Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 13:31:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на anna_karenina - 05.05.2012  (Прочетена 40178 пъти)

Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: април 13, 2012, 19:22:31 »

При нас също пари ще се подаряват (или поне разчитаме и се надяваме на това smile ) Ще имаме и сватбен албум - в него ще има карикатури, вицове, стихове - мама го прави за нас. Той ще бъде пусат по масите, за а го разглеждат гостите, ако някой прояви желание да напише пожелание или нещо друго, може да го направи там. Така или иначе, ние после ще съберем всички каритчки от пликовете и ще ги залепим в този албум.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #46 -: април 17, 2012, 12:59:24 »

Да се похваля още малко...Купихме на младоженеца костюм и обувки! Костюмът е черен, на Ролман, с издължен ревер и само едно копче. Гледахме и старата колекция с къс ревер и 3 копчета, но за съжаление не ни харесаха, а бяха 2 пъти по-евтини sad
Обувките също черни, кожени, без връзки.
Остава риза и вратовръзка- мисля ризата да е шампанско, а вратовръзка да изберем, каквато ни хареса- без да се съобразпваме с темата на сватбата. Може и да има зелени елементи или да е стилно черно/бяло/сиво на ивици, не е нужно да е бордо.

Направих и голяма част от късметчетата. Още се чудя дали да се хвърлят или раздават. Зависи дали ще ме домързи да направя 80, или не lol)

Вчера майките и шаферките са ходили да гледат роклички, още не знам резултата. Казах им да вземат две еднакви, които им харесват, без претенции какви. Не е нужно да са бели.

Тази седмица остават доста неща, повечето от които в неделя, тъй като до събота са  все работни дни sad Другата седмица не съм в София, а за последната не искам да остават много неща и затова ще гледам да сме готови на 90% до края на седмицата. Планът е:

- проба на роклята
-разговор с Ди Джей, урок по танци, дегустация и избор на торта
- медицински
-риза за мъжа и бижута за мен
-окончателен списък и подредба на гостите

Може би забравям нещо, но това е минимумът до края на седмицата smile

Много се чудя за идеята за сватбен албум със стари снимки на гостите. Т.е за всеки гост ще има страница, където или ще има негова снимка (ако имам), или красиво изписано името му и отдолу място за пожелания. След сватбата може да добавя картичките или снимки от самата сватба със съответния човек. Какво мислите? Твърде сладникаво ли е?
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: април 17, 2012, 14:05:13 »

Браво за подготовката. Доста сте напреднали.
Сега да питам, откъде намери такива малки бонбонки за късметчетата и каква монетка сложи за основа?
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #48 -: април 17, 2012, 15:59:15 »

Браво за подготовката. Доста сте напреднали.
Сега да питам, откъде намери такива малки бонбонки за късметчетата и каква монетка сложи за основа?

Не съм слагала малки бонбони- не ми харесват тези по сватбените късмети, не стават за ядене, а аз искам всичко да има евентуално "приложение".
Слагах бонбони по един с размер на монета от 50 стотинки от тези за смучене с карамел,заедно с опаковката (не личи под тъмната органза). Отдолу монетка от 1,2, 5 стотинки или цента (каквото намерих). А нагоре навито едно късметче (стихче с пожелание от нас и "мерси",че са ни уважили).

Не са традиционни късмети, но аз си ги харесвам. В цвят бордо с панделка екрю.

И една идейка от мен: много по-лесно се връзва с ластиче, Отгоре панделката го закрива Wink

Сега търся инфо дали житото е задължително, че не съм слагала...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: април 17, 2012, 16:01:45 »

Благодаря. А за житото - задължително, задължително, то май вече нищо не е задължително!
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: април 17, 2012, 17:40:17 »

Днес гледах бадем с глазура, точно като бонбон за късметчета - светло синьо, розово и бяло. Ако ти вършат работа да ти обясня от къде са  good
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: април 19, 2012, 10:00:22 »

anna_karenina, ако имаш време, качи снимчици да ги видим тези късметчета, че звучат много интересно blum
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #52 -: април 19, 2012, 11:34:41 »

ох, аз нищо не съм снимала и качвала, може да опитам тия дни..

да се оплача, че снощи ме хвана паниката. Установих, че идната седмица не съм в София, а по-другата е вече сватбата- т.е. остават ми тези 3 дни до неделя (които са с работна събота дори) или 2-3 дена непосредствено преди сватбата. А сме доникъде- медицински, до гражданското, роклята не е готова, риза и бижута, торта, тейбълки, цветя, подаръци за децата, още от алкохола аааа списъкът е безкраен, Направих си списък по дни, но докато съм на работа, мога да свърша много малко- всичко остава за събота следобед и неделя, а тогава не всичко работи...От утре спираме всички излизания и мотаене, фокусираме се само върху сватбата, докато не свършим всичко- след това ще почиваме. Не ми се иска да е така в стрес, но наистина няма време sad А за седмицата докато ме няма ще оставя на годеника 2-3 задачки, но дребни. ох и кумът не се занимава изобщо с нас, нали е мъж, сега ще му пиша какви са му задълженията- според мен нищо не знае sad
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #53 -: април 19, 2012, 11:37:48 »

по този повод- пропускам ли нещо като задължения на кума:

- ергенско парти
- да дойдат заедно с младоженеца и кумата у нас да ме купуват
- да подпише в гражданското
- да държи реч в р-та
- да води първото хоро- право- май "Яж, куме, пий" ще е

Или булката води първото хоро? Искам да е "Македонско девойче", но то е ширто, а повечето гости не го могат и затова трябва да е право. Понеже имам много върли противници на чалгата, вкл и родителите ми- нали "Пий куме" няма чалга нотки? За "Бяла роза" знам, че има, но ще я имаме, само че няма да е първа.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #54 -: април 19, 2012, 16:05:43 »

Привет Ана - не се шашкай, не можеш ли да си вземеш ден, два отпуска преди сватбата? Така за кратко ще се справиш по-добре. Делегирай всичко, което не зависи от теб на шаферки, майки и приятелки. За мед. обаче ще ти трябва да си свободна в работен ден  give_rose
За булченското хоро можеш да ползваш и Сватба на Николина Чардаръкова. http://www.youtube.com/watch?v=zzIVxM5dIgs                   Тя не е чалга и може спокойно да се играе на булчинско хоро, според мен е много подходяща  Успех  give_rose
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: април 21, 2012, 13:15:42 »

ох, аз нищо не съм снимала и качвала, може да опитам тия дни..

да се оплача, че снощи ме хвана паниката. Установих, че идната седмица не съм в София, а по-другата е вече сватбата- т.е. остават ми тези 3 дни до неделя (които са с работна събота дори) или 2-3 дена непосредствено преди сватбата. А сме доникъде- медицински, до гражданското, роклята не е готова, риза и бижута, торта, тейбълки, цветя, подаръци за децата, още от алкохола аааа списъкът е безкраен, Направих си списък по дни, но докато съм на работа, мога да свърша много малко- всичко остава за събота следобед и неделя, а тогава не всичко работи...От утре спираме всички излизания и мотаене, фокусираме се само върху сватбата, докато не свършим всичко- след това ще почиваме. Не ми се иска да е така в стрес, но наистина няма време sad А за седмицата докато ме няма ще оставя на годеника 2-3 задачки, но дребни. ох и кумът не се занимава изобщо с нас, нали е мъж, сега ще му пиша какви са му задълженията- според мен нищо не знае sad
Ако имате църковен брак да не забравиш, че и до църквата трябва да отидете, да занесете листчето, което са ви дали при записването smile Задачките не са малко, но ще се справиш smile Ако нещо може да помагаме казвай smile
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #56 -: април 23, 2012, 09:03:44 »

Ох, аз да споделя, че имахме мноого натоварен уикенд, свършихме доста неща, но и се поизнервихме и спречкахме в събота за 1-2 неща (не във връзка със сватбата, но ги отдавам на стреса, тъй като по принцип почти никога не се караме). А в неделя вечерта бяхме грохнали...

Равносметката е:

- медицински извадени
- украса уточнена (остават дребни детайли)
- купени риза и вратовръзка- много светло сива, почти бяла риза и черна връзка на леко бяло райе (почти незабележимо) - много е стилно, но някак повече бизнес от сватбен стил...може да мислим и за друга риза, ако остане време
- младоженец подстриган, но малко си остави ръцете, стръчи му тук там...
- раговор с Ди Джей
-още един урок по нар.танци
- купени подаръци за децата и дреболии от Джъмбо (голям кеф беше- купихме ферарита на момчетата и булка и младоженец на момичетата + такова за сапунени балони за всеки)

- торта поръчана- Чочко са невероятни!

Освен това се видяхме и с две групи приятели в събота, ох наистина беше лудница...сега до петък няма да можем нищо да правим, тъй като аз заминавам, а от петък пак се почва, но още малко остана smile Надявам се да минем без много стрес последните дни...
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: април 23, 2012, 09:12:05 »

Еее, супер, доста нещица сте свършили през уикенда Bravo А какъв цвят е костюма?
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #58 -: април 23, 2012, 09:23:36 »

Еее, супер, доста нещица сте свършили през уикенда Bravo А какъв цвят е костюма?

черен, аз затова казах, че е стилно, но много черно става, може би трябва малко шарения lol)

Но не искаме чисто бяла риза, а хубава риза шампанско не можахме да намерим (намеирхме една за 150 лв,което ни е много).И харесахме светло сивата, пък на нея много се върза черната връзка...други варианти за риза са светло зелена или бордо...Лошото е, че качествените ризи са адски скъпи (в сватбения център ни предлагат по 80 лв, а дори не са особено хубави. В ролман- над 100 лв), а тези по 30-40 лв им личи, че не са първо качество...вие от къде взехте риза? Пише повече за костюмите в мъжката тема...
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: април 23, 2012, 17:25:15 »

Еее доста неща сте отметнали за толкова малко време smile хайде остана още малко, няма да усетиш как ще минат тия 10-ина дни smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: