Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:10:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 215895 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #180 -:
юни 19, 2012, 08:52:58 »
krasart , аз не помня колко е голям твоя малчо
мислех, че е по-голям от моя .
Аз мисля, това на 2-те гуми да го кара до към 4-тата си годинка и тогава направо голямо колело , без помощни колела да му взимам .
Активен
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #181 -:
юни 19, 2012, 12:04:14 »
leni_beni_
на година и 8 месеца е сега мъника,
по мои наблюдения е добре около година и половина (+- 2 месеца в зависимост кога са проходили и колко са стабилни) да имат колело за бутане като Puky Wutch или кола за бутане каквато си показала, за да се научат на равновесие, че има посоки и те могат да завиват и че могат да се движат със скорост която те произвеждат, а не някой да ги бута. После иде ред на колело от рода на вашето дървеното и после на велосипед с педали.
Ние пропуснахме преди няколко месеца да купим пукито за бутане и сега му идва ниско за неговия ръст, пък не е готов за следващото колело.
Със сегашните ми наблюдения мога да кажа че едно
колело за бутане или кола за бутане са страхотен подарък за първи рожден ден
.
Активен
dodo23
«
Отговор #182 -:
юни 19, 2012, 13:10:55 »
Мами,ползвали ли сте гривни или лепенки против комари,за децата?
От кое сте доволни?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #183 -:
юни 19, 2012, 13:37:42 »
Цитат на: dodo23 в юни 19, 2012, 13:10:55
От кое сте доволни?
Аз се присъединявам към същото питане.
Лепенките сигурно ще ги отлепя Ели, но...
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #184 -:
юни 19, 2012, 14:09:30 »
Цитат на: dodo23 в юни 19, 2012, 13:10:55
От кое сте доволни?
Диде, аз отскоро ползвам едни лепенки, които продават тук - те се лепват на дрешка, примерно на панталонките отвътре, даже на бодито съм лепвала! Лично аз съм доволна, защото детето го хапеха редовно и свирепо комарищата (че те тук са и тигрови и оставят такива плюски, че мамата си трака
) Не ги маха, защото не ги вижда, но най-важното за мен е, че когато носи лепенка, не го хапят. Гледам сега, че пише как можело и на тялото да се лепне, ама аз не бих... Де да знам после дали няма да дразни отлепянето! Факт е, че си действат от дрешката. Като се залепят, трябва да се стисне лепенката, и почват да отделят аромат, който напомня нещо цитрусово, има и евкалипт, като че ли. Не знам дали са само в Италия, но аз тук за първи път се "срещнах" с тях, та нямам информация за България. Ето тези са:
http://www.mfcfarmaceutici.it/images/cer8.jpg
Активен
dodo23
«
Отговор #185 -:
юни 19, 2012, 14:17:14 »
Аз видях ето тези лепенки-на тях изрично пише да нямат контакт с тялото,да се лепи от външната страна на дрешката.
http://www.marvi.bg/repelentni-lepenki-protiv-komari-i-nasekomi-6-br-3316.html
Дани,ако залепиш лепенката на гърба на Ели,тя няма да се сети да я махне.Предполагам може да се сложи на шапка или друг аксесоар.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #186 -:
юни 19, 2012, 15:52:30 »
Диди, точно такива каквито си показала ползва моя приятелка и е доволна. Лепва ги на гърба на малката на блузката.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #187 -:
юни 19, 2012, 18:29:40 »
Точно това ме интересуваше и мене. Марта е жална картинка и няколко нощи не сме спали, така жестоко е нахапана и плаче и се чеше до крьв по цяла нощ. Пробвахме всичко и нищо не помага. Пьпките й са с размера на монета от един лев и са 6 само на едното краче
Свилена, супер много сьм ти благодарна за информацията !!! Дори не знаех, че сьществуват такива лепенки, а бях убедена, че вече сме пробвали всичко, което сьществува (при нас гривните не действат, пробвали сме сьщо два вида спрей и един крем против, един след и рол-он след).
Още сега излизаме да ги тьрсим. Добре, че видях случайно темата, мислех да ви пиша, ама все не намирах време.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #188 -:
юни 19, 2012, 21:53:17 »
Момичета да ви попитам коя от двете помпи сте ползвали и сте по-доволни-Philips Avent Via или Philips Avent ISIS? Не знам точно каква е разликата,но едната ми изглежда по пластмасова.
Активен
dodo23
«
Отговор #189 -:
юни 20, 2012, 10:36:42 »
Ина,върху вече ухапано място аз ползвам Фенистил!Сърбежа спира веднага.
Има го на крем и на капки-аз давах на Дара капки за алергията и се мажа с тях.
images.jpg
(7.08 KB, 299x168 - видяно 2830 пъти.)
Активен
Svilena
Сватбар
«
Отговор #190 -:
юни 20, 2012, 12:16:46 »
Цитат на: inaxastra в юни 19, 2012, 18:29:40
Точно това ме интересуваше и мене.... Свилена, супер много сьм ти благодарна за информацията !!! ...
Още сега излизаме да ги тьрсим. Добре, че видях случайно темата, мислех да ви пиша, ама все не намирах време.
Радвам се, че съм ти била от полза, Ина!
Мен за тези лепенки ме светна една приятелка на моята свекърва, която (приятелката, де) също много страда от комарни ухапвания. Даде ми да пробвам миналата седмица и стана работата :-) Сега си ги позлваме със здраве, дето се вика. Снощи пък срещнахме още едно детенце, на чийто гръб се мъдреше познатото ми квадратче, та се заприказвахме с майката, и тя също изрази огромно облекчение, че е открила това. Много е важно да не се забравя да се стисне в средата лепенката, иначе не е толкова ефективно (да не кажа хич...)
За след ухапване, аз лек нямам засега, в смисъл нищо специфично - няколко пъти съм мазала с един крем за след слънце, на който пише, че е и с противокомарно действие. Дали е така, не знам, ама има един такъв охлаждащ ефект, пробвах и аз - така че, засега ми върши работа! (кремът е за деца, не съм уточнила горе!)
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #191 -:
юни 20, 2012, 19:01:16 »
Диде мерси, ще го проверя
Свилена, отвьтре или отвьн на дрехите ги лепиш?
Активен
Svilena
Сватбар
«
Отговор #192 -:
юни 21, 2012, 12:44:24 »
Инче, аз лепя отвътре, но видях и лепнато отвън на блузката, така че, мисля, е по-скоро въпрос на избор.
Дано да ви свършат работа и на вас!!
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #193 -:
юни 21, 2012, 22:49:12 »
Момичета, предстои ни празник и всички близки ме атакуват с въпроси какво да купят на бебето. Дрехи не искам, защото съм го затрупала с летни и на едната баба поръчах есенно яке и дънков гащиризон, но за другите гости не ми хрумват идеи, а и есенно облекло трудно се намира сега. Имате ли впечатления от музикалните лампи или прожектори, интересни ли са на малчовците, защото нашият много обича музика и се чудя дали да не поръчам това за подарък? И ако може и други предложения, по ваше мнение какво ще е нужно на момченце занапред? (столче за хранене имаме в списъка за подаръци, както и вече подарени големи спални комплекти) Предварително благодаря!
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #194 -:
юни 21, 2012, 22:59:46 »
За музикалните лампи и проекторите за таван сме писали по-назад. Много е индивидуално. Както е и с въртележките за легло. Някои ги унася, други (като моето Ели) ги активира
Шезлонг с мелодийки е вариант.
Някакво весело одеялце за есента, или пеленка.
Ако си привърженик на проходилките, бънджитата и уолкърите - също са вариант, макар за след минимум 4-5 месеца, че и повече.
При нас от 6-7 месечна възраст са на почит музикални книжки - нищо, че за много хора е твърде рано. Сега обожава да четем заедно и стои притихнала, докато го правим. Много е щастлива.
Друго за което се сещам е спално чувалче, ако искаш да го приучиш да спи в такова.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...