Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 06:53:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко ?- III -та част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко ?- III -та част (Прочетена 161443 пъти)
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Re:Сватбата - как точно протича всичко ?- III -та част
«
Отговор #285 -:
юли 09, 2013, 20:10:05 »
Направи си план за кое колко време и кога да се случи и гледай да има някой, който да го следи, защото иначе рискувате да се отнесете в емоции и да се забавите.
45 минути са добре за взимане на булката, би трябвало да ви стигнат за всичко, което си написала.
Но наистина, много е важно някой да следи да се спазва времето.
Активен
liliette
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #286 -:
юли 10, 2013, 11:06:45 »
mariola85
:
Извинявай за късния отговор. Мерси за успокоението. Все пак вчера звъннахме и действително всичко е наред. Очакват ни след десетина дена на място да оправим документите и да платим. Честно казано ми падна огромен камък от сърцето!
Allicia
: И ние ще сме с изнесен ритуал и решихме всички видове подаръци (от тях за нас и от нас за тях) да се дават при поздравленията след сключването на брака. Няма смисъл после да прекъсваме купона за подаръци и наздравици, които отнемат страшно много време.
«
Последна редакция: юли 10, 2013, 11:09:24 от liliette
»
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211
«
Отговор #287 -:
юли 10, 2013, 11:20:40 »
liliette, ако знаеш как искам и аз така да направим... Снощи споделих с милото и кумовете и те като казаха, че традицията не била такава и не знам си какво още... Така се ядосах. Толкова много мразя други хора да ми се бъркат в нещата. И той естествено взе да се вслушва в тях, а не в мен.
Направо снощи изперках. Обаче си мисля, че ще успея да го вразумя. Мисля, че така ще бъде по- удобно за всички. Надявам се да го осъзнае преди деня на сватбата.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #288 -:
юли 10, 2013, 11:24:17 »
Allicia не се нервирай излишно, нашите родители също имаха противоречия точно за този процес, но аз точно след изнесения ритуал на бързо инструкуирах всички какво следва от тук нататък и те бързо се строиха и никой даже не се е опитвал да спори защото имаха 30 секунди за реакция
)
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #289 -:
юли 11, 2013, 02:10:06 »
В последните 2 страници има няколко важни въпроса относно организацията, ще се опитам да ви дам съвети систематизирано, без да цитирам въпросите:
1. Събирането и раздаването на подаръци. - В описания случай с изнесения ритуал, най-практично и удобно е, когато приемате поздравления да има до вас украсена кутия и маса. Вие приемате поздравленията, подаръците и едновременно давате вашите подаръчета. По желание може да се организира и уелкъм дринк с чаша шампанско. Това
напълно
отменя минаването впоследствие по масите. Ако ще минавате после , цялата гимнастика е безмислена. Защото и без това няма да можете да обърнете внимание на всеки персонално, избийте си го от главата. Във времето за минаване ( ако не се състои) се намалява музиката и се оформя една практична почивка, през която гостите се хранят, включително и ВИЕ. Ако обикаляте, няма да почивате, за ядене изобщо няма да говорим
. Когато правите нещо, правете го практично, или нищо не правете. Миналата седмица снимахме една сватба в Румъния, там видях доста решения на много проблеми, но ще ги опиша друг път ( чудя се в коя точно тема).
2. Времената за престой ( график на сватбата, примерен)
- Младоженец - не повече от 30мин официално ( иначе може да си покани гостите още предния ден)
- Взимане на кумуве - мин. 15 мин, макс. 30мин.
- Взимане на булката - мин 30мин, макс 1 час, оптимално 45 мин.
В тези времена обикновено влизат и хорцата, ако имате оркестър . Времената са относително комплексирани, да може и повече, но за еднодневна сватба толкова. Иначе ще стане като едно време - 3дни
- Ритуална зала или изнесена церемония - 30мин. ритуал + поздравления ( гости до 100 души)
- Църковен ритуал - 45 минути ритуал + снимки пред църквата.
- Снимки с гостите - 30мин. до 150гости ( при читав фотограф, на когото вашата сватба не е първата в живота
)
- Фотосесия - 30мин. до 2 часа (
вашият фотограф го определя
)
- Време за видеозаснемане изисквано от видеооператора (в случай, че имате по-специален филм или монтаж - 0 до 30мин, според конкретния случай) . Ако наемате по-скъпичка услуга питайте!
- Ресторант - там нищо не определяте вие, разчитате на опита на вашия ДЖ .Той съставя програма, съобразявайки се с вашите желания. Вие пиете, ядете и се веселите
3.Това са мои препоръки, базирани на дългогодишни наблюдения, с нищо не ви задължават! Не четете и не прилагайте нищо сляпо! Разсъждавайте практично, според вашия случай!
«
Последна редакция: юли 11, 2013, 02:18:46 от Deliysky
»
Активен
Allicia
Сватбар
Публикации: 211
«
Отговор #290 -:
юли 11, 2013, 07:44:10 »
Deliysky, благодаря за споделения опит! Ти със сигурност си един от хората, които си присъствал на доста повече от една сватби и си гледал нещата и от друга гледна точка.
Още довечера ще покажа поста ти на моя мъж и дано и той го приеме като мен и ми се довери най- накрая.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #291 -:
юли 11, 2013, 07:53:15 »
Deliysky Много добре написано, мога да кажа че при нас протече по почти същия начин само че раздавахме подаръчетата по време на вчерята и наистина не хапнахме нищо
то на мен така ме убиваше роклята че колкото и да бях гладна не можех да ям
. но ние наваксахме с яденето след 02:00
иначе за всичко друго беше точно както си описал!
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #292 -:
юли 11, 2013, 09:57:38 »
Странно, но ние сме направили оптимумите по описанията на Deliysky! Никой не ни беше съветвал, но седнахме и решихме с половинката как ще е най-добре за гостите и за нас. Страхотен пост за бъдещите младоженци
Аз лично не харесвам минаването по масите с бавни и протяжни песни за фон! Доволна съм, че нашият ДЖ се съобрази с това и направи така, че да има танцуващи по всяко време
Активен
liliette
Ентусиаст
«
Отговор #293 -:
юли 11, 2013, 11:55:23 »
Ние решихме да не правим строг график. За нас това би било излишен стрес. Единственото, което ще спазим е да сме навреме за изнесения ритуал(църковен нямаме). От там нататък - коктейл, снимки, поздрави - каквото стане, такова. Това е нашият ден и не искам да бързаме.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #294 -:
юли 11, 2013, 12:10:53 »
Цитат на: liliette в юли 11, 2013, 11:55:23
Ние решихме да не правим строг график. За нас това би било излишен стрес.
Защо строг, може просто ориентировъчен. Трябва да има някакъв порядък . Ако всичко е съвсем волна програма, от ресторанта как ще знаят кога се изнася основното ястие? Просто пример, ако правилно ме разбрахте. Стрес е да си гледаш часовника и да цепиш минутата на 2. Графика помага при предварителното пресмятане на времето
Активен
liliette
Ентусиаст
«
Отговор #295 -:
юли 11, 2013, 13:22:29 »
Е , разбира се за храната имаме ориентирочън час. Но при нас е по-различно от масовите сватби, поради простата причина , че ритуал, снимки, вечеря/купон са на едно място. Т.е. няма да се движим. Иначе при движение, разбира се, че е добре да има някакъв ориентировъчен график и съм съгласна
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #296 -:
юли 11, 2013, 22:09:43 »
Deliysky,
много полезен опит си споделил. Аз тези насоки ги получих от агенцията, която ангажирах, и определено са си на място
Единствено малко започва да ме притеснява, че 1.30ч е много за коктейл и се опасявам гостите да не скучаят докато се появим след фотосесията...с нашето появяване сме планирали и приемане на поздравления и подаръци, + снимка с въпросното семейство, двойка или приятели, след което веднага да бъдат настанявани по местата.. Колко смятате, че ще отнеме това при около 150 гости?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #297 -:
юли 12, 2013, 00:31:37 »
30 минути при много добра организация и добър синхрон между вас, фотографа и хората който ще настаняват гостите.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #298 -:
юли 12, 2013, 08:02:54 »
malkabulka, не мисля, че на хората ще им доскучае. Повечето гости избират тази пауза за почивка. Някои се отбиват за преобличане, кой какво забравил, цветя се купуват в последния момент и тн. Нашият видеооператор ни каза - Това е вашият ден и гостите ви ще се съобразят с начина, по който вие сте планирали нещата. Освен всичко друго - никой от гостите за никъде не бърза!
Ние имахме също коктейл от около 1:30 ч. На хората не им е станало скучно, напротив! Сватбите са повод и място близки и приятели, които се виждат по-рядко, да си кажат по някоя дума. Един съвет - предварително поясни програмата на повечето гости, за да си прецени всеки сам времето. Ние имахме такива гости, които дойдоха направо за коктейла и за изнесения ритуал след това. Не са идвали за взимане на кумове, булка и тн.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #299 -:
юли 12, 2013, 09:35:42 »
Цитат на: malkabulka в юли 11, 2013, 22:09:43
.....с нашето появяване сме планирали и приемане на поздравления и подаръци, + снимка с въпросното семейство, двойка или приятели, след което веднага да бъдат настанявани по местата.. Колко смятате, че ще отнеме това при около 150 гости?
Идеята да приемате поздравления и подаръци след пристигането си е много хубава. 150 човека са доста хора, а всеки иска да ви поздрави, да се снимате, да му отделите време. Според мен заложи на 1 час като време. Винаги е по-добре да почакате малко отвън, отколкото да "претупате" нещата защото изоставате с графика
Това че ще почакат 1,30ч. не виждам защо те притеснява. Има хора, които не са се виждали отдавна. като се отвори един лаф.... При нас времето за фотосесия беше 2 часа и никой не се оплака, че е нямало какво да прави. Винаги ако ти е такъв проблем можеш да дойдеш направо за гощавката
Както по-горе вече казаха, направете го така както на вас ще ви хареса и както за вас е удобно!
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...