Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 20:38:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 16  (Прочетена 216131 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #330 -: август 09, 2012, 15:56:22 »

момичета, благодаря ви, че споделихте  give_rose . Днес вечерта ще пробваме протектора и ще пиша отзиви.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: август 09, 2012, 17:06:09 »

много мерси, момичета

Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: август 11, 2012, 16:29:07 »

мацки аз пак имам въпрос за количките.

Знам, че е важно бебето да спи с изпънат гръб първите 6 месеца, както е при зимните кошове на количките. Въпросът ми е до каква степен е нужно това при условие че бебето е зимно и това кошче ще се ползва само около час-два от време на време по време на пазаруването ни, тъй  като както писах преди тук зимата е доста студена и едва ли ще имаме разходки навън за повече от 10-15 мин на ден ? Мисълта ми е, след като на пазаруване ще ходим с кола, в която ще имаме кошче за колата и то може да се инсталира на количката, дали ще е ок, ако бебето седи в кошчето за кола вместо да в зимен кош? Става въпрос за 1-2 часа примерно през уикенда, а когато времето се затопли и правим повече разходки, бебка ще е поотраснала вече и няма да и е нужен зимния кош.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: август 11, 2012, 17:20:36 »

Анита, 6 месеца са си 6 месеца. Това означава че поне последните 2-3 от тях ще можете да излизате повече и по-задълго. Предполагам че към март месец вече няма да е такъв студ при вас crazy
Та, въпросът е дали ви се дават пари за 2 месеца по-често използване. Иначе, в началото явно наистина няма да ви е нужен.
В крайна сметка, ако и напролет няма да излизате редовно, просто няма смисъл от коша.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: август 11, 2012, 18:29:54 »

Сънрей, мила, тук зимата свършва края на април-май месец, случвало се е в края на април да вали сняг, тъй че наистина не знам дали ще можем да се разхождаме за дълго. Зависи колко студена е зимата.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: август 11, 2012, 18:39:46 »

Хм, кофти преживяване sad Дано има повече нормално студени дни, че да не изкукате вкъщи, пък и да се калява детенце good Ами, в такъв случай може би по-скоро е излишен коша за новородено - след като няма да сте често навън...
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: август 11, 2012, 19:46:36 »

Anita81, аз също много се чудих дали да купувам кош. Чух противоречиви мнения и накрая се отказах, но тъй като съм с лятно бебе си купих количка, която има напълно легнало положение. Ние не излизаме повече от 2 часа навън, така че по принцип можех да си ползвам и само столчето за кола, но пък малката обича да спи като я разхождам и затова ползвам легналото положение на количката и ми е удобно.
За кошче също разбрах, че има различни големини, и ако вашата количка върви с по-малък, може да се окаже, че след 3 месец не може да се ползва, ако бебчето расте по-бързо също така. Моя позната, която купи мисля Малибу Хаук е с дете на 3 месеца, 7 кг вече и не може да ползва коша, а първите 40 дни не го е извеждала навън и де факто е ползвала този кош има няма месец и половина. Ако е по-голям коша тогава в най-добрия случай до 6-тия месец казват. Така че си прецени.  smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: август 11, 2012, 20:22:17 »

На 3 месеца 7 кг си е доооста smile По-скоро това са по-редките случаи. Ако коша за новородено не е наистина много малък. Ние бяхме с Джордани Етос и кошът не само, че не ни отесня, но и можеше да се ползва сигурно още месец. Ели си вървеше нормално обаче. 7 кг беше на около 7 месеца pardon
А за напълно легналото положение на количките сме обсъждали доста пъти - чупката и прочие, така че нека всеки оглежда и преценява плюсове и минуси. При Анитка май наистина ще е ненужен коша с такав свирепа и дълга зима. На 5 месеца да се сложи в не напълно легнало положение по- мога да приема, а то при тях май така ще се окаже smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: август 12, 2012, 04:50:32 »

Като се замисля май наистина ще ми е излишен зимния кош. Ако беше лятно бебе щеше да влезне в употреба със сигурност, но при студа който е тук наистина се съмнявам, че ще е нужен. Седалката за колата май ще ми свърши повече работа. Не знам, ще видим накрая кво ще изберем. Мерси много за съветите, много са ми полезни Wink
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: август 12, 2012, 21:43:30 »

Ани, аз също съм на мнение, че с Вашата зима май няма да ти трябва зимен кош nea То, аз също няма да имам, но количката ми е с пълно легнало положение (Чиполино Лумина) и мисля, че е ОК, поне според мен. Колкото до кошчето за кола - ние ще имаме на друга марка, не като количката, но е подарък от детето на кумовете и все ще върши работа. pleasantry

Ще ми извинявате за тъпия въпрос, ама може ли да ми обясните кога и за какво точно ползвате бархетните и памучните пелени? Най-вече не ми е ясно каква е разликата между тях от практична гледна точка и кога се ползва бархетна, кога памучна crazy crazy Моля, не ми се смейте, но от няколко места чувам, че се слагат да речем на повивалника, в количката, над чаршавчето и  т.н., но подробно коя, защо и кога, не мога да схвана нещо shok blush blush Също така какви марки си купувате, до сега виждам само в пакети по 4 ( 2+2 бархетни и памучни), има ли в други "разфасовки"? Благодаря предварително give_rose give_rose

Активен
La_Fleur
Сватбар
Публикации: 286

« Отговор #340 -: август 13, 2012, 12:33:34 »

Аз бархетна пеленка слагам на нашата спалня, когато го оставям да спи там, също и нощем го покривам само с такава като завивка. Поставям си и на ръката, когато го храня, за да не му се поти вратленцето. Тензухче пък на възглавничката, защото му изтичаше мляко или се плюнчи много сега. От памук му е постелката за количка. От някои майки съм чувала, че ползват пелена или тензух и вместо хавлия, защото било щадящо към бебешката кожа в първите месеци. На повивалника не слагам, там съм с протектор понеже малкият дежурно го напикава girl_wink
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: август 13, 2012, 13:34:53 »

Бархетната я ползвах след банята - на нея слагах Ели като я мажех.
Ползват се също и за завиване и постилане на количка/ столче за кола.

Тензухените слагах върху хавлийката за баня ,защото последната е твърда за нежната бебешка кожа и триенето не се препоръчва, при подсушаване. Тензухената хем попива добре, хем е деликатна.
Слагах я и върху рамото си, когато трябваше да се оригне. По принцип в случаите на връщане на млекце е добре да има такава.
Тензухена съм ползвала и понякога като завеска от сенника надолу към коша, когато пече насреща ни. Идеално обхваща от край до край, а пак пропуска въздуха.
Бархетни имах 4-5 броя, но тензухени, които ползвах допреди месец дори, имах поне 10.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #342 -: август 13, 2012, 14:48:22 »

Веси, бархетьт сьщо е памук.
Разликата между двете са, че едното е по-пльтно и леко мьхесто (бархет), а другото сьвсем леко и тьнко (тензух) - ползваш ги по твое усмотрение, сама ще си видиш кога ти трябва тьнко и кога дебело  good
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
Публикации: 705

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: август 15, 2012, 11:46:53 »

Здравейте момичета бях обещала преди време да пусна сайта на магазина за спано бельо, на който ми харесаха нещата като качество има онлайн магазин, така че на някой може да му е полезно. Аз съм си избрала най- долния в средата с люлеещите се момичета smile  http://eshop.roxymadream.com/category/57/komplekti-za-bebe.html
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: август 16, 2012, 23:45:30 »

Не съм сигурна в коя тема да пусна това, дано съм уцелила точната. Бих искала да предложа да изпратя някои от дрешките на малката, които не й стават вече - боденца с къс и дълъг ръкав, панталонки, блузки. Повечето са запазени, и някои обличани не повече от един, два пъти, дори и необличани има. Ако някоя бъдеща мама иска да поспести някой лев, нека ми пише на лична бележка с адреса, където да ги изпратя. Дрешките са за новородено, до 4.5 кг, 56 см и идват от дом за непушачи. smile
« Последна редакция: август 16, 2012, 23:48:18 от Princess_of_the_Dawn » Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: