и ще ти излезе, там има галерия с различни сватбени фотографии. Успех  give_rose
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #124 -: май 05, 2012, 21:11:14 »

Между другото, ми се струва, че Пачоран и Pencho_Chukov са един и същ човек.

Не познавам pachoran  и нямаме нищо общо помежду си.
Името ми е достатъчно популярно и при търсене на Пенчо Чуков много лесно може да се види кой съм и какво правя.

В този форум пиша от скоро.
Не смятам, че за да защитя тезата си, е необходимо да имам втора трета, пета регистрации. Това е глупаво.
Специално в тази тема следя мненията на pachoran  и мога да кажа, че на 99% ги споделям
« Последна редакция: май 05, 2012, 21:31:23 от Pencho_Chukov » Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
*

« Отговор #125 -: май 05, 2012, 21:15:39 »

Оказа се обаче, че той не снима RAW, а само JPEG.

??????
Кой каза, че за да станат качествени снимките трябва да се снима непременно в RAW?
Ако искате да сложим един до друг JPG от Canon 5D Mark 2  и RAW от Nikon D300
Да видим. Ще е интересно
А обективите?
Те дали нямат значение?

Не бива да се заучават фрази и термини и по тях да се съди за нечия работа.
Важен е крайният резултат. Как ще се снима - това е работа на фотографа. Като фотограф прекрасно познавам възможностите на техниката си. Оставете техническата част на нас - фотографите.
Освен това възможностите на постобработката при всеки фотограф са различни.
Нещата са много комплексни и изискват познания и опит. Няма задължителни правила във фотографията.

Преди години, когато не е имало цифрови апарати и RAW-файлове не е имало сватбена фотография ли?
Картие Бресон какво ли е правил без RAW :-)
« Последна редакция: май 05, 2012, 21:29:22 от Pencho_Chukov » Активен
shorty
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: май 05, 2012, 21:20:58 »

Името ми е достатъчно популярно и при търсене на Пенчо Чуков много лесно може да се види кой съм и какво правя.

Ами аз потърсих. Видях. Смело заявявам, че според мен някои от снимките ви са просто прекрасни! good И преди някой да ме е заял, ще кажа, че не разбирам особено от осветление, резолюция, че даже и от композиция.  blush Просто виждам снимка и тя веднага ми харесва (или пък не). В сайта ви видях кадри, които много ми допаднаха - толкова, че бих искала и аз такива. Поздравявам ви!  give_rose
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
*

« Отговор #127 -: май 05, 2012, 21:28:04 »

smile
Благодаря
Активен
lyubenov
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #128 -: май 05, 2012, 22:37:30 »

??????
Кой каза, че за да станат качествени снимките трябва да се снима непременно в RAW?
Ако искате да сложим един до друг JPG от Canon 5D Mark 2  и RAW от Nikon D300
Да видим. Ще е интересно
А обективите?
Те дали нямат значение?

Преди години, когато не е имало цифрови апарати и RAW-файлове не е имало сватбена фотография ли?
Картие Бресон какво ли е правил без RAW :-)
Тука вече май не трябваше да го казваш на глас. Да снимаш нещо важно като сватба в jpg e супер непрофесионално и показва на колко му пука на фотографа за снимките. Това е същото като да имаш S класа 2012-та и да и сложиш 'газова', за да 'изтъниш'. а едно време си е едно време, който иска да си живее там, но да не заблуждава хората.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #129 -: май 05, 2012, 22:43:39 »

Темата загрубя доста и разговора не е за тук. но:
1. Пачоран и Пенчо Чуков не са едно и също лице, единият е фотограф, другият е оператор.
2. Важен е наистина крайния резултат. Роу е формата, но за съжаление у нас все още има фотографи, който, ако снимат в Роу, ще дадат по-лош резултат отколкото иначе, защото не могат да обработват правилно. Който може в Джипег да направи правилната снимка за мене е бог, аз не мога. Но това не е работа на клиента, на мен Чуков ми хареса, мислех, че снима в Роу.
« Последна редакция: май 05, 2012, 22:45:47 от Deliysky » Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #130 -: май 05, 2012, 23:58:39 »

...Роу е формата, но за съжаление у нас все още има фотографи, който, ако снимат в Роу, ще дадат по-лош резултат отколкото иначе, защото не могат да обработват правилно. Който може в Джипег да направи правилната снимка за мене е бог, аз не мога. Но това не е работа на клиента, на мен Чуков ми хареса, мислех, че снима в Роу.
Роу формата е цифров негатив, корекцийте в модула Camera RAW на Photoshop или в Adobe Lightroom или в какъвто и софтуер да използвате (под Windows, MAC или Linux) се извършват върху метаданните и могат да се нулират и променят по всяко време.Ако снимаш в .jpeg се ограничаваш от софтуера на камерата и обработващият софтуер.Не мога да повярвам че професионалист би снимал в .jpeg, освен ако камерата му има някакви супер улесняващи функции преди постобработка (например ,тонални и цветни корекции, HDR и др)...обаче всеки софтуер ги има и то в изобилие...както и да е.Днес видях едни "професионалисти" да снимат сватба с Nikon D40...в .jpeg...
« Последна редакция: май 06, 2012, 01:39:25 от djdimi » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #131 -: май 06, 2012, 08:05:53 »

Одобрявам казаното от Pencho_Chukov . Нека не забравяме, че голяма част от добрите професионални фотографи не снимат в RAW поради простата причина, че нямат възможност за постобработка. Визирам особено по-възрастните , но не искам да споменавам имена. До скоро и повечето млади сватбени фотографи снимаха в jpg формат, особено начинаещите. А само до преди 2 години се снимаше и на лента. Това в никакъв случай не ги прави лоши сватбени фотографи. А в провинцията със сигурност снимат на jpg , на тези цени просто няма на какво зруго да е. Имам в предвид по-малките окръжни градове. Но споделям мненията, че трябва да се използва максималното в техниката и технологията. Друг е въпроса дали клиента заслужава всичко това, заради цената, която е готов да плати.
 Ако направим паралел колеги към технологията и техниката за сватбения филм, то нещата са убийствено трагични. Трябва ли да казвам защо е така ? Така, че не приемайте на нож нещата по отношение RAW или JPG  , защото ако се направи паралела във видеото никой не би следвало да е професионалист на пазара в България. Ама никой ! Погледнете си техниката само, носителя на запис, резолюцията и технологията на обработка.
 А паралела с озвучителното оборудване да направим ли ? На пръсти се броят тези, закупили подходящо оборудване , а за марково - технологичен писък на модата изобщо да не говорим - няма и следи на територията на страната. Цялата техника е сътворена в някой гараж чрез технологията чук и гек. Трябва ли да наричаме всички тези колеги непрофесионалисти ?
 Ами ресторантите  ? С техника от времето на Тодор Живков, когато е идвал на приеми....
 Така ,че не наричайте хората работещи в JPG непрофесионалисти , повечето фотографи са към тази група.
« Последна редакция: май 06, 2012, 08:45:47 от Pachoran » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: май 06, 2012, 13:16:59 »

По принцип не мисля ,че има булки ,които ще разпознаят в какъв формат са им правени снимките RAW или JPEG ,така че самият еъпрос към фотографа в предварителният разговор е съвсем излишен .Той може да отговори каквото си иска .Важен е крайният резултат.Да,вярно е ,че RAW формата дава много широк диапазон от действия при обработката и за мен снимането в RAW е гаранция ,че ще се извадят повче хубави кадри ,изключваме грешно  кадрираните.Аз лично като фотолюбител снимам в Fine JPEG + RAW и когато преценя ,че кадъра не се нуждае от голяма обработка ,а само много малки корекции си ползвам направо JPEG-a .Не е сериозно обаче както казва Пенчо Чуков да боравим с термини ,които не познаваме и незнаем какво означават и не е задължително да броим хапките на професионалистите ,а просто да знаем какво искаме.Защото българина и чудесно устроена машинка за чужди сметки и ако всеки гледаше да върши добре своята работа ,а не колко печели съседа щяхме да правим истински бизнес ,а не бакалски сметки .
На мен като модератор спора ми харесва и е полезен .Дерзайте  Bravo
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #133 -: май 06, 2012, 13:51:01 »

аз смятам, че е погрешно на булките да се гледа като на капризни лаици. хората, които изискват определен формат са напълно наясно с предимствата. да се твърди, че е едно и също заснемането в двата формата е просто смешно и говори за професионализмът или отсъствието на такъв при дадени фотографи.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: май 06, 2012, 14:21:44 »

theone не е задължително човека ,който изисква да знае какво и как изисква .По принцип работя в сферата на услугите и всеки втори клиент не знае какво иска.В което няма нищо лошо стига самочувствието и познанията да изравни ,защото хората ,които предлагат услуги би трябвало да обяснят кое,как и защо е важно .просто забелязвам тенденцията у всички нас да се правим на разбирачи във всичко ,а сме такива най-вероятно само в собствената си сфера.Това ,че има интелигентни хора и са запознати с някои основни понятия примерно във форографията съвсем не ги прави вещи в тази област.
И точно тук подкрепям израза на Делийски преди време за картините .........
Колкото до булките - не мисля ,че е сериозно да се отправят обвинения към тях от рода на нагли и капризни ,защото пак говорим за бизнес ,въпреки че фотографията е изключително творчески процес.В момента ,когато обаче продаваме творчеството си на някого ,не е разумно той да бъде обиждан по какъвто и да е начин .
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: