Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 00:29:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булчински рокли - 21 -ва част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булчински рокли - 21 -ва част (Прочетена 222942 пъти)
macituu
Сватбар
Публикации: 219
Отг: Булчински рокли - 21 -ва част
«
Отговор #195 -:
май 11, 2012, 10:44:35 »
Цитат на: Josephine в май 08, 2012, 15:20:26
съгласна съм...затова бих пробвала каквото и да ми предложат само за да знам дали това е модела или не...но няма за големи хора...всички казват изчакай баловете сега се обрани, после ще има нови модели и т.н.
Аз имах същия проблем с магазините в Бургас, едните викаха елате след баловете а другите такъв размер нямаме трябва да се шие ама как да избера модел за шиене без да съм пробвала и то с такова нежелание го казват, че ми се отщя да вляза в този магазин втори път. Неми се ходеше до Асеновград и си я поръчах в Бургас в ателие "Тонена", казах какво искам жената беше много любезна каза ми кое как ще ми стои скицира ми роклята взе мерки и сега чакам с нетърпение да ида на първа проба.
Активен
MeryLy
Регистриран
«
Отговор #196 -:
май 12, 2012, 01:19:31 »
Цитат на: Graceful в май 08, 2012, 19:13:22
MeryLy
, когато търсих своята рокля така и не опрях до София, но си бях набелязала една на Mori Lee, ако не се лъжа от сайта на Romantica Fashion. Изпратих запитване и ми казаха, че струва 1600лв. и ако искам да я меря трябва да си запазя час. Предполагам, че трябва да се обадиш по телефона на магазина, който си набелязала и те да ти кажат кога им е удобно да отидеш или да се разберете някак и според твоето време, но не би трябвало да е проблем. Като цяло съм чувала от приятелки, че роклите там не са много по - различни от тези в Асеновград, с изключение на по - скъпите. Говоря за цени от 800/900 - 1500/2000лв. Желая ти успех в търсенето и дано следващият път се похвалиш с рокле!
Graceful,дано успея да намеря рокля която да е готова и заспи,най много ме притеснява това че ако нямат номер и трябва да чакаш 2-3 месеца да ти я правят,съвсем леко може и да полудея
Мисля че 4-5 дена по рано ако се обадя ще е удачно.Относно роклите,туку що ми казаха че в Fashion Bridal-a роклите на Проновиас били около 3000лв и нещо не се вписвам,доста разочароващо начало
а докато се обиколи всичко,цялата суматоха и бързане плюс стреса- косата ще ми се изправя още 100 пъти
Активен
MeryLy
Регистриран
«
Отговор #197 -:
май 12, 2012, 01:22:47 »
Цитат на: desirer в май 08, 2012, 18:53:52
Аз си записвах час в три магазина. Обадих се деня в който бях решила да посетя и трите магазина и нямаше проблем в никой от тях нагласих си часовете въпреки, че бяха след 16:00часа. Особеното беше, че е понеделник не знам в петък може да е по натоварено. Като цяло според мен вече няма абитуриенти, а булките не са чак толкова много. Така че може спокойно да званиш, след като знаеш, кой ден може да патуваш. Аз ти предлагам от някой сайт да си принтираш картите с местоположенията на магазините и да си допишеш телефоните. Аз въпреки, че съм от софия това много ме улесни в обикалянето.
Идеален съвет, благодаря ти
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263
«
Отговор #198 -:
май 13, 2012, 13:33:54 »
Бутиците в БГ, които предлагат скъпи рокли, в ценови клас над 1500 лв. шият в Китай имитации на големите дизайнери и роклите нямат нищо общо с истината. Аз специално в Барселона посетих едно от сватбените ателиета, а след това в София скъпите бутици - нищо общо няма.
Като минала по трудния път за избор на рокля да споделя, че не съм съгласна с подобни градски легенди.
Специално мога да изкажа мнение за Ла Споса във Варна и за Сан Патрик в Добрич.
Първо даже и да имате някакви съмнения на сайта на всяка от страниците на Проновиас груп има публикувани официалните им представители, преди да направите поръчка може да се свържете с тях и да им поискате те да Ви потвърдят, когато съответния магазин поръча вашата рокля.
Освен това още преди да почна да обикалям лично се свързах с тях за потвърждение дали работят с тези магазини в България и отзивите им бяха много положителни.
Трябва да се отбележи, че същите рокли в Испания са с поне 300-400 евро по-скъпи, но това е стандартна политика и цените се нагаждат спрямо пазара (като не отричам и възможността да се използват малко по-ниско качество на платовете отколкото за Западна Европа. Но това важи за всички стоки от козметиката до храните) Ако потърсите из американските сайтове - истинските имам предвид, а не Китайски, даже по-добре из форумите, там цените на тези марки са 1/1 или с минимална разлика от тези в БГ.
След като обиколих всички магазини във Варна и направих грешката да поръчам рокля в единия от БГ такива, в край сметка се убедих, че няма база за сравнение в качеството. Прежалих 300лв и си взех наистина прелестна рокля. Материята на живо и на допир не се доближава и до хилядни, до платовете, които бях виждала преди.
За справка роклята в БГ магазина бе 910лв, а тази в Ла Споса 1190лв. Най-добре похарчените ми пари до момента.
Активен
tinycat
Професор
«
Отговор #199 -:
май 13, 2012, 15:47:51 »
Едно бързо мнение за Ла Споса в София - пълно разочарование!
Нивото на обслужване е плачевно. Бях като придружител на булка, търсеща си рокля.
На първото ни посещение дамата в магазина беше много отзивчива - попита за датата на сватбата, кои модели си я харесала булката от сайта и от каталозите, за сватбения агенти тн. Обеща роклите,които не бяха налични (и те не бяха 1 и 2 а 9!) да ги достави от Варна до седмица и да е обади като те пристигнат.Тръгнахме си доволни.
Какво стана?
Обяждане от нея не дойде. Булката сама я търси няколко пъти. Като се върнахме след седмица там - дамата беше забравила коя е булката, коя е датата, какви рокли е трябвало да поръчва, какво е искала булката, беше й загубила телефона даже. Нямаше рокля за мерене, а единствената рокля която се хареса на булката беше продадена.
Тръгнахме си меко казано побеснели.
Та за дизайнерски рокли - Ла споса българските представители в София специално предлагат български копия на оригиналните рокли ( като цитирам " то ще е 70% подобно). Имам чувството,че са станали представители само ,за да крадат кройките на известните фирми и имат по 2-3 оригинални рокли (в България, най-често те са във варненския магазин) и на клиентите винаги предлагат копията.
Самите рокли бяха красиви, копията около 1300 лева, оригиналите по 3000. Но обслужването беше плачевно.
Моята булка повече там няма да стъпи, да не казвам че вече си купи рокля (пак дизайнерска) от другаде, където всички рокли от каталозите си бяха налични!
Потребители с 1 или малко мнения моля да се въздържат от такива коментари
«
Последна редакция: май 13, 2012, 17:18:41 от fiibi_bg
»
Активен
marina_kb
Ентусиаст
Публикации: 124
«
Отговор #200 -:
май 13, 2012, 19:09:09 »
Момичета, не мога да повярвам, но си капарирах роклята вчера - беше първата, която пробвах
. Преди време бях ходила в Сватбения Център и там пробвах доста модели, с различни кройки, за да се ориентирам кое ще е най-добре за моята фигура. Но вчера бях планирала голям тур по магазините с кумата, като се бях настроила психически да обикалям няколко уикенда, тък като не съм от най-стройните
НО капарирах първата рокля, която пробвах. Просто като я облякох и си казах 'уау'.
Оказа се, че роклята е на намаление и аз даже не се замислих, ами я капарирах. Пробвах още няколко рокли, които също бяха страхотни, но и цените им също бяха високи (имаше една рокля със страхотен гръб целия в дантела
).
Кумата ми държеше да обикаляме, ама аз я убедих, че за тази цена няма да намерим така рокля
Снощи естествено почнаха да ме обвземат съмненията дали съм взела най-правилното решение и дали не трябваше да обикалям още, дали като отида за корекция все така ще я харесам, дали я огледах добре за дефекти (тъй като е мостра), направооо
Според вас заслужава ли си да пробвам още някоя и друга рокля, просто да съм спокойна, че съм направила добър избор или няма смисъл
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #201 -:
май 13, 2012, 19:16:13 »
Момичета, някоя от вас да е посетила "Justin Alexander" и да има отзиви за качество на роклите и цени ?
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #202 -:
май 13, 2012, 20:45:52 »
tinycat, вие всъщност сте хоили в Холидей Сона, нали? Аз знам, че предлагат в София La Sposa. А официалният представител на марката, за съжаление, е само във Варна.
Активен
tinycat
Професор
«
Отговор #203 -:
май 13, 2012, 20:50:52 »
Да, първоначално не бях обърнала внимание на това, но след малко ровене в интернет забелязах, че е точно така.
Отново - роклите са красиви, включително тези шити тук, но обслужването и обгрижването (така да се каже) за булката куца много.
Активен
DaBulka
Професор
«
Отговор #204 -:
май 13, 2012, 20:56:35 »
Марина, щом си измерила преди време сватбения център да видиш кое как ти стои, и щом си била запленена от тази рокля, не се измъчвай, според мен си постъпила чудесно. В такива ситуации си казвам "не търси перфектното, такова не съществува, търси достатъчно доброто за теб!". Също така си казвам, това е рокля за един ден, тя допринася за емоцията, но не е най-важната. Ако мога да се гледам в нея без притеснение, значи става да се омъжа в нея. Е, разбира се, ако си известна личност и после снимките от сватбата ти ще са във всичките лайф списания, трябва по-взискателно. Но ако просто искаш весела сватба, излишните притеснения водят до обратното.
Всъщност и аз не съм от стройните и много искам да видя на какъв модел си се спряла!
Тази сутрин сънувах как меря рокли в някакъв магазин. В началото беше приятно, но постепенно взе да става кошмарно, сънувах, че съм по-дебела от колкото съм, роклите бяха нелепи, въобще подходящ сценарий за сватбена комедия, в която булката се събужда плувнала в пот, понеже се е сънувала в ужасна рокля. Предполагам това дойде, защото преди два-три дни обиколих Пиротска (имах друга работа там) и рекох, що да не разгледам какво се предлага? Почти нищо не ми хареса - на мода са тортените рокли с хиляди камъни по тях и имам чувството много изкуствени материи. Сватбеният стил по принцип си е по-лъскав, което ме притеснява. В същото време изпитвах неистово желание да се напъхам в някаква по-нормална рокля, да я купя и да забравя този въпрос. Хич не ми се занимава! Това, което искам, го няма готово и трябва да го шия. Така и не мерих нищо, нямах време. Но трябва да го направя, за да видя и аз кое как ми стои и да престанат кошмарите. В същото време, макар от години да знам, колко струват булчинските рокли, сигурно аз не съм наред, но ми се струват скъпи, момичета. На Пиротска роклите бяха от 400 лв нагоре. Сигурно съм много взискателна, но от такива платове и така ушити, най-много 200 лв бих им дала. Удивих се колко много рокли не изглеждат добре ушити или добре изложени, не знам какъв им е проблемът!
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #205 -:
май 13, 2012, 21:02:39 »
На пиротска стилът е доста специфичен, и на мен не ми допада...
А първата ми рокля е от изкуствен материали с камъчета, но някак си ми стои ок. Зависи от модела.
Затова и аз бих ти препоръчала да пробваш моделчета всякакви.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #206 -:
май 13, 2012, 21:14:56 »
Цитат на: Nebulka в май 13, 2012, 20:56:35
В същото време, макар от години да знам, колко струват булчинските рокли, сигурно аз не съм наред, но ми се струват скъпи, момичета.
Не само на теб ти се струва, скъпички са, да.... И определено прави впечатление, че на места са доста завишени
Но и както бях споменала по-напред, цената на хубавите материи като коприна и копринена тафта е космическа в момента....което вероятно обяснява високите цени на хубавите рокли ...
Активен
marina_kb
Ентусиаст
Публикации: 124
«
Отговор #207 -:
май 13, 2012, 22:52:54 »
Nebulka, тъкмо говорих и с кумата и тя каза, че сме намерили правилната рокля (а тя е много критична и искрена) и май тази вечер ще спя спокойно
. Ето това е моделът -
http://www.projectwedding.com/wedding-dresses/designer/demetrios-princess-collection/9697
( мисля, че я има и във фейсбук-а на Арети от където я взех). Цената и е 390 лв, мостра е все пак, но на мен не ми пречи това, пък и те ще я дадат на химическо.
Тази кройка много ме прибира в ханша и подчертава талията и е много елегатна, а в същото време бродерията и придава наистина булчински вид. А аз си имам и коремче и закръглен ханш, а за ръцете да не говоря
а с тази рокля доста от нещата се скриват
.
Активен
Amber
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #208 -:
май 13, 2012, 23:37:18 »
Бих искала да подкрепя коментара на yara - това за шитите в китай рокли са пълни глупости според мен. Когато харесах моята рокля се свързах първо с ценралата на марката в чужбина, директно отправих запитване за съответния модел - цена и начин на закупуване, хората много любезно ми предоставиха потвърждение кой е официалният им представител за България, както и информация,че съответната рокля ще бъде налична в БГ магазина, а що се отнася за цената ме информираха, че тя е различна за всяка държава и зависи от ценовата им политика за съответния регион. Респективно ми обясниха, че мога да закупя роклята и в Париж примерно, но ще платя 300 / 400 евро повече поради по - високите цени, които са определени за Франция в случая. Веднага след пристигането на роклята я закупих и останах изключително доволна, както вече съм коментирала.
Тъй като съвсем скоро бях в Милано мога да потвърдя, че там е доста трудно да закупиш булченска рокля - предлагането на чисто сватбени марки е ограничено, като роклите са същите, както и тези които може да се поръчат от БГ, докато що се отнася до големите модни къщи (Ланвин, Валентино, Диор и др. ) разгледах доста модели, повечето изглеждаха като обикновени вечерни рокли, но в бяло, а цените стартираха от 7000 / 8000 евро... По - голям избор може да се намери в Атина или Истанбул.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
май 14, 2012, 12:17:15 »
За Пиротска също ходих от любопиство, само едно забутано магазинче имаше една единствена що годе свясна рокля. Там е и OUTLEТ на Romantica Fashion - по -грозни рокли няма даже и в евтините магазинчета, забутани в един бункер, което наричат бутик със скъсан мокет, цени 900-800 лв...просто няма такъв смях. Ходих и в La Sposa (София) аз не мога да разбера как може рокля ушита от най-евтиният американски сатен и обикновена дантела с малко апликацийки да струва 1800 лв - 2000 лв. Абсурдно е. Ходих и в магазина на Romantica Fashion на ул. Симеон 240-242 , хора аз не знам за вас, но за мен тези рокли нямат нищо общо с истината. Евтини платове, евтини дантели, евтини апликации за цените, които искат. Аз работя с Китай вече 10 години, ако тези рокли не са шити в Китай аз съм трамвай, даже само по миризмата мога да позная, че са от там.
Накрая с много лутане и нерви, вече се бях отказала, отидох до ателието на Грънчаров и син, малко и невзрачно на бул. Черни връх. Роклите им бяха прилични и като цени и като материали. Един модел много ми хареса ( Болярка) , но полата ( долната част) я променихме по мои фасон. За сега съм доволна от тях.
Първата проба беше навреме, даже ме чакат да отида в извън работното им време, можете да ми вярвате, че на жената, която ми взима пробите и скъсах нервите с моите капризи и изисквания. Понеже се обривам от изкуствени материи я накарах частта, която контактува с тялото под сатена, който е основа на роклята да има зашит фин памук. Побърках я в избора на дантела, в апликации. Понесе ме най-стоически, сега чакам втората проба. Изобщо съм доволна от тях, за сега са много коректни и отзивчиви, надявам се и за напред да е така...
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...