Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 23:39:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи част 2
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи част 2 (Прочетена 161084 пъти)
Pachoran
Сватбен ШАМАН
Отг: Сватбени фотографи част 2
«
Отговор #105 -:
май 04, 2012, 12:25:58 »
0xff и gucci , обидени професионалисти няма поради простата причина, че аз и Делийски и много други не искаме на всяка цена да ни бъдете клиенти. Лично аз си подбирам отдавна клиентите, нямам желание на всяка цена да работя. Работя с интелигентни и образовани хора, които ценят всяко изкуство и се отнасят с уважение към всичко и всеки . И именно те печелят и правят отстъпка в цената на професионалистите си само с поведението и разбирането си. На такива младоженци лично моята отстъпка е близо 30 %. Блага дума железни врата отваря.
На всички останали работещи на дъмпингови цени пожелавам лека работа, и безаварийна на техниката, защото скоро идва момент, когато няма кой дори заем да ви отпусне за нова техника. И ще си отидете на мястото си. А вече всяка втора булка търси перфектното изображение в качеството на картината, а и художествения елемент във всичко. Лавинообразни са промените в Европа в техниката за сватбения бранш още от миналата година и то във всяко населено място -малко и голямо. А който си обича млекце от Лидъл да си го куса и да си мечтае, че разбира и може всичко. Несъпоставимо и несравнимо е поведението и разбиранията на европейския и българския клиент като цяло. Европейският клиент има най-малкото поведение и разбиране да те изслуша и обърне внимание. А тук сме "ала село Труд ". На гол тумбак чифте пищови.
Активен
0xff
Новак
Публикации: 15
«
Отговор #106 -:
май 04, 2012, 12:38:38 »
Deliyski, аз не казвам, че ще те снимам по-добре от Бабичос, казвам само, че винаги ще има клиенти, които ще реват за цената по една или друга причина. За професионалистите това не трябва да е проблем, за всеки продукт си има клиенти, гледам в магазина още продават бири по 4-5лв за бутилка 330мл, явно и тях има кой да ги купи, така че стига с мрънкането. От опит знам, че хора, които търсят начин да ти свалят цената, която ясно си пояснил предварително ще ти донесат само ядове, има обаче и много такива, които просто се съгласяват на по-висока цена, знаейки защо я плащат, примери от булки във форума колкото щеш. От опит знам също, че клиенти идвали с нагласа за една цена сключват договор на вече съвсем по-висока след като са видяли до какво ниво е стигнало нивото на заснемане при даден екип. Всеки разумен човек знае, че щом един продукт става по-добър и цената става по-висока, но не става с писане по форумите, действията са важни.
Не забравяй обаче и хората, които нямат такъв бюджет, нямат и желанието да изглеждат като в продукция на голяма филмова компания, искат просто приличен спомен от деня си (впрочем от темата за този тип клиенти ми се струва, че започна всичко). Та именно тези хора защо да не си потърсят някой по-посредствен фотограф или оператор, който отговаря на изискванията им по отношение цена/качество?
Мислиш ли, че мнението на единици (говоря за кожодерството) ще промени мнението на групата от клиенти, които най-често биха те ангажирали?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #107 -:
май 04, 2012, 12:42:55 »
Цитат на: Pachoran в май 04, 2012, 12:25:58
0xff и gucci , обидени професионалисти няма поради простата причина, че аз и Делийски и много други не искаме на всяка цена да ни бъдете клиенти. Лично аз си подбирам отдавна клиентите, нямам желание на всяка цена да работя. Работя с интелигентни и образовани хора, които ценят всяко изкуство и се отнасят с уважение към всичко и всеки . И именно те печелят и правят отстъпка в цената на професионалистите си само с поведението и разбирането си. На такива младоженци лично моята отстъпка е близо 30 %. Блага дума железни врата отваря.
На всички останали работещи на дъмпингови цени пожелавам лека работа, и безаварийна на техниката, защото скоро идва момент, когато няма кой дори заем да ви отпусне за нова техника. И ще си отидете на мястото си. А вече всяка втора булка търси перфектното изображение в качеството на картината, а и художествения елемент във всичко. Лавинообразни са промените в Европа в техниката за сватбения бранш още от миналата година и то във всяко населено място -малко и голямо. А който си обича млекце от Лидъл да си го куса и да си мечтае, че разбира и може всичко. Несъпоставимо и несравнимо е поведението и разбиранията на европейския и българския клиент като цяло. Европейският клиент има най-малкото поведение и разбиране да те изслуша и обърне внимание. А тук сме "ала село Труд ". На гол тумбак чифте пищови.
Вярвай ми няма по щастлива от мен от факта ,че не съм и никога няма да ти бъда клиент.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #108 -:
май 04, 2012, 13:26:41 »
Цитат
основния двигател на този бизнес - истинските професионалисти, онези, които всяка събота и неделя се борят с булки като .... няма да давам примери
Разбрахте ли сега мили булки? Много уважаемите професионалисти са основният двигател на сватбеният бранш. Освен това се борят с нас.
Не знам какви клиенти обслужваш, обаче се радвам, че не съм от тях.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #109 -:
май 04, 2012, 13:53:27 »
Цитат на: 0xff в май 04, 2012, 12:38:38
Не забравяй обаче и хората, които нямат такъв бюджет, нямат и желанието да изглеждат като в продукция на голяма филмова компания, искат просто приличен спомен от деня си.....
Колега , аз имам пакети и за такива клиенти, и щом предлагам, значи работя и с тях. И нямам нищо против тях, даже са едни от любимите ми клиенти, защото добре си дефинират какво искат. В спора стана дума за друго нещо, за пазаренето тип " женския пазар" и за неправилните квалификации. 350лв за фотоуслуга и 400 за видео много ли е?Който се интересува да надникне с страничката Услуги на сайта
http://deliysky.com/
и ще се убеди сам. Аз между другото смятам спора за изчерпан, както и желая да поднеса извиненията си на обидените, ако има такива, но все пак монетата има 2 страни.
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #110 -:
май 04, 2012, 14:19:01 »
Интересно,
в тази тема като че ли мрънкащите не са фотографите?!?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #111 -:
май 04, 2012, 14:24:38 »
Цитат на: Deliysky в май 04, 2012, 13:53:27
Колега , аз имам пакети и за такива клиенти, и щом предлагам, значи работя и с тях. И нямам нищо против тях, даже са едни от любимите ми клиенти, защото добре си дефинират какво искат. В спора стана дума за друго нещо, за пазаренето тип " женския пазар" и за неправилните квалификации. 350лв за фотоуслуга и 400 за видео много ли е?
Така и трябва да е , да има пакети за различните по дълбочина джобове.
С извинение за офтопика ще дам пример- когато бях абитуриентка, харесах рокля за 600 лв на Жана Жекова. Имах 400. Отидох , казах ѝ че искам този модел и какво може да се направи за тези пари и жената ми смени плата на роклята с по-обикновен, запази цвета и кройката.
Нямах рокля от дантела, но имах хубав тоалет, който задоволяваше моите претенции и джоб.
Дано са ме разбрали всички
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
май 04, 2012, 15:03:21 »
gucci аз също си мисля, че не е необходимо спора да навлиза в друга посока. Все пак се радвам, че в цели две страници нямаме само това струва толкова, онова струва толкова и защо струва толкова. И наистина съм доволен, че не си мой клиент, определено виждам различия във всичко. Дори да беше станало обратното на първата ни среща, ако се бе осъществила със сигурност нямаше да стигнем до договорка. Позволи ми да познавам психиката на клиента, все пак 20 години опит не са малко. Някои колеги, а и аз считам, че съм от тези, които само по началото на телефонен разговор разбирам ще има ли сделка или не - цената на услугата изобщо няма значение и не се взема в предвид.
Tsutsi аз също съм доволен, че никога няма да бъдеш мой клиент. По принцип мразя превзетостта, лигавенето и парвенющината в хора на зряла възраст. Нямам добро отношение към хора, които говорят много , а в същност нищо не казват. От първия ти момент на регистрация се държиш доста арогантно и елементарно, но лично аз не ти се сърдя, явно има хора с подобен характер. Пожелавам ти весела сватба и по-малко се меси в работата на хората около тебе, за да не стане манджа с грозде на края.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
май 04, 2012, 15:07:48 »
Ем никой не спори за това, това е ясно. Ние например не харесвахме работите на фотографите презентирани в Пловдив, фотографката я намерихме случайно. Хареса ми работата и, много сговорчиво момиче. Разбрахме се. Като цена е среден клас, но пък ще правим следватбена и там ще се развихрим. Ще правим и сватбена книга, страшно ми харесват. При нас беше най-важно да усетим хората, че са ок.
Други пък много харесват дадени фотографи и орязват бюджета от други пера, за да ги наемат. Едни обичат по-изчанчени фотосесии, други не..Свят широк - хора всякакви. Това, което дразни е постоянното менторско мнение, това дразни и развихря споровете. А е напълно излишно.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168
«
Отговор #114 -:
май 04, 2012, 22:49:57 »
Аз мисля да кажа нещо по темата. Искам да споделя впечатленията си от един фотограф- Иван Григоров. Препоръча ми го Боян Павлов, защото той беше зает. Иван каза, че е свободен- на срещата се оказа, че е зает и ни предлага своя колега (срещата беше няколко часа след разговора по телефона). Не беше донесъл снимки, а само албуми. Разбрахме се за 2 среща. На нея трябваше да дойде и 2 фотограф. Оказа се като звъннах контролно врера, че е забравил и се отлага за днес. Днес ми показаха някакви снимки, които уж не са лоши. До тук добре. Оказа се обаче, че той не снима RAW, а само JPEG. Не прави никаква обработка на снимките. Скара ми се защо изобщо искам това. Щом съм видяла снимките да му плащам тогава. Беше искрено изненадан, че задавам изобщо въпроси. Та той има стаж 10 години. В интерес на истината не знам точно как, но успя да ме разтрои толкова с арогантното си поведение, че се разплаках. Накрая просто каза да побързаме с отговора и че дава срок до понеделник.
Просто искам да изразя възмущението си, че този човек снима за 10 часа, които струват 650 лв., дава ти снимките без да ги пипне и се държи нагло.
Аз имам няблюдение, че когато някой се вземе много на сериозно, скоро пада.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #115 -:
май 04, 2012, 23:31:18 »
Та той има стаж 10 години. В интерес на истината не знам точно как, но успя да ме разтрои толкова с арогантното си поведение, че се разплаках. Накрая просто каза да побързаме с отговора и че дава срок до понеделник.
Немам думи!!! Иначе за 10г, амии, преди 10г е бил много далече от сватбите, снимал е друга фотография, в друг град, бил е много напред с материала ( по негови думи), но след като се е принудил да смени града.........и фотографския жанр......Нищо лично, но постъпката е абсолютно непрофесионална и петни професията
Сватбен фотограф
. Заради такива случки, всички се третират под общ знаменател. Преди няколко поста Пачоран написа за фотографския сайт който постнах, че е създаден от една асоциация. Да така е, в него има Етичен кодекс и правила. Доста колеги няма да получат възможноста да участват във въпросния сайт.
«
Последна редакция: май 05, 2012, 00:05:51 от Deliysky
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #116 -:
май 04, 2012, 23:57:39 »
Мисля, че започнахте да си играете с огъня като малките деца - и клиентите , и професионалистите. Описаният случай на недоволен клиент има частен характер и знаем становището на едната страна - клиента. Общо взето блудкава история.
Относно сдружения и асоциации - нямам нищо против, но нещата взеха да миришат от към сдружения и асоциации !
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #117 -:
май 05, 2012, 00:14:17 »
Пачоран, случайно имам инфо по въпроса. Това момиче си търси добър фотограф от 3 седмици. Изключително интелигентно и възпитано, знае какво иска( за разлика от много други) и е готово да си прати за услугата. Просто датата на сватбата и е много търсена и по-добрите са заети. Идва и при нас, но и ние сме заети и засега не можем да помогнем. Аз съм водил комуникация с нея и вярвам на написаното повече от 100%. Може доста да се препирам с булките в темите, но вече писах
всеки има права, независимо коя от страните е!
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #118 -:
май 05, 2012, 12:05:11 »
Goldish, не съм запозната с проблема в детайли... за съжаление... Идва ми на ум само да ти спомена още две имена, от които мои приятелки са много доволни,
но нямам лични наблюдения.
Провери, може все пак някой да е свободен. ProfileStudio и Камен Вълканов - на сайтовете им имат публикувани оферти с цени. Стискам палци да намериш най-добрия за вас!!!
«
Последна редакция: май 05, 2012, 12:16:11 от Josephine
»
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #119 -:
май 05, 2012, 12:14:19 »
Голдиш, мога да те свържа и с нашия фотограф, но нямаш място в кутията на лични.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...