Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 00:35:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 10 част  (Прочетена 189098 пъти)

estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #375 -: септември 18, 2012, 18:20:18 »

Наистина много хора биха се зарадвали, но много хора биха и пренебрегнали такъв подарък. Няма смисъл да казвам защо, нали? Освен това, ето една история от личен опит. Когато моята най-добра приятелка се женеше, бях в сериозна връзка, подаръкът беше общ - фотограф за сватбата + фотоалбум. Тя не искаше фотограф, аз я убедих, не съжалява. Аз обаче да. Впоследствие се разделих с въпросния младеж, а наша обща снимка стои на гърба на албума с пожеланията ни за сватбата. Куцо се получи. Беше много интересна идея, така или иначе подаръкът беше от мен като идея, финанси и емоция, но реших да го сложа... Хех. Оттогава - мои снимки за спомен не подарявам никога. Не казвам, че не трябва да подарявате общи снимки за спомен от сватбата, защото един ден може да се разделите, а че снимките за подарък остават повече отколкото ни се иска и емоцията към тях се променя с времето. Дори вашите към същите тези снимки след години (вижте родителите с какво почти безразличие и равен тон разказват за своите сватби след 30-на години). Докато виж, късметче, бонбонче, свещичка, цвете, пожелания, те са някак си по-необвързани с момента и точно това ги прави по-универсални, а от сватбата им остават тейбълките и поканите, ако си ги вземат, плюс малкото подаръче, което ще ги зарадва за кратко докато го изконсумират или прочетат. Аз дълго време пазех подаръчето си от тази сватба, за която разказах, но котката ми го откри. Съдба. Е, имам си други спомени, които и без подаръчето ще са мили и красиви.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #376 -: септември 18, 2012, 18:34:31 »

Ами в такъв случай определено трябва да се подаряват отварачки и прочие, че поне гостите като си отварят бутилките да си повтарят имената на младоженците, за да не ги забравят.. good
Активен
estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #377 -: септември 18, 2012, 18:47:09 »

Те няма да ги забравят и без отварачката, както и без снимката. Спомените от сватбата не са в предметите, които пазим. Майка ми дори не си помни собствената рокля, гледаше поканата си много учудено, но не е забравила сватбата си. Wink Същото важи и за гостите. За мен е по-добре да не е нещо, чиято идея е да се пази, защото е един вид ангажимент, дори отварачката ми е ангажимент. Имат поканите, ако решат да пазят, и професиналните снимки от сватбата, ако се харесат на някоя (ще ви помолят не за ваша, а за тази, на която са те самите + вас в пълния ви блясък, само за ваша ще помолят родителите, личен опит на гост), но това е подарък за СЛЕД сватбата, не може да се организира по време или преди тържеството.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #378 -: септември 18, 2012, 18:50:40 »

Аз мога да кажа, че на нашата сватба поканените са 150 човека и няма хора, които не искаме да са там, а родителите да са тропнали с крак. Даже повечето са наши приятели и сме ограничили малко роднините.  pleasantry
Относно подаръка - нали разбирате, че не можем да се съобразим със 150 характера какво да им подаря. В крайна сметка това е нашата сватба и им подаряваме това, което ние сметнем за хубаво, интересно, сантиментално... Не сме ги събрали в този ден, за да им празнуваме рождените дни или да се правим на Дядо Коледа, а да си споделим радостта.
И мога смело да заявя, че нашите родители не са от тези, които за 25 години са получили амнезии. Майка продължава да си пази булчинската рокля, а на свекърва ми например и става леко мъчно, че не е имала нейна, а е била с рокля под наем
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: септември 18, 2012, 19:12:06 »

тук се отплесваме извън темата. Има сватби с намеса роднинска, има и без. Няма какво да ги броим. За роклите- не е до амнезия, а до настройка- има романтични натури и други които не са или са преживели сем проблеми след това и не желаят да си спомнят или да пазят. Затова не съдете нито едните, нито другите.   Offtopic
За да се върна по темата, ще кажа че  нашите подаръчета според гостите ( не мога да ги проверя ) са вече в гардеробите -където им беше предназначението. Имахме 2 случая с алергия към лавандула и на тях имаше други подаръчета , но както каза аличка, не мога да се нагодя към 100 човека примерно.
Да- не сме били дядо Коледа, но искахме да е нещо не твърде лично и практично едновременно. А ако неим харесва- много им здраве, ние сме си свършили работата с желание. good
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: септември 18, 2012, 20:40:17 »

Както  Еми  каза,дърляте се  за  глупости.Дали ще  и мподарите  медче,отварачка,снимка,шишенце  и каквото  там  се  сетите вариантите  са  два или да  ги  вземат или  да  ги оставят,това  си е  техен  проблем.Мисля,че  само  булките се  втилясваме  толкова  в  тези неща,защото искаме  всико  да  е перфекто и  уникално.Нормално,все  пак  това  е  Денят:)Така,че  момичета  и щипки  за  пране д а им подарите   е  все  тая,според мен  е   важен  жестът,а  не  толкова подаръка.
Активен
Alichka

« Отговор #381 -: септември 18, 2012, 20:48:27 »

Щипки за пране с инициалите на младоженците  Eeager biggrin  tease danceg
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #382 -: септември 18, 2012, 20:49:50 »

Бамс, щипките за пране са всъщност уникална идея за оригиналните булки smile Ако искате нещо запомнящо се, това е мнogo сладък и идеен вариант.

* 000531.jpg (22.85 KB, 250x250 - видяно 2858 пъти.)
« Последна редакция: септември 18, 2012, 20:53:07 от kiwi » Активен
Alichka

« Отговор #383 -: септември 18, 2012, 20:51:28 »

Ето още нещо

* 1.jpg (29.57 KB, 292x463 - видяно 312 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: септември 18, 2012, 21:45:29 »

тези последните даже сме ги обсъждали как могат да се направят в домашни условия. Виждала съм такива и в  Слънчоглед.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: септември 18, 2012, 21:54:29 »

Последните са наистина много готини, аз по едно време доста се бях замислила за тях, а като украса по масите свещници от щипки за пране.
Активен
Alichka

« Отговор #386 -: септември 19, 2012, 07:30:25 »

Каквото и да си говорим, подаръкът трябва да е поредният детайл от сватбата. Не може да правиш една супер стилна сватба, гостите да са задължени за костюми и дълги рокли например и накрая да подариш щипки. Не че хората в костюми и дълги рокли не се перат biggrin , ама все пак подаръкът трябва да носи част от настроението и да допринася за цялостната визия на сватбата.
Ако пък подаръците са предварително наредени по масите, има и такива хора, които не знаят, че това е подарък за тях, приемат го за част от украсата и го оставят там след тържеството. Това го казвам от опит  girl_wink
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: септември 19, 2012, 07:35:52 »

за това може DJ да обяви че тези подаръчета са за гостите... като ходихме на една сватба имаше рапанчета и ни казаха, че са специален подарък за гостите  good
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: септември 19, 2012, 08:44:15 »

хихихи,фурор  със  щипки:))
Да,ние  също  ги бяхме  подредили по  масите.Не  сме  казвали,но  то  се  разбра.На  тях  пишеше  имената им ,а  и някой  гости  решиха да  ги  "изпроват"smile
Разбирасе,че  подаръчето  трябва по  някакъв  начин  да  допълва концепцията  на  сватбата,варианти  кой колкото иска
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: септември 19, 2012, 09:34:53 »

Според мен хората се ориентират, кое е подаръче, да не говорим, че в повечето случаи си взимат не само тях, но и неща от украсата  danceg Нашите подаръчета ще са опаковани и на тях ще има бележчица с благодарствен текст, така че няма шанс да не разберат, да не говорим, че ще са върху платнените им салфетки в чиниите.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: