Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:36:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 215997 пъти)
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
Отг: "Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #150 -:
май 30, 2012, 00:25:45 »
Цитат на: malinkata в май 29, 2012, 18:39:26
Здравейте, умуваме за триколка. Моля за всякакви съвети и мнения, че ще
.
и аз така... вече седмица... дори купихме малко колело за бутане
http://misto-bg.com/puky/wutsch.htm
което обаче утре ще връщаме и евентуално ще го заменим с тази триколка
http://misto-bg.com/puky/cat1.htm
Искам изключително много да подчертая че съм влюбена в това малко колело за бутане(виж първия линк), но се оказа ниско за нашата височина и краката са му много свити(това не попречи детето да повтаря "Койейо- койейо" час и половина и за нула време схвана как да се избутва с крачета за да се движи колелото), иначе то покрива всичките ми критерии, а именно:
1. да е без педали
(в Прага където живея децата масово имат колела без педали защото
http://misto-bg.com/puky/kolelo-bez-pedali.htm
тук е обяснено много добре)
2. Да е леко и компактно
- имам си хубава количка, удобна за дълги разходки- там може да спи и да се храни и си има удобен сенник, вариантите на триколки със сенници не ми харесват понеже ги правят още по обемни, не мисля че малката част която обхващат може да осигури сянка на детето винаги, пък и аз не смятам да го опна в 12 на обед по жегите да кара колело, за другото време има шапки. Освен това трябва да мога лесно да транспортирам триколката заедно с количка, сгъваемо легло и матрак в една кола и отделно другия багаж сега когато сме на гости при бабите и се местим постоянно, и не на последно място, живеем в малък апартамент, където няма къде да държа такова голямо чудо като последното от линковете. Ако е с размерите на Пукито дето ще го връщам утре може и у нас да ги кара през зимата за разлика от триколките
3.Да му се регулира седалката
4. Да има силиконови,меки или безшумни гуми
- това се познава като гумата се натисне с нокът, ако са пластмаови(дрънчащи) нямате шанс да ви потъне нокъта.
5. Да е качествено
- метална конструкция или дървена, пластмасовата не ми вдъхва доверие- примерно колите за бутане са изцяло пластмасови , само осите които държат колелата са метални и струват по 50- 60 лв
Ужасно съм разочарована че не намирам никакви други колела на 3- 4 гуми в БГ които да отговарят на горните изисквания
затова ща не ща минавам на вариант големи триколки
Пускам и другите 2 моделатриколки на които се спряхме :
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.11883
- най компактната, лека и малка триколка от всички и ми е най на сърце, притеснява ме фактът че седалката и облегалката са умалени
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.11394
- най- евтината е от моите варианти,но най не ми харесва, обемна, тежка, детето не стига земята с крака като е на седалката, чисто визуално не ме грабна с нищо
И сега е ред на няколко генерални колебания и чуденки, относно триколките:
1.Дали да има дръжка за контрол от родителя или не
, и понеже дръжките са 2 модела (с единия може да се управлява кормилото на колелото с други не ), това е другата чуденка
2. Дали има смисъл изобщо от дръжка с която не може да се направлява кормилото на колелото
3. Колко време може да се ползва една триколка
- зависи как детето расте и от уменията дето има, но все пак кога горе долу се купува първото колело на 2 гуми и евентуално помощни колела
Ще се радвам на мнения със плюсове и минуси на подобен тип возила, споделен опит, предложения за други модели и всичко което ви се стори че е добре да се знае при такава покупка.
Извинявам се за дългия пост но реших че ако го напиша така може да ми помогне да преценя по- добре нещата за себе си, и да съм от полза на другите.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #151 -:
май 30, 2012, 11:42:10 »
Краси,скоро и ние се сдобихме с Пуки-много му се радвам.Малката също го харесва,знае как да го бута,но на този етап й е по-интересно да върви,отколкото да се вози и не го отразява много.Като цяло го препоръчвам за деца на нашата възраст.
На племенницата ми-на 2,6г,взеха Пукито,което е на 2 колела,пак за бутане.Тя играе много с него.
Относно триколките,които масово се бутат край мен,няма нещо което да ми е харесало-тромави,тежки,некачествени,нефункционални.
Това,което има възможност да се управлява от родителя,има едно "копче"на кормилото,което детето лесно може да заключи и ти да се опитваш да завиеш и да не става.Няма обратната опция,в която управлява само родителя-ти завиваш на ляво,но детето на дясно....
Активен
krasart
Ентусиаст
«
Отговор #152 -:
май 30, 2012, 13:01:35 »
Диде
мерси ужасно много за насоките
Ще се радвам и други мами да се включат по темата.
Аз много харесах колелото на Пуки с 2 гуми за бутане
http://misto-bg.com/puky/lrm.htm
- човекът собственик на сайта ни го показа- компактно, качествено, продава се и една прерамка- закачаш го и го носиш на рамо, отговаря на всичките ми критерии, и пробвах Алекс (синът ми на годинка и 8 месеца- 86 см) да седне- идеално му е за височна на седалката, ама понеже досега не е имал колело и не знае все още как се завива, как да балансира, как да седи и да бута с крака така на 2 гуми- няма как, стигнах до извода че трябва да минем през триколка дето да го научи на това... Така като мисля ще я ползваме това лято и евентуално догодина само в началото докато купим колело с 2 гуми. Инвестицията не е малка за толкоз кратък период на ползване....
Само размисли са това.. Ще проверявам за вашите такива тука тези дни и като купим нещо ще покажа
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #153 -:
май 30, 2012, 14:38:00 »
Краси, има и такьв вариант:
Wishbone bike се казва. Доколкото знам е скьпичко, но може би ще излезе по-евтино от триколка+колело после. Разгледай в нета
«
Последна редакция: май 30, 2012, 14:42:38 от inaxastra
»
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #154 -:
май 31, 2012, 07:11:32 »
Цитат на: kala в май 29, 2012, 14:43:45
Ивето
, много благодаря че сподели инфо за кошарките. Аз също искам такава сгъваема, за да може после живот и здраве да си му направим детска стая направо с легло. Вие вече сте на 8 месеца и би трябвало доста да шава бебка - кошарката клати ли си като си мърда вътре мъника или не? Мен това ме интересува най-вече, да е стабилна, за да му е удобно на бебчето. Освен това си писала че имате още една - тази, която си ползвате основно нали също се сгъва и става за път?
Много шава бебока да, и много се обръща затова от 7 месец направо смъкнахме нивото. Кошарата не се клати/люлее много е стабилна (тази която показах по-горе), другата ми е с колелца от едната страна но и тя не се клати/люлее и нея я ползваме за пътуване. И двете кошари се сгъват и стават много малки...
Активен
krasart
Ентусиаст
«
Отговор #155 -:
май 31, 2012, 15:17:21 »
Инче
мерси за включването и предложението- хареса ми колелото но не мога да намеря да се продава в БГ пък искам да го видя и детето да сложа да го пробва.
Ние вчера върнахме Пукито за бутане и взехме ето това Пуки
http://misto-bg.com/puky/cat1.htm
Не съм във възторг
и може би затова се оставих да натежи мнението на придружаващите ме ... Проблема не е в колелото а в моята нагласа и желания, за които още няма такъв продукт на пазара
За самото колело мога да кажа следното до момента (все пак го имаме само от 1 ден)
детето не схваща как да върти педалите и иска да го бута като седи на него и се изтласква с крака, но му пречат педалите за тая цел и една спирачка (и двете не могат да се демонтират
а на Италтрайка може да се демонтира спирачката -
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.11883
). Седалката еширока, ергономична и удобна, но точно големината й, я прави един вид препядствие когато детето иска да седне, понеже иска да я прескочи с крак; на Италтрайка е малка и изглежда все едно не е достатъчна да седне хубаво но пък не представлява преграда като на Пукито. За сметка на това на Пукито рамата е ниска и е по-лесно да се прескочи, на Италтрайка е висока. На пукито седалката се регулира фино като се плъзга по металната конструкция, на Италтрайка има 3 положения като разликата между тях е по 1 см (не се забелязва много като се премести). На Пукито като седне и краката му се свиват много когато опират в земята, на Италтрайка му е добре като позиция и височина. Пукито няма кош за играчки, Италтрайка има. ДРъжката на Пукито се сваля много лесно и се регулира на височина. Италтрайка се предлага във вариант с и без дръжка (120 и 160 лв). и двете колела имат еднакви размери, но пукито е по тежко с 1,6 кг.
Май това е в общи линии, не че някой ме е питал, но аз реших да си го напиша
Така и така е триколка с педали щях по- да се радвам на Италтрайка че визуално по ми хареса
ама здраве да е, дано поне се научи да го кара че ще ме яд да го имам за паметник у нас...
Активен
krasart
Ентусиаст
«
Отговор #156 -:
май 31, 2012, 15:24:45 »
само забравих да допълня че чух изказване че една хубава триколка заменя нуждата от лятна количка.
Не съм съгласна
В смисъл - аз нямам лятна количка и не мисля да купувам. Ползвам си комбинираната
Инглезина Зипи Систем
и си ми е екстра. В триколката нито мога да взема толкоз багаж с мен, нито мога да излезна и той да спи в нея, нито имам такъв контрол над нея, нито седалката ще му е толкова удобна..
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #157 -:
юни 03, 2012, 11:41:33 »
Момичета да ви попитам тези от вас които имат кошари и ги използват и при пътуване или гости, какъв матрак сте купили?
Цял или сгъваем, които е по компактен? Видях,че се предлага и такъв. Защото съм си харесала кошара и ще я поръчвам , но се чудя за матрака.
Онзи ден ме изненадаха леглото което сме харесали на bertoni е с нестандартните размери 120/60 за матрачето и ще трябва да го правим по поръчка. Тези от вас ,които имат такива легла - какви матраци си поръчаха и от къде?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #158 -:
юни 03, 2012, 13:22:04 »
ellimink, тези размери не са нестандартни. Така че мисля, че няма да ви е проблем да намерите матрак. Ние ползваме сгъваемата кошара за пътуване и спане при баба и дядо и не съм взимала допълнително матрак и за нея. Ползваме това, което се предлага към кошарата + постилам едно одеяло под чаршафа и така спи.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #159 -:
юни 03, 2012, 18:18:41 »
malinkata , не съм написала верните размери- те са 110/72,тях имах предвид.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #160 -:
юни 03, 2012, 20:34:00 »
Момичета и аз имам един въпрос относно ваничката за новородено. Моя приятелка си купи такъв тип вана и каза, че много удобно й е било да го къпе с едната ръка, водата не се плискала, а и на бебчето също му било добре, защото то просто си сяда в нея. Ето снимка:
http://babybathreviews.com/wp-content/uploads/2011/01/European-baby-bath-tub.jpg
Някой ползвал ли е такъв тип и какви са ви отзивите? Благодаря.
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #161 -:
юни 03, 2012, 20:45:33 »
Като се ровех и аз за ванички ги забелязах, но не им обърнах внимание, защото ми заприличаха на кофи, но само този, който я е ползвал ще знае, а и тя като гледам е за бебе, което вече може да седи. Аз за сега съм се спряла на тази
http://www.youtube.com/watch?v=8EagZypdyw8
, но ще видим
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #162 -:
юни 03, 2012, 20:53:20 »
Моята приятелка го ползваше при новородено, те могат да седят в седнало положение като се придържат предполагам за гръбчето, а и е за малко време, в смисъл не е повече от 2 часа както казват че не е добре. На мен ми изглежда наистина удобно поне за началните месеци само тя ме посъветва, но дано някой се включи, ако е ползвал такава вана.
Ваната, която си харесала много добре изглежда. Аз също ще гледам за такава, но на по късен етап може би, ако се реша да купя другата.
«
Последна редакция: юни 03, 2012, 20:55:58 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #163 -:
юни 03, 2012, 21:13:51 »
Аз сьщо исках да взимам такава при раждането, но после се отказах по следните причини:
- може да се използва до около 4ия месец и не си струва да се взима за толкова кратко (не заради размера, а затова, че на бебето после ще му е по-удобно да играе в голямата)
- струва ми се трудно да го измиеш добре само с една рька и пространството е ограничено, струва ми се трудно да се брькне навсякьде хубаво.
Иначе много ме изкушаваше
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #164 -:
юни 03, 2012, 22:09:32 »
Цитат на: inaxastra в юни 03, 2012, 21:13:51
- струва ми се трудно да го измиеш добре само с една рька и пространството е ограничено, струва ми се трудно да се брькне навсякьде хубаво.
Това е основната причина, поради която и аз се отказах от кофата
Иначе, казват че бебенцето се чувствало спокойно в нея, защото пространството и позата наподобяват майчината утроба. Имам позната, която беше доволна, но отчете като минус това, че бързо им отесня.
Бергерия
, добре изглежда ваничката. Ако не е твърде скъпа, си струва. Ако ли не - един термометър и пластмасова анатомична стойка за съвсем малко бебче ще ти свършат същата работа, в добавка към съвсем обикновено корито с оттичане като на Бертони, например.
Краси
, още един довод, че триколката НЕ може да замени лятната количка: какво става като завали дъжд? Чадър къде?
Съгласна съм с теб.
За матрачетата на сгъваемите кошари - взехме сгъваемо дунапренено, защото ние я ползваме само на път и при гостуване. Предлагаха се в същия магазин, от който взехме кошарата. Не ми харесват сгъваемите матрачета, защото са си просто един дунапрен - ортопедичност, анатомичност - къде ти
Я да ви питам за марки хубави детски матраци
Мисля наесен да вземем вече ортопедичен за леглото на Ели и се чудя какъв. Сега е с двулицев - дунапренената част се ползва зимата, а тази с кокосовите влакна - лятото.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...