Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 15:41:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 16  (Прочетена 216021 пъти)

krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

« Отговор #165 -: юни 04, 2012, 14:14:41 »

... какво става като завали дъжд? Чадър къде? smile ....

Мдаааа това го бях пропуснала, а е много основателен довод. СЕга на 1 юни бяхме за цял ден навън и ту валя, ту печеше добре че бях с количката (тя си има дъждобран). Детето проспа дъжда и нищо не разбра smile

За матрака да се изкажа като ползвател на сгъваем мартак. И кошарата и матрака ги купува свекърва ми от София от един и същи магазин (не знам от кой магазин). Обикновено в магазините винаги имат и матраци с подходящи размери за кошарите които предлагат или ако не могат да поръчат. Моят опит е със сгаваем е по-лесно да се пътува. 

Ние го ползваме 1- 2  пъти годишно за по 2 до 4 месеца максимум. Като тръгнем от град на град при бабите пълним колата само с количката, сгъваемата кошара и сгъваемия матрак, столчето за кола. Отделно имам мисия да натъпча дрехите на детето и нашите и малко играчки . По пътя събираме подаръци като за един детски магазин и тях трябва да намествам. Сега на почти 2 годинки ще мъкнем и колело .... Не ми се мисли ако матрака не беше сгъваем- трябваше да имаме малък бус.
Минусите - матрака не е нищо особено, но той спи там следобедния сън и половината нощ, другата половина е в нашето легло.  Слагам му задължително един протектор че да го държи изпънат.
Плюсовете- компактен, лек за пренасяне. Детето се кефи когато сменям чаршафа че го изкарваме и строиме я къща я ограда, или пък го мъкне и прегъва из стаята.

За ваничките - имаме такава от Икеа от самото раждане до сега (година и 8 месеца)- много съм доволна:
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=3357

най големия й плюс е че има едни гумени лентички на дъното против подхлъзване (разбира се не са 100 % сигурност но децата са много енергични на по късен етап), при свекърва ми ползваме вана на бертони  http://www.baby-market.net/a2/offers.asp?p=2029320&id=5168 трябваше специално да купим стикери против подхлъване които, изпопадаха след второто къпане а тези дето уж се залепиха добре детето изчопли на минутата. Откакто синът ми може да седи самостоятелно във ваната къпането е просто невероятно забавление за него. то не е плискане с ръце, гоним играчки вътре, правим вълни...

Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юни 04, 2012, 22:36:55 »

Много благодаря момичета за съветите за ваничката.  give_rose Прави сте, че няма смисъл да се дават излишни пари за 3-4 месеца употреба. Ще си взема нормална ваничка.  smile
А да ви попитам да препоръчате марка за бебешка козметика, от която сте доволни. Също какви неща са нужни за едно бебче - шампоан, сапун, пудра...пяна за вана, балсам за тяло? Нещо пропускам ли?  blush
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #167 -: юни 05, 2012, 08:05:34 »

Аз ползвам Уриаж, след като се изприщи от А-Дерма. Измивното е едно, за коса и тяло, и мляко за тяло. Олио не се препоръчва топлите месеци. Пудра- никога не съм ползвала. Сапун също. Също и крем за подсичане. Последно комплекта,който бях взела вкл. тези три неща,като крема беше подарък, за 53 лева бяха 3-те неща. Много съм доволна,нямат консерванти,парабени и боклуци.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: юни 05, 2012, 11:47:39 »

Пудра - никога не съм и не бих ползвала. Подпушва порите.

Олиото за след баня се препоръчва за зимните/есенните месеци само - с него стават по-приятни и лежерни масажи. Лятото - лосионче.

Крем против подсичане - от самото начало съм заложила на Weleda и не я сменям за нищо на света! Био козметика, немска. На Weleda ползвахме и олиото за след баня, защото Ели е зимно бебче.
При по-серииозно подсичане, ако се случи, де - много познати хвалят Джинджира. Ели ми се е подсичала, леко, само 2-3 пъти досега и то преди да избие някое зъбче - ползвам Судокрем и при нас конкретно след 5-6 намазвания няма и следа от зачервяванията.

Измиващи продукти - те са комбинирани за коса и тяло. Аз лично съм доволна от Нахткерцен на Др Тайс, Мустела и А Дерма. Да отбележа обаче, че Ели няма чувствителна към козметика кожа и по принцип не се е обривала досега, пу пу.
Ползвали сме и Биодерма - не ми хареса, че не се разпенва достатъчно, за да покрива повече кожа и да измивам с по-малко количество продукт.
От Бюбхен не съм доволна въобще. Хубаво ми мирише, но не овлажнява достатъчно кожата на малката. Това обаче пак си е до кожа - на Ели е нормална към суха и има нужда от редовно хидратиране, което успях да постигна само и единствено с Веледа зимата и Нахткерцен лосион сега.

Крем за лице започнах да ползвам в студените месеци, тоест Ели е била на 10-ина месеца вече. Ползвах Klorane creme au cold. Страшно съм доволна! Нито веднъж не й изпръхнаха бузките от вятър или студ. Чувала съм, че хвалят и слънцезащитното им кремче. Последното почнах да ползвам преди няколко седмици - взех на Биодерма, но чела недочела после видях, че е за деца над 3 годинки и сега ще го сменяме - или пак Биодерма, или на Клоран.

Така че, набележи си 2-3 марки, по възможност медицинска козметика, и просто опитваш. Кожата на детето ще ти покаже дали му понася добре. Успех!
« Последна редакция: юни 05, 2012, 11:49:21 от sunray » Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #169 -: юни 05, 2012, 16:47:16 »

А да ви попитам да препоръчате марка за бебешка козметика, от която сте доволни. Също какви неща са нужни за едно бебче - шампоан, сапун, пудра...пяна за вана, балсам за тяло? Нещо пропускам ли?  blush

Princess, лекарите тук в Швейцария съветват да не се ползва никаква козметика в първите шест месеца.
Само след къпане мажа и двете деца с бадемово олио от аптеката
Ползвам ВЕЛЕДА за къпане на коса и тяло (един продукт) или МАДАРА -латвийска био козметика пак от аптеките.
За изприщено дупе - или Веледа или крем Здраве.
Пудра също не ползвам.
Добре е да се придържаш към една марка, без значение какво ще избереш, защото кожата на бебето е чувствителна и никога не знаеш какво ще я подразни
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: юни 05, 2012, 18:41:01 »

Момичета,понеже в събота мисля да поръчам креватчето, скрина и кошарката, да ви попитам какъв повивалник ползвате или сте ползвали вие- мек или твърд? Видях ,че има двата вида.
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: юни 11, 2012, 10:41:59 »

Аз пак имам въпрос към мамите, които ползват сгъваеми кошарки - понеже съм харесала една на бебе конфорт, ама е без цип за излизане отстрани. Според вас това ползва ли се изобщо? Като стане примерно на близо 2 години и иска да излиза само от кошарката като се събуди се страхувам дали няма да се опитва да прескача и да се нарани  crazy
Ели, според мен твърд повивалник е по-добре. Него може да го прикрепиш върху кошарката, а и където и да го сложиш (скрин, маса, легло) ще е по-удобен.
« Последна редакция: юни 11, 2012, 12:25:48 от kala » Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юни 11, 2012, 13:27:26 »

krasart , видях по напред, че искаш колело без педали. За РД на моя син купихме такова колело за балансиране. Много съм доволна, още повече, че и на него му харесва.
Важните неща за мен бяха- да е леко и да му се регулира седалката. Ето това е
http://www.mytoys.de/Beeboo-BEEBOO-Holzlaufrad/Laufr%C3%A4der/Fahrr%C3%A4der-Co/KID/de-mt.sp.ca01.05.04/1524534

А ето как го кара smile

Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юни 11, 2012, 13:30:51 »

Тук има още smile

http://xn--e1ajdbmd.com/detsko-kolelo-bez-pedali/
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: юни 11, 2012, 19:50:39 »

kala, аз също имам опасенията като твойте за паденето от кошарката, а и някъде четох че бебешорите използват точно този отвор да излизат или влизат за улеснение, примери от майки ( когато вече могат де... Wink ) и затова сме се насочили към такава.
Днес поръчахме креватчето( чак след 3 седмици ще ни го доставят- малко се позабавихме май), купихме повивалник и много сладък метър за стена, като издължено плюшено мече, за да не ни е само синъо и бяло.
Купихме и стерилизатор на Avent   и столче за кола, подходящо за количката ни. ( Maxi Cosi)
Мале момичета, направо като се почне с това изваждане и ум да ти зайде...ужас направо.  shok shok Oh my ...
Някои са надули адски много цените на някои неща.
Да ви питам за изписването - с дълъг ръкав ли дрешки ще са ни нужни, защото повече купени от нас са с къс и се чудя.
И още нещо за коритото на бебето - кое е по-добре да се използва:

или

Какво ще ми препоръчате?

« Последна редакция: юни 11, 2012, 20:59:43 от ellimink » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юни 11, 2012, 22:00:51 »

Ели,понеже имам мрежичката и стойката също,ще ти кажа,че съм с две ръце за мрежичката.В стойката се плъзгат и не са особено стабилни,докато с мрежата се родих.Моята я купих от Вис Виталис за около 5лв.Още я ползвам за главата,понеже не й харесва да й влиза вода в очите. smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: юни 12, 2012, 12:51:48 »

Кала, много по-рано от 2 годинки започват да искат да излизат от кошарите си Wink
За паданията - и ние претърпяхме този ужас преди седмица някъде. Не искам да си спомням... Затова нашият тати надстрои решетката с още една плътна дъска - 20-на см, с панти, за да се отключва и спуска като кепенец. Като видим дебелия край, все се намира начин.

Аз лично не харесвам сгъваемите кошари, защото на почти всички долното им ниво е на педя от пода, а не е хубаво да се спи толкова ниско - прах, течения...Но това си е изцяло мое виждане good Нямам търпение да поотрасне още малко, че да махнем 4-5 пръчки от решетката и да не го мисля.

Повивалникът ни винаги е бил мек - просто така ми е по-удобно, защото никога не съм ползвала кошарата за преповиване.

Елиминик, според мен, тъй като бебенцето като се роди ще е с неусъвършенствана терморегулация, може би е добре да е с тънко боди с дълъг ръкав. Нямам обаче личен опит, защото дъщеря ми е февруарско бебе.

За къпането - мрежичката е по-удачен вариант, но! провери дали ви е универсален размер коритцето. Аз купих мрежа, но не можа да обхване коритото и така си и остана неизползвана.
« Последна редакция: юни 12, 2012, 13:02:15 от sunray » Активен
krasart
Ентусиаст
**

« Отговор #177 -: юни 18, 2012, 10:36:45 »

leni_beni_ нямах възможност да пиша по-рано, извинявай
и аз харесах такова ама имах опасения че като му е първо и не знае как да пази баланс, няма да се справи на 2 гуми и затова взехме на 3 (ама пусто има педали които аз не искам sad ) Твоя мъник преди това колело имаше ли някакво на 3 гуми или кола за бутане дето да се научи на баланс или директно почнахте с 2 гуми?
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: юни 18, 2012, 15:55:49 »

krasart,
за първия му Рд му подарихме тази кола Но тя не е балансираща,защото той си седи на нея и просто бута с крачетата. Все още си я кара с голям кеф. Даже сега предимно нея иска да кара smile
Иначе те точно тези на 2 гуми се водят балансиращи, чрез тях да се научи да пази равновесие.
А не могат ли да се махат педалите , нали има с такива опции ?
Активен
krasart
Ентусиаст
**

« Отговор #179 -: юни 18, 2012, 23:03:49 »

За съжаления няма как да се свалят- свекър ми го гледа, мисли, и отсече: "немска му работа всичко е здраво и яко". Синът ми е още малко нестабилен при ходене все едно го вее вятъра и затова директно на 2 гуми не е за него, а колите ги гледах, но не избрах нищо.

Карай здраве да е, поне за следващото колело видях, че има избор на модели и са без педали, въпреки че ако вземе да се научи с педали може да не поиска да се качи на такова без. Спрях да го мисля вече, но поне ми помогна да се ориентирам занапред, благодарение на мнения като твоето. Мерси за което  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: