Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 01:39:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 216282 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Re:"Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #345 -:
август 17, 2012, 06:48:02 »
Принцеса
, поздравявам те за намерението, успех!
И аз не зная дали съм за тук. Моля да ме извините, ако греша.
Търся
предпазна преграда за детско легло
, от този тип (вече и от сгъваемата кошара е на път да се преобърне и падне...
):
http://kasida.bg/hauck-predpazna-reshetka-za-leglo-sleepn-save-beigebrown-2011-25-9664.html
Ако някой има запазена такава, моля да ми пише на лични
Благодаря!
«
Последна редакция: август 17, 2012, 06:49:35 от sunray
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #346 -:
август 18, 2012, 10:48:39 »
sunray
подобни има в Джъмбо,36 лева са,ок са.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #347 -:
август 18, 2012, 14:00:22 »
Супер, много ти благодаря,
mwpo
!
Тук нещо зациклиха с нашето Джъмбо (Стара Загора) - знае се сградата, ама я закъсали с банките...Нищо, още един повод да мръднем до Пловдив
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #348 -:
август 18, 2012, 18:57:22 »
Искам да попитам за бебешката активна гимнастика. Знаете има най-различни видове. Съответно по-скъпите са обикновено с повече играчки, мелодийки. Интересува ме най-вече функционалността и въобще заслужават ли си по-скъпите такива. За повечето от тях пише, че са до 6 месечна възраст, но има и някои на които пише до 1-годишна, такива, които позволяват седяща позиция, повече място за пълзене. Също за колко време са им интересни, да не стане така, че да им омръзне за месец, два. Та ще се радвам да споделите впечатления.
«
Последна редакция: август 18, 2012, 19:20:54 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #349 -:
август 18, 2012, 19:35:13 »
Милички, аз да попитам, необходимо ли е да се слагат тези обиколници около кошарката? В смисъл с каква цел се слагат- да не се удари, ако се завърти ли? Бях чела, че не са хубави понеже ограничават въздуха на бебето и ако се слагат да не е около цялата кошарка а примерно една част да остане без обиколник. Какво мислите за това? Както и четох, че не е хубаво да се ползват плюшени играчки понеже събират доста прах.
А и още нещо- вие ползвате ли бебефон? Тук всяка майка си купува бебефон- оставя се в кошарката едната част и когато бебето се събуди или ако заплаче, се чува на бебефон-а. Целта е да не се влиза в стаята постоянно да се провери как е,защото така може да се събуди, а да се иде едва, когато вече е будно. Всички майки са много доволни от него и мсиля и аз да си взема. Не знам в БГ дали има подобни неща. Ето такова нещо е:
http://www.ebay.ca/itm/ECOUTE-BEBE-BABYPHONE-BIDIRECTIONNEL-PARENT-BEBE-LONGUE-DISTANCE-PORTEE-2-KM-/300743672115?pt=FR_YO_Bebe_Securite&hash=item4605b84133
Има и с камери но мисля че е излишно чак толкоз.
«
Последна редакция: август 18, 2012, 19:41:33 от Anita81
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #350 -:
август 18, 2012, 20:27:43 »
Първите 2-3 месеца няма да имаш нужда от обиколник, те не се въртят, пък и по лесно ще го виждаш. Плюшки-доста късно получи едно мече, след годинката. Имало и такива,които не събират прах, но ...Бейбифон ползвах, той си спеше в стаята, аз си вършех работата спокойно, не стоях закотвена до него.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #351 -:
август 19, 2012, 00:09:44 »
Anita81 - според мен тези обиколници не са необходими. Признавам, че кошарката изглежда супер красиво и някак завършена с тях, но честно казано не виждам необходимост от тях. Освен това, както и ти си писала, наистина не се препоръчват ( поне моята акушерка) поради ограничаването на въздуха...В БГ повечето ми приятелки са с обиколници, не са имали проблеми, но аз няма да взимам...не ме убедиха някак си...
Колкото до бебофона
тук водя борба с мъжът ми, който смята, че това е много необходима джаджа, а на мен ми се струва смешно в 60 кв. жилище да имам и бебефон. Първо, някак странно ми се струва да не го чуя бебо да плаче и второ къде да му се невиди да му търся място и на него сега... За съжаление мнението ми не е базирано на опита, така, че дано се включат и мами за да споделят има ли нужда наистина от бебефон или не...ще ми е полезно и на мен в дискусиите с мъжката страна ...
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #352 -:
август 19, 2012, 10:04:36 »
И аз да се включа, вече с опит
Първо, за обиколниците... и как по-точно се ограничава въздухът, че не ми е ясно, при положение, че кошарата е отворена отгоре
ами то по тази логика, ако креватчето не е с решетки, ами е затворено отвсякъде, пак ще се ограничи въздуха. Ето от тези, имам предвид:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6971&cat=105
На мен ми вършат страхотна работа! Това, че бебето не се върти в началото, не е вярно! Моята Алекс е на 23 дена и от една седмица така се завърта, че свят ми се завива. Понеже леглото ни е с решетки от всички страни, а бях оставила предната част откъм лицето и без обиколник, тя се извърташе напречно на леглото и си напъхваше крачетата между самите решетки! Затова сложих и предната част на обиколника и открих само където и е лицето, за да я виждам
Ето това ни е леглото, за да добиете представа:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11113&cat=105
За бейбифона... на мен ми върши страхотна работа! Апартаментът не ни е много голям, около 60-70 кв., но разделен на три стаи. Ами определено е имало моменти, когато съм го изключвала и не я чувам. Най-малкото, защото с бейбифона се улавят и по-тихи звуци, когато повърне или само примрънка. А това няма как да го чуете, колкото и да е малко жилището! Така, че аз съм за
Освен това, на мен ми помага в идеята да я уча сама да заспива. Оставям я след като я накърмя в леглото, включвам и бейбифона и излизам. Иначе, трябваше да стоя до нея и да чакам да заспи.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #353 -:
август 19, 2012, 13:30:03 »
Аз не купих обиколници поради гореспоменати причини. Липса на вентилация, макар и малък риск да се навре под тях. Но много бързо се наложи да вземем. Определено не беше през първите 2-3 месеца, но като почна да броди из кошарата от край до край и да чувам как си фраска главичката ту в някоя табла, ту в решетките. Една сутрин й се бяха отпечатали решетките на челцето
Това вече ни промени мнението. Та, сложих обиколници на решетката и на горната табла, откъм главата, където обикновено се удряше най-често. В никакъв случай не съм ги взела за красота - принудени бяхме.
Активната гимнастика - ползвахме я наистина малко. Може би 2 месеца. То и това си е до дете, всички знаем. Нашата беше на Tiny Love - хубава, с доста играчки, с музика и светлинки на килимчето. Споредмен същата работа върши и една по-обикновена. А музиката и светлинките за мен лично са излишни. Продадохме я и за второ дете един ден бих взела по-обикновена.
Плюшените играчки - доста е рано. Ние имахме 1-2 подарени, които си чакаха времето. Чак след годинката почна да играе с тях. Събират прах, да, затова всяка седмица при чистенето, ги тупам една по една.
Бейбифон - полезна покупка според мен. Ако бяхме обаче в малко жилище - 2-3 стаи, не бих била на това мнение. Ето, например, това лято бяхме на море и си бяхме наели апартамент. Взехме бебефона, но беше достатъчно да открехна малко вратата, за да чувам всичко, при нужда.
Нашето жилище е мезонет, съответно без бебефон е немислимо. Да търчиш по стълбите да проверяваш...
Той не е обемист, какъв е проблема с намирането на място и за него?
Доста от отдавна не го ползваме нашия, защото толкова често се буди от зъби вече, че нямаме сили да катерим стълбите по 5 пъти, докато вечеряме, и се редуваме за вечеря.
При второ дете бих си взела видео бебефон, ако имаме възможността.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #354 -:
август 19, 2012, 15:37:34 »
мерси, милички
за бебефона съм чувала само положителни мнения, най вече защото не се налага постоянно да влизаш в стаята да видиш как е и по този начин понякога може да събудиш бебо без да искаш. Иначе ние сме в къща, в която спалните са на 2 етаж. Следователно беба ще спинка на 2 етаж, а аз най-вероятно ще щъкам на първия- готвене, чистене, ТВ ит.н., така че аз мисля да си купя бебефон, просто ме интересуваше мнението ви за него.
За обиколниците, накарахте ме да се замисля, най-вече защото писахте че се удрят и си врат крачетата между решетките, което аз не искам естествено.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #355 -:
август 19, 2012, 19:47:35 »
Аз така и не разбрах идеята на тази активна гимнастика. Бебето може да си рита и мята ръчички и на леглото, даже ако му се закачат играчки на креватчето си е същата работа. Аз имам шезлонг с играчки и не виждам защо да взимам активна гимнастика. Та да ми разясните с какво е полезна да си взема.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #356 -:
август 19, 2012, 23:12:55 »
angel4e аз също досега не се замислях да правя подобна покупка, обаче това, което ме е подтиква е, че малката вече не спи толкова много през деня и иска да й обръщам внимание, да я занимавам. А това трябва да включва различни неща. Колкото повече възприятия получава, толкова по-добре, доколкото съм чела. И заниманията бързо й омръзват в момента, защото е много малка, тоест примерно пея й малко, после не й интересно, дрънкам й с играчки или я оставям в нейното легло да си дрънка играчки сама, разходка, шезлонг, но пак това си е цял ден трябва да измислям занимания. И си мисля, че една такава гимнастика ще ми е от полза, дори и по половин час на ден да прекарва в нея и да й е интересно. Плюсовете, които изтъкват е, че в нея има разнообразни цветове, звуци, които бебетата разучават, също висящите играчки, които те се опитват да достигнат и по този начин се учат на координация, има и играчки за венците, огледалца. Тези гимнастики, които са кръглите и с арката са горе долу до 6 месечна възраст, но аз купих такава, която мога да използвам до по-голяма възраст, защото може да се разгъва и всъщност ще може после да лази върху него и да си играе, като шарено килимче и ми харесва, ще допълва детското й кътче и ще е удобно за игра. Но това си е мое мнение.
«
Последна редакция: август 19, 2012, 23:33:10 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #357 -:
август 20, 2012, 13:11:19 »
Относно бебефона, ние живеем в малко жилище и наистина ако са отворени вратите е излишен, но когато готвя го включвам, защото не искам да се умирише стаята на бебето.
Обиколници имам, но ги махнах, защото Михаил е още малък и не се върти чак толкова, но със сигурност после ще ги използваме.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #358 -:
август 20, 2012, 14:37:51 »
За пореден път се убеждавам, че всяка покупка може да бъде оценена различно - всичко си зависи от детето (нуждите на различните деца са различни) и предпочитанията и разбиранията на родителите
.
Princess_of_the_Dawn, вие май си купихте вече активна гимнастика, но все пак да си изкажа мнението ...
- бях решила, че това е поредната глупост, с която се опитват да ми вземат все повече и повече пари и че няма да купуваме. Все пак играчки всякакви имаме достатъчно, аз си гледах по цял ден детето и не ми пречеше постоянно да се въртя около него, Но след трудностите които имахме в началото (здравословни) се оказа, че бебо не развива достатъчно мускулите и аз реших, че ще пробвам всичко само и само по-бързо и лесно да се справим с това. Оглеждах доста модели и избрахме активна гимнастика с килимче, пластмасова, с мелодии и висящи играчки
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7506&cat=78
- нещо подобно на тази. Еми какво да ви кажа Влади много я хареса, игра си много дълго с нея, дори когато проходи още не я бях махнала и си играеше с панела и (имаше копчета за въртене, различни рингчета и пиленце, което изкача от прозорче), а освен това му помогна и за развитието така че за нас това си беше оправдана покупка.
Обиколници много дебели май никога не съм харесвала...
. Ние имаме един тъничък за решетките от едната страна и това е - за нас така беше удачно. Относно въздуха и не знам си какво някой питаше каква е разликата между обиколник и таблите на леглото от всички страни ами това е, че обиколниците са от плат - мъхчета, микробчета .... затова според мен е хубаво да не се слагат веднага, а като навърши бебчето поне 1-2 месеца.
Бебефон не сме ползвали, живеем в малко жилище и въобще не ми е притрябвал. Взимаме го само като ходим на вилата. Според мен е нужен, ако жилището е голямо или на няколко етажа и ако майката възнамерява да работи или нещо такова, за да може без да се разсейва да си свърши работата.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #359 -:
август 20, 2012, 16:34:38 »
Здравейте, първо благодаря за отговорите за чаршафчетата
Бебефона
, аз мисля, че си е една доста полезна вещ, но не смятам да давам луди пари за нея. Харесала съм няколко модела до около 100 лв, но ще изчакам с покупката, защото може някой да ни подари такова нещо
Според мен дори и в малко жилище, пак може да се ползва, да не говорим, че ако отидете на гости с преспиване, не се знае как ще е разположението и винаги може да ви е от полза.
Активна гимнастика
- аз още нямам опит с нея, но съм виждала мами дето ползват и са доволни. Например една моя близка след като изкъпе вечер бебчето, поиграе си с него и го оставя за малко да се занимава с активната гимнастика, за да поизхаби още малко енергия преди лягане. За нея обаче, също не бих дала луди пари - има по 20-30 лв и са добри според мен
Един въпрос за матраците
- харесах си ето този модел:
http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-baby-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD/
и се чудех дали някой може да ми даде отзиви за него или поне за марката
Цената е добра, според мен, а и ми изглежда качествен. Четох, че е по-добре да е по-твърд матрака и мисля, че този е достатъчно твърд. Например днес гледах тези на Бертони с кокос и пяна, но нещо доста меки ми се сториха, знам ли...
Между другото, да ви се похваля
- купихме си кошарка днес от Джъмбо. Цена 120 лв:
Моделът е подобен като един на Мони, но разликата е, че захващането на 2-рото ниво е на четири места, а не на две като на Мони модела и в комплекта са включени сенник, комарник, люлееща функция и активна гимнастика
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...