Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:46:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 216039 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: "Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #285 -:
юли 30, 2012, 22:27:00 »
Ани
, от размера newborn или вземи 1-2 бройки, или въобще не взимай, защото наистина бързо ще ги израстете. Най-добре 1-3 months да вземеш.
Сега, относно типа зимна дрешка, аз лично предпочитах гащеризончета и бодита. Разните му там блузки и ританки/ панталонки се набират при взимане на бебенцето в ръце, а в началото то е като парцалена кукла и наместването на дрехите е притеснително.
Ние имахме най-много гащеризони и бодита.
За бройките - 3-4 ще са малко. Все пак става дума за пране и съхнене през зимата, както и за доста вероятното "щастливо повръщащо бебе", което означава смяна на дрешки понякога и по 2-3 пъти на ден. Съвета ми е да имаш поне по 7 бройки от всеки тип дреха.
Това, разбира се, е от моя личен опит. Ели е февруарско бебе.
Офф: Ние бяхме помолили близките си да не купуват те дрешки. Срещнахме голямо разбиране, за мое щастие.
«
Последна редакция: юли 30, 2012, 22:29:51 от sunray
»
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #286 -:
юли 30, 2012, 22:33:14 »
е, в случай, че сте ги помолили да не ви купуват дрешки и те не са го правили 3-4 бройки наистина са малко
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #287 -:
юли 31, 2012, 18:24:03 »
мерси за съветите, милички
значи около 6-7 да си купя и да гледам да са до 3 месеца. Не разчитам на подаръци от приятели и роднини, понеже тук роднини нямаме а за приятели не разчитам да ми купят нужните неща, та аз ще си взимам квото ми е нужно.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #288 -:
юли 31, 2012, 22:28:38 »
Следете и как върви бебчето на видеозон, макар че това въобще не е гаранция накрая. Ако искаш се подсигури с някой и друг чифт за новородено, в случай че бебенцето не е от едричките. Но просто наистина ще ги носи за кратко и при всяко положение ще трябва да си накупила повечко от размер 1-3 месеца. Растат като гъбки, направо неусетно, в началните месеци
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #289 -:
юли 31, 2012, 23:03:02 »
И ние уж взехме най-малкия размер, но умишлено не купихме много. След като се роди малката се оказа че всичко и е голямо и купувахме допълнително. Лекарите ни предупредиха че бебето ще е малко. А в Джъмбо две дрешки 50 размер са с различна дължина, едната ни става, другата не.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #290 -:
август 01, 2012, 09:12:30 »
Момичета, моля ви препоръчайте ми някой магазин за колички в София.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #291 -:
август 02, 2012, 12:32:13 »
Не знам към коя марка си се насочила, защото има някои марки колички, които само в определени магазини се продават, но например в Хиполенд има доста модели. Можеш да видиш на сайта им адресите. Освен това във магазин Вис Виталис също има колички - специално за магазина на бул. Ал. Стамболийски знам със сигурност, че моделите са доста. Официалния магазин на Чиполино можеш също да разгледаш или на Бертони, ако към тези модели си се насочила. Това е, което аз мога да ти помогна. Знам, че има и други магазини, но не съм обикаляла
Между другото, да кажа за термометъра от Лидл - докато звънна на кумата и тя го беше взела вече, но го пробвахем и работи уж правилно за сега. Ще видим за напред, дано не съжалявам.
Един въпрос
- не знам дали ви питах за
този сайт
, но има много хубави неща и цените са.......супер
, та се чудех дали не може някоя варненска мама да посети магазина и да сподели мнението си. Много ще съм благодарна!
Иска ми се да поръчам от него, но като знам, че има хасе и хасе.......се чудя дали да рискувам
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #292 -:
август 02, 2012, 13:05:36 »
Цитат на: V_e_S_i в август 02, 2012, 12:32:13
Един въпрос
- не знам дали ви питах за
този сайт
, но има много хубави неща и цените са.......супер
, та се чудех дали не може някоя варненска мама да посети магазина и да сподели мнението си. Много ще съм благодарна!
Иска ми се да поръчам от него, но като знам, че има хасе и хасе.......се чудя дали да рискувам
Веси бих проверила, но нещо не ми излиза сайта и не знам за кой магазин става въпрос, чакам да ми дадеш коректния линк.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #293 -:
август 02, 2012, 13:19:26 »
Бергерия
, на мен ми се отваря нормално, но ето ти и самия линк:
http://dzeta.info/infusions/online_shop/index.php
Веси
, съветвам те наистина да не купуваш на сляпо спалното бельо. Има едно хасе, което е като колосано, ужас! как да го сложи човек на бебенце
Или някой да провери или ти лично.
За магазините за колички в София не мога да помогна, но в Хиполенд е скъпо по принцип, да знаеш,
Буби бейби
.
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
август 02, 2012, 13:48:57 »
Благодаря sunray, не знам защо не искаше да ми зареди.
Иначе като човек обиколил събота и неделя всички магазини за чершафчета във Варна и за платове да кажа, че на мен хасето не ми допадна в този магазин, защото стоеше като избеляло и картинките бяха как да кажа нереални, т,е героите не приличаха на себе си. Има един магазини, който знам, че е скъпи, но не работеше тези дни и не можах да го посетя, но нещата изложени на прозорците мн ми харесах, мога да проверя дали има он-лайн.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #295 -:
август 02, 2012, 21:17:00 »
Anita, съгласна съм с поста на сънрей за бройката и целите гащеризончета. Аз само ще препоръчам да са с цип, а не с копченца, защото по-лесно се закопчават. Това имам впредвид:
Аз съм много доволна от Carters
http://www.cartersoshkosh.ca/index.html.
Според мен вървят малки и 0-3 месец ще си ОК след като ги пуснеш в сушилнята.
Ако са Ви голями, купуваш Newborn тогава. Леа се роди 3.655 и Newborn ги носи една седмица, супер опънати, колкото да не ги прибера нови.
Герганче, за съжаление нямам опит с Мони. Аз смених вече 2 триколки и ще купувам трета, като я избрах след като пробвах на другите в парка.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #296 -:
август 03, 2012, 22:29:41 »
Момичета, ще купувам протектор за матрака на детето (да не пропуска пиш) и най-важното да не запарва. Ако някой има някакъв съвет ще съм благодарна
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #297 -:
август 03, 2012, 22:46:50 »
Такъв, който да не запарва май няма...За жалост
И аз търсех ли, търсех. Накрая взех един, който е хавлиен отгоре и с ластици в ъглите, за да не се набира.
Ако някой знае за незапарващи и аз ще съм благодарна за информацията. Протекторите с найлон все ще го правят, а без найлон са едни от плътен бархет, който обаче мисля не е съвсем надежден откъм НЕпропускливост
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #298 -:
август 06, 2012, 12:42:58 »
Нашият протектор е като мушама отдолу и като хавлиена материя отгоре, с ластици в четирите края... (ама го обясних
дано сте ме разбрали). Та мисълта ми е, че той се слага и върху него чаршафчето и не мисля, че запарва. Така или иначе самият протектор не топли, а и детето не лежи директно на него...
Активен
dodo23
«
Отговор #299 -:
август 06, 2012, 13:11:10 »
Светли,и моя е такъв,мисля,че Сънрай описва същия.Запарва и още как-стават локви под главата на детето.И аз слагам чаршафче,едва ли някой не го прави.Може би просто твоето дете не се поти толкова или в дома ви е по-хладно.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...